Jump to content



Windows 10 Thread


Recommended Posts

Να είμαστε έτοιμοι και για την επόμενη έκδοση. Φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των νέων Windows. Είναι μία προσπάθεια να ικανοποιήσουν τους κλασικούς χρήστες με πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά και να διατηρήσουν την ευκολία του UI για τις οθόνες αφής. Ακόμα σημαντικότερο κατ' εμέ είναι το γεγονός πως θα τα Windows 10 θα είναι το νέο λειτουργικό σύστημα και για τα κινητά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα ήθελα πάρα πολύ να δω στα Windows 10 είναι smartphone τα οποία όταν θα συνδέονται με hdmi/displayport/mhl σε κάποια μεγαλύτερη οθόνη μπαίνει σε desktop mode. Εννοείτε δεν το απαιτώ και στις οικονομικές συσκευές. Ας είναι feature μόνο για τις ναυαρχίδες.

Τέλος δεν μας είπαν τι θα γίνει με arm και x86-64. Βλέπω να έχει κλείσει καμία καλή συμφωνία με Intel και χαίρομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα ήθελα πάρα πολύ να δω στα Windows 10 είναι smartphone τα οποία όταν θα συνδέονται με hdmi/displayport/mhl σε κάποια μεγαλύτερη οθόνη μπαίνει σε desktop mode. Εννοείτε δεν το απαιτώ και στις οικονομικές συσκευές. Ας είναι feature μόνο για τις ναυαρχίδες.

Τέλος δεν μας είπαν τι θα γίνει με arm και x86-64. Βλέπω να έχει κλείσει καμία καλή συμφωνία με Intel και χαίρομαι.

Ubuntu Phone style? :p

Link to comment
Share on other sites

ειδα καλα πως εχουν πολλα desktop ? αν ναι , ειναι δυνατον το καθενα να ειναι σε διαφοερτικη οθονη με δικο του ποντικι/πληκτρολογιο ? :p

Αυτό είναι τα virtual desktops, και δυστυχώς δεν γίνεται να έχουν ξεχωριστά input devices.

Η microsoft βγάζει το Multipoint Server για αυτού του τύπου τις δουλειές, το οποίο έχει τα πολλαπλά licences έναντι του μονού των κανονικών Windows.

Για τα Windows 7 υπάρχει το Softxpand Duo και Duo Pro για 2 και 2/3/4 χρήστες αντίστοιχα.

Το έχω δουλέψει και είναι πολύ καλό, αν και όχι χωρίς προβλήματα, πράγμα αναμενόμενο για τέτοιου είδους software.

Δυστυχώς στα Windows 8(.1) δεν δουλεύει, και από όσο το είχα ψάξει τότε ούτε κάποιο άλλο παραπλήσιο software δουλεύει στα 8.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσουν να κάνουν το ίδιο και σε όλα τα παράθυρα, ενεργοποιώντας δηλαδή τη διαφάνεια χωρίς την oldschool γιαλάδα των Aero θα είναι super!

To μόνο κακό είναι ότι στο συγκεκριμένο screenshot φαίνεται πως δεν εξαφάνισαν τα borders απλά τα ελαχιστοποίησαν σε 1px. :(

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η Microsoft θα μας τρελάνει. ..

Θυμήθηκε μετά από 20 χρόνια να επιτρέψει στο command prompt το copy-paste με keyboard shortcuts, αλλά καθώς κάνω τώρα install τα Windows 10 σε ένα παλιό laptop, στην επιλογή γλώσσας στην αρχή της εγκατάστασης μου έβγαλε δύο επιλογές για τα Greek.

Greek (Greece) και Greek (Cyprus)

Όσα χρόνια περνάω λειτουργικό, αυτό δεν θυμάμαι να μου έχει ξανατύχει.

Για περισσότερα αύριο, μόλις αρχίσω να το δουλεύω και λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μπήκα με τα Windows 10 στο thelab.gr

Έχουν ακόμα τον IE 11 και DX11.

Μάλλον λόγω του format, μου φαίνονται λίγο πιο γρήγορα από τα 8.1

Αυτή είναι η οθόνη μετά την εγκατάσταση και μια μικρή παραμετροποίηση στο start menu.

1z64ewp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει και διαφάνεια!

New-Experimental-Tab-1.png

Κατόρθωμα των νέων windows να αξιοποιήσουν μια δυνατότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια!:worship:

Βλ. command-line utility nircmd που δίνει τη δυνατότητα αυτή από εποχή Win 95 (!) για όποιο παράθυρο έχεις ανοικτό...

http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html

Δε χρησιμοποιώ Win 8, το utility πάντως γράφει ότι τρέχει και σε αυτά.

Έγινε επεξεργασία από asot
Link to comment
Share on other sites

Στην δοκιμαστική έκδοση στο start menu έλειπε το control panel και το my computer!! Απιστευτο και ομως αληθινο. Θα πει κανεις οτι υπαρχει τροπος να τα βρεις αλλα μιλαω για normal χρηστες και οχι geeks. Για να κανω shutdown πήγα σε υπο-μενου και δεν βρήκα απευθείας κουμπί. Για να βγαλεις εικονιδιο στην επιφανεια εργασιας πρεπει να ιδρωσεις.

Γενικα μου εδωσαν την εντυπωση οτι ειναι κατωτερα απο τα 7 για εναν μεσο χρηστη. Επισης μετα το install των 10 μου ζητουσε να κανω εμαιλ microsoft για να μου βαζει τα bookmarks και αλλες πληροφοριες on-line. Ποτε θα καταλαβουν οτι πρεπει να υπαρχει και ενα κουμπι "ΔΕΝ ΘΕΛΩ".

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μετά από χρήση μιας ημέρας των Windows 10 Technical Preview - από αυτά γράφω τώρα - έχω να πω τα εξής:

Η εγκατάσταση (clean install) σε παλαιό laptop που είχε τα Win 8.1 Pro x64 ήταν περίπου ίδια με τα Win 8.1, μέχρι και στα εικονίδια.

Αν εξαιρέσουμε το θέμα με τις γλώσσες Greek (Greece) και Greek (Cyprus), δεν βρήκα σημαντικές διαφορές.

(Έβαλαν και Albanian (Albania) και Albanian (Macedonia, FYRO)

Κάποιες αλλαγές στο account (ζητάει αλλά δεν απαιτεί Microsoft account) για να μπεις όπως και στα 8.1, αλλά για να συμμετάσχεις στο Windows Feedback απαιτεί Microsoft account και σου στέλνουν και κωδικό επαλήθευσης της ταυτότητας σου στο email.

Το πέρασμα των drivers έγινε κανονικά για το hardware που δεν αναγνωρίστηκε αυτόματα, όπως και για το hardware που έβαλε η Microsoft παλαιότερους οδηγούς από τους τελευταίους.

Όλοι οι drivers που έπαιζαν στα Win 8.1, παίζουν και με τα 10.

To OS είναι rock steady μετά και την εγκατάσταση των εφαρμογών που μου έπαιξαν όλες, κανένα κρασάρισμα προς το παρόν, ούτε καν bug δεν έχω εντοπίσει.

Οι πιο υποψιασμένοι θα καταλάβατε ότι φαίνεται ξεκάθαρα - προς το παρόν - ότι τουλάχιστον το 80% του κώδικα το έχουν πάρει από τα Win 8.1

Από τα περισσότερα μη ενημερωμένα προγράμματα που δείχνουν πιο λειτουργικό τρέχεις, το Technical Preview αναγνωρίζεται ως Win 8.1 Pro ή κάπως έτσι, π.χ το CCleaner το βλέπει ως Win 8.1 Pro Preview (έβγαλε δική του ονομασία).

Έχει γίνει αρκετά πετυχημένη μίξη του desktop με το metro UI και για πρώτη φορά τα apps που κατεβάζεις από το Windows store (metro apps) παίζουν "κανονικά" σαν να είναι desktop εφαρμογές (window mode, minimize, close, μετακίνηση) + το Charms bar που έφυγε από το desktop και μπήκε ως λειτουργικότητα στις τελίτσες "..." στην μπάρα των metro apps.

Μου άρεσε το Metro facebook app, όπου οι νέες δημοσιεύσεις στις ομάδες εμφανίζονται για λίγο στο notification των Windows κάτω δεξιά.

Ο IE11 των 10 δεν είναι ίδιος με τον ΙΕ11 των Win 8.1.

Υποστηρίζει το HTTP2 και στην πράξη είναι εμφανώς πιο γρήγορος στο ίδιο hardware, ενώ μου έκανε εντύπωση ότι δεν μασάει στα πολλαπλά tabs (πολύ καλύτερη απόκριση και διαχείριση μνήμης)

Μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές/βελτιώσεις πολλές εδώ και εκεί (νέα εικονίδια, borderless παράθυρα, κουμπί share στο Ribbon του Windows Explorer, βελτιώσεις στο command-line, start menu πολύ διαφορετικό από των Win 7) και μια αίσθηση ότι όλα γίνονται λίγο πιο γρήγορα από τα Win 8.1

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποκαλούσα τα Technical Preview ως Win 7.x, αλλά μάλλον Win 8.x και πάντως σίγουρα όχι 10.

Δεν μοιάζει με την αλλαγή από τα XP στα Vista ή από τα 7 στα 8, αλλά περισσότερο με την αλλαγή από τα Vista στα 7 ή από τα 8 στα 8.1 Update 1.

Όταν προστεθεί περισσότερος κώδικας, θα δείξει καλύτερα που πάει το πράγμα.

Αυτά προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

The Windows 10 Technical Preview adds all sorts of nifty new features designed to appeal to PC power users, but it also includes some nifty newcomers that you can’t actually see—fresh keyboard shortcuts!

The details come courtesy of Brandon LeBlanc of Microsoft’s Blogging Windows blog. If you install the Windows Tech Preview this weekend be sure to check these out.

Snapping window: Windows key + Left or Right — LeBlanc says: "(Can be used with UP or DOWN to get into quadrants.)" Quadrants is the new Snap view mode that pins apps to the four quarters of the screen.

Switch to recent window: Alt + Tab – LeBlanc says: "Hold shows new Task View window view, let go and switches to app."

Task view: Windows + Tab – LeBlanc says: "New Task view opens up and stays open."

Create new virtual desktop: Windows key + Ctrl + D

Close current virtual desktop: Windows key + Ctrl + F4

Switch virtual desktop : Windows key + Ctrl + Left or Right

These are Windows 10's new keyboard shortcuts | PCWorld

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.