Jump to content



Αναβάθμιση; ή αναμονή;


Recommended Posts

Καλησπέρα και απο εμένα!

εχω έναν προβληματισμό σχετικά με το αν πρέπει να πάω σε μια μικρη αναβάθμιση ή να περιμένω...

Λοιπόν έχω έναν i5 2500k με αεροψυξη στα 4.0 πάει αρκετά ανετα εως 4,3 και παραπολυ σταθερος αλλά τον κρατάω στα 4

μητρικη gigabyte z77x ud5h μνήμες Corsair 8GB Vengeance DDR3-2133 MHz και 2X ASUS Gtx 780 oc η μια με Hynix και η αλλη με elpida

τις οποίες δεν πουσάρω σχεδόν καθόλου

επειδη τον τελευταίο καιρό βγαίνουν πολύ απαιτητικά παιχνίδια σκεφτόμουν να πάω σε Intel Core i5-4690K με Gigabyte Z97X-Gaming 5 ή MSI Z97 G45 Gaming  και αλλα 8gb τις ίδιες να παω 16 ή να τις αλλάξω και να παω σε άλλο σετ 16;

επίσης για καρτα σκέφτομαι ή 970 ή 980 χωρίς να με ενδιφερει ιδιαιταρα καποιο συγκεκριμενη υλοποίηση..

Αξίζει τον κόπο ή να πάρω ενα ps4/xbox one και να αφήσω το pc ως έχει;

επίσης πολύ πιθανόν να μην πουληθεί τίποτα απο τα παραπάνω εκτός απο τις μνήμες αν δεν βρω τις ιδιες θα μπουν σε αλλο μηχανημα

τα χρηματα που υπάρχουν ειναι γυρω στα 730 ευρώ

 α το Monitor είναι ενα Dell U2412M UltraSharp

Αυτά ελπίζω να μην κουρασα με το μεγάλο Post περιμένω την δική σας βοήθεια!

 

 
Link to comment
Share on other sites

Μην κανεις τιποτα απολυτως.

 

Οτι και να παρεις , με αυτα που εχεις σημαντικη διαφορα δεν θα δεις, προφανως αν πας σε SLI 980 απο SLI 780 θα δεις διαφορα τυπου 20% αλλα και?

 

Κρατα τα λεφτα σου μπας και βγαλουν κανα σοβαρο CPU με διαφορα μεσα στον χρονο/επομενο χρονο και ισως τοτε.

 

Το μονο που θα ελεγα να κανεις, παντων στα 4.4 που αν τον πας 4.3 δεν θα εχεις θεμα στα 4.4.

 

Λιγο πολυ ενας ι5 2500 με ενα 4690 εχουν ενα ~20% διαφορα, που το overclock σου το καλυπτει, προφανως το 20% γυρναει οταν πας τον 4690Κ στα 4.5 αλλα να δωσεις 230ε+ 130ε motherboard για 20%? Προσωπικα ουτε καν.

 

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις, αυτο που σκεφτομαι na κανω και εγω αλλα προφανως οχι SLI γιατι που τα λεφτα!

 

Περιμενε τις καινουργιες 8GB VRAM που ειναι να βγουνε αμην και ποτε, 970/980 390Χ ποιος ξερει τι θα βγει..γενικα περιμενε και παρε οτι θες, και οταν βγει κανας σοβαρος επεξεργαστης με διαφορα απο τον δικο σου, αλλαζεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Απο θεμα γραφικων τουλαχιστον δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε αναβαθμιση... Εδω εγω με μια 770 παιζω στα 1080p και δεν το σκεφτομαι καν. Στη θεση σου θα σκεφτομουν μονο την αναβαθμιση σε mobo-cpu-ram αλλα οχι τωρα.. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το βλέπω και εγω σε συγκριτικά πως όντως μιλάμε για ενα 15-20% παραπάνω σε επιδόσεις όχι κάτι τρελλό για 2011 και ddr4 δεν το σκέφτομαι καν κυρίως λόγω τιμών που πιστεύω θα πέσουν σημαντικά απο το νέο έτος

Απλά πχ στο far cry 4 με ολα στο ultra μου πέφτει στα 24 frame σε κάποια σημεία και στο unity σε πολλά σημεία μου μοιάζει σαν να φριζάρει για κάποια sec βέβαια ετσι ηταν αρχικα και το watch dogs αλλα μετα τα patch είναι κομπλέ.@giorgos2187 τον 3570 τον πουσάρεις καθόλου εσύ;γιατι το σκεφτόμουν να αλλάξω και σε αυτόν χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο απλά δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για θερμοκρασίες γι αυτό και ειχα πάρει τότε τον 2500κ παρόλο που υπήρχε και ο 3570.

Link to comment
Share on other sites

@reiko24 διώξε μακριά αυτές τις κακές σκέψεις περί αναβάθμισης αμέσως! Πραγματικά θα είναι πέταμα χρημάτων. Οπως είπαν και τα παιδιά περιμένεις τα rebrands με τα πολλά vram gb και ως τότε συνεχίζεις να απολαμβάνεις games όπως είσαι. Τα χάλια ports των παιχνιδιών ότι και να έχεις πάνω πάλι drops και ταρζανιες θα βλέπεις οπότε μην σκας γι αυτά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κοιτα, δε θα σου πω αν αξιζει η οχι να αναβαθμισεις, αλλα αυτο που αξιζει να σκεφτεις ειναι πως αν ΔΕΝ αναβαθμισεις και παρεις ps4 / xbox one με το πρωτο θα μπορεις να παιξεις τα games της sony απο τα οποια μερικα ειναι καταπληκτικα (αν σε ενδιαφερουν βεβαια τιτλοι οπως the last of us, ισως heavy rain και αλλα του ειδους) ενω με το δευτερο θα εχεις την ευκαιρια να μας την λες οτι επαιξες το tomb raider 2015 αρκετους μηνες (ποιος ξερει? μπορει και χρονο) πριν απ οσους μενουν αποκλειστικα στο pcατο gaming (γ$#ω την m$ και την eidos με τα time exlusive )

To pc σου ειναι πολυ καλο, και σε 1080 δεν υπαρχουν ιδιεταιρες απαιτησεις (νταξ, δε μιλαμε για γελοιοτητες απο ports γραμμενα στο ποδι). Αν φυσικα αναβαθμισεις σιγουρα θα εχεις ενα ΛΙΓΟ καλυτερο συστημα, αλλα αξιζει περισσοτερο απο το να μπορεις να παιξεις games που ειτε δε θα τα δουμε ποτε στα pc μας, ειτε θα τα δουμε με χρονοκαθυστερηση (και ενδεχομενος κακα ports) ?

Επι πλεον θα εχεις το αβανταζ επιλογης διαφορετικης πλατφορμας για games τα οποια βγαινουν για κονσολες και μετα γινονται ports - παρωδιες για pc, κι αυτο ειναι πολυ σημαντικο ωστε να μη χρειαζεται να κανεις ενα σωρω αλχημιες για να παιξεις "δυστροπα" παιχνιδια

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μεσα στο ποστ ανεφερες τρεις τιτλους παιχνιδιων που και οι τρεις ειναι αθλιοι! Μα αθλιοι ομως! Χειροτερο πορτ για pc απο αυτα τα τρια παιχνιδια δεν παιζει να εχει ξαναυπαρξει! Πριν λιγο διαβαζα παλι για κολληματα που εμφανιζει το fc 4 σε συστηματα με πιο παλια parts απο τα τελευταια που κυκλοφορουν! Δλδ λες και αν δεν εχεις 4790k και 970/980 δεν εχεις δικαιωμα να τα παιξεις. Ubicrap.

Οσον αφορα τον 3570k μου οχι δεν τον εχω πειραξει. Μια δοκιμη εκανα στα 4,2 μονο και μονο να δω απλα αν παει και πηγε. Αλλα το κρατησα μονο κανα δυο μερες και το ξαναεριξα διοτι δεν εχω ψυχτρα.. Υπαρχει ομως συμφορουμιτης που εχει τον 3570k στα 4.5 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα του να τον ταγκαρω. Εχεις δικιο για τις θερμοκρασιες, ο 3570k σαν ivy bridge ειναι πιο δυσκολος απο τους προηγουμενους sandy bridge στο oc. Δεν ειναι ακατορθωτο να ανεβει ομως. Απλα το να κρατηθει δροσερος ειναι λιγο πιο δυσκολο σε σχεση με τον δικο σου. Αλλα μην το σκεφτεσαι. Εδω μπαινουμε σε πεμπτη γενια επεξεργαστων, την τριτη θα πας να παρεις;

Αν σε τρωει να κανεις αναβαθμιση κανε μονο σε cpu-mobo. Μονο σ αυτα εγω ΙΣΩΣ να σκεφτομουν να κανω αλλαγες στη θεση σου. Και τα 16γιγα μνημης μονο για ψυχολογικους λογους τα εβαλα κι εγω. Δεν εχω δει καπου ουσιαστικη διαφορα σε σχεση με τα 8.

Για ps/xbox δεν απανταω γιατι δεν ξερω.. μετα το ps1 σταματησα ν ασχολουμαι και δεν θα ξανα ασχοληθω και ποτε μαλλον :-P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αναλογα με τις αναγκες μας κανουμε αναβαθμιση  , θα σου ελεγα  να επενδυσης σε κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις ειδη αν ησουν γραφιστας και εβγαζες χρηματα απο αυτο , τοτε ναι στην αναβαθμιση , για παιχνιδια δεν λεει προς το παρον...σου μιλαει ενας παθων..... (προσωπικη γνωμη )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον καλυτερα να μείνουν και τα χρήματα τα επιπλέων 8gb ραμ αξίζουν τον κόπο;

 

Αξιζουν μονο και μονο για να εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να δεις το "out of space" bug error που εχουν ολα τα port games και αυτο κυριως VRAM ειναι απλα γενικα να μην σε πεταει το "low memory" .

 

Στην πραγματικοτητα οχι.

 

Το μονο που θες να κανεις ειναι να περιμενεις για οταν αποφασισουν να βγαλουν 8GB VRAM καρτες γραφικων που υποτιθετε ειναι δεκεμβριοα-ιανουαριο και να πας την CPU σου παραπανω, 4.4-4.5 οτι σε βολευει με την ψυκτρα που εχεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ψυκτρα εχω της coolermaster 212 evo στο bf4 με πάνω απο 2συνεχομενες ώρες στα 4.0 η θερμοκρασία πήγε κάπου στο 58-62 την ποιο υψηλή την έχω δει στα 71 μετα απο ατέλειωτα stress test για να δω την σταθερότητα της CPU απλά παντα ρυθμίζω απο bios και οχι μέσω προγραμμάτων μητρικής.

Link to comment
Share on other sites

Ψυκτρα εχω της coolermaster 212 evo στο bf4 με πάνω απο 2συνεχομενες ώρες στα 4.0 η θερμοκρασία πήγε κάπου στο 58-62 την ποιο υψηλή την έχω δει στα 71 μετα απο ατέλειωτα stress test για να δω την σταθερότητα της CPU απλά παντα ρυθμίζω απο bios και οχι μέσω προγραμμάτων μητρικής.

 

Για να δεις την σταθεροτητα τις CPU απλα πετας 1-2 τεστ καθε φορα που δοκιμαζεις κατι, 10 passes στο intel burn test στο full RAM ξερω γω , κανα AIDA και το classic Prime95..Εγω το αφηνω κανα 2ωορο μιας και αν περναω IBT, δυσκολα το Prime να crusharei.

 

Καλα η 212 evo δεν ειναι για πολλα OC αλλα γενικα αν ο 2500Κ σου ειναι σαν ολους τους υπολοιπους δεν εχει μεγαλη διαφορα voltage στα 4.3-4.4 απο τα 4 στα 4.5 ειναι το προβλημα και ανω που ξαφνικα θελει απο 1.29V θελει 1.33-1.34V αλλιος 0x124 BSOD συνεχεια :D (Εχω κακο chip ;()

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το prime95 τρέχω και εγω το AIDA δεν το ειχα δει να πω την αληθεια θα τρεξω και ε αυτο σταδιακα απο 4,2-4.5 να δω μεχρι που παει μιας και εχω και voltage control απο την μητρικη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γειά σας παιδιά !! εχω ενα PC Turbo-x Sphere E1600 !! τον ειχα παρει για μουσικη,φεισμπουκ,τραγουδια,και καμια ταινια !! ο αδερφος μου πεζει καποια παιχνιδια και σκεφτομε για ενα φορματ και μια ψιλοαναβαθμιση (( το pc ειναι με Eπεξεργαστη : intel Core i3 2100 3.10Ghz, Λειτουργικο συστημα: Windows 7 home premium 32 bit, Μνήμη: 2GB DDR3 1333MHz, Σκληρό δισκo: 500GB SATA II SATA III 7200prm, Κάρτα γραφικων: Intel Graphics media accelerator, Οπτικό μεσο: DVD RW double layer, Δικτύωση¨Gigabit ethernet 10/100/1000 mbps )) τι μου προτεινετε να γινει λιγο ποιο γρηγορος και να πεζει κανα παιχνιδι (lineage warcraft,dota diablo κ.α )ο αδερφος μου ???  Σας Ευχαριστώ !!!!

Link to comment
Share on other sites

@reinko24

 

Αναβάθμιση μόνο σε 2ή ή 3ή γενιά επεξεργαστών-γραφικών στη νέα τεχνολογία λιθογραφίας (nm) που έπεται...

Έγινε επεξεργασία από chrkon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αναβάθμιση μόνο σε 2ή ή 3ή γενιά επεξεργαστών-γραφικών στη νέα τεχνολογία λιθογραφίας (nm) που έπεται...

δεν τα ξερω καλα τα θεματα αν μπορειτε λιγο ποιο σταρατα να τα κανετε ??  να τον πεταξω στα σκουπιδια ?? χαχαχχχαχα

Link to comment
Share on other sites

Εχεις καποιο παραπονο απο το συστημα; αν ναι τι; ποση ram εχεις; τροφοδοτικο; ισως μονο με μια καρτα γραφικων και λιγη ραμ παραπανω να κανεις δουλεια ωστε να παιξεις "καποια" παιχνιδια. Γι αυτο που αναφερεις ισως οχι αλλα αν βαλεις μια καρτα γραφικων θα παιξεις και πολλα αλλα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχεις καποιο παραπονο απο το συστημα; αν ναι τι; ποση ram εχεις; τροφοδοτικο; ισως μονο με μια καρτα γραφικων και λιγη ραμ παραπανω να κανεις δουλεια ωστε να παιξεις "καποια" παιχνιδια. Γι αυτο που αναφερεις ισως οχι αλλα αν βαλεις μια καρτα γραφικων θα παιξεις και πολλα αλλα.

μερικες φορες ψιλοκολαει λιγο αργει δηλαδη !! και στα παιχνιδια ο αδερφος μου λεει οτι κολαει και λαγγαρει το PC !! RAM εχει DDR3 Transcend 2GB Dimm 1333MHz Bulk και Τροφοδοτικο PSU Turbo-x 400W λιγο παραπανω γραφω και τα στοιχια ολα του PC περιμενω την γνώμη σας!!  Ευχαριστώ για την αμεση ανταποκριση σας !!

Link to comment
Share on other sites

Με μονο 2 gb ram το βρισκω πολυ λιγικο να ζοριζεται οταν τρεχει παιχνιδι. Σε πρωτη φαση εγω θα προσθετα ραμ. Αλλα 4 γιγα τουλαχιστον. Αν σε παιρνει να βαλεις και εναν ssd τοτε μετα απκ ενα φορματ το συστημα σιγουρα θα παρει τα πανω του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.