Jump to content



Αερόψυχτρα για i7 2600k


SpirosKGR

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, μιας και η Η100 τα έπαιξε :confused: αποφάσισα να προβώ σε αγορά μιας καλής αερόψυχτρας για να δροσίσω τον γερόλυκο 2600κ μου και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν θέλω κάτι τεράστιο, γοριλοειδές και extreme ( πχ 3-4 φρουφρουρια πάνω κλπ γενικά φοβάμαι τις βαριές - ογκώδης ψύχτες ) , απλά κάτι καλό με 12αρη ανεμιστήρα αν γίνεται, αθόρυβο όσο το δυνατόν, ώστε να τον κρατήσει δροσερό στα 4.4 GHz. Ψάχνοντας στον " τσιγκούνη " είδα αρκετές και γενικά ψάχνω κάτι, για παράδειγμα σαν αυτή εδώ BE QUIET! SHADOW ROCK SLIM στα 40 ευρώ και την Noctua NHu12s . Τι έχετε να προτείνετε; ευχαριστώ πολύ :hug:

χρηματικό όριο : 40-65 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

έχω μεγάλο κουτί και προσωπικά προβλέπεται μέχρι το τέλος του έτους να το αλλάξω σε m atx οποτε γι αυτό ψάχνω μια " μαζεμένη " αερόψυχτρα.

ευχαριστώ πάντως για την πρόταση

Link to comment
Share on other sites

Σπυρο,τι επαθε η h100?

Τον Απρίλιο είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα με αυξημένες θερμοκρασίες ( αν είχες διαβάσει το τότε τοπικ που είχα ανοίξει ) , είχα αλλάξει πάστα, δεν την είχα βάλει καλά, την ξαναέβαλα κλπ μέχρι που επανήλθε στο φυσιολογικό. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε σήμερα έτσι στα ξαφνικά. Ήμουν 4.4 με 1.256 ή 1.264 vcore και για καλοκαίρι κάπου 35-40 idle, εκεί που έβλεπα μια ταινία σήμερα, εντελώς τυχαία άνοιξα το coretemp και είδα κάτι 50 - 57 - 60 + άρια με κατι cpu usage 15-20-30 , έφτασα σε σημείο να γυρίσω στοκ με 1.19 ρεύμα ( δεν εχω καλό κομμάτι cpu ) και πάνω κάτω πάλι τα ίδια temps, με το παραμικρό ανεβάζει θερμοκρασίες. :confused: Γενικά είδα και ΤΟ περίεργο 6-10 % να εχω 48+ βαθμούς!! Το δωμάτιο ήταν σίγουρα κάτω από 30 βαθμούς. Δοκίμασα να τη λύσω, να αλλάξω πάλι πάστα, να τσεκάρω τα καλώδια κλπ αλλά ΔΕΝ διορθώθηκε τίποτα. Νομίζω ότι δεν κάνει καλή κυκλοφορία του νερού που έχει μέσα ή χάλασε κάτι εκεί που είναι το pump ή whatever.

τώρα για να τη παλέψω είμαι 3.8 με 1.16 v core max ( παττάτα κομμάτι έχω :baby: )

- edit -

παιδιά ψάχνω κάποια με 12 άρη ανεμιστήρα

είδα και αυτή εδώ στο 50αρικο

http://www.skroutz.gr/s/5126361/Phanteks-PH-TC12DX.html?keyphrase=Phanteks+PH-TC12DX_BK ???

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

Αν θες οπωσδηποτε "μαζεμενη", με 12αρη, τοτε η Noctua NH-U12S δεν χτυπιεται στις διαστασεις της...

Απλα κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τα χρηματα της ως καινουρια και δε μπορει να βρεθει μεταχειρησμενη...

Για φοβερο value4money πας σε Scythe Kotetsu... για 35 ευρα καινουρια ειναι πολυ καλη ψυκτρα, μαζεμενη και με 12αρη που θες...

Αλλιως πραγματικα αν ειναι να δωσεις 50+ , οσο και να θες μαζεμενη, αμαρτια ειναι οταν μπορεις να βρεις στο παραεμποριο τις κορυφαιες ψυκτρες με 60-70...

Link to comment
Share on other sites

Καλό value είναι και η Xigmatek Gaia/Gaia II.

Οικονομική τιμή, σχετικά καλή απόδοση και πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Βέβαια στην δικιά μου μετά από λίγο έβαλα και έναν BeQuiet Silent Wings 2 που σε 100% rpm δεν ακούγεται καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.