Jump to content



Desktop PC από το μηδέν


Recommended Posts

Σε προλαβε στο τσακ ο NTG :)

Βλεπω οτι το Μ.2 που εχω , απλα θα χαιρομαι τσαμπα που το εχω :p

 

Αν θελησω γρηγορο δισκο για αποθηκευση παιχνιδιων εντος του μπατζετ μου παντως, με βλεπω παλι σε Sata III και SSD κανονικο να πηγαινω παρα σε μ.2. Δε ξερω , πραγματικα το κρινω ασκοπο. Παρολα αυτα εσυ ξερεις ! 

 

 

Δεν είναι η H3D αλλά η D3H ... το link που έδωσες είναι για την micro D3H (που δεν έχει m.2)...χτες το βράδυ τα κοίταζα και τα έχω φρέσκα ακόμα  :)

 

 

Μα εγω λεω για την HD3 που εβαλες στη δικη σου συνθεση. Εκεινη εχει Μ.2 και 103€  και το eshop την βαραει στο κεφαλι!

Παντως τα +25€ για εναν μ.2 μαλλον κρινονται ως σπαταλη κατα τη γνωμη μου.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Δε πα να εξελιχθουν 100000 φορες πανω οι μ.2

Ετσι οπως ειναι φτιαγμενο σε ολες τις μητρικες που θα δει τωρα (με εξαιρεση ολες τις χ99 και την asrock z97 extreme6) θα εχει αρκετους περιορισμους.

Αναφέρεσαι στην αδυναμία που διάβαζα χτες βράδυ πολλών τωρινών μητρικών να χρησιμοποιήσουν κάποιους m.2 ssd για boot; Αν είναι αυτό, για την Gigabyte συγκεκριμένα βρήκα χτες βράδυ κάποια φόρουμς που έχουν step by step διαδικασία να κάνεις manual update το bios με ένα file από το bios της Asrock exterme (αν το θυμάμαι σωστά κι εγώ). Και παίζει. Σε Windows 8.1 παίζει και χωρίς αυτό διάβαζα. Λογικά θα είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να το ενσωματώσει η Gigabyte στο bios της (το ίδιο πρόβλημα διάβαζα έχουν και οι τωρινές Asus).

 

 

Πανω απο ~760mb/s δε παιζει να δει ..αυτο ειναι το ανω οριο.Απο εκει και επειτα οτι βγαλουν σε 4k/512k απο ταχυτητα..αλλα και παλι ετσι οπως ειναι φτιαγμενο σαν υλοιποηση, και ολοι οι αντιστοιχοι σατα σσδ θα εχουν ιδια ταχυτητα..απλα λογω σατα το ανω οριο ειναι στα ~550mb/s

Εντάξει, δεν μου ακούγεται άσχημο. Μια χαρά αύξηση την βρίσκω.

Μα εγω λεω για την HD3 που εβαλες στη δικη σου συνθεση. Εκεινη εχει Μ.2 και 103€  και το eshop την βαραει στο κεφαλι!

Την D3H έχω βάλει στην σύνθεση. Την HD3 την απέριψψα χτες που τα κοίταγα, αλλά δεν θυμάμαι γιατί. Κάτι θα της λείπει μάλλον... (ίσως S/PIF out;)

 

Παντως τα +25€ για εναν μ.2 μαλλον κρινονται ως σπαταλη κατα τη γνωμη μου.

Δεν είναι μόνο το m.2, είναι και το S/PDIF... επίσης νομίζω πως η D3H εκτός του δείχνει να τα συγκεντρώνει όλα σε καλή τιμή, έχει και πολύ καλύτερο chip ήχου από άλλες που κοίταγα. Και Intel LΑΝ. Δηλαδή, για +25-30 ευρώ συνολικά σε ορίζοντα 3-5ετίας κατέληξα χτες πως μου κάνει (please μη μου τα χαλάτε πάλι... δεν αντέχω άλλο να ξαναδιαβάζω από την αρχή :lol:)

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Τις ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης δε ξερω πως  θα τις εκμεταλλευτει/αξιοποιησει ο ξαδερφος παντως! ! Εχω αυτη την απορια. 

 

Για την ιστορια boot κανω σε 5+ κατι seconds που κανει το logo της asrock (αν καποιος ξερει πως φευγει-οχι ultra fast boot και τετοια-σε win 7 παιζω- ας πει :p ) . 

 

Αυτη ελεγα εγω!!  κανονικα βλεπω spdif σε αυτη. Μ.2 δεν εχει αλλα και παλι, οταν το μπατζετ σε περιοριζει δε παει να ειναι και οριζοντας 1 ετους ή 15 , παλι το βλεπω ως σπαταλη προσωπικα. Βεβαια αν μπορει να καλυφθει, προχωρας ελευθερα!

 

Οπως καταλαβες για το μπατζετ γινεται η μανούρα :p Ειδικα απο τη στιγμη που δε προκειται για δικο σου μηχανημα!

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Τις ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης δε ξερω πως  θα τις εκμεταλλευτει/αξιοποιησει ο ξαδερφος παντως! ! Εχω αυτη την απορια. 

 

 

 

To αυτο.

Ελαχιστο ρολο παιζει το max seq για reads/writes..

Και στα μισα να πεσει ο δισκος σου ..δε παιζει να το καταλαβεις. 

 

Παρα πολυ χονδρικο παραδειγμα με καμποση υπερβολη για να γινει αντιληπτο ειναι να θες να αγορασεις αυτοκινητο πολης και κοιτας το 0-100.

Aς εχει και 2sec..μεσα στη πολη απλα δεν...

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι, σαν ασχετος(!), να ρωτησω..........αν και ψιλοξεφευγουμε απο την ουσια...?

 

σε 5-10 χρονια, θα προτιμουσατε M.2 ή PCI θυρα για SSD...? 

 

και ρωταω, φυσικα, πιθανολογωντας οτι μεχρι τοτε, θα εχουν πεσει οι τιμες, και θα ειναι πιο οικονομικο να αγορασεις SSD..!!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

pci-express...οχι pci :p

 

Δεν εχει σημασια τι θα προτιμαμε σε 10 χρονια.

Απλα δεν εχει νοημα να δωσει(ς) λεφτα τωρα για να εχεις m.2 δισκο για μετα απο χρονια  στις συγκεκριμενες μητρικες.

 

θεωρητικα και το m.2 δεν εχει θεμα αν υλοποιειται οπως στις μητρικες x99 (και την extreme 6).

Θεμα χρονου και υλοποιησης ειναι,  στις επομενες μητρικες να παρει παραπανω bandwidth...απο τα 32gb/s που εχει τωρα.(pci-e gen3 4x)

 

Kατα τα αλλα ναι ..pci-e x8 μεγαλυτερο απο pci-e x4 που έχουν "σωστες" μητρικες...αλλα και τωρα που μιλαμε το 512αρι samsung xp941 εχει κοντα 400€.

Δεν ειναι και ασχημα για 1.5GB/sec-1.3GB/sec read/write...το οποιο νομιζω ειναι πιο γρηγορο απο το ανωθεν revodrive.

 

 

εδιτ

ακυρο τα παραπανω νουμερα..Pρεπει να κραταω bookmarks τελικα.Αλλα και παλι ειναι πιο γρηγορο απο το 250αρι revodrive και πιο φθηνο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μονο σε εμενα φαινονται πεταμενα φραγκα ;  :mellow: Ενταξει αν γινει "mainstream" αυτο το παραπανω , γιατι να μη το πλησιασουμε ; Βλεπω οτι ειναι καμια 3ετια στην αγορα με ιδια τιμη...Ισχυει;

Link to comment
Share on other sites

παιδια..... ο στοχος του ερωτηματος μου, ειναι να ξεκολλησει ο TS, απο το Μ.2, και να καταλαβει οτι υπαρχουν κι αλλα προτυπα διασυνδεσης,  πολυ ταχυτερα,οπως το Pci-Express (πολυ σωστα..., NTG!!) τα οποια σε βαθος χρονου, θα γινουν και πιο προσιτα οικονομικα, αλλα και ακομη πιο γρηγορα...!! 

τοσο οικονομικα, ωστε να κανουν το M.2 να εξαφανιστει απο το χαρτη και μαλιστα πολυ γρηγορα....!!!!  οπως εμφανιστηκε δλδ..!!!  

 

 προς το παρον, και για τα επομενα χρονια, πιστευω οτι ανετοτατα καλυπτομαστε απο το SATA 3 (ισως στο μελλον παμε και σε SATA 4..!).  

μαλιστα θα προτιμουσα να πεσουν κι αλλο οι τιμες στους SSD, ωστε να μπορουμε να αγορασουμε ευκολοτερα 512GB-1ΤΒ SSD, παρα να παω σε Μ.2 - PCi-exp...!  

 

πολυ θα ηθελα να εχω εναν τετοιον http://www.skroutz.gr/s/5696332/Mushkin-Scorpion-Deluxe-240GB-MKNP44SC240GB-DX.html  

στα 100-120€...!!!!!!!!!!!!! :D

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@NTG:

Βοήθα λίγο παραπάνω αν μπορείς. To Μ.2 compatibility list της μητρικής (GA-Z97_D3H) είναι αυτό που επισυνάπτω στο ποστ. Βρίσκεται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά της μητρικής, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια PCIe 3.0 για τη gpu, και μια ανεξάρτητη PCIe x4 η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για M.2 PCIe με 4 lanes (και κόβει τις x1, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτές έτσι κι αλλιώς).

Διαβάζοντας άρθρα όπως για παράδειγμα http://www.tweaktown.com/reviews/6630/samsung-xp941-256gb-ultra-m-2-pcie-ssd-review/index.html]αυτό εδώ καταλαβαίνω πως εφόσον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 PCIe lanes στην εν λόγω μητρική, οι διαφορές στα νούμερα είναι μεγαλύτερες από αυτές που παράθεσες προηγουμένως. Αλλά και τόσες να είναι, εμένα δεν με χαλάνε καθόλου για 20 ευρώ στα 3-5 χρονιά.

Παρανοώ (λόγω άγνοιας) κάτι; Ήδη ο Samsung που αναφέρατε στο νήμα βρίσκεται μέσα στο compatibility list της μητρικής, κι εκτιμώ πως αν κι εφόσον καθιερωθεί το στάνταρ (είναι πολύ πιθανό από ότι καταλαβαίνω) μελλοντικά θα βγουν κι άλλα προϊόντα πάνω του. Όταν μετακινηθεί στα 8 lanes, εκτιμώ πως θα υπάρχουν ήδη αρκετά x4 για να διαλέξει κανείς μελλοντικά, και σε καλύτερες τιμές, εφόσον θα έχει ήδη το support στη mobo του.

ΥΓ. Σχετικο-ασχετο, διαβάζω πως η Asrock Extreme 6 παίρνει lanes από την cpu. Άλλη πατέντα αυτή.

mb_m.2_support_ga-z97-d3h.zip

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

μπα....το μ.2 ηρθε να μεινει.

 

Kαι σατα 4.0 μπορει να δουμε και το pciexpress παιζει αλλα ειναι τοσο πιο πολυ για server επιχειρησεις κλπ.Tα λεφτα ειναι πολλα και κανεις mainstream user δεν θελει να θυσιασει slots απο καρτες ηχου γραφικων klp.(η να εχει αλλη μια).

 

Σκεψου οτι τετοιες καρτες σε mainstream pc θα επικοινωνουν μεσω chipset με gen2.0 ..αρα και το 8x που βλεπεις θα ειναι αντιστοιχων επιδοσεων με ενα "σωστο" m.2 x4 gen3.0

 

Εκτος αν κουμπωσει στην θεση της καρτας γραφικων που επικοινωνει με τον επεξεργαστη X16 (και μεινει ο περιορισμος μονο απο τον ssd-karta.)

 

Kατα τα αλλα υπαρχουν και adaptores pci-e ->m.2 ..οποτε μια η αλλη.

 

Γενικα ομως..το m.2 δεν πρεπει να αποτελει κριτηριο αγορας μητρικης στα ?97 chipset (με εξαιρεση την extreme 6 που και αυτη πλεον δεν πρεπει να αποτελει κριτηριο αγορας για αλλους λογους και ασχετους με το ποσο καλη μπορει να ειναι).

Link to comment
Share on other sites

-Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα ενός ssd έναντι ενός hdd? Παίζουν ρόλο τελικά τα serial read - write?

-Τι ρόλο παίζει μια μητρική στις επιδόσεις, στη συνδεσιμότητα και γενικά στο συνολικό αποτέλεσμα; Πόσο επηρεάζει cpu - gpu - ram?

-Ποιά είναι η τάση στις μελλοντικές καταναλώσεις των pc parts?

-Η επιλογή κομματιών πρέπει να γίνει με βάση το ...μέλλον ή με βάση τους παράγοντες μπάτζετ και χρήση;

 

Τέλος:

-Πόσο σοφό είναι να διαλέγουμε pc parts με τη λογική που διαλέγουμε αυτοκίνητο;

 

Αν απαντηθούν αυτά σύντομα (εύκολο) και αν κατανοήσει και τις απαντήσεις ο ts (δύσκολο), τότε δεν θα χρειαστούν άλλες επτά σελίδες για ένα καθημερινό pc σαν τα 100αδες που φτιάχνονται κάθε μέρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ntg: Ότι κι αν επικρατήσει τελικά, είναι όντως αρκετά μεγαλύτερα τα νούμερα σύμφωνα με τα specs της συγκεκριμένης μητρικής συγκριτικά με αυτά που παράθεσες στο προηγούμενο ποστ; Το έχω καταλάβει σωστά πως παίζει στο φουλ potential του o εν λόγω δίσκος στην εν λόγω μητρική;

@salde: Θα μας επιτρέψεις ελπίζω στο τέλος να αποφασίσει ο ξάδελφός μου για το τι βρίσκει εκείνος πιο σημαντικό για τον εαυτό του. Τα σεντόνια προφανώς είναι βαρετά, κουραστικά, και περιττά για όσους ξημεροβραδιάζονται μέσα στις τεχνολογικές εξελίξεις (ενδεχομένως και λόγω δουλειάς ή και από χόμπι, δεν έχει σημασία) αλλά για μερικούς άλλους που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια, τα σεντόνια περιέχουν εν δυνάμει χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς (και για μένα επίσης).

Link to comment
Share on other sites

@NTG:

Βοήθα λίγο παραπάνω αν μπορείς. To Μ.2 compatibility list της μητρικής (GA-Z97_D3H) είναι αυτό που επισυνάπτω στο ποστ. Βρίσκεται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά της μητρικής, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια PCIe 3.0 για τη gpu, και μια ανεξάρτητη PCIe x4 η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για M.2 PCIe με 4 lanes (και κόβει τις x1, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτές έτσι κι αλλιώς).

Παρανοώ (λόγω άγνοιας) κάτι; Ήδη ο Samsung που αναφέρατε στο νήμα βρίσκεται μέσα στο compatibility list της μητρικής, κι εκτιμώ πως αν κι εφόσον καθιερωθεί το στάνταρ (είναι πολύ πιθανό από ότι καταλαβαίνω) μελλοντικά θα βγουν κι άλλα προϊόντα πάνω του. Όταν μετακινηθεί στα 8 lanes, εκτιμώ πως θα υπάρχουν ήδη αρκετά x4 για να διαλέξει κανείς μελλοντικά, και σε καλύτερες τιμές, εφόσον θα έχει ήδη το support στη mobo του.

ΥΓ. Σχετικο-ασχετο, διαβάζω πως η Asrock Extreme 6 παίρνει lanes από την cpu. Άλλη πατέντα αυτή.

 

 

Ξεκινωντας αναποδα ..αυτη ειναι η σωστη πατεντα.Eτσι γινεται σε ολα τα χ99 και ετσι γινεται και στην συγκεκριμενη.

Βεβαια αν κουμπωσει εκει m.2 σου ριχνει τη καρτα σε 8x αντι για 16χ ..αλλα δεν εχει επιπτωση πουθενα ..περα απο το ψυχολογικο παραγοντα.

 

Τα 4χ που αναφερεις στη μητρικη ..και οποια μητρικη παρεχονται μεσω chipset..και ειναι gen 2.0 ..αρα το μισο bandwidth απο το gen3.0.

 

Aπο εκει και επειτα περιμενεις να βγουν ssd (σε οποια μορφη) που απλα θα τερματιζουν το εκαστοτε ανω οριο.

Προς το παρων μονο ο samsung περναει to 4x gen2.0 ..για αυτο και αποδιδει λιγο καλυτερα σε pci gen3.0..(απλα δε το "γεμιζει", ουτε καν..λιγο πανω απο το μισο ειναι.)

 

Λινκ..

http://www.tomshardware.com/reviews/samsung-xp941-z97-pci-express,3826-5.html

 

 

Στη τελικη αν χρειαζεται οντως ο ξαδερφος συγκεκριμενες επιδοσεις απο τον δισκο -που εγγυημενα στο λεω..ΔΕΝ χρειαζεται- μπορει και τωρα να παρει 2χ ssd sata3.0 850 evo και να εχει τις ιδιες επιδοσεις με ελαχιστο κοστος (να εχει 80€ ο 120αρις? ..καπου εκει)...τωρα...οχι μετα απο χρονια. Bασικα ουτε καν τωρα..γιατι δεν εχουν βγει στα ραφια οι συγκεκριμενοι. :p

Mεχρι να "κλεισει" βεβαια το μηχανημα θα πουλανε σα ζεστα ψωμακια...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@salde: Θα μας επιτρέψεις ελπίζω στο τέλος να αποφασίσει ο ξάδελφός μου για το τι βρίσκει εκείνος πιο σημαντικό για τον εαυτό του. Τα σεντόνια προφανώς είναι βαρετά, κουραστικά, και περιττά για όσους ξημεροβραδιάζονται μέσα στις τεχνολογικές εξελίξεις (ενδεχομένως και λόγω δουλειάς ή και από χόμπι, δεν έχει σημασία) αλλά για μερικούς άλλους που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια, τα σεντόνια περιέχουν εν δυνάμει χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς (και για μένα επίσης).

 

Ο Trexx είμαι, όχι ο salde. Κατά τα άλλα για να κρίνει κάποιος τι είναι σημαντικό πρέπει να έχει υπόψιν του και κάποια στοιχεία αντικειμενικά (υπάρχουν και τέτοια) και με βάση αυτά να αποφασίσει. Αν δεν τα ξέρει ή δεν τα καταννοεί, πώς θα αποφασίσει; Προσωπικά δεν με κούρασε το θέμα, αλλιώς δεν θα το παρακολουθούσα. Αποπροσανατολιστικό το θεωρώ για όποιον ψάχνει μηχάνημα, όχι κουραστικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ntg: Το ότι δεν χρειάζεται τέτοιες επιδόσεις είναι το μόνο σίγουρο. Για μένα δεν χρειάζεται ούτε καν ssd, αλλά πέσατε να με φάτε όλοι, και συναίνεσα κι εγώ :p Η μητρική αυτή εμένα προσωπικά μου κάθεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη έχουμε δει στο νήμα. Και σαν όνομα, και σαν features, και σαν υλικά, και σαν τιμή, και σαν συνδεσιμότητα... γενικώς με έψησε... και για την πάρτη μου αυτήν θα έπαιρνα σαν μίνιμουμ. Το m.2 σε PCiex4 είναι κι αυτό ένα από τα συνολικά συστατικά της κάρτας που με ψήνει (άσχετα με το αν θα καθιερωθεί ή όχι το πρότυπο... μου κάνει που μελλοντικά έχει τη δυναμική να παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις συγκριτικά με το σήμερα, με ένα απλό κούμπωμα).

Το έχω καταλάβει πως όλοι σας είστε αντίθετοι, αλλά εμένα αυτή μου κάνει... στον ξάδελφο αυτήν θα προτείνω, και αφού του εξηγήσω πρώτα μέσες-άκρες τα + και τα -, για λεπτομέρειες θα τον παραπέμψω στο νήμα για να διαβάσει τις ενστάσεις σας και τις αιτιολογίες τους.

@trexx: Σόρι για το μπέρδεμα με το όνομα. Και στα υπόλοιπα δίκιο έχεις, πρέπει να υπάρχει μια βάση για να μπορέσει να αξιολογήσει αυτά που διαβάσει. Αλλά από τη στιγμή που δεν την έχει, όσες περισσότερες πληροφορίες συλλέξει τόσο καλύτερα.

ΥΓ. Άσχετο, βρήκε τον μπελά του με τη μετάβαση από otenet σε forthnet... σήμερα δεν έχει ούτε τηλέφωνο όλη μέρα!

Link to comment
Share on other sites

...

 

Αυτη ελεγα εγω!!  κανονικα βλεπω spdif σε αυτη. Μ.2 δεν εχει αλλα και παλι, οταν το μπατζετ σε περιοριζει δε παει να ειναι και οριζοντας 1 ετους ή 15 , παλι το βλεπω ως σπαταλη προσωπικα. Βεβαια αν μπορει να καλυφθει, προχωρας ελευθερα!

 

Οπως καταλαβες για το μπατζετ γινεται η μανούρα :p Ειδικα απο τη στιγμη που δε προκειται για δικο σου μηχανημα!

Σόρι, τώρα το πρόσεξα αυτό. Δεν έχω ξεφύγει στο μπατζετ. Στα 694,00 τον έχω.

Link to comment
Share on other sites

παλι θα με κανεις να φανω κακος και να γραψω οτι διαλεγεις με λαθος κριτηρια και οι τελικες επιλογες ειναι οι λαθος.

 

To ειπα και πριν...h extreme 6 ειναι η πιο λαθος επιλογη που μπορει να κανει ο ξαδερφος ..και ο οποιοσδηποτε θελει κατι καλυτερο σε z97.

Λιγους μηνες ζωη εχει. Απειρες φορες καλυτερα να παρει 4790κ σε h81 και να μεινει με αυτο τα επομενα 5 χρονια απο δεκεμβρη του 14 παρα να χρυσοπληρωνει μια πλατφορμα που εχει λιγους μηνες ζωης ακομα για τα επομενα 5 χρονια.(μιλωντας για δεδομενο budget παντα).

 

Tα ιδια λεφτα εχει και η x99 exteme 3 αν θελει κατι καλυτερο...και παει με το καλημερα σε 6 πυρηνες μινιμουμ.(Αν εχει σκοπο να δωσει ποτε λεφτα σε ψοφια πλατφορμα στο ζ97)..

 

Αλλα πραγματικα για το budget που εδωσες ειναι οτι πιο λαθος αυτο που πας να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Βρε ποια extreme 6 (182,00 σήμερα μειωμένη τιμή)? Στην Gigabyte Z97-D3H στα 118,00 αναφέρομαι (ή στην mATX στα 106,00 αν δεν θέλει full-atx και m.2). Και για να τον ρίξω κάτω από 700,00 αν δεν θέλει m.2, full-atx και INTEL LAN, την Asrock H97M Retail στα 86,00 (S/PDIF το θέλουμε).

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

γραψε λαθος τοτε..νομιζα οτι "κολλησες" στη extreme6 :p

 

Δες και την http://www.skroutz.gr/s/4950977/MSI-Z97M-G43.html

 

Αλλα και παλι ..πραγματικα να στησει το pc για το τωρα.Παλια τεχνολογια δε τη συντηρεις.Kανονας.(να μην εχει πλανο δλδ στο τωρινο pc να το αναβαθμισει μετα απο 2-3 χρονια.

Oτιδηποτε νεοτερο θα ειναι πιο γρηγορο απο 4790k τοτε.στα λεφτα που θα θελει να δωσει.

To αντιστοιχο με τωρα..δεν αγοραζεις 2600k..και 3770κ δλδ μετα βιας τα δινεις για μτχ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η 1η που είχα βάλει στην 1η σύνθεση του νήματος (αλλά την full-atx). Νομίζω δεν έχει S/PDIF (χτες βράδυ... μαμηθηκα για να καταλήξω στην GA Z97-D3H :p)

Ρε συ, δεν υπάρχει περίπτωση ο ξάδελφός μου να ξαναπληρώσει μαζεμένα τόσα λεφτά για PC για τουλάχιστον 3 χρόνια. Ειδικά αν πρέπει να συναρμολογηθεί σχεδόν από την αρχή και να ξαναμπεί πάλι σε διαδικασία σαν την τωρινή... εγώ θα τρέχω πάλι :p). Όταν του έρθει το Ιντερνετ (με την forthent που έμπλεξε) θα του πω να συμμετάσχει κ αυτός το νήμα για να μην κάνω τον διερμηνέα. Βασικά του το χα πει εξαρχής, αλλά επειδή δεν γνωρίζει καθόλου, νομίζω πως ντρέπεται να συμμετάσχει.

Έγινε επεξεργασία από migf1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.