Jump to content



Desktop PC από το μηδέν


Recommended Posts

Ουδεμια σχεση εχει ο ε8400 με οτι κυκλοφορει σημερα η ιντελ.

 

Και το σωστο ειναι καλυτερα ποιοτητα ...παρα ποσοτητα.

(ειτε σε πυρηνες ειτε σε mhz).

 

Xωρια οτι δεν στεκει ουτε το "καλυτερα εξοπλισμενες" και παει στραφι και η οποια μελλοντικη αναβαθμιση σε αμδ..(μονο σε 8320) αλλα και παλι με ποια μητρικη θα παιξει απροβληαμτιστα και ποια ψυκτρα.

 

οσον αφορα την μελλοντικη αναβαθμιση συμφωνω, καθως στο 1150 εχει το περιθωριο να παει σε μια ακομη γενια, εστω και χωρις καμμια σοβαρη διαφορα σε επιδοσεις..!!  

ενω στο AM3+ δεν εχει τιποτα αλλο απο τους 8πυρηνους..!! 

 

την εποχη του Ε8400 και του 720ΒΕ, αυτοι υπηρχαν.., τι να κανω? δεν μπορω να συγκρινω ανομοια πραματα..!  η ιντελ εξελιχθηκε, η AMD οχι..!  δεν μπορω να κανω κατι εγω γι αυτο. 

 

οσο για το πληρεστερες, δεν εχει νοημα να αρχισουμε συγκρισεις, καθως τα AMD Chipset ειναι πλεον παλια. ενω η ιντελ εχει βγαλει νεοτερα chipset, αρα και νεοτερες εκδοσεις μητρικων, και αρα καλυτερα εξοπλισμενες, απο οτι οι παλιοτερες.

αλλα, τι να πω για την 990ΧΑ-UD3 π.χ που πριν 2 χρονια που βγηκε, δεν υπηρχε καν κατι αντιστοιχο σε Intel ΜΟΒΟ..!! σε εξοπλισμο μιλαω...! επισης υπαρχει και η https://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html

 

αλλα, πλεον δεν εχει σημασια να συγκρινουμε AM3+, που στην ουσια εχει τελειωσει. 

 

εξαλλου το ανεφερα ως "ψυχρο" υπολογισμο, για το μπατζετ που εχει.

βασει πραγματικων δεδομενων, ΑΝ καποιος επενδυσει σε αυτη την πλατφορμα, επενδυει γνωριζοντας οτι οποτε χρειαστει αναβαθμιση, παει για καινουρια πραματα..!  

ενω στην 1150, εχει ενα μικρο περιθωριο, ακομα, πριν αλλαξουν εντελως την πλατφορμα..!!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

οσον αφορα την μελλοντικη αναβαθμιση συμφωνω, καθως στο 1150 εχει το περιθωριο να παει σε μια ακομη γενια, εστω και χωρις καμμια σοβαρη διαφορα σε επιδοσεις..!!  

ενω στο AM3+ δεν εχει τιποτα αλλο απο τους 8πυρηνους..!!

 

Επειδη η συγκεκριμενη προταση διαβαζεται και με ειρωνικη διαθεση -ως προς την αναβαθμισημοτητα- ..δε φανταζομαι να το εννοεις με αυτο το τροπο?

(επειδη βαριεμαι να γραφω παλι περι intel-amd)

 

 

αλλα, τι να πω για την 990ΧΑ-UD3 π.χ που πριν 2 χρονια που βγηκε, δεν υπηρχε καν κατι αντιστοιχο σε Intel ΜΟΒΟ..!! σε εξοπλισμο μιλαω...! επισης υπαρχει και η https://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html

 

Aπο περιεργεια και χωρις να λεω οτι ειναι κακη μητρικη, τι παραπανω προσφερει και τη ξεχωριζεις απο αντιστοιχη ιντελ.(αντιστοιχη σε τι? Φανταζομαι τιμη εε)

Link to comment
Share on other sites

Απο την αρχη ο φιλος εδωσε σαν ζητουμενο 1.Προοπτικες αναβαθμισης και 2.Λιγο πριν απερριψε AMD για τον λογο νο1 προφανως.

 

Εφοσον κοιταζει οτι απο τον i3 μπορει να παει σε 3-4 χρονια σε i7 του επομενου ετους (δλδ τοτε θα ειναι 3ετιας) μονο σε intel μπορει να παει. Απλα το θεμα ειναι πως ενας i3 4160 θα ειναι αρκετος για τις απαιτησεις τις τωρινες , συν το οτι θα δωσει και ενα - μικρο μεν - νοημα στην επικειμενη αναβαθμιση (επιμενω οτι με g3258 θα ειχε περισσοτερο νοημα η αναβαθμιση αλλα εφοσον χωραει ο 4160 , οκ). 

 

Εφοσον καταληγουμε πως ο φιλος επιμενει στην εκπτωση μνημης (και καλα κανει) θα μπορει με μερικους συνδιασμους να κανει αυτο που επιθυμει. Ηρθε και η φαεινη ιδεα χρησιμοποιησης του παλαιοτερου δισκου, οποιας χωρητικοτητας και αν ειναι , εστω σαν προσωρινη λυση, οποτε μπορουμε να φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα με μια υπερβαση της ταξης των απο 5€ εως 25€ . (αν υποθεσουμε οτι το μπατζετ ειναι 515€ +185€ η καρτα γραφικων = 700€ ) 

 

Με τα πολλα επειδη δε μπορουμε να ξερουμε καθε μητρικη τι προβληματα θα βγαλει ,αν βγαλει, επικεντρωνομαστε στο να εχει 7.1 ηχο (εφοσον θα χρησιμοποιηθει κιολας) και να μπορει να παρει τους επομενους επεξεργαστες, αρα ειμαστε κλειδωμενοι σε Η97/Ζ97 και απο εκει και περα παιζουμε στα 80- οσο παει ευρω. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έριχνα μια ματιά για SSD κι έπεσα εδώ... υποθέτω (λόγω της μειωμένης τιμής) πως έχει μεγάλες πιθανότητες να υποφέρει από αυτό εδώ το bug, το οποίο λύνεται με αναβάθμιση του firmware (σύμφωνα με το προηγούμενο link), εκτός αν υπάρχει AMD chipset/drivers, περίπτωση κατά την οποία το πρόβλημα λύνεται λένε έτσι (φίλε cudbik, έχω λόγους που δεν είμαι fan της AMD, ούτε σε cpu ούτε σε gpu, αλλά δεν είναι του παρόντος, αλλά μεταξύ αρκετών άλλων hardware oriented, οι drivers τους και το catalyst πολύ συχνά είναι γπτ στα Windows... σε Linux που βασίζεται κυρίως σε OpenGL αντί για DirectX είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα).

Να πάω στον Samsung κι αν έχει θέμα να του περάσω το firmware, ή να πάω για τον Crucial MX100 που προτάθηκε που βγαίνει πλέον πιο αργός & πιο ακριβός από τον Samsung, αλλά έχει +8Gb;

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

 Ο samsung δε θα σου προταθει απο πολλους πλεον , μετα τα προσφατα γεγονοτα με τα bugs που μονος σου βρηκες ειδικα οταν στο ιδιο price range παιζουν πολυ ανωτεροι και πιο καινουριοι δισκοι. Ειναι στη συνθεση με το H97 της κοπελας μου και τις διαφορες με τον δικο μου τις εντοπιζω στο boot time (ελαχιστες). Μη κοιτας τους αριθμους ταχυτητα/αναγνωση γιατι επι της ουσιας ο ξαδερφος δε θα καταλαβει τιποτα , πραγματικα.

. Ολοι πανω κατω θα παιζουν στα ιδια και μετα το θεμα χρονου ζωης , θα το εξηγησουν τα παιδια ή θα πας στο αντιστοιχο thread των SSD εδω στο φορουμ. Και ο MX100 μια χαρα ειναι και ο Seagate 600 ισως να ειναι και καλυτερος, και ειναι 10€ φθηνοτερος. Με εξοδα αποστολης θα βγει 70€. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω όμως πως έχει 2πλάσιο write-speed, κι αν λύνεται με ένα απλό firmware upgrade δείχνει καλύτερη αγορά (θα δω όμως και το νήμα που μου προτείνεις).

ΥΓ. Τον seagate δεν τον βρίσκω στο eshop (ούτε στο πλαίσιο, που θα μπορούσα να πεταχτώ να τον πάρω). Μιας και έχουμε ήδη καθυστερήσει πολύ με αυτό το ρημαδο-pc, έλεγα να βρω κάτι από eshop, που θα συναρμολογήσει και τα κομμάτια δωρεάν.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

https://www.skroutz.gr/s/3781990/Seagate-600-SSD-120GB-7mm.html εδω εισαι . Φυσιολογικα θα κανουν συναρμολογηση και χωρις δισκο καθως και ελεγχο στο e-shop. Απλα παιρνεις το δισκο και οταν ερθει τον βαζεις μαζι με τον αλλο + την γραφικων. Τωρα τα παιδια θα σε κατατοπισουν περισσοτερο στο θεμα SSD. Εμενα μελος απο εδω μου προτεινε τον Intel 520 και μου ελυσε τα χερια . Επαιζα αρχικα σε Sata II (στο παλιο μηχανημα) και μετα σε αυτο και ενταξει , το παλιο μηχανημα ανασανε πραγματικα!

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Thanks, το είχα κοιτάξει ήδη το skroutz... όλοι κατόπιν παραγγελίας το έχουν. Πέρα από αυτό όμως, διαβάζω πολύ καλύτερα reviews για τον Samsung από ότι για τον seagate. Ο intel 520 που μου προτείνεις δείχνει πολύ καλός, καλύτερος κι από τον samsung, αλλά στο skroutz βρίσκω μονάχα σε 180/240Gb.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω αν θα ξαναβγει ο intel 520 που εχω, πραγματικα σπανιο κομματι προλαβα πριν κανα 3μηνο εγω :p  Το πιθανοτερο ειναι να ακουσεις το "οτι και να παρεις ειναι κομπλε" :p Στην τιμη 65-75€ διαφορες δε ξερω αν υπαρχουν επι της ουσιας!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε migf1, δεν το ειπα για να πάρεις amd.

Άλλωστε το διευκρινισες εξαρχής. Απλά είπα ότι ψυχρά υπολογιζοντας, η amd έχει καλύτερη λύση σε αυτό το μπατζετ.

Εξαλλου οι προτάσεις που σου εκανα, είναι Intel based....

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια μικρη ενσταση για τους συγκεκριμενους δισκους στη χωρητικοτητα που κοιτας.

 

Αν κρινεις ποιος ειναι καλυτερος κοιτωντας πχ review 250gb και 500gb, ως πιο διαδεδομενοι, και παρεις τον 120αρι  επαιξες και εχασες.Που λεει ο λογος.

Απλα δεν ειναι και οτι καλυτερο..κατα τα αλλα ssd να ΄ναι και οτι να ΄ναι.

 

Για 250αρηδες τρωγονται και οι δυο καλυτερα..Διαφορες στη χρηση δε θα δεις ,αλλα προσωπικα για την ιδια τιμη θα μεινω στις λεπτομερειες.

Και με βαση αυτες καλυτερος ειναι ο seagate 600 στα 120gb.

 

 

 

520 δε βγαινει πλεον εδω και πολυ καιρο.Ξεστοκαρισμα αν πετυχεις σε κανενα μαγαζι. Για αυτο και η χαμηλη τιμη.

Αλλα και παλι ουτε sandforce μου καλοκαθεται σαν "120αρης". (250 και πανω...αν και παλι προσωπικα σε αλλη επιλογη θα πηγαινα).

 

 

Υ.Γ

Eχεις μια περιεργη ταση να κρινεις αποτελεσματα απο ασχετα γεγονοτα ..σχεδον σε οτι εχεις γραψει στο θεμα.

H προσφορα στον evo δεν ειναι λογω bug . Απλα πιθανολογεις και ενδεχεται να παρασυρεις αλλους που διαβαζουν το ποστ σου οπως εχεις παρασυρθει και εσυ απο αλλους με το παραμικρο ανυπαρκτο προβλημα που παιζει να εχεις διαβασει σε αλλα φορουμ.

Δε το αναφερω για να μαλωσω απλα για να δειξω πως "εμφανιζονται" τα ανυπαρκτα προβληματα...

Για την ιστορια και χωρις να εχω καμμια σχεση με το eshop παντα στα ~75-80€ επαιζε ο 120αρης και καπου στα 110-120€ ο 120αρης.

Απλα βγηκε 850 evo.

Σκεψου οτι η τιμη εμεινε αμετακινητη 2 μηνες που εκκρεμουσε το fix για το bug. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@cabdik: Σίγουρα οι AMD είναι καλύτερη επιλογή αν σταθούμε μονάχα στο κόστος, αλλά αυτό το βραχυπρόθεσμο κέρδος πάει στράφι αν έχεις αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις μεσο-μακροπρόθεσμα προβλήματα.

@ntg: Για την χωρητικότητα που με ενδιαφέρει ψάχνω πάντα, όχι για άλλες. Διάβασα αρκετά horror-stories για τον seagate που προτείνεις. Αντίθετα, για τους crucial και samsung διάβασα τα καλύτερα (με εξαίρεση το bug στο firmware του samsung). Θα το εκτιμούσα λοιπόν ιδιαιτέρως αν μπορούσες να αιτιολογείς τις προτάσεις σου αντί απλώς να τις παραθέτεις. Π.χ. το οτι βάσει λεπτομερειών θεωρείς πως ο Seagate είναι καλύτερος από τους άλλους 2, είναι εν πολλοίς άχρηστο όταν δεν διευκρινίζεις σε ποιες λεπτομέρειες αναφέρεσαι και γιατί.

Σχετικά με τις υποθέσεις, νομίζω δεν είναι μυστικό πως μια απο τις σημαντικότερες αιτίες (αν όχι η σηματικότερη) όταν βλέπουμε εκπτώσεις είναι το ξεστοκάρισμα. Παρόλα αυτά, δεν το παρουσίασα ως fact, αλλά ως προσωπική μου υπόθεση (μιας και υπάρχουν κι άλλες αιτίες για εκπτώσεις... π.χ. ο ανταγωνισμός). Δηλαδή προφανώς πιθανολόγησα, και ως τέτοιο το εξέφρασα ευθαρσώς εξαρχής. Άρα δεν καταλαβαίνω προς τι η παρατήρηση/επισήμανση.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Δε παραθετεις κανενα λινκ απο τα horror-stories?

 

H επισημανση(περι αυτης προκειται) ειναι οτι ενδεχεται να ερμηνευεις καποιο "προβλημα" με λαθος κριτηρια.

 

Και δεν μενω μονο στη τιμη.Προφανως μονο το eshop ξερει γιατι εκανε τη προσφορα..

Ως δευτερο παραδειγμα να αναφερω οτι καποιος καπου καποτε συναντησε προβλημα και δεν μπορουσε να αξιοποιησει τι (???ουτε αυτο δεν εγραψες ,να παραθεσεις κατι και συ) απο κατι που κρυβοταν κατω απο τη μεγαλη καρτα γραφικων.

Συνηθως βαζουν "αχρηστα" πραματα στην ευθεια αυτη..Καμμια μπαταρια , κανενα chipset..που δεν χριζει προσβασης ή αν οντως χριζει, συνηθως το χρησιμοποιεις πριν βαλεις την καρτα απαξ.

(να βαλεις πχ κανενα msata δισκο πχ ..μιας και θα ειναι της μοδας σε λιγο καιρο).

Ακομα και τα κλιπ-σακια της μνημης να βρισκουν... οι μνημες βγαινουν και χωρις να ανοιχτει η μια μερια.Αρκετες μητρικες πλεον εχουν βαλει dimm sockets που να ανοιγουν απο τη μια πλευρα.

 

Τωρα περι δισκου ..ειναι μια αντιστοιχη επιλογη με τον corsair neutron gtx που ειχε αποδειχθει καλη επιλογη (και συναμα ακριβη οταν πρωτοβγηκε) που αποδιδει παντου και παντα ωντας 120αρης χωρις να στηριζεται σε slc-cache και χωρις να "πασχει" απο λιγα nand-dies για τη συγκεκριμενη χωρητικοτητα ...ακα δεν εχει επιπτωση στις επιδοσεις.

Και ο controller αποδεικνυεται σκληρο καρυδι στο να σου παρεχει τις επιδοσεις αυτες.

Στα μειον του tlc η περιορισμενη διαρκεια εγγραφων λογο της μικρης χωρητικοτητας.

Δλδ τα ιδια 1000~1100 p/e cycles ειναι για ολες τις χωρητικοτητες, και ειναι καλα σαν νουμερο ..αλλα για 250gb και πανω. Σε 120αρι η "ζωη" θα μηδενισει στο μισο χρονο.(απο οτι στον 250αρι...οχι σε μερες).

 

Tα nands στις toshiba nands οντας mlc ειναι rated @3000 p/e. 

Αυτο απο μονο του δε λεει τιποτα καθοτι ειναι στη μεση και ο controller και δε μπορεις να ελεγξεις τις εγγραφες που θα κανει οπως και να εχει..αλλα λιγο πολυ για 120gb ..αν ο ενας ψοφησει σε 5-10 χρονια (ή και νωριτερα/αργοτερα) ..ο αλλος ακομα θα ζει σε καποιο λαπτοπ που θα τον εχεις παραχωσει..η αλλο μηχανημα).

 

 

Kαι δεν ειναι οτι θα σου ψοφησει αμεσως για να τρομαξεις.., απλα ειναι οι λεπτομερειες που με κανουν στα ιδια λεφτα να παρω κατι αλλο.

 

Και μολις ξεπερασεις τα 3gb που ειναι η slc cache για τον evo μη τρομαξεις απο τα ~130mb/s που εχει για ταχυτητα εγγραφης.Το πιο πιθανο ειναι να εμεινες στα 400αρια που δειχνουν τα benches..Καπου στα 300mb/s ειναι η ελαχιστη για τον 250αρι ..μιας και εχει περισσοτερα nand dies και βοηθανε στον παραλληλο προγραμματισμο (εγγραφες).Και ο 500αρης ακομα πιο πανω..

 

 

Και ολη αυτη η αναλυση για να πω οτι δεν εχει ιδιαιτερο νοημα το τι θα παρεις, αλλα ουτως η αλλως ο seagate 600, κοιταζωντας για 120gb δισκο, ειναι καλυτερη επιλογη και συναμα φθηνοτερη. Το πιο πιθανο ειναι να μη μπορεις να αντιληφθεις τη διαφορα στις επιδοσεις και ουτε να σε νοιαζει αν θα ζει ο δισκος σε 10 χρονια η 20.

(αν και με 4γβ, και η δεκαετια παιζεται.Το πιο πιθανο να εχει αλλαξει μηχανημα μεχρι να ψοφησει).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην τελευταια παραγραφο μαλλον ερχεται στα δικα μου λογια ο NTG !! Σε αυτο που πιστευω και εγω. Σε αυτο που δηλαδη ειπωθηκε και εδω πανω-κατω

 

http://www.thelab.gr/topic/138212-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-ssd/ (ριξε μια ματια στο θεματακι αν θες)

 

Ειχε βρεθει τοτε ο ιντελ 520 στα 60,50 ευρα, και τον τσιμπησα χωρις σκεψη και ημουν αναμεσα σε αυτον και στον seagate 600 (ασχετα που αρχικα εβλεπα εναν samsung αρκετα ακριβοτερο). Ουτε πολυ σβησε-γραψε κανω , σε 5-6 sec μπουταρει το pc και οτι και αν του ριξω προς το παρον, παει μπαλα. Δε τον υπεργεμιζω , και δυστυχως η παραχωρηση που κανω ειναι οτι εφοσον ειναι 120 δε μπορω να εχω ταυτοχρονα το COD και το NBA 2K15 που εχω στην κατοχη μου, γιατι ειναι 50 και 40 GB αντιστοιχα , παιζω απο μηχανικο και μαλιστα αρκετα παλιο και θορυβωδη. Αλλα τι να κανουμε..καποια στιγμη θα συμβουλευτω το φορουμ για αγορα μεγαλυτερου SSD. 

Αρα καταληγουμε στο οτι μαλλον ο seagate ειναι best for its price αλλα οτι και να φορεσεις , θα ειναι κομπλε ο ξαδερφος. :-) 

Link to comment
Share on other sites

Δε παραθετεις κανενα λινκ απο τα horror-stories?

1. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820248017&cm_re=seagate_600_ssd-_-20-248-017-_-Product

2. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820248016

Τα μισά από τα reviews είναι horror stories.

 

 

H επισημανση(περι αυτης προκειται) ειναι οτι ενδεχεται να ερμηνευεις καποιο "προβλημα" με λαθος κριτηρια.

 

Και δεν μενω μονο στη τιμη.Προφανως μονο το eshop ξερει γιατι εκανε τη προσφορα..

Ως δευτερο παραδειγμα να αναφερω οτι καποιος καπου καποτε συναντησε προβλημα και δεν μπορουσε να αξιοποιησει τι (???ουτε αυτο δεν εγραψες ,να παραθεσεις κατι και συ) απο κατι που κρυβοταν κατω απο τη μεγαλη καρτα γραφικων.

Συνηθως βαζουν "αχρηστα" πραματα στην ευθεια αυτη..Καμμια μπαταρια , κανενα chipset..που δεν χριζει προσβασης ή αν οντως χριζει, συνηθως το χρησιμοποιεις πριν βαλεις την καρτα απαξ.

(να βαλεις πχ κανενα msata δισκο πχ ..μιας και θα ειναι της μοδας σε λιγο καιρο).

Ακομα και τα κλιπ-σακια της μνημης να βρισκουν... οι μνημες βγαινουν και χωρις να ανοιχτει η μια μερια.Αρκετες μητρικες πλεον εχουν βαλει dimm sockets που να ανοιγουν απο τη μια πλευρα.

Συγκεκριμένα είχα γράψει, πως ένας τύπος έλεγε πως δεν μπορούσε να χωρέσει μια R9 720 σε μια Asrock, επειδή το σλοτ ήταν πολύ άκρη, με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω το mobo: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157511 (κάνε κλικ στο review με το 1 egg).

 

Τωρα περι δισκου ..ειναι μια αντιστοιχη επιλογη με τον corsair neutron gtx που ειχε αποδειχθει καλη επιλογη (και συναμα ακριβη οταν πρωτοβγηκε) που αποδιδει παντου και παντα ωντας 120αρης χωρις να στηριζεται σε slc-cache και χωρις να "πασχει" απο λιγα nand-dies για τη συγκεκριμενη χωρητικοτητα ...ακα δεν εχει επιπτωση στις επιδοσεις.

Και ο controller αποδεικνυεται σκληρο καρυδι στο να σου παρεχει τις επιδοσεις αυτες.

Στα μειον του tlc η περιορισμενη διαρκεια εγγραφων λογο της μικρης χωρητικοτητας.

Δλδ τα ιδια 1000~1100 p/e cycles ειναι για ολες τις χωρητικοτητες, και ειναι καλα σαν νουμερο ..αλλα για 250gb και πανω. Σε 120αρι η "ζωη" θα μηδενισει στο μισο χρονο.(απο οτι στον 250αρι...οχι σε μερες).

 

Tα nands στις toshiba nands οντας mlc ειναι rated @3000 p/e. 

Αυτο απο μονο του δε λεει τιποτα καθοτι ειναι στη μεση και ο controller και δε μπορεις να ελεγξεις τις εγγραφες που θα κανει οπως και να εχει..αλλα λιγο πολυ για 120gb ..αν ο ενας ψοφησει σε 5-10 χρονια (ή και νωριτερα/αργοτερα) ..ο αλλος ακομα θα ζει σε καποιο λαπτοπ που θα τον εχεις παραχωσει..η αλλο μηχανημα).

 

 

Kαι δεν ειναι οτι θα σου ψοφησει αμεσως για να τρομαξεις.., απλα ειναι οι λεπτομερειες που με κανουν στα ιδια λεφτα να παρω κατι αλλο.

 

Και μολις ξεπερασεις τα 3gb που ειναι η slc cache για τον evo μη τρομαξεις απο τα ~130mb/s που εχει για ταχυτητα εγγραφης.Το πιο πιθανο ειναι να εμεινες στα 400αρια που δειχνουν τα benches..Καπου στα 300mb/s ειναι η ελαχιστη για τον 250αρι ..μιας και εχει περισσοτερα nand dies και βοηθανε στον παραλληλο προγραμματισμο (εγγραφες).Και ο 500αρης ακομα πιο πανω..

 

 

Και ολη αυτη η αναλυση για να πω οτι δεν εχει ιδιαιτερο νοημα το τι θα παρεις, αλλα ουτως η αλλως ο seagate 600, κοιταζωντας για 120gb δισκο, ειναι καλυτερη επιλογη και συναμα φθηνοτερη. Το πιο πιθανο ειναι να μη μπορεις να αντιληφθεις τη διαφορα στις επιδοσεις και ουτε να σε νοιαζει αν θα ζει ο δισκος σε 10 χρονια η 20.

(αν και με 4γβ, και η δεκαετια παιζεται.Το πιο πιθανο να εχει αλλαξει μηχανημα μεχρι να ψοφησει).

Σε ευχαριστώ για την ανάλυση. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι χρήσιμη να υπάρχει στο νήμα, για όλους εμάς που δεν έχουμε ξανασχοληθεί με αγορά ssd).

Δυστυχώς, το μπατζετ δεν φτάνει για 240/250G... οπότε αναγκαστικά πάμε για 120/128G.

Τα reviews για τον 120άρη Samsung στο newegg, όχι ότι δεν έχουν κι αυτά horror stories, αλλά εκτός του ότι έχουν πολύ μικρότερο bad-ratings rate σε πολύ μεγαλύτερο δείγμα (519 reviews), τα μισά από αυτά τα horror stories αφορούν είτε το συνοδευτικό software είτε το bug που λένε πως διορθώνεται με firmware upgrade. Και μιας και το δείγματα δεν τα λες και μικρά (ειδικά του samsung) δεν νομίζω να είναι παράλογο να συμπεράνει κάποιος πως πρόκειται για καλύτερο δίσκο.

Για τον crucial, δυστυχώς το δείγμα είναι πολύ μικρό για αισθανθεί κανείς πως μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα, αλλά καταρχήν φοράει mlc μνήμη και κατά δεύτερον προτίθεμαι να το ψάξω κι αλλού για τον συγκεκριμένο.

EDIT:

Τον Seagate τον προτείνεις από προσωπική εμπειρία;

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ μια εμμονή με το newegg... Παίρνω εγώ και εσύ ένα δίσκο και πάμε στο newegg και κάνουμε "review".. σχόλια είναι όπως βάζουν και στο skroutz. Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει. Δηλαδή βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα από ένα και δύο σάιτ;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ασφαλές τελικό συμπέρασμα όχι, αλλά ασφαλή 1η εντύπωση μάλλον ναι. Πρόκειται για πολύ δημοφιλή αμερικάνικο retailer, εξειδικευμένο στα ηλεκτρονικά (σε αντίθεση π.χ. με το Amazon). Το skroutz μπροστά του είναι αυτό που λέμε "πέρασε αλλά δεν ακούμπησε" :p

Προφανώς δεν πρόκειται για τυφλοσούρτη, αλλά συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά (δημοφιλία, εξειδίκευση, διεθνή συμμετοχή) που το κάνουν αρκετά αξιόπιστο για να πάρει κανείς μυρωδιά του τι παίζει σε γενικές γραμμές.

Από εκεί και πέρα, όσα περισσότερα sites/forums διαβάσει κανείς για κάτι που τον ενδιαφέρει, τόσο καλύτερα... αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται για το κάθε part να διαβάζουμε 3 μέρες sites, forums και reviews. Το χρησιμοποιώ συχνά για να πάρω 1η εικόνα από κάτι που ψάχνω, και σε γενικές γραμμές όπου το έχω τσεκάρει ο ίδιος, είναι αρκετά αξιόπιστο (μάλλον οι χρήστες που κάνουν reviews εκεί είναι ψαγμένοι σε ικανοποιητικό βαθμό, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς).

Link to comment
Share on other sites

To αν παιρνεις τη λαθος εικονα ??

 

Δεν ειναι να παιρνεις στα σοβαρα καποιο που ειπε οτι στη ταδε μητρικη το σλοτ το βαλανε μερικα χιλιοστα πιο εκει και δεν κουμπωνει η καρτα.

Αυτη ειναι η πρωτη εικονα που θα αποκομισεις?

 

Οσο μεγαλο και αν ειναι το σιτε που κοιτας οι χρηστες ειναι τυχαιοι και στηριζεσαι στις οποιες γνωσεις εχουν και αν εχουν προσπαθωντας να εξηγησουν το οποιο προβλημα ενδεχεται να συναντησουν.

Συμβαινει παντου.

 

Τεσπα ...υπεραναλυθηκε το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.