Jump to content



ASUS RT-N66U


tasatva

Recommended Posts

Έχω το ανωτέρω router αρκετό καιρό αλλά δεν έχω πολυασχοληθεί ιδιαιτέρως, μιας και για αυτο που το πήρα λειτούργησε χωρίς πολλά-πολλά.

Τώρα παρουσιάζεται μια δυνατότητα και δεν ξέρω αν μπορώ να την διαχειριστεί.

Στον πάνω όροφο από το σπίτι μου θα υπάρχει διαθέσιμη γραμμή vdsl.

Θέλω να μάθω, επειδή βλέπω κάτι για double wan, αν μπορώ να συνδεθώ ασυρματα με την vdsl επιπλέον της adsl που είναι συνδεμένο.

Επίσης αν μπορώ να ορίσω σε ποιές συνδέσεις θα χρησιμοποιείται η μία γραμμή και σε ποιές οι άλλες.

Επίσης να πώ, ότι όλο το σπίτι είναι καλωδιωμένο και καταλήγει σε switch.

Link to comment
Share on other sites

Έχει μόνο μία wan πόρτα, άρα δεν μπορείς να συνδέσεις και 2ο μόντεμ. Και δε βλέπω να υποστηρίζεται από το openwrt. Ίσως σου δουλέψει με το dd-wrt αλλά δεν το έχω δουλέψει και δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Τότε ναι μπορείς να συνδέσεις και δεύτερη γραμμή σε κάποια lan θύρα. Μετά όλοι οι υπολογιστές που συνδέονται θα μπορούν να βγαίνουν και από τις 2 συνδέσεις ταυτόχρονα ή να χρησιμοποιείται η μία ως εφεδρική.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς το 2ο wan interface να είναι το ασύρματο; Στην καρτέλα δε σου δίνει επιλογή να κάνεις 2ο wan στο ασύρματο να υποθέσω;

Μια λύση είναι να ορίσεις ένα LAN να είναι το δεύτερο wan και εκεί να κουμπώσεις ένα ασύρματο που θα συνδέεται σε κάποιο άλλο ασύρματο στο άλλο σπίτι και από εκεί στο xdsl modem. Όλα αυτά πρέπει να είναι σε layer 2 για να περνάει το pppoe.

Link to comment
Share on other sites

Και για τα δυο wan οι επιλογές είναι

wan

usb

lan.

Οπότε λογικά μόνο με κανένα usb stick που θα είναι δέκτης ασύρματου δικτύου ή με lan απο access point, αφου το ίδιο δεν μπορεί απο ότι κατάλαβα.

Όταν μπεί η vdsl θα το δοκιμάσω, αν και τσάμπα χαίρομαι ...

Thanks anyway !

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θες γίνεται με custom firmware, και συγκεκριμένα στο OpenWRT γίνεται και σχετικά εύκολα (άν κάποιος χρειάζεται οδηγίες μπορώ να ποστάρω τα config files). Υποθέτω ότι και στο ddwrt και στο tomato θα γίνεται επίσης, αν και κάποιος πιο εξοικειωμένος με το ddwrt μπορεί να δώσει περαιτέρω οδηγίες για multiwan από lan+wifi.

Το πρόβλημα είναι με το συγκεκριμένο router που δεν υποστηρίζεται από το OpenWRT, και από ότι βλέπω εδώ: Asus RT-N66U - DD-WRT Wiki είναι λίγο πιο πολύπλοκο από το συνηθισμένο για να του φλασάρεις το ddwrt.

This 'Dark Night' is a very powerful piece of equipment and the NVRAM issue has been resolved, however, it presents significant risk (bricking) that requires careful adherence to the installation process.

Δεν νομίζω ότι αν διαβάσεις το wiki προσεκτικά θα έχεις κανένα πρόβλημα βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή όπως είχα προβλέψει η vdsl ούτε adsl δεν ήταν, κάποια στιγμή που θα βρεθώ σε φάση πειραματισμού, θα το δοκιμάσω.

Μέχρι τότε, αν κάποιο παιδί το δοκιμάσει, ας το ποστάρει εδώ αν θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.