Jump to content



Recommended Posts

Εκανα κατι ανασκαφες στο παταρι και ανακαλυψα τα της φωτο. Πραγματικα μου θυμισαν παλιες ωραιες εποχες αμφοτερα. Εξ αριστερων ειναι το Quickjoy Topstar joystick που το ειχα σε Atari ST και Commodore64. Δε τιθεται θεμα λειτουργιας του φυσικα (λειτουργουσε πριν 20 χρονια παντως :p ) αλλα και να λειτουργει δε θα το μαθω ποτέ! Καταπληκτικη εμπειρια ως πιτσιρικας με αυτο το joystick και με ενα ακομη που δε μπορω να θυμηθω (διπλασιου μεγεθους τουλαχιστον).


 


Το αλλο ειναι το γνωστο και μη εξαιρετεο Sidewinder Χ10.Απλα αποφασισαν καποτε οτι δεν θα υποστηριζεται , γιατι ετσι...Προχωραει η τεχνολογια, πως να το κανουμε.


 


Μαλλον μετα απο ψαξιμο αρκετο ειδα οτι ειναι δυσκολο εως απιθανο να δουλεψει στα Windows 7 αλλα ισως στα ΧΡ να εχει τυχη. Το εχει δοκιμασει κανείς; Υπαρχουν κατι ανταπτορες gameport to usb , αλλα δε ξερω αν κανουν δουλεια. Εχω και μια Sound Blaster PCI καρτα ηχου με gameport φυσικα πανω αλλα δε βρηκα απολυτως κανενα νοημα να την κουμπωσω στο υπαρχον pc (αν και νομιζω drivers υπαρχουν) και ειχα λυσει το παλιο pc προσφατα , γιατι χρησιμοποιησα καπου τον σκληρο δισκο που ειχε μεσα.. Και εμειναν τα κομματια του να κοσμουν τη βιβλιοθηκη μου.


 


Εχει επιχειρησει ποτέ κανεις να το κανει να δουλεψει; Ηταν πολυ βολικο το ατιμο! 


post-60900-0-69577800-1417786741_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Χαχα και τωρα το εχω βαλει σε μια βιβλιοθηκη ,οπου κολλαει κανονικα με τις βεντουζες, αλλα για να ξεκολλησει μου βγαινει ο ωμος :p 

Με μια προχειρη αναζητηση βλεπω οτι γινεται συλλεκτικο κομματι. Πωλειται και στο eBay για retro gamers προφανως ή συλλεκτες. Νομιζω καπου στο 1989 το ειχαμε παρει

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακόμα έναν πλήρως λειτουργικό MegaSTe μαζί με το SuperCharger PC emulation. Βαριέμαι να κοιτάω στο υπόγειο τώρα, αλλά νομίζω έχω και ένα PacMan joystick. Ένα quickshot πρέπει να είναι dead. Αν δούλευε και ο Spectrum θα ήμουν κομπλέ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sinclair spectrum zx ειχαμε καποτε (αυτο με το ενσωματομενο datacorder , αλλα δεν υπαρχει πουθενα το μηχανημα  -_- 

Ουτε το Atari ST και το commodore.  . Θα υπηρχαν ακομη στο παταρι χαλαρα αν δε τα πουλουσε τοτε ο πατερας μου για να παρει τον 386. 

 

Το μονο που εμεινε ειναι το joystick αυτο και κατι δισκετες απο 5.25"  (χωρις το drive ομως) απο τετοια αντικειμενα. Και καπου σκιστηκε και ενα τευχος no1 του περιοδικου PIXEL. Εχεις συλλεκτικα κομματια, οχι αστεια @yanni ! 

 

Παντως ηθελα να θυμηθω πως ειναι το σχετικα προσφατο παντως sidewinder αλλα δε μας επιτρεπουν τα παραθυρια πλεον... Λετε να δουλεψει μεσω κανενος xp mode ή κανενος virtualbox? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.