Jump to content



Κλείδωμα πρόσβασης σε internet για συγκεκριμένες ώρες


Recommended Posts

Καλησπέρα. Μία κυρία μου ζήτησε αν μπορώ να βρω τρόπο να κλειδώνει το internet σπίτι συγκεκριμένες ώρες ώστε να διαβάζει ο μικρός ο οποίος δεν παίρνει από λόγια,

μου είπε απίστευτες ιστορίες με τον μικρό για το τι κάνει για να γίνει το δικό του. Στο θέμα μας τώρα, θέλει αν υπάρχει λύση ώστε κάποιες ώρες της ημέρας να κλειδώνει το internet.

Απλές λύσεις του τύπου να το βγάλει απ' το ρεύμα δεν βοηθάνε, καθώς ο μικρός ασχολείται και θα το ανακαλύψει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δε το γνωρίζω καθώς μιλήσαμε τηλεφωνικά και θα με πάρει να πάω σπίτι κάποια στιγμή που θα λείπει ο μικρός για να μην ψιλιαστεί.

Ρωτάω καθώς δεν γνωρίζω καθόλου και θέλω να πάω σχετικά προετοιμασμένος και με ιδέες έτοιμες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ακόμα δεν ξέρω τι θα βρω μπροστά μου από θέμα εγκατάστασης. Η κουβέντα ξεκίνησε για να προετοιμαστώ και μόλις τα δω από κόντα τότε θα μπορώ να δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για να με κατατοπήσετε.

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω το Windows Live Family Safety, είναι δωρεάν, ενσωματώνεται στα Win 7/8, με ξεχωριστό χρήστη για το παιδί κι έχεις έλεγχο στις ώρες πρόσβασης στο PC και στο internet, επιλογή προγραμμάτων και κατηγορίες παιχνιδιών που επιτρέπονται. Όποτε θέλεις μπορείς να δεις report με το τι έκανε και μπορεί να σου στείλει αίτημα για παράταση του χρόνου με email :), εβδομαδιαίο report έρχεται στο mail σου.

Περισσότερες επιλογές σε λογισμικά Γονικού Ελέγχου:

Qustodio (Δωρεάν)

www.qustodio.com

Norton Online Family (Δωρεάν, Ελληνικά, απαιτεί εγγραφή)

https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs

Bitdefender Parental Control Free (Δωρεάν έκδοση)

http://www.bitdefender.co.uk/solutions/parental-control.html

Windows Live Family Safety (Δωρεάν, Ελληνικά, απαιτεί εγγραφή)

https://familysafety.microsoft.com/?wa=wsignin1.0

K9 Web Protection (Δωρεάν)

K9 Web Protection - Free Internet Filter and Parental Control Software | Free Internet Filtering and Parental Controls Software

AVG Family Safety

http://www.avg.com/gb-en/avg-family-safety

Net Nanny

Home | Net Nanny

McAfee Safe Eyes

Parental Control Software from McAfee - Safe Eyes

Profil Parental Filter 2

http://www.profiltechnology.com/en/home/parental-filter2

Family Protector

https://familyprotector.nq.com

CYBERsitter

CYBERsitter Official Website

Link to comment
Share on other sites

Ωραίες οι προτάσεις σου αλλά έχω την εξής απορία. Θα φαίνεται ότι είναι κλειδωμένη η πρόσβαση από κάποιον άλλον? Και αν ναι, με ποιον τρόπο?

Σας ρωτάω γιατί απ' τα λεγόμενα της γυναίκας, κατάλαβα ότι δε θέλει ο μικρός να ψιλιαστεί ότι αυτή ή κάποιος τρίτος έχει βάλει το χεράκι του.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και θα φαίνεται, αν περάσεις μάλιστα τον επιτρεπόμενο χρόνο σε κάνει και logout :)

Αν μπει σε διαδικασία κλειδώματος "στα κρυφά", είναι χαμένο παιχνίδι... θα κάτσει να ανταγωνιστεί το γιο της στην τεχνολογία; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δε λύνεται μόνο με τεχνολογία, χρειάζεται συνεννόηση.

Μόνο με κάποια συμφωνία για τα όρια χρήσης με το παιδί μπορεί κάτι τέτοιο να λειτουργήσει. Χρειάζεται κάτι τέτοιο για παράδειγμα:

http://www.evipsalti.com/SYMFWNHTIKO%20GIA%20GONEIS.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το Κ9 φαίνεται ενδιαφέρον. Απ' την τηλεφωνική μας επικοινωνία αυτό το μήνυμα προσπάθησα κι εγώ να της περάσω, ότι πρέπει να μιλήσει μαζί του πρώτα απ' όλα γιατί παίζοντας το "κλέφτες και αστυνόμους" δε θα οδηγήσει κάπου παρά μόνο σε σύγκρουση μαζί του. Σήμερα ή αύριο θα μιλήσω μαζί της και από κοντά οπότε θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

για αρχή, ξεχάστε αυτά τα «να μην καταλάβει ο μικρός» κι άλλες αστειότητες εκτός κι αν ο μικρός είναι δίχρονο. Δηλαδή ας πούμε ότι το καταπίνει ότι η μητέρα δεν είχε ανάμειξη (που δεν θα το καταπιεί αλλά λέμε τώρα...): τι θα νομίσει ότι έγινε; Στην καλύτερη για εσάς περίπτωση θα νομίσει ότι έγινε μαγική βλάβη και θα αρχίσει να ψάχνει πώς θα διορθωθεί, χωρίς να ενημερώνει για τις κινήσεις του απαραιτήτως. Χαμένο παιχνίδι. Αν είναι να έχει τέτοιου μεγέθους πρόβλημα καλύτερα να κόψει τηλεφωνικές γραμμές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μια βοήθεια θέλω απ' όποιον γνωρίζει τη χρήση του Κ9 web protection. Το έκανα εγκατάσταση και ενώ ορίζω να μπλοκάρει όλη την πρόσβαση στο internet απ' τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, αυτό μπλοκάρει μερικές σελίδες και όχι όλες όπως θέλω. Έχω δηλαδή κανονικά πρόσβαση από chrome/firefox σε google, facebook, youtube κτλ. Καμιά ιδέα τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.