Jump to content



Gaming Surround ακουστικα


Recommended Posts

Καλημερα στο φορουμ!

Οπως λεει κι ο τιτλος ψαχνω να αγορασω ενα gaming headset(ακουστικα+μικροφωνο). Δςν εχω την παραμικρη ιδεα γιατι ποτε δεν ειχα ακουστικα επομενως εχω διφορα ερωτηματα. Τα ακουστικα που ισχυριζονται οτι παιζουν ηχο surround 5.1, 7.1 κλπ κατα ποσο το καταφερνουν αυτο; Αξιζει να παρω ακουστικα με αυτο το feature; Ξερω οτι δεν θα εχουν την αποδοση που θα εχει ενα συστημα ηχειων 5.1,7.1 αλλα τουλαχιστον σε βοηθανε να καταλαβεις απο που σου ερχονται οι σφαιρες; Αν ναι, τοτε ποια προτεινετε;

Και τελος τετοιου ειδους ακουστικα μπορουν να δουλεψουν και σε PS4; Ρωταω διοτι ψαχνεται και ενας φιλος και λεμε να κανουμε το ψαξιμο μια φορα και για τους δυο και να αγορασουμε και οι δυο το ιδιο σετ αν γινεται..

Οσον αφορα το μπατζετ τωρα... κανα 60αρι χοντρικα πανω κατω θα ηταν μια χαρα μονο ομως αν μπορουμε να αγορασουμε κατι αξιολογο. Αν ειναι λιγο κανουμε λιγη υπομονη να μαζεψουμε κατι παραπανω, δε χαθηκε και ο κοσμος!

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν είναι surround, καλή περίπτωση για σύνδεση με κονσόλα είναι η σειρά CM Storm της Coolermaster που συνδέεται με όλες τις κονσόλες. ρίξε μια ματιά στα παρακάτω review:

http://www.thelab.gr/input-devices-and-peripherals-reviews/x2-saturn-5-1-gaming-headset-where-133491.html (νομίζω δεν δουλεύουν σε playstation)

http://www.thelab.gr/input-devices-and-peripherals-reviews/cm-storm-sirus-c-review-dose-mpaso-139800.html

http://www.thelab.gr/input-devices-and-peripherals-reviews/cm-storm-ceres-500-review-gamers-only-134509.html

Link to comment
Share on other sites

για κονσολες χρειαζεσαι κατι σαν αυτο -> Astro Gaming MixAmp Pro

στα pc μπορεις να κατεβασεις το razer surround που ειναι τζαμπα ή απλα να δωσεις 30 ευρω για μια creative audigy FX, ειναι η φτηνοτερη καρτα ηχου που μπορεις να παρεις και παρεχει το dsp SBX surround το οποιο ειναι ανωτερο του dolby headphone κατα την ταπεινη μου γνωμη.

υπαρχουν διαφοροι ενισχυτες για κονσολες με dolby headphone στο παρακατω αρθρο, οπως διαφορες προτασεις αναλογα με το budget, καλο διαβασμα :)

Mad Lust Envy's Headphone Gaming Guide: (Update: 10/15/2014: Beyerdynamic T51i Added)

edit : ^ θα του προτεινα το kingston αντι για τα cm storm, αρκετα καλο VFM εφοσον χρειαζεται μικροφωνο http://www.thelab.gr/input-devices-and-peripherals-reviews/review-hyperx-cloud-pro-gaming-headset-review-137467.html

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Να προτείνω και εγώ σαν κάτοχος τους(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...) τα Sennheiser PC 320, λίιιιγο πιο φθηνά από τα Kingston αλλά πολύ καλός ήχος. Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι είναι ανοιχτού τύπου, οπότε ακούς λίγο και το περιβάλλον. Αγαπημένο χαρακτηριστικό, όταν σηκώνεις το μικρόφωνο πάνω κάνει αυτόματα σίγαση αυτού.

Έγινε επεξεργασία από Shadow KnighT
CP 320 lol
Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα.. Τωρα μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο.. Απ οτι καταλαβαινω το να βρουμε ενα σετ που να κανει τοσο σε pc (για μενα) οσο και σε PS4 (για το φιλο μου) ειναι δυσκολο οποτε ας το αφηουμε στην ακρη. Οσον αφορα τα ακουστικα για το pc μου τωρα θα ηθελα να παρω τα ακουστικα μονο και τελος. Δεν θελω να μπλεξω με ενισχυτες, καρτες ηχου και λοιπα. Η μητρικη μου εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου και τα ακουστικα τα συνδεω στην μπροστινη υποδοχη του κουτιου. Δεν θα μπορεσω με αυτον τον τροπο να εχω surround ηχο;

Επισης αυτο το προγραμμα της Razer δουλευει με ολα τα ακουστικα η μονο με ακουστικα της εταιριας;

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφερει για κονσολα. Ο φιλος που με ρωταγε για ps4 θελει να παρει ασυρματα οποτε θα ψαχτει μονος του και θα ανεβει φυσικα στο μπατζετ του. Οποτε ας ασχοληθουμε αποκλειστικα για pc.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς να πω ένα βασικό: ξέχνα όσα ακουστικά έχουν πολλαπλά drivers για surround. Θέλεις 2 μεγάλα και καλά. Το surround είναι προτιμότερο να το πάρεις μέσω binaural DSP όπως το Dolby Headphone.

Τα Corsair που δείχνεις φαίνονται μια χαρά στα χαρτιά. Δεν τα έχω ακούσει, αλλά έχε στο νου σου ότι είναι USB και αν έχεις επενδύσει σε καλή κάρτα ήχου πάει χαμένη, ενώ δεν μπορείς να τα συνδέσεις στο κινητό σου πχ.

Οσον αφορα τα ακουστικα για το pc μου τωρα θα ηθελα να παρω τα ακουστικα μονο και τελος. Δεν θελω να μπλεξω με ενισχυτες, καρτες ηχου και λοιπα. Η μητρικη μου εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου και τα ακουστικα τα συνδεω στην μπροστινη υποδοχη του κουτιου.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις (ούτε θες να πάρεις) headphone amp, οπότε προσανατολίσου σε ακουστικά με εμπέδηση έως 32Ω. Σ'αυτά που συνδέονται με USB δεν έχει σημασία φυσικά.

Έγινε επεξεργασία από DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Ναι να πω την αληθεια εχω επενδυσει αρκετα στο pc τον τελευταιο καιρο και θελ καπου εδω να σταματησω. Αυτο που θελω απο τα ακουστικα που θα παρω ειναι μονο να παιζω παιχνιδια και να μην ακουγεται ο ηχος αλλου για να μην ενοχλει και ταυτοχρονα να μου δινουν μια σαφη εικονα του περιβαλλοντος του παιχνιδιου, τουλαχιστον να καταλαβαινω απο που μου ερχονται! Οσο για καρτα ηχου οντως δεν εχω και το να την αποφυγω ειναι επιθυμητο! Δεν με ενδιαφερει καν το οτι ειναι usb γιατι μονο στο pc θα χρησιμοποιηθουν και μονο στα παιχνιδια. Πουθενα αλλου. Αρα οπως καταλαβαινω το usb βοηθαει στο οτο δεν εχω θεμα με την αντισταση... Τα corsair τα σκεφτομαι γιατι ειναι 7.1 και ειναι φτηνοτερα απο αλλα επωνυμα οπως ας πουμε τα coolermaster (sirus 5.1 η κατι τετοιο) που πανε στα 120. Ειδα και κατι natec αλλα δε με γεμισαν. Αντιθετως μετα απο 5 reviews που ειδα για τα corsair οι 4 λενε τα καλυτερα ενω η πεμπτη αναφερουν ενω μικρο θεμα σκληροτητας οσο ειναι καινουρια που μετα ομως στρωνει...

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, αν είχες κάρτα ήχου με Dolby Headphone ή CMSS 3D, απλά θα χρειαζόσουν ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και τέλος. Τώρα όντως καλύτερα να προσανατολιστείς στα Corsair που δείχνεις ή άλλα παρόμοια...

Κάπου εδώ να πούμε ότι το CMSS 3D δε χρησιμοποιεί μόνο 7 surround πηγές (τα κανάλια του dolby δλδ) αλλά προσομειώνει πολύ περισσότερα σημεία (μέχρι 128), ακόμα και αν βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο (πχ από πάνω σου). Προσφέρει το καλύτερο positional audio από όλες τις τεχνολογίες. Οπότε αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι κυρίως τα games, ίσως καλύτερα να κοιτάξεις για μια φθηνή X-Fi μαζί με decent stereo ακουστικά...

Έγινε επεξεργασία από DOOM_NX
Link to comment
Share on other sites

Δλδ για να καταλαβω.. γιατι μαλλον εννοηθηκε και στις παραπανω απαντησεις αλλα δεν το επιασα αρχικα. Αν εχεις μια τετοια καρτα ηχου, ακομα και με απλα στερεοφωνικα ακουστικα μπορεις να προσομοιωσεις dolby ηχο; ακομα και αν αυτα δεν ειναι 5.1 η 7.1; αν ναι , θα μπορουσες να μου κανεις μια συνθεση καρτας ηχου+ακουστικα με μικροφωνο; στα 90 ευρω;;

Κατα ποσο καλυτερη θα ειναι απο το να παρεις ενα ακουστικο τυπου σαν τα corsair; Συγγνωμη για την εμμονη, απλα το να ανοιγοκλεινω το κουτο και να βαζω βγαζω εξαρτηματα το βαρεθηκα λιγο.. :-P

Link to comment
Share on other sites

^ το cmss3d δυστηχως δεν σου δινει την πληροφορια του υψους στα σημερινα games, πρεπει η sound engine να τρεχει σε directsound 3D ή openAL.

[MENTION=32740]giorgos2187[/MENTION]

τα usb ειναι πολυ καλη λυση εφοσον δεν εχεις δωσει ηδη λεφτα σε καρτα ηχου, για τα συγκεκριμενα δεν εχω διαβασει πολλα, υπαρχουν τα gamecom 780 της plantronics ομως που τα εχουν 2-3 γνωστοι μου απο το CSGO και δεν εχουν κανενα προβλημα στο να ακουνε βηματα κλπ

Plantronics Gamecom 780 - BestPrice.gr

τα pc320 που αναφερθηκαν πιο πανω ειναι μια πολυ καλη προταση αλλα εφου χρειαζεσαι κλειστου τυπου τα προσπερνας :(

edit : αν θες ντε και καλα να βαλεις καρτα ηχου στο pc τοτε πας σε audigy fx + τα jvc ha-rx 700

http://www.ebw.gr/el/product/167101/JVC-HA-RX700

30 η καρτα 43 τα ακουστικα παιρνεις με αλλα 9 ευρω ενα zalman mc1 και σου μενουνε για σουβλακια :p

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Ο αλγόριθμος Dolby Headphone είναι ο ίδιος ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα τον πάρεις. Η μόνη διαφορά θα έπρεπε να είναι στην ηχητική υπογραφή των μεγαφώνων.

Η λύση της κάρτας ήχου θα είναι ανώτερη με την έννοια ότι θα σου προσφέρει περισσότερες τεχνολογίες, ενδεχομένως CMSS-3D, και περισσότερη ευελιξία στη συνδεσμολογία.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια αρχικα σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και την βοηθεια!

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] τι ντε και καλα βρε; εδω λεμε να την αποφυγουμε αν γινεται!!

[MENTION=15478]DOOM_NX[/MENTION] Εν τελει με βλεπω να ανεβαινω μεχρι τα 90 χοντρικα. Ακομα και σε σκετα ακουστικα δν βρηκα κατι που να μ αρεσε στα 60. Αλλα εκει ειναι το οριακο μπατζετ γιατι παρηγγειλα και το advanced warfare (αν και μου την εδωσε υπερβολικα το γεγονος οτι θελει 4gb vram). Οποτε μαζευονται πολλα αν παμε σε ακομα πιο ακριβη λυση. Και θα μου πειτε να κανω υπομονη, ελα ομως που μ επιασε η κωλοπιλαλα να τα εχω και τα δυο μαζι οποτε ν αρχισω να παιζω χωρις να χρειαζομαι κατι αλλο.. Μαλλον το usb headset ειναι μονοδρομος..

Edit : [MENTION=14427]BloodMage[/MENTION] τωρα ειδα το ποστ σου. Ευχαριστω πολυ. Εννοειται θα τα δω!

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187
Link to comment
Share on other sites

Το surround σε ακουστικά είναι περισσότερο marketting trick. Ειδικά όταν βλέπεις και γράφει και 5.1. Δηλαδή βλέπεις σε κάποιο ακουστικό subwoofer ή κάτι τέτοιο. Επίσης κυκοφορεί και ένα video σε youtube που χρησιμοποιόντας έναν αλγόρυθμό για τον ήχο με απλά ακουστικά σου δημιουργεί την εντύπωση του surround ήχου.

Αυτά λίγο πολύ για να ξεκαθαρίσουμε ότι κατ εμένα πρέπει να κοιτάς σε ποιοτικά απλά ακουστικά και όχι τύπου 5.1 ή 7.1. Το θετικό σε πιο ακριβές λύσεις ακουστικών, που όμως δεν δικαιολογεί κατ εμένα το budget είναι ότι μέσω usb σύνδέονται σε δίκό τους ενισχυτή και κάρτα ήχου στην ουσία αποφεύφοντας κάποια κακή λύση on board ή ότι θόρυβο μπορεί να αρπάξει η κάρτα ήχου από τα διαφορά ηλεκτρονικά που βρίσκονται πάνω σε mainboard.

Κοντά στο 60άρι με 70αρι είναι και τα Razer Carcharias. Ίσως να βρεις και καλύτερες λύσεις σε θέμα απόδοσης ήχου αλλά είναι τα μοναδικά ακουστικά που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής που είναι τόσο άνετα και μπορώ να φοράω για ώρες. Είναι ίσως και τα μοναδικά ακουστικά που τόλμησα να φορέσω σε gaming μέσα στο καλοκαίρι και να μην το μετανιώσω από θέμα άνεσης και ιδρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Καλαα σ αυτο που λες δεν εχεις κ αδικο. Απλα αφου δεν εχω τη δυνατοτητα ν απλωσω 6 ηχειαρες λογω χωρου και κοστους ειπα να παρω ενα σετ που να εχει αυτο το feature σε οσο το δυνατο καλυτερο βαθμο. Τουλαχιστον να σε προσανατολιζει καπως. Τα razer δυστυχως δεν μ αρεσουν καθολου. Σχερον τιποτα που να σχετιζεται μ αυτη τη μαρκα :p . Ευχαριστω παντως για την προταση!

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσες να μου κανεις μια συνθεση καρτας ηχου+ακουστικα με μικροφωνο; στα 90 ευρω;;

------------------------------

αν θες ντε και καλα να βαλεις καρτα ηχου στο pc τοτε πας σε audigy fx + τα jvc ha-rx 700

JVC HA-RX700 - Easy Buy World

30 η καρτα 43 τα ακουστικα παιρνεις με αλλα 9 ευρω ενα zalman mc1 και σου μενουνε για σουβλακια :p

------------------------------

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] τι ντε και καλα βρε; εδω λεμε να την αποφυγουμε αν γινεται!!

fckuk_this_thread_im_out_of_here_gif.gif

:agree::p

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως κατω απο το πρωτο ποστ που παραθετεις δες! Αφου λεω οτι βαρεθηκα το βαλε βγαλε!!! Μια τετοια συνθεση τη ζητησα μονο αν το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο! Αλλα απ οτι καταλαβα για πολυ καλυτερο παμε σε μεγαλυτερο μπατζετ αλλιως ερχεται μια η αλλη σαν αποδοση.. και απ οτι ειδα συμφωνησες ΚΑΙ με τη λυση των usb ακουστικων εκτος απο τη συνθεση που μου εδωσες.. Συγγνωμη για το μπερδεμα αλλα ειμαι και λιγο υπο την επηρρεια νυστας :boxed:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.