Jump to content



Πάει η οθόνη μου??? Πρόταση για καινούρια


aspirin

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό η οθόνη(hitachi 643ET) έκανε διάφορα κόλπα. Χθές το βράδυ δεν μου παρουσίασε πρόβλημα. Σήμερα πάω να την ανάψω και τέζα... Αντί να ανάψει το πράσινο λαμπάκι, άναψε το κόκκινο. Δοκίμασα να συνδέσω την οθόνη στο φορητό αλλά δεν έπαιρνε σήμα. Ο υπολογιστής και η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι εντάξει. Δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.

Ξέρει κανείς αν το κόκκινο χρώμα στο λαμπάκι της συγκεκριμένης οθόνης σημαίνει κάτι? Δεν είναι ότι απλώς χάλασε αλλά μου έβγαλέ και αυτή την ένδειξη.

Μάλλον η οθόνη είναι για πέταμα. Ήταν 4 χρόνων και έπιανε πολύ καλές αναλύσεις.

Τώρα τι προτείνεται σε CRT (τα χρήματα δεν βγαίνουν για TFT ρε γμτ). Βασικά μια ανάλυση 1280x1024@85 είναι ότι πρέπει για τα ματάκια μου. Προτείνεταί μου μια καλή και φθηνή. Αν είναι και από το e-shop ακόμα καλύτερα γιατί βαριεμαι να κουβαλάω οθόνες!

Link to comment
Share on other sites

Επειδη κι εγω εψαξα τελετυταια κατεληξα στην Samsung Syncmaster 997DF απο κει που λες 268euro. Σιγουρα ειναι καλη, αν θες φθηνοτερα παρε η παλιοτερο μοντελο η στην τελικη AOC. Ενας φιλος μου λεει οτι ειναι μια χαρα οθονουλες και απλα λογω μαρκας εχουν τοσο χαμηλοτερη τιμη. οτι θες..ειναι και το θεμα του γουστου! ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ:T: :T: :T:

Link to comment
Share on other sites

Aπό το e-shop δεν χρεώνουν ανάλογα με το βάρος?

Για CRT θα σου προτίνω την LG F900p που έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος (1280*1024@100) Βγένει περι τα 300+φπα ίσως και λίγο φθηνότερα

Οι τιμές από τις tft έχουν πέσει πολύ... LG 1730s 300+φπα... Δες και το θρετ του Zyx που πήρε την LG 1915...

Link to comment
Share on other sites

Δε πολυισχυει η χρεωση αναλογως του βαρους. την lg που λες την πηρε ενας φιλος και για τη μεταφορα του λεει "τι να δωσω"και του πε "δωσε κατι, οτι θες" (η καπως ετσι) και εδωσε ενα 10ευρω! η οθονη αυτη εχει 5ευρα κατω απο τη samsung οποτε ψαξε aspirin και δες τι σ αρεσει. καλυτερα να κανεις αγορα που να εχεις ψαχτει ακομα κ αν δεν βγει καλη!

Link to comment
Share on other sites

λέτε να πάρω samsung. Αν είναι όμως να δώσω τόσα χρήματα καλύτερα να βάλω κάτι παραπάνω και να πάρω μια tft. Ίσως θα κοιτάξω σε 17άρα σάμσουνγκ 797DF ή lg. Η 17 ΑΟΚ που έχει το πλαίσιο θα πιάνει 1280χ1024 στα 85hz?? Είναι σε πολύ καλή τιμούλα πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ με τις LG έχω πολλά παράπονα. Χάλια γεωμετρία, moire και το βασικότερο πολύ ευαίσθητη. 1 F700p και 3-4 F900b, όλες τουλάχιστον εδώ που μένω παρουσιάζουν που και που τρέμουλο στην οθόνη. Μάλλον λόγο κακής θωράκισης.

Αντίθετα μια F900P που έχει ο Jimmyfox είναι πράγματι πολύ καλή. Αλλά αυτός την έχει σε ισόγειο όχι στον πρώτο όροφο 12 μέτρα από τα καλώδια της ΔΕΗ ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Σήμερα πάντως θα προτιμούσα να δώσω τα λεφτά μου σε Samsung παρά σε LG.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τα "λιγα λεφτα παραπανω" τιθεται παντα αναμεσα στα ανωτερα μιας κατηγοριας με τα κατωτερα της επομενης! απλα δες τι θες ακριβως απο θεμα κατηγοριας και μετα κοιτα μεσα στην κατηγορια που σε καλυπτει...παντως πιστευω για games αξιζει πραγματικα μια 19" (εμενα δε μου αρεσουν οι tft:sick: ) οποτε θα περνα CRT samsung ή lg(εχει και on-site service) δεν ξερω καλα τις διαφορες αυτων των δυο, οποτε απο θεμα αισθητικης θα επελεγα την πρωτη!

Link to comment
Share on other sites

aspirin θα σου προτεινα να ψαξεις καλυτερα για μεταχειρισμενη CRT 19" 1-2 ετων παρα για καινουργια.Και αυτο γιατι οι νεες CRT (τα νεα μοντελα) κατα γενικη ομολογια ειναι χειροτερα απο αυτα που αντικατεστησαν.Οι εταιριες εχουν ρικει το βαρος τους στις LCD και εχουν παραμελησεις τις αλλες...

Μακρια απο Dynaflat, LG κλπ...ψαξε κατι σε τρινιτρον ή aperture grille..(eg Mitsu) :T:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mobster [Σήμερα, στις 22:10]

Δες για iiyama. Το πλαίσιο πρέπει να έχει μια φτηνή 19αρα. Είναι η 1451 νομίζω.

Και η 17άρα AOC δεν είναι και άσχημη οθόνη...την έχει ένας φίλος και είναι καλή για τα χοντρα:D

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Alexandros [Χθες, στις 23:55]

πλακα πλακα οι AOC οντως δεν ειναι ασχημες οθονες και καλυπτουν οσους δεν ειναι πολυ απαιτητικοι. Ειναι γενικα καλουτσικες σε ολους τους τομεις....... :)

Και καλούτσικες, και φτηνούλικες.....απ 'όλα τα καλά αφου με 130-145 παίρνεις 19άρα ΑΟC;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο λεω,ειναι αξιοπρεπεις οθονες ;)

Εχω δει ακριβοτερες ή αλλες στα ιδια λεφτα που ειναι ΠΟΛΥ χειροτερες.Γενικα στην Ευρωπη υπαρχουν πολλες μαρκες που ειναι αγνωστες στην Ελλαδα, αλλα ειναι γενικα καλες. Π.χ Miro, Hansol,Relisys,Samptron...προσφερουν οτι χρειαζεται ο μεσος χρηστης με λιγα χρηματα...

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσα λέτε έχω αρχίσει να κατασταλάζω στην SAMSUNG SYNCMASTER 797DF. Πιάνει 1280χ1024 στα 85Hz που είναι η ανάλυση που προτιμώ. Κάτω από 85Hz κουράζονται τα μάτια μου. Τώρα για 19άρα έχει πολύ καλές τιμές αλλά δεν θα μου χρησιμεύσει μια τόσο μεγάλη οθόνη. Για τα δεδομένα τα δικά μου οι 17" είναι ότι πρέπει. Οπότε καλύτερα να πάρω μια καλή 17άρα πάρά την κατώτερη 19άρα.

Όσο για την AOC είναι πολύ καλές οθόνες αλλά φοβάμαι το σέρβις τους όπως λέτε και εσείς...

Για μεταχειρισμένη δεν το σκέφτομαι. Τα θέλω όλα καινούρια!

’ντε λίγο ακόμα και μάζευτηκαν τα λεφτά για την οθόνη. Οπότε θα ποστάρω από την καινούρια! Τώρα είμαι με ένα φορητό της συμφοράς! Έχω επιθυμήσει το σύστημα μου.

Το e-shop αν δεν κάνω λάθος δεν χρεώνει μεταφορικά πάνω απο 90 ευρώ για αθήνα.

Link to comment
Share on other sites

Μη σε παρω και στο λαιμο μου αλλα νομιζω πως δεν ισχυει ιδιαιτερα αυτο με το βαρος(οπως εγραψα και πιο πανω) στην τελικη παρ τους ενα τηλεφωνακι και ρωτα.. Κ εγω αυτη θα παρω πιθανοτατα αλλα μετα τα χριστουγεννα, οποτε με ενδιαφερει πολυ η αποψη σου! Ευχομαι να βγει καλη:T::)

Link to comment
Share on other sites

aspirin δε θελω να σε απογοητευσω αλλα μεινε μακρυα απο την Σαμσουγκ που εβαλες στο ματι.Εχω χρησιμοποιησει την 755DF (παλαιοτερα) και την 795MB για λιγο καιρο.Εαν δεν εχεις απαιτησεις στην γεωμετρια τοτε οκ.Διαφορετικα, θα απογοητευτεις. Η αναλυση 1280 θα δειχνει ψιλοθολα ιδιαιτερα στις γωνιες. Ολες αυτες ειναι DF, shadow mask και υποφερουν τοσο στα χρωματα οσο και στην φωτεινοτητα-ευκρινεια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.