Jump to content



Tube reservoir και σιγαση αντλιας!


Blinky

Recommended Posts

σχεδιαζω το νεο watercooling loop μου και μου εχει μεινει να παρω αντλια + reservoir. Το loop περιλαμβανει μεγαλο 3x180 radiator και απο 1 block για cpu+gpu. Μεχρι προτινος (αν και με αλλα ψυγεια) ειχα D5 vario και το xspc dual bay res, απο τα οποια δεν εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Απο το μεν reservoir, με ζοριζε αρκετα στο bleeding επειδη ηταν πολυ μικρο, ενω και η προσβασιμοτητα ηταν δυσκολη επειδη ηταν στις 5.25.

Η αντλια απο την αλλη, ολα ΟΚ αλλα ειδικα μεσα στο res ηταν πολυ δυσκολο να γυρισω με κατσαβιδι το ρυθμιστη, και γενικα δε με ικανοποιουσε και πολυ απο πλευρας θορυβου (ΟΚ εχω και μεγαλες απαιτησεις σε αυτο το θεμα, οχι οτι ηταν θορυβωδης πολυ...απλα εκανε το γνωστο βουητο που ηταν διακριτο στο αυτη μου παντα...)

Τα εδωσα λοιπον με σκοπο σε πρωτη φαση να παω μαλλον παλι σε D5 αλλα αυτη τη φορα PWM για να τη ρυθμιζω ευκολοτερα αλλα και δυναμικα κυριως αναλογα το φορτο και απο την αλλη σκεφτομαι για λογους θορυβου να τη βαλω χωριστα απο το res για να κανω οτι ειναι δυνατον για να τη σιγασω...

Επισης επι τη ευκαιρια, για εμφανησιακους λογους θελω πολυ να παω σε μεγαλο Tube res, αλλα νομιζω με αυτην την κινηση θα καλυφτω ταυτοχρονα και στα θεματα που με ενοχλουσαν στο bay res...

Οποτε θελω προτασεις για Tube res και γνωμη κατα ποσον αξιζει να παω σε γυαλι αντι plexi, και αποκει και περα τι προτεινετε να κανω με την αντλια.

Εξηγω τι θελω απο θεμα θορυβου. Λοιπον θελω σε idle το PC να μην κανει κιχ αν γινεται. Απο ανεμιστηρες θα υπαρχουν 3 silverstone AP181 18αρηδες πανω στο ψυγειο και ενας gentle typhoon AP-15 εξαγωγης.

Το τροφοδοτικο ειναι seasonic platinum 1000w που δε γυριζει ανεμιστηρας καν κατω απο 550W φορτο. Μηχανικοι δισκοι δεν υπαρχουν καν, ουτε optical drive, συνεπως θορυβος ειναι μονο οι 4 αυτοι ανεμιστηρες και η αντλια. Σε idle κατασταση θα ρυθμιζεται η αντλια με PWM αυτοματα στο 10% και θα σβηνουν εντελως οι 3 18αρηδες, ενω ο typhoon θα μενει να εξαγει αερα στις 300 στροφες πχ. Αρα πρακτικα η αντλια ακομα και στο 10% θα ειναι το μοναδικο πραγμα που μπορει να κανει θορυβο...

Εδω λοιπον σκεφτομαι 2 περιπτωσεις και θελω ιδεες. Κατ'αρχην D5 ή DDC? Σκεφτομαι να παω παλι στην D5 και αναρωτιεμαι αν το να κρεμαστει θα ειναι αρκετο ή μηπως μπορω να της φτιαξω καμια κατασκευη με plexi και ηχομονοτικα να την περιβαλει... Απο την αλλη για την DDC εχω δει οτι υπαρχει ετοιμη τετοια κατασκευη απο την alphacool (silentbox) αλλα ανεβαζει θερμοκρασιες γενικα η DDC και τη φοβαμαι λιγο σε τετοιες συνθηκες...

Τι προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Με το loop που εχεις εγω θα αφηνα την D5 στο 1 μονιμα, δεν υπαρχει λογος για παραπανω στροφες και θορυβο. Δεν ξερω τι κουτι εχεις παντως στο 900D, που δεν ειναι και οτι καλυτερο στο θεμα θορυβου, δεν ακουγετε τπτ ακομα και αν κλεισεις τους ανεμιστηρες. Στο θεμα ρεζερβουαρ, αν θες γυαλινο ειναι μονο το xs-pc ολα τα αλλα ειναι πλεξι διαλεγεις τι σου αρεσει και παιρνεις.

Link to comment
Share on other sites

Με το loop που εχεις εγω θα αφηνα την D5 στο 1 μονιμα, δεν υπαρχει λογος για παραπανω στροφες και θορυβο. Δεν ξερω τι κουτι εχεις παντως στο 900D, που δεν ειναι και οτι καλυτερο στο θεμα θορυβου, δεν ακουγετε τπτ ακομα και αν κλεισεις τους ανεμιστηρες. Στο θεμα ρεζερβουαρ, αν θες γυαλινο ειναι μονο το xs-pc ολα τα αλλα ειναι πλεξι διαλεγεις τι σου αρεσει και παιρνεις.

στο plexi vs glass το θεμα ειναι τι bonus εχει το καθενα για να διαλεξεις? Το photon γενικα μου φαινεται πιο ποιοτικο, αλλα δε με βολευουν τοσο οι διαστασεις, το 170 ειναι μικρο και το 270 ειναι οριακο, μπορει να μου δημιουργησει προβλημα... Ενω ας πουμε το X3 της ΕΚ στα 250mm (και με τις τρυπες ηδη στο πλαϊ αρα δε θελω και αλλα εκατοστα για γωνιακο ρακορ) μαλλον ειναι πιο ανετο...

Στην αντλια προβληματιζομαι πιο πολυ τι να κανω για να καταληξω στην πιο αθορυβη λυση...

Δεν το συζηταω για Vario παλι, αφου υπαρχει PWM φαση και στην D5 και στη DDC γιατι να τσιγκουνευτω 5 ευρω δηλαδη...

Το θεμα ειναι με ποια απο τις 2 και με ποιο τροπο (κρεμασμα/τυλιγμα με foam/box/??) θα καταληξω σε οσο πιο αθορυβη κατασταση!

Επαναλαμβανω οτι η D5 vario πανω στο xspc 5.25 bay res, χωρις καποιο προσθετο decoupling μου ηταν ευδιακριτη ακομα και στο 1...

Link to comment
Share on other sites

Κανένα μπόνους δεν εχει διαλέγεις οτι σου αρέσει και το βάζεις πάνω, να ξέρεις οτι το xspc δεν ανοίγει. Αν ακούς την αντλία στο 1 φίλε το μόνο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιάξεις καπάκι με ηχωμονοτικο και να την κλείσεις μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Κανένα μπόνους δεν εχει διαλέγεις οτι σου αρέσει και το βάζεις πάνω, να ξέρεις οτι το xspc δεν ανοίγει. Αν ακούς την αντλία στο 1 φίλε το μόνο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιάξεις καπάκι με ηχωμονοτικο και να την κλείσεις μέσα.

ΟΚ, οποτε μπορω να διαλεξω με βαση το μεγεθος που με βολευει... αρα 250αρι καλυτερα.

Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για την τεραστια διαφορα τιμης σε αυτα τα 2?

Phobya Balancer 250

EK RES X3 250

Link to comment
Share on other sites

Α η ειδικότητα μου :D

Λοιπόν το να χωρίσεις την αντία απο το res είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Το να ρυθμίζεις την αντλία με δυναμικό τρόπο θεωρώ οτι είναι άχρηστο για την πλειονότητα των συστημάτων. Θα κάνεις την αντλία σου αθόρυβη, θα βρείς μια ρύθμιση και θα την αφήσεις εκεί. Οι περισσότερες silent λούπες αποδίδουν πολύ καλά στα 0.5 GPM. Επίσης έχε υπο οψην σου οτι οι αντλίες δεν ανεβάζουν γραμμικά θόρυβο όπως πχ οι περισσότεροι ανεμιστήρες. Στο 40% μπορεί να σε ενοχλεί περισσότερο απο το 60% ανάλογα το κομμάτι (διαφέρει το ζύγισμα του impeller).

Τώρα για το πως θα γίνει αθόρυβη η αντλία. Πρέπει να προσέξεις 3 πράγματα.

1) Τops

Διάλεξε και βάλε ένα top που σου αρέσει. Οσο πιο χοντρό, στιβαρό και βαρύ τόσο το καλύτερο. Της koolance είναι πολύ καλό απο ότι λένε αλλά ουσιαστικά οποιοδήποτε κάνει. Εγώ έχω ΕΚ και είναι πολύ καλό.

2) Decoupling

Αναφέρεται στην απόσβεση των κραδασμών και είναι φοβερά βασικό. Προφανώς το καλύτερο decoupling είναι το κρέμασμα. Ωστόσο δεν το συνιστώ γιατί μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους αναλόγως με το βάρος της αντλίας/σωλήνες κτλπ. Μπορείς να πετύχεις πολύ καλό decoupling χωρίς αυτό. Ένας τρόπος είναι τα σφουγγάρια τύπου shoggy sandwich, noise destructor κτλπ. Μπορείς να τα βρεις εδώ

http://www.aquatuning.de/water-cooling/pumps/pump-decoupling/9282/noise-destructor-v.1-for-pump-decoupling

http://www.aquatuning.de/water-cooling/pumps/pump-decoupling/15991/aquacomputer-shoggy-sandwich-building-kit-for-pump-decoupling-version-2.0-black-version

Θέλουν λίγη προσοχή στην τοποθέτηση καθώς μια d5+top μπορεί να είναι βαριά αλλά γενικά είναι πολύ καλή λύση. Μπορώ να σου στείλω και φωτογραφίες του δικού μου που είχα αν θες.

Αν δεν σου αρέσει αυτή η λύση και θέλεις κάτι πιο κομψό υπάρχουν βίδες με decoupling όπως πχ αυτό

EK-UNI Holder D5 V2

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με το απλό top είτε με το x-res που είναι pump top/res tube combo. Αυτό χρησιμοποιώ εγώ αυτή την στιγμή. Αν και τα επίπεδα θορύβου είναι αντικειμενικό μέγεθος η αντίληψη της έντασης του θορύβου όπως και της χροιάς του δεν είναι. Εγώ πχ είμαι ευαίσθητος. Χθες πέρασε απο το σπίτι ο [MENTION=23973]AgMa[/MENTION] και άκουσε την d5 μου με ΕΚ top και αυτές τις βίδες που την έχω μόνιμα στο 4. Δεν μπορούσε να την ακούσει αν δεν έβαζε αυτί δίπλα. Το ίδιο και εγώ και πίστεψε με είμαι πολύ conscious στον θόρυβο. Όπως και να έχει βέβαια θεωρώ το σφουγγάρι πιο ασφαλή επιλογή.

Πρέπει όμως αυτά να τα δείς και με μερικά νούμερα για να καταλάβεις καλύτερα. Διάβασε πχ αυτό είναι πολύ καλό

Pump Noise Testing Round 1 | martinsliquidlab.org

3) Τοποθεσία τοποθέτησης/κουτί

Επίσης πολύ βασικό. Τοποθέτησε την αντλία σου σε ένα στιβαρό μέρος του κουτιού, κατά προτίμηση προς τα κάτω και σε μια επιφάνεια που είναι αρκετά χοντρή. Το ζητούμενο εδώ είναι η αποφυγή συντονισμών και ένα βαρύ και στιβαρό κουτί (πχ χωρίς πολλές ενώσεις, διαφορετικά υλικά, πλαστικά κτλπ) μπορεί να κάνει θαύματα. Πολλοί βάζουν λύσεις τύπου x-res στο motherboard tray δίπλα στην μητρική. Καλύτερα για μένα εκεί να μπεί μόνο res και η αντλία κάτω (το κάτω είναι συνήθως πάντα καλύτερο απο το tray).

Αν προσέξεις και τα 3 είμαι σίγουρος οτι δεν θα ακούς την αντλία σου καν. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις καμία κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

+1 για το χώρισμα αντλίας με res.

Παρόλο που και εγώ δεν είμαι υπέρ των έξτρα σωληνώσεων που χρειάζονται και για κακή μου τύχη διάλεξα το dual bayres-pump combo της xspc, με την πρώτη ευκαιρία πάω για κάποιο καλό top με κάποιου είδους decoupling στην αντλία (με holder, shoggy sandwich δεν ξέρω) και ξεχωριστά πλέον την αντλία.Έπαθα και έμαθα!

Όντως το setup του ppkstat είναι εντελώς αθόρυβο και η αντλία δεν μεταφέρει καθόλου κραδασμούς (ή τουλάχιστον δεν ακούγονται) σε αντίθεση με την δική μου.

[MENTION=21050]ppkstat[/MENTION] Θωμά, αν μπορείς φτιάξε τα link του aquatuning γιατί οδηγούν στην κεντρική σελίδα και με ενδιαφέρουν να τα δω και εγώ.

Έγινε επεξεργασία από AgMa
Link to comment
Share on other sites

Περίεργο εμένα μου τα εμφανίζει κανονικά. Αν πάς pumps>pump decoupling τα βγάζει όλα.

Πάρτε και μια φωτογραφία απο το noise destructor όσο το είχα.

r040us.jpg

Για να καταλάβετε αυτό είναι στερεωμένο πάνω στο midplate του 800d. To 'αστείο' είναι οτι με το σφουγκάρι πάνω στο midplate είχα μεγαλύτερη μεταφορά κραδασμών απο οτι με τις βίδες κάτω επειδή είναι λιγότερο σταθερό σαν επιφάνεια απο τον πάτο του κουτιού. Βέβαια σαν αποτέλεσμα διαφορά στον θόρυβο δεν είχε, μούγκα τότε, μούγκα τώρα.

Είναι ο συνδυασμός των τριών που έγραψα πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=21050]ppkstat[/MENTION] [MENTION=23973]AgMa[/MENTION]

Την PWM αντλια θα την παρω στω και μονο για να μην χρειαζεται να ανοιξω το κουτι για να κανω οποιαδηποτε δοκιμη σε αλλη ρυθμιση, το κοστος ειναι μηδαμινο παραπανω οποτε δε το συζηταω.

Αποκει και περα, βλεπω [MENTION=23973]AgMa[/MENTION] οτι και εσυ με το xspc bay res εχεις απογοητευτει, και αυτο με γεμιζει ελπιδα οτι και με απλο decoupling χωρις εξωτικες κατασκευες ισως παψει να με ενοχλει...

[MENTION=21050]ppkstat[/MENTION] Θα ακολουθησω κατα γραμμα τις οδηγιες σου, αλλα εχω μια απορια, παρα τα οσα λες, βλεπω οτι πλεον εισαι σε ενωμενη αντλια+res...δηλαδη με shoggy sandwitch (ή τις ελαστικες βιδες ή οτιδηποτε) αν βαλεις πανω pump-res combo παλι εισαι ΟΚ? Το λεω γιατι ειναι σιγουρα πιο μανουρα και μεγαλυτερο το κοστος στο να πας χωριστα οταν προκειται σιγουρα να χρησιμοποιησεις το tube res anyway. Δηλαδη αν το μετανιωσεις μετα, το x-res top Παει για πεταμα και θες νεο top για να μπει το res και ειναι βλακεια αυτο :/

Το κουτι ειναι Silverstone FT02 και εκει που ειναι τα HDD bays και τα 5.25 θα αφαιρεθουν εντελως τα κλουβια τους, και θα μπει η αντλια και το res. Αν μπορεσω αργοτερα θα βαλω μια φωτο του κουτιου με σχηματακι...

Link to comment
Share on other sites

Κακώς την έδωσες την D5, στο 3 με σωστό decoupling δεν ακουγεται τίποτα. Την ζημιά στην έκανε το bay res και γι αυτό σου φάνηκε θορυβώδης.

Ψηφίζω D5 και ένα tube res απο την Aquacomputer. Εχω 2 δικά της και είναι μακράν οτι καλλίτερο έχω δει.Ρίξτους μια ματιά.

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν έχει διαφορά στην τιμή να την πάρεις την PWM. Αν μη τι άλλο αλλάζεις πιο εύκολα τις στροφές. Dynamic δεν ξέρω αν θα σε βολέψει αλλά εφόσον δεν έχει χρηματική διαφορά δεν έχει σημασία. Πάει αυτό.

Δεν είμαι με ενωμένη αντλία και tank, δεν ξέρω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Μόλις έχω ανανεώσει την λούπα μου και δεν έχω προλάβει να βγάλω φωτογραφίες. Είχα μια φορά ένα bayres/pump combo, xspc και ήταν μακράν απο τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει.

Αν βάλεις pump-res combo τύπου x-res ναι θα είσαι οκ. Απλά πρόσεχε που θα το βάλεις και αυτα που έλεγα περι στιβαρότητας. Κοίτα να δεις, εδώ που τα λέμε και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά οτι και να κάνεις θα είναι καλύτερο απο bayres-pump combo. Aυτα τα combo έχουν πολλά καλά αλλά και πολλά κακα. Απο άποψη συντονισμών και κραδασμών είναι οτι χειρότερο πολύ απλά γιατί μεταδίδεις κραδασμούς σε μια επιφάνεια που και μεγαλύτερη είναι και δεν μπορεί να τους αποσβέσει και έχει τεράστια επιφάνεια επαφής με το κουτί. Άστα βράστα δηλαδή, είναι γνωστό πρόβλημα και την έχει πατήσει πολύ κόσμος. Οι μόνοι που δεν την έχουν πατήσει είναι όσοι τρέχουν ανεμιστήρες απο mid-high rpms και πάνω. Απο ενδιαφέρον πριν κανα μήνα ρώτησα τον Das (οχι πως είναι και κανένας ειδικός αλλά τέλος πάντων) πόσο καλά δουλεύει το decoupling στο καινούριο bayres-pump combo της ΕΚ γιατί το έκανε review και δεν είπε τίποτα γι αυτό. Μου απαντάει ένα στεγνό 'Tube is better' οπότε κατάλαβες.

Αυτό που έκανα ποστ το διάβασες? Συμπερασματικά το καλύτερο απο όλα είναι αντλία ξεχωριστά με βαρύ top και κάτω. Τώρα αν το res είναι tube, bayres απλό, ή απλά ενα τετράγωνο (swiftech κτλπ) λίγη σημασία έχει. Διαφορετικά μια λύση x-res είναι καλή και εκτιμώ οτι θα λύσει το πρόβλημα σου. Αν όμως δεν το λύσει θα μείνεις με το συγκεκριμένο top που είναι γι αυτήν την δουλειά και δεν θα μπορείς να βάλεις την αντλία αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν έχει διαφορά στην τιμή να την πάρεις την PWM. Αν μη τι άλλο αλλάζεις πιο εύκολα τις στροφές. Dynamic δεν ξέρω αν θα σε βολέψει αλλά εφόσον δεν έχει χρηματική διαφορά δεν έχει σημασία. Πάει αυτό.

Δεν είμαι με ενωμένη αντλία και tank, δεν ξέρω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Μόλις έχω ανανεώσει την λούπα μου και δεν έχω προλάβει να βγάλω φωτογραφίες. Είχα μια φορά ένα bayres/pump combo, xspc και ήταν μακράν απο τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει.

Αν βάλεις pump-res combo τύπου x-res ναι θα είσαι οκ. Απλά πρόσεχε που θα το βάλεις και αυτα που έλεγα περι στιβαρότητας. Κοίτα να δεις, εδώ που τα λέμε και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά οτι και να κάνεις θα είναι καλύτερο απο bayres-pump combo. Aυτα τα combo έχουν πολλά καλά αλλά και πολλά κακα. Απο άποψη συντονισμών και κραδασμών είναι οτι χειρότερο πολύ απλά γιατί μεταδίδεις κραδασμούς σε μια επιφάνεια που και μεγαλύτερη είναι και δεν μπορεί να τους αποσβέσει και έχει τεράστια επιφάνεια επαφής με το κουτί. Άστα βράστα δηλαδή, είναι γνωστό πρόβλημα και την έχει πατήσει πολύ κόσμος. Οι μόνοι που δεν την έχουν πατήσει είναι όσοι τρέχουν ανεμιστήρες απο mid-high rpms και πάνω. Απο ενδιαφέρον πριν κανα μήνα ρώτησα τον Das (οχι πως είναι και κανένας ειδικός αλλά τέλος πάντων) πόσο καλά δουλεύει το decoupling στο καινούριο bayres-pump combo της ΕΚ γιατί το έκανε review και δεν είπε τίποτα γι αυτό. Μου απαντάει ένα στεγνό 'Tube is better' οπότε κατάλαβες.

Αυτό που έκανα ποστ το διάβασες? Συμπερασματικά το καλύτερο απο όλα είναι αντλία ξεχωριστά με βαρύ top και κάτω. Τώρα αν το res είναι tube, bayres απλό, ή απλά ενα τετράγωνο (swiftech κτλπ) λίγη σημασία έχει. Διαφορετικά μια λύση x-res είναι καλή και εκτιμώ οτι θα λύσει το πρόβλημα σου. Αν όμως δεν το λύσει θα μείνεις με το συγκεκριμένο top που είναι γι αυτήν την δουλειά και δεν θα μπορείς να βάλεις την αντλία αλλού.

A sorry, απο αυτο που ειπες :

"Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με το απλό top είτε με το x-res που είναι pump top/res tube combo. Αυτό χρησιμοποιώ εγώ αυτή την στιγμή."

νομιζα οτι πλεον εχεις παει στη λυση ενωμενης αντλιας+res...

Λοιπον το κουτι ειναι ετσι :

xK3vlFs.jpg

Στο σχημα δειχνο μεχρι που φτανει το ψυγειο με τους ανεμιστηρες, και η κοκκινη περιοχη ειναι που σκοπευω να αφαιρεσω εντελως τις θηκες δισκων και τα 5.25 bays με σκοπω να βρω το χωρο που θελω για την αντλια και το res...

To υψος ειναι περιπου 34cm στην κοκκινη περιοχη ενω το μηκος 18cm... Οποτε ναι μεν το βολικοτερο απ'ολα ειναι D5+x-res top+EK tube res, αλλα εφοσον το επιτρεπει λογικα ο χωρος προτιμω να παω σε χωριστα την αντλια οπως λεμε...

Αυτο θα μου επιτρεψει και να χωρεσω ανετα το 250mm res (γιατι ζοριζει το υψος αμα μπει και η αντλια παο κατω) αλλα και εφοσον ειναι χωριστα, αν δεν ικανοποιηθω απο τη βελτιωση ηχου λογω shoggy sandwitch, να δοκιμασω και τιποτα αλλο πιο εξωτικο με την αντλια...

Δυστυχως κρεμασμα ετσι οπως ειναι η διαταξη δε βλεπω να γινεται...

Οσον αφορα το top, οντως το Koolance φαινεται πολυ στιβαρο και ομορφο αλλα ειναι διπλη τιμη απο το EK... σχεδον 60ε αντι 30....οποτε μαλον παω για το δευτερο...

Αρα μπορω να βαλω πανω στο ψυγειο ενα shoggy sandwitch με την αντλια και EK x-top στην αντλια, και με πολυ μικρο σωληνα λιγο διπλα να ξεκιναει ενα 250mm tube res (μαλλον το ΕΚ Χ3) , πως σου φαινεται?

Έγινε επεξεργασία από Blinky
Link to comment
Share on other sites

Αρα μπορω να βαλω πανω στο ψυγειο ενα shoggy sandwitch με την αντλια και EK x-top στην αντλια, και με πολυ μικρο σωληνα λιγο διπλα να ξεκιναει ενα 250mm tube res (μαλλον το ΕΚ Χ3) , πως σου φαινεται?

Μου φαίνεται πολύ καλό. Είμαι σίγουρος (κόβω τα σχετικά μέλη κτλπ) οτι θα είναι η μέρα με την νύχτα.

1) Όταν λές 'πάνω στο ψυγείο' δεν εννοείς φαντάζομαι να βάλεις το shoggy πάνω στα fins του ψυγείου έτσι?

2) Shoggy δεν έχω δουλέψει, κοίτα λίγο τις διαστάσεις να δεις αν είναι οκ. Επίσης δεν έχω ιδέα πόσο μαλακό είναι και αν υπάρχουν θέματα με το βάρος (πχ αν καταρρεύσει). Δεν νομίζω πάντως..κατα 95% θα είσαι οκ. Το noise destructor κάνει σίγουρα, το είδες στην φωτογραφία μου. Επίσης, έχε υπ όψιν σου οτι αυτά τα σφουγγάρια είναι ουσιαστικά μιας χρήσης.

Δεν θα έχεις θέμα. Αν έχεις, στην χειρότερη έχει το e-world εδω το uni holder που είναι συμβατό με το x-top και κάνει 9 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται πολύ καλό. Είμαι σίγουρος (κόβω τα σχετικά μέλη κτλπ) οτι θα είναι η μέρα με την νύχτα.

1) Όταν λές 'πάνω στο ψυγείο' δεν εννοείς φαντάζομαι να βάλεις το shoggy πάνω στα fins του ψυγείου έτσι?

2) Shoggy δεν έχω δουλέψει, κοίτα λίγο τις διαστάσεις να δεις αν είναι οκ. Επίσης δεν έχω ιδέα πόσο μαλακό είναι και αν υπάρχουν θέματα με το βάρος (πχ αν καταρρεύσει). Δεν νομίζω πάντως..κατα 95% θα είσαι οκ. Το noise destructor κάνει σίγουρα, το είδες στην φωτογραφία μου. Επίσης, έχε υπ όψιν σου οτι αυτά τα σφουγγάρια είναι ουσιαστικά μιας χρήσης.

Δεν θα έχεις θέμα. Αν έχεις, στην χειρότερη έχει το e-world εδω το uni holder που είναι συμβατό με το x-top και κάνει 9 ευρώ.

Δεν εχω αποφασισει αν θα μπουν οι ανεμιστηρες push ή pull.

Αν μπουν push συνεπως το ψυγειο θα ειναι απο πανω, τοτε οταν λεω να πατησουν πανω στο radiator, θα μπει ενα τετοιο καλυμα :

L1010127.jpg

Αν μπουν pull ετσι ωστε να φτανει και πιο πολυ airflow στο κουτι, τοτε αυτοι οι ανεμιστηρες (ap181) εχουν μια διαμορφωση για κατευθυνση του αερα που ειναι σαν grill και δε χρειαζεται κατι αλλο, μπαινει και απευθειας πανω του το shoggy :

52628.jpg

Ομως νομιζω λογω αυτης της σχεδιασης θα εχουν καλυτερη αποδοση σαν push οποτε μαλλον παμε για την 1η λυση.

Αποκει και περα οταν λεω shoggy sandwitch εννοω γενικα τετοια σπογκωδη λυση, αν επιλεγει αυτος ο τροπος το συζηταμε μετα για το ποιο συμφερει, το phobya ή οποιο αλλο...

Οι ελαστικες βιδες της EK νομιζω δε με βολευουν λογω του που θα ακουμπισουν αυτα... ενω ενα σφουγκαρακι ακομα και με velcro το βαζω πανω στο fan grill πχ...

Link to comment
Share on other sites

Θα σου περιορίσει το airflow όμως έτσι. Η ek βγάζει και αυτό για 120 ανεμιστήρες. Αν έπαιρνες τις βίδες το x-res + uni holder d5 μπορεί να μπει πάνω σε αυτό.

EK-UNI Pump Holder (120mm FAN) - Mounting Plates - Accessories & Spare Parts - Pumps & Accessories

Link to comment
Share on other sites

Θα σου περιορίσει το airflow όμως έτσι. Η ek βγάζει και αυτό για 120 ανεμιστήρες. Αν έπαιρνες τις βίδες το x-res + uni holder d5 μπορεί να μπει πάνω σε αυτό.

EK-UNI Pump Holder (120mm FAN) - Mounting Plates - Accessories & Spare Parts - Pumps & Accessories

Είναι 18αρηδες οι ανεμιστήρες και αυτό βγαίνει μόνο σε 120mm...

[MENTION=21984]fatalara[/MENTION] τους ανεμιστήρες τους έχω ήδη, ήτα οι stock του κουτιού... Έχουν 2 ρυθμίσεις, 700 και 1200 rpm αλλα με undervoltage κατεβαίνουν ως 400rpm

Link to comment
Share on other sites

Κακώς την έδωσες την D5, στο 3 με σωστό decoupling δεν ακουγεται τίποτα. Την ζημιά στην έκανε το bay res και γι αυτό σου φάνηκε θορυβώδης.

Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες.Μην ξεχνάς:

Επίσης έχε υπο οψην σου οτι οι αντλίες δεν ανεβάζουν γραμμικά θόρυβο όπως πχ οι περισσότεροι ανεμιστήρες. Στο 40% μπορεί να σε ενοχλεί περισσότερο απο το 60% ανάλογα το κομμάτι (διαφέρει το ζύγισμα του impeller).

Επίσης [MENTION=3321]Blinky[/MENTION] γνώμη μου ξέχνα το x-res απ' τη στιγμή που μιλάς για 250άρι tube res.Εκτός ότι αν μπει θα είσαι οριακά, σκέψου και το ύψος που θα χρειαστούν τα ρακόρ με τον σωλήνα (αν δεν βάλεις 90 μοιρών) + ότι πρέπει και από κάπου να το γεμίζεις!

Παίρνεις το x-top της ΕΚ, βάζεις ξεχωριστά αλλά κοντά αντλία με tube res και όπως είπες με έναν μικρό σωλήνα τα ενώνεις.

Η αντλία πατάει σε κάποιο απ' τα σφουγγάρια που έδειξε ο ppkstat και είσαι οκ.

Από βάθος τι λέει το κουτί;Δηλαδή σε παίρνει να βάλεις την αντλία πίσω απ' το res;Ή δίπλα του και πριν από εκεί που αρχίζουν οι ανεμιστήρες;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.