Jump to content



Ψήκτρα για i7-4790K.


Recommended Posts

Ψάχνω για ψήκτρα τον τελευταίο καιρό, oc τουλάχιστον για τώρα δεν έχω σκοπό να κάνω.

2 ψήκτρες που έχω δει είναι Noctua NH-U12S | Skroutz.gr και Be Quiet Shadow Rock Slim | Skroutz.gr , διαβάζω και για τις 2 εταιρίες πολύ καλά λόγια.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ησυχία αν και η πλάστιγγα γέρνει λίγο προς την Be Quiet λόγο μαύρου ανεμιστήρα.

Υπαρχή καμιά άλλη πρόταση που θα πρέπει να κοιτάξω ?

Link to comment
Share on other sites

Με πολύ καλή τιμή συναγωνίζεται μεγαλύτερες ψύκτρες. Δεν βρίσκονται πολλά reviews αλλά όσα στοιχεία βρήκα λένε για μια πολύ καλή vfm ψύκτρα.

HARDOCP - Test Results - Thermalright TRUE Spirit CPU Air Cooler Review

Edit: Και άλλο ένα http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=269339

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Στο review δυστυχώς δεν έχει ούτε Noctua ούτε και BQ να έπαιρνα μια ιδέα. Συν ότι τα 39,1 db Που βλέπω μου κάθονται κάπως.

Κοίτα λίγο και το γράφημα των παιδιών εδώ στο Lab http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cryorig-r1-ultimate-the-water-coolers-killer-136272.html?garpg=6#content_start. Θα δείς και κάποιες άλλες καλές ψύκτρες. Τα 39db δεν νομίζω ότι είναι τόσο πολλά για να σε προβληματίζουν.

Link to comment
Share on other sites

@pnick & @gdp77 ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις τελικά παράγγειλα την Be Quiet Shadow Rock Slim για τον i7 και την CoolerMaster Hyper 212 EVO για το 775.

Έγινε επεξεργασία από Peter Parker
Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ γρήγορα . Από eshop την είχε άμεσα διαθέσιμη μαζί με την cooler master ( για το 775 ) και 2 ανεμιστήρες της BQ (πάλι για το 775 που ήθελα να αλλάξω καιρό τώρα )

...και μια από την γνωστή σε πολύ κόσμο Hyper 212 EVΟ..

14672179692_9f31945134_o.jpg

Έγινε επεξεργασία από Peter Parker
Link to comment
Share on other sites

Μιας και έχω και τις 2 ψήκτρες στα χεριά μου, η αλήθεια είναι πως σε ποιότητα κατασκευής διαφέρουν πάρα την μικρή διάφορα τιμής, η BQ είναι πολύ ποιο προσεγμένη.

14675664185_3d8c7018cf_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ένας 12άρης silent wings 2 που έβαλα πάνω σε μια xigmatek πάντως πετάει. Ακόμα και στο 100% είναι αθόρυβος. ονομαστικά ακόμα και σε full speed είναι κάτω από 20-21db. Σε idle που έχω ρυθμίσει στροφές σε 50% ορκίζεσαι ότι δεν υπάρχει fan κοντά στο cpu ακόμα και με ανοιχτό το κουτί και το αυτί δίπλα.

Λίγο τσιμπημένοι βέβαια οι fan αλλά κάνουν ακριβώς ότι υπόσχονται. Οι noctua είναι λίγο πιο θορυβώδεις αλλά βγάζουν αρκετά καλύτερο airflow. Βέβαια με την ψύχτρα με heatpipes και όγκο σαν τούβλο το airflow δεν αλλάζει και αποφασιστικά τις θερμοκρασίες.

noiseless for the win

Link to comment
Share on other sites

@Peter Parker πήρες επεξεργαστή ή όχι ακόμα; αν ναι, πως πάει η be quiet σε απόδοση αλλά και θόρυβο;

Σε φουλ στροφές ακούς ένα φύσημα ( το pc είναι στους 80 πόντους αριστερά μου επάνω στα συρτάρια του γραφείου για να καταλάβεις περίπου, κουτί το 760Τ ).

Σε νορμάλ στροφές δεν ακούγεται τίποτα.

Τώρα που γράφω το post με το core temp έχω αυτές τις θερμοκρασίες με φουλ στροφές στον ανεμιστήρα και θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 27° όλα αυτά σε idle.

post-20080-1416078727,0646_thumb.png

Edit: Μαζί με τις ψήκτρες είχα πάρει και 2 ανεμιστήρες που μπήκαν στο Stacker 810 στο 775 και απλά δεν ακούγονται πρέπει να βάλεις το αυτί σου δίπλα για να καταλάβεις ότι δουλεύουν.

14673395384_a098134027_o.jpg

Έγινε επεξεργασία από Peter Parker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.