Cyber_Cookie Κυριακή at 11:15 πμ #15662 Κυριακή at 11:15 πμ Η Volkswagen σε κρίση: Μείωση μοντέλων, προσφορών και πωλήσεων - ertnews.gr WWW.ERTNEWS.GR Με συνεχιζόμενη την κρίση στον όμιλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, η διοίκηση του γερμανικού κολοσσού... Ωχ γιατί ρε τι έγινε; Ο χαζός ο κόσμος δε θέλει τα ηλεκτρικά σας μπρίκια;
sotiris 7 ώρες πριν #15664 7 ώρες πριν (edited) Μετά από 440 km με νοικιάρικο κουβά το Yaris HEV CVT (είχα οδηγήσει άλλη μια φορά μιας φίλης στην Αθήνα εντός πόλης), τα σχόλια είναι: 1. Εξαιρετικό για πόλη. Από τα πιο ευκολοδήγητα αυτοκίνητα λόγω της καλής χαμηλής ροπής του ηλεκτρικού, απίστευτα χαμηλή κατανάλωση κλπ. 2. Κακό έως άθλιο στην Εθνική όπου έχει ανηφόρα (σηκώνει πολλές στροφές λόγω CVT και ενοχλεί ο ήχος του κινητήρα). 3. Μέτριο έως καλό στην Εθνική όπου έχει ίσωμα. 4. Καλό στην Εθνική όπου έχει κατηφόρα. 5. Άθλιο στις αναβάσεις αλλά καλή δύναμη στις 180ρες χωρίς να ασχολείσαι. Άθλιο γιατί δεν είναι ούτε όσο δυνατό πρέπει και κάνει και σαν σκούτερ! 6. Καλό έως άριστο στις καταβάσεις (θα προτιμούσα αν είχε δυνατότητα one pedal driving). Σε οδήγηση στο όριο σε ανάβαση απλά δεν μπορέις να το κάνεις γιατί είναι σαν να πηγαίνεις τάπα με σκούτερ, αλλά σε κατάβαση που το δοκίμασα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλά στημένο, γυρνάει ακριβώς όπως περιμένεις να γυρίσει και παρ'ότι είναι μαλακό και δεν ξέρεις τι ακριβώς παίζει από δύναμη / στροφές / ροπή εξόδου το πλασάρεις άνετα σε στροφιλίκι. Γυρνάει αρκετά εύκολα και μού 'κανε εντύπωση το πως το έβαζα σε μερικές, μάλλον έχω ξεμάθει από μικρά με το καράβι τη σιτροένα Στα αδιάφορα: Άθλια φώτα μπροστά στα bixenon της θεάς, σχεδόν δεν έβλεπα το βράδυ (είχε συμβατικά). Ωραίο infotainment γιατί αν έχεις USB-C καλώδιο συνδέεις απλά το iphone και παίζουν όλα (spotify, apple maps etc.). Υπερβολικά πολλά μπλιμπλίκια που κάνουν θόρυβο, κάθε φορά που άλλαζε το όριο ταχύτητας έκανε μπλιπ, όταν κουνιόταν ο πίσω επιβάτης άναβε η μεσαία ζώνη (κι άλλο μπλιπ), η αυτόματη οδήγηση δεν σετάρεται όσο εύκολα έμπαινε σε ένα T-cross που θυμάμαι προ 5ετίας κλπ. Αρκετά aggressive στο lane assist, θέλει την προσοχή του ειδικά όταν η διαγράμμιση είναι ψιλομούφα. Στο όριο ταχύτητας δεν το διάβαζε σωστά στη Γαλλία / Ελβετία, διότι έπιανε το όριο των εξόδων ως όριο ταχύτητας του δρόμου και είχες ασυμφωνία ορίου στην οθόνη του GPS από την οθόνη του καντράν (δηλαδή ό,τι νά 'ναι). edit: πραγματική μεικτή κάτω από 5 λίτρα στα 100 με κανονική οδήγηση (130 εθνική και όρια ταχύτητας στους υπόλοιπους). Απλά εκτός ανταγωνισμού για ο,τιδήποτε συμβατικό, νομίζω η Toyota τους έχει ξεπεράσει όλους σε αυτό το κομμάτι. Έγινε επεξεργασία 7 ώρες πριν από sotiris 3 1
navaho7 6 ώρες πριν #15665 6 ώρες πριν Ρε τι κακό να μην υπάρχει υβριδικό SUV με μεγάλο πορτ μπαγκάζ και χώρους μέσα, στα 32k. Όλα συγκλίνουν στο Chery Tiggo 7 και κάπως μου φαίνεται
JaguarOne 6 ώρες πριν #15666 6 ώρες πριν 28 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: Ρε τι κακό να μην υπάρχει υβριδικό SUV με μεγάλο πορτ μπαγκάζ και χώρους μέσα, στα 32k. Όλα συγκλίνουν στο Chery Tiggo 7 και κάπως μου φαίνεται Arkana? Δεν ξέρω τι άλλες επιλογές υπάρχουν σε full-hybrid suv-ειδές για να είμαι ειλικρινής, αυτό τυχαία το κοιτούσα τώρα
Cyber_Cookie 5 ώρες πριν #15667 5 ώρες πριν 37 minutes ago, sotiris said: Μετά από 440 km με νοικιάρικο κουβά το Yaris HEV CVT (είχα οδηγήσει άλλη μια φορά μιας φίλης στην Αθήνα εντός πόλης), τα σχόλια είναι: 1. Εξαιρετικό για πόλη. Από τα πιο ευκολοδήγητα αυτοκίνητα λόγω της καλής χαμηλής ροπής του ηλεκτρικού, απίστευτα χαμηλή κατανάλωση κλπ. 2. Κακό έως άθλιο στην Εθνική όπου έχει ανηφόρα (σηκώνει πολλές στροφές λόγω CVT και ενοχλεί ο ήχος του κινητήρα). 3. Μέτριο έως καλό στην Εθνική όπου έχει ίσωμα. 4. Καλό στην Εθνική όπου έχει κατηφόρα. 5. Άθλιο στις αναβάσεις αλλά καλή δύναμη στις 180ρες χωρίς να ασχολείσαι. Άθλιο γιατί δεν είναι ούτε όσο δυνατό πρέπει και κάνει και σαν σκούτερ! 6. Καλό έως άριστο στις καταβάσεις (θα προτιμούσα αν είχε δυνατότητα one pedal driving). Σε οδήγηση στο όριο σε ανάβαση απλά δεν μπορέις να το κάνεις γιατί είναι σαν να πηγαίνεις τάπα με σκούτερ, αλλά σε κατάβαση που το δοκίμασα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλά στημένο, γυρνάει ακριβώς όπως περιμένεις να γυρίσει και παρ'ότι είναι μαλακό και δεν ξέρεις τι ακριβώς παίζει από δύναμη / στροφές / ροπή εξόδου το πλασάρεις άνετα σε στροφιλίκι. Γυρνάει αρκετά εύκολα και μού 'κανε εντύπωση το πως το έβαζα σε μερικές, μάλλον έχω ξεμάθει από μικρά με το καράβι τη σιτροένα Στα αδιάφορα: Άθλια φώτα μπροστά στα bixenon της θεάς, σχεδόν δεν έβλεπα το βράδυ (είχε συμβατικά). Ωραίο infotainment γιατί αν έχεις USB-C καλώδιο συνδέεις απλά το iphone και παίζουν όλα (spotify, apple maps etc.). Υπερβολικά πολλά μπλιμπλίκια που κάνουν θόρυβο, κάθε φορά που άλλαζε το όριο ταχύτητας έκανε μπλιπ, όταν κουνιόταν ο πίσω επιβάτης άναβε η μεσαία ζώνη (κι άλλο μπλιπ), η αυτόματη οδήγηση δεν σετάρεται όσο εύκολα έμπαινε σε ένα T-cross που θυμάμαι προ 5ετίας κλπ. Αρκετά aggressive στο lane assist, θέλει την προσοχή του ειδικά όταν η διαγράμμιση είναι ψιλομούφα. Στο όριο ταχύτητας δεν το διάβαζε σωστά στη Γαλλία / Ελβετία, διότι έπιανε το όριο των εξόδων ως όριο ταχύτητας του δρόμου και είχες ασυμφωνία ορίου στην οθόνη του GPS από την οθόνη του καντράν (δηλαδή ό,τι νά 'ναι). edit: πραγματική μεικτή κάτω από 5 λίτρα στα 100 με κανονική οδήγηση (130 εθνική και όρια ταχύτητας στους υπόλοιπους). Απλά εκτός ανταγωνισμού για ο,τιδήποτε συμβατικό, νομίζω η Toyota τους έχει ξεπεράσει όλους σε αυτό το κομμάτι. Που πας και μπλέκεις στα drive by wire συστήματα; Παρε ρενο ή κανα παρομοιο ευρωπαϊκο ναυάγιο ρε μπαρμπα που πας στη τεχνολογια, δε σ' θελει. Ασ' το. - Το lane assist είναι 1 κουμπι στο τιμονι. 1 κουμπι. Στο τιμόνι. 1. Ενα κουμπί. Για το ADAS συνολικά έχεις ρυθμίσεις από το αν θα αναγνωριζει και θα κοβει (και πόσο θα κόβει) σε στροφές μέχρι πόσο αμεσα θα αντιδρα το lane assist σε διαγραμιση, σηματα κλπ. Στα settings είναι μέσα. Εκτός και αν σου δώσανε καποια αρχαία / allahu akbar εκδοση χωρίς αυτά. - Προφανως εχει ασυρματο carplay - Το να το έχεις σε dronning mode συνέχεια που οπως καταλαβα το είχες, δεν είναι κανονική οδήγηση για αυτό το powertrain. - Οι στροφες μενουν κολλημενες γιατι κρατας κολλημενο το γκαζι. Και μένει στο "acceleration mode" δε μπορει να νιώσει οτι δε θελεις όλη τη ροπή που του ζήτησες αρχικά. - Στο μανουαλ λέει μαλιστα κάτι σε στυλ "Επιταχύνετε μέχρι την ταχύτητα που θέλετε και μετά χαλαρώστε λίγο το γκάζι ώστε το υβριδικό σύστημα να περάσει από τη φάση της επιτάχυνσης στη διατήρηση ταχύτητας." Αν δε το κάνεις αυτό, καταλαβαίνεις γιατι θα είναι συνέχεια στο power η βελόνα. - Για ανάβαση, τι να σου πω μια χαρα ανεβαίνει δεδομένου οτι ειναι 1500 ατμο, 116 αλογα. (90 το θερμικο μοτερ), σε διαδρομές πχ στα Τζουμέρκα/Μπάρο. Για μένα είναι πιο ανετο απο 1400 tsi 122 χειροκινητο 5αρι. Ναι αν τα σκιζεις και τα δυο συμπεριφερεται πιο ομαλα το tsi στην ανηφόρα. Αλλά οταν θα ερθει η στιγμή της κατάβασης προτιμώ να ειμαι στο B mode παρα να παίζω δευτέρες για να μη κοχλάσουνε τα φρένα. - Είτε το γιαρις είτε το rav4 2.5L ecvt έχεις δεν είναι αμαξια για σκισιμο. Μπορούν να κινηθούν άνετα και γρήγορα αλλά με στρωτή οδηγηση. Πραγμα δυσκολο για τους περισσότερους οδηγους. Γενική συμβουλή για κάποιον που δεν έχει μάθει πως να χειριστεί ένα ecvt και του έτυχε, βάλτε το σε eco mode για να συμπεριφέρεται πιο ομαλά. Και γενικά η μεγαλύτερη διαφορα που έχουν τα γιωτοειδή με τα συμβατικά αυτόματα είναι ότι δεν ελέγχεις τίποτα άμεσα, απλά "λες" στο κομπιουτεράκι πόση ισχύ θέλεις με το πεντάλ του γκαζιού. 2
sotiris 5 ώρες πριν #15668 5 ώρες πριν (edited) Εδώ κοντά θέλει λίγο προσοχή σε εμάς τους μπαρμπάδες που κυκλοφορούμε γιατί υπάρχουν και πιο μπαρμπάδες από μένα: Five Charged in Violent Burglary at F1 Champion Alain Prost's Swiss Home SWISSOBSERVER.CH French authorities have charged five individuals, including two minors, with organized gang robbery following the violent burglary at the Nyon home of four-time Formula One champion Alain Prost... Αυτά που λέω αφορούν οδήγηση με cruise, την πολλή φασαρία που κάνει στις ανηφόρες με το cruise on (δεδομένου ότι δεν επιλέγω εγώ τη σχέση μετάδοσης αλλά αυτό + δεν επιλέγω εγώ το πόσο γρήγορα θα πιάσει την ταχύτητα κλπ.) και το δεδομένο ότι μιλάμε για 3 άτομα φορτίο με κάποιες αποσκευές (~300 κιλά δηλαδή). Και εννοείται σε νοικιάρικο δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω το manual για να κάνω 100 χιλιόμετρα, το παίρνω πατάω το ον και φεύγω. Με ασύρματο δεν συνδέθηκε με τις πρώτες 2-3 προσπάθειες, αλλά με το καλώδιο έπαιξε seamless. Προφανώς δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ περεταίρω, ήθελα να βάλω το gps για να ξεκινήσω Έγινε επεξεργασία 5 ώρες πριν από sotiris 1
Cyber_Cookie 4 ώρες πριν #15669 4 ώρες πριν 1 minute ago, sotiris said: Αυτά που λέω αφορούν οδήγηση με cruise, την πολλή φασαρία που κάνει στις ανηφόρες με το cruise on (δεδομένου ότι δεν επιλέγω εγώ τη σχέση μετάδοσης αλλά αυτό + δεν επιλέγω εγώ το πόσο γρήγορα θα πιάσει την ταχύτητα κλπ.) και το δεδομένο ότι μιλάμε για 3 άτομα φορτίο με κάποιες αποσκευές (~300 κιλά δηλαδή). Ναι με cruise ισχύουν αυτά. Και για αυτο και καιει παραπανω με cruise. To πόσο γρηγορα πιανει την ταχύτητα μπορεις να το ορισεις στις ρυθμίσεις όμως. Εγω το έχω στο πιο χαμηλό πχ.
sotiris 4 ώρες πριν #15670 4 ώρες πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Ναι με cruise ισχύουν αυτά. Και για αυτο και καιει παραπανω με cruise. To πόσο γρηγορα πιανει την ταχύτητα μπορεις να το ορισεις στις ρυθμίσεις όμως. Εγω το έχω στο πιο χαμηλό πχ. Πάντως ταιριάζει η απόδοση που ένοιωθα στα "δύσκολα" με το 90 άλογα άτμο. Δίνει και λίγο το ηλεκτρικό. Έχουμε καλομάθει με τις τουρμπινίτσες Το πρόσεχα να το έχω στο eco zone όταν το οδηγούσα, δεν το πίεζα ιδιαίτερα. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν κάνει για ανάβαση στις άλπεις που κάναμε (Chamonix - Mont Blanc). Για κατάβαση είναι καλό (καλύτερο από συμβατικό αυτοκίνητο). Με τα 125 άλογα που έβγαινε τουρμπάτο + το ηλεκτρικό (αν το έβγαζε) θα πήγαινε σφαιράτο και πολύ πιο ήσυχο σε ανηφόρες κλπ. Δεν ξέρω αν το βγάζει τέτοια έκδοση και πόσα θα ζητάνε (ήδη η τογιότα ελβετίας ζητάει εξωφρενικά ποσά για τα CVT κουβάδια).
slalom 4 ώρες πριν #15671 4 ώρες πριν 34 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Chamonix Το Τσάμονι που ελεγε καποιος 1
Cyber_Cookie 2 ώρες πριν #15672 2 ώρες πριν 2 hours ago, sotiris said: Πάντως ταιριάζει η απόδοση που ένοιωθα στα "δύσκολα" με το 90 άλογα άτμο. Δίνει και λίγο το ηλεκτρικό. Έχουμε καλομάθει με τις τουρμπινίτσες Το πρόσεχα να το έχω στο eco zone όταν το οδηγούσα, δεν το πίεζα ιδιαίτερα. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν κάνει για ανάβαση στις άλπεις που κάναμε (Chamonix - Mont Blanc). Για κατάβαση είναι καλό (καλύτερο από συμβατικό αυτοκίνητο). Με τα 125 άλογα που έβγαινε τουρμπάτο + το ηλεκτρικό (αν το έβγαζε) θα πήγαινε σφαιράτο και πολύ πιο ήσυχο σε ανηφόρες κλπ. Δεν ξέρω αν το βγάζει τέτοια έκδοση και πόσα θα ζητάνε (ήδη η τογιότα ελβετίας ζητάει εξωφρενικά ποσά για τα CVT κουβάδια). Υπάρχει το 130 άλογα που έχει 30-40% παραπάνω ροπη στο ηλεκτρικό μοτέρ. Το θερμικό είναι το ίδιο. Στα λεφτά βγαίνει σαν το βασικό hev Corolla σχεδόν όμως και δεν αξίζει. Δε ξέρω θα δούμε. Εκτός απροόπτου πάω Furka Pass. Στο power καλά θα πάει πιστεύω. Έχει δει και πιο δύσκολα το δικό μου στην αρκτική άλλωστε. Το μεγάλο συν με αυτό το αμάξι είναι ότι ξέρω ότι το αγόρασα με ψίχουλα και έχω πλατφόρμα φτιαγμένη από κατσαρίδιο. Δε παίζει να πάθει τπτ ποτέ. Οπότε δε με νοιάζει να το ανεβάσω όπου να ναι. Νομίζεις γιατί η γιώτα όταν ανοίγω το αππ λέει let’s go beyond.
Recommended Posts