tragikos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2015 Καλησπέρα σας!πριν λίγη ώρα που άνοιξα το PC μου (το οποίο είχε κλείσει κανονικά) και αφού ξεκίνησε κανονικότατα, με το που άνοιξα έναν browser (είναι το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ανοίγει) πάγωσε. Το ποντίκι κουνούσε κανονικά, αλλά τίποτε άλλο δεν ανταποκρινόταν. Έκανα hard restart, ξεκίνησε πάλι κανονικά και συνέβη το ίδιο με το που πάτησα την έναρξη.Στο επόμενο hard restart μου έβγαλε το μήνυμα του τίτλου Ahci Drive Init και συγκεκριμένα κόλλησε στην οθόνη του screenshot που βρήκα εδώ. Πρόσφατα είχα αγοράσει και δουλεύω πάνω σε έναν OCZ 480GB Vertex 460, τον οποίο και αποσύνδεσα οπότε έμεινα μόνο με τον HDD μου. Τουλάχιστον είχε ξεμείνει ένα partition με Windows XP 32bit από το 2009 σε αυτόν οπότε αφού γύρισα από το BIOS σε IDE mode φόρτωσαν τα Windows κανονικότατα, από τα οποία και σας γράφω (με Firefox 9).Έπειτα δοκίμασα τον SSD σε άλλο Sata slot, με άλλο καλώδιο και bootαρα ξανά από αυτόν (γύρισα πάλι σε AHCI) όπου μετά από διάφορα διαγνωστικά των Windows 8.1 και 1-2 επανεκκινήσεις, ξεκινάει να φορτώνει τα Windows αλλά πετάει μια "μπλε οθόνη" και επανεκκινεί.Τώρα έχω εκκινήσει πάλι με τον HDD και έτρεξα το SSDLife Pro το οποίο μου δείχνει τον SSD να είναι σε τέλεια κατάσταση:Επειδή δεν την παλεύω να κάνω άλλες δοκιμές τώρα (αναρρώνω και από μια γαστρεντερίτιδα) για δώστε μου κάποια ιδέα. Έχω να κάνω και ένα game review και φάγαμε πακέτο...edit1: η επιλογή refresh install απέτυχε. Η επιλογή fix Έχει κολλήσει στο attempting repairs edit2: μετά από hard restart στο κολλημένο "attemptin repairs" κόλλησε ξανά στο "AHCI Drive Init"...
jax7480 Φεβρουάριος 28, 2015 #2 Φεβρουάριος 28, 2015 Ενημερωτικά, το AHCI Drive Init επειδή μου έχει τύχει, πιθανότατα ΔΕΝ είναι από τον SSD. Μου έχει τύχει με παλιά μητρική και αλλάζοντας 3 drives, έβγαλα το συμπέρασμα πως είναι θέμα controller της μητρικής. Κάνε για αρχή αν υπάρχει ένα BIOS update (άποψή μου πάντα).
tragikos Φεβρουάριος 28, 2015 Author #3 Φεβρουάριος 28, 2015 @jax7480, πρόσφατα επίσης και αφού είχα βάλει ήδη τον SSD έκανα BIOS update στο τελευταίο της μητρικής. Με το τελευταίο λοιπόν BIOS δεν έχω κλείσει ούτε 20 μέρες. Να βάλω ένα παλαιότερο; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι συμβαίνει είναι ότι μια τον βρίσκει μια τον χάνει τον SSD, ενώ με τον HDD δεν συμβαίνει το ίδιο. edit: τον ξαναέβαλα πάνω, φόρτωσε κανονικά τα windows και μετά από λίγο πάγωσε πάλι. Στο επόμενο restart δεν postαρε καν το BIOS. Επανέφερα το BIOS στις default ρυθμίσεις δεν άλλαξε κάτι. Χωρίς τον SSD φαίνεται να παίζει κανονικά το σύστημα. Λέω να περάσω πάλι Win8.1 στον HDD σε AHCI mode να δω τι θα γίνει...
jax7480 Φεβρουάριος 28, 2015 #4 Φεβρουάριος 28, 2015 Για αρχή δοκίμασε ένα δύο κλασικά (αλλαγή καλωδίου SATA, power SATA, θύρα SATA).
tragikos Φεβρουάριος 28, 2015 Author #5 Φεβρουάριος 28, 2015 Για αρχή δοκίμασε ένα δύο κλασικά (αλλαγή καλωδίου SATA, power SATA, θύρα SATA).Το είχα κάνει αρχικάΈπειτα δοκίμασα τον SSD σε άλλο Sata slot, με άλλο καλώδιο και bootαρα ξανά από αυτόν (γύρισα πάλι σε AHCI) όπου μετά από διάφορα διαγνωστικά των Windows 8.1 και 1-2 επανεκκινήσεις, ξεκινάει να φορτώνει τα Windows αλλά πετάει μια "μπλε οθόνη" και επανεκκινεί.όπου αν και τον αναγνώρισε πάλι, εμφάνισε και εκεί το ίδιο πρόβλημα. Τώρα πέρασα Win 7 στον HDD με AHCI και φορτώνουν κανονικά. Άρα έχει σίγουρα σχέση με τον SSD. Τώρα αν είναι συνδυασμός controller-SSD δεν το γνωρίζω, αλλά γιατί να παίζει το σύστημα κανονικά για 10+ μέρες και ξαφνικά ένα βράδυ να σταματήσει;
jax7480 Φεβρουάριος 28, 2015 #6 Φεβρουάριος 28, 2015 Αν μπορείς βρες και τρέξε ένα HD Sentinel. Αν υπάρχουν errors επικοινωνίας θα σου τα εμφανίσει.
tragikos Φεβρουάριος 28, 2015 Author #7 Φεβρουάριος 28, 2015 Αν μπορείς βρες και τρέξε ένα HD Sentinel. Αν υπάρχουν errors επικοινωνίας θα σου τα εμφανίσει.Θα το δοκιμάσω, αν καταφέρω να bootάρω με τον SSD συνδεμένο, γιατί τις περισσότερες φορές πλέον δεν postάρει καν ή αργεί πάρα πολύ και μετά δεν τον έχει αναγνωρίσει.
jax7480 Φεβρουάριος 28, 2015 #8 Φεβρουάριος 28, 2015 Δεν χρειάζεται να είναι το OS στον SSD. Βάλε τον σαν δεύτερο.
tragikos Φεβρουάριος 28, 2015 Author #9 Φεβρουάριος 28, 2015 Ναι σαν δεύτερος λέω ότι αργεί να postάρει το BIOS και δεν τον βρίσκει τελικά. Αν καταφέρω να τον βρει και να μπω στα Windows από τον HDD θα το τρέξω να δούμε.
felix Φεβρουάριος 28, 2015 #10 Φεβρουάριος 28, 2015 Η μητρική είναι της υπογραφής ? Μου φαίνεται πολύ κουλό να έχεις AHCI ROM τόσο παλιό (Έχεις έκδοση 3.0.5) Ενδεικτικά μου κόλλαγε και μένα με τους Vertex I μια παλιότερη μητρική με SB600 που είχα, το ίδιο θέμα ακριβώς. Από τότε που έδωσαν BIOS με νεότερο AHCI ROM (3.2.1540.6) σταμάτησαν τα κόλπα. Εάν είναι όντως αυτό, έκανα attach το τροποποημένο με το τελευταίο AHCI ROM (3.2.2.0)M4A89GTD-PRO-USB3-ASUS-3029_AHCI_3.2.2.0_mod.rom.zip
tragikos Μάρτιος 1, 2015 Author #11 Μάρτιος 1, 2015 @felix, ναι η μητρική της υπογραφής είναι. Που φαίνεται τι AHCI ROM έκδοση έχω; @jax7480, φαίνεται πως αν αφήσω κάποια ώρα τον SSD να κάθεται και τον συνδέσω τον βρίσκει, οπότε τον συνέδεσα σε ένα 2,5" dock που έχω συνδέσει και τον αναγνώρισε. Επειδή δεν το έχω δουλέψει το Sentinel και βλέπω έχει trial μόνο, τι πρέπει να τρέξω;Εδώ είναι ένα report που μου δίνει αν σας λέει κάτι. -- General Information -- Application Information ------------------------- Installed Version . . . . . . . . . . . . . . . : Hard Disk Sentinel 4.60 PRO Registered To . . . . . . . . . . . . . . . . . : Unregistered version, please register. Current Date And Time . . . . . . . . . . . . . : 1/3/2015 01:59:41 Health Calculation Method . . . . . . . . . . . : Analyse data field (default) -- Physical Disk Information - Disk: #1: OCZ-VERTEX460 -- Hard Disk Summary ------------------- Hard Disk Number . . . . . . . . . . . . . . . . : 1 Interface . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : S-ATA Gen3, 6 Gbps Disk Controller . . . . . . . . . . . . . . . . : Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller (AHCI) [VEN: 1002, DEV: 4391] Version: 6.1.7601.17514, 6-21-2006 Disk Location . . . . . . . . . . . . . . . . . : Channel 4, Target 0, Lun 0, Device: 0 Hard Disk Model ID . . . . . . . . . . . . . . . : OCZ-VERTEX460 Firmware Revision . . . . . . . . . . . . . . . : 1.0 Hard Disk Serial Number . . . . . . . . . . . . : A22BG061426000267 SSD Controller . . . . . . . . . . . . . . . . . : Indilinx Barefoot 3 M10 Total Size . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 457860 MB Power State . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Sleeping (since 1/3/2015 01:56:29) Logical Drive(s) . . . . . . . . . . . . . . . . : F: [System Reserved] G: [Win8] Current Temperature . . . . . . . . . . . . . . : ? Power On Time . . . . . . . . . . . . . . . . . : 19 days, 23 hours Estimated Remaining Lifetime . . . . . . . . . . : more than 1000 days Health . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent) Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent) The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found. The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance. The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #233 Remaining Drive Life No actions needed. ATA Information ----------------- Hard Disk Cylinders . . . . . . . . . . . . . . : 930261 Hard Disk Heads . . . . . . . . . . . . . . . . : 16 Hard Disk Sectors . . . . . . . . . . . . . . . : 63 ATA Revision . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ATA8-ACS Transport Version . . . . . . . . . . . . . . . : SATA Rev 2.6 Total Sectors . . . . . . . . . . . . . . . . . : 937703088 Bytes Per Sector . . . . . . . . . . . . . . . . : 512 Buffer Size . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 32767 KB Multiple Sectors . . . . . . . . . . . . . . . . : 1 Error Correction Bytes . . . . . . . . . . . . . : 12288 Unformatted Capacity . . . . . . . . . . . . . . : 457863 MB Maximum PIO Mode . . . . . . . . . . . . . . . . : 4 Maximum Multiword DMA Mode . . . . . . . . . . . : 2 Maximum UDMA Mode . . . . . . . . . . . . . . . : 6 Gbps (6) Active UDMA Mode . . . . . . . . . . . . . . . . : 6 Gbps (6) Minimum Multiword DMA Transfer Time . . . . . . : 120 ns Recommended Multiword DMA Transfer Time . . . . : 120 ns Minimum PIO Transfer Time Without IORDY . . . . : 120 ns Minimum PIO Transfer Time With IORDY . . . . . . : 120 ns ATA Control Byte . . . . . . . . . . . . . . . . : Valid ATA Checksum Value . . . . . . . . . . . . . . . : Valid Acoustic Management Configuration ----------------------------------- Acoustic Management . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Acoustic Management . . . . . . . . . . . . . . : Disabled Current Acoustic Level . . . . . . . . . . . . . : Default (00h) Recommended Acoustic Level . . . . . . . . . . . : Default (00h) ATA Features -------------- Read Ahead Buffer . . . . . . . . . . . . . . . : Supported, Enabled DMA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Ultra DMA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported S.M.A.R.T. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Power Management . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Write Cache . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Host Protected Area . . . . . . . . . . . . . . : Supported Advanced Power Management . . . . . . . . . . . : Not supported Extended Power Management . . . . . . . . . . . : Not supported Power Up In Standby . . . . . . . . . . . . . . : Not supported 48-Bit LBA Addressing . . . . . . . . . . . . . : Supported Device Configuration Overlay . . . . . . . . . . : Supported IORDY Support . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Read/Write DMA Queue . . . . . . . . . . . . . . : Not supported NOP Command . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Trusted Computing . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported 64-Bit World Wide ID . . . . . . . . . . . . . . : 835E71A90000FB9C Streaming . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Media Card Pass Through . . . . . . . . . . . . : Not supported General Purpose Logging . . . . . . . . . . . . : Supported Error Logging . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported CFA Feature Set . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported CFast Device . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Long Physical Sectors (1) . . . . . . . . . . . : Not supported Long Logical Sectors . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Write-Read-Verify . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported NV Cache Feature . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported NV Cache Power Mode . . . . . . . . . . . . . . : Not supported NV Cache Size . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Free-fall Control . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Free-fall Control Sensitivity . . . . . . . . . : Not supported Nominal Media Rotation Rate . . . . . . . . . . : Non-rotating Media (SSD) SSD Features -------------- Data Set Management . . . . . . . . . . . . . . : Supported TRIM Command . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Deterministic Read After TRIM . . . . . . . . . : Not supported Operating System TRIM Function . . . . . . . . . : Supported, Enabled S.M.A.R.T. Details -------------------- Off-line Data Collection Status . . . . . . . . : Never Started Self Test Execution Status . . . . . . . . . . . : Successfully Completed Total Time To Complete Off-line Data Collection : 0 seconds Execute Off-line Immediate . . . . . . . . . . . : Supported Abort/restart Off-line By Host . . . . . . . . . : Supported Off-line Read Scanning . . . . . . . . . . . . . : Supported Short Self-test . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Extended Self-test . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Conveyance Self-test . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Selective Self-Test . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Save Data Before/After Power Saving Mode . . . . : Supported Enable/Disable Attribute Autosave . . . . . . . : Supported Error Logging Capability . . . . . . . . . . . . : Not supported Security Mode --------------- Security Mode . . . . . . . . . . . . . . . . . : Supported Security Erase . . . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Security Erase Time . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Security Enhanced Erase Feature . . . . . . . . : Not supported Security Enhanced Erase Time . . . . . . . . . . : Not supported Security Enabled . . . . . . . . . . . . . . . . : No Security Locked . . . . . . . . . . . . . . . . : No Security Frozen . . . . . . . . . . . . . . . . : Yes Security Counter Expired . . . . . . . . . . . . : No Security Level . . . . . . . . . . . . . . . . . : High Serial ATA Features --------------------- S-ATA Compliance . . . . . . . . . . . . . . . . : Yes S-ATA I Signaling Speed (1.5 Gps) . . . . . . . : Supported S-ATA II Signaling Speed (3 Gps) . . . . . . . . : Supported S-ATA Gen3 Signaling Speed (6 Gps) . . . . . . . : Supported Receipt Of Power Management Requests From Host . : Supported PHY Event Counters . . . . . . . . . . . . . . . : Not supported Non-Zero Buffer Offsets In DMA Setup FIS . . . . : Not supported DMA Setup Auto-Activate Optimization . . . . . . : Supported, Disabled Device Initiating Interface Power Management . . : Not supported In-Order Data Delivery . . . . . . . . . . . . . : Not supported Asynchronous Notification . . . . . . . . . . . : Not supported Software Settings Preservation . . . . . . . . . : Supported, Enabled Native Command Queuing (NCQ) . . . . . . . . . . : Supported Queue Length . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 32 Disk Information ------------------ Disk Information Form Factor . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 2.5" Disk Interface . . . . . . . . . . . . . . . . . : Serial-ATA/600 Device Type . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Toshiba 19nm MLC NAND Width . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 69,8 mm (2,7 inch) Depth . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 100,0 mm (3,9 inch) Height . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 9,5 mm (0,4 inch) S.M.A.R.T. ------------No. Attribute Thre.. Value Worst Data Status Flags 5 Accumulated Runtime Ba.. 0 0 0 000000000000 OK (Always passing) 9 Power On Time Count 0 100 100 0000000001DF OK (Always passing) 12 Drive Power Cycle Count 0 100 100 000000000086 OK (Always passing) 171 Available OP block count 0 80 80 0000098F8950 OK (Always passing) 174 Power Cycle Count (unp.. 0 100 100 00000000000B OK (Always passing) 195 Total Programming Fail.. 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) 196 Total Erase Failures 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) 197 Total Uncorrectable Re.. 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) 208 Average Erase Count 0 100 100 000000000008 OK (Always passing) 210 SATA CRC Error Count 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) 224 Load Friction 0 100 100 000000000001 OK (Always passing) 233 Remaining Drive Life 0 100 100 000000000064 OK (Always passing) 241 Host Writes (GB) 0 100 100 000000000309 OK (Always passing) 242 Host Reads (GB) 0 100 100 0000000002A5 OK (Always passing) 249 Total NAND Programming.. 0 100 100 000001BBA68F OK (Always passing) Transfer Rate Information --------------------------- Total Data Read . . . . . . . . . . . . . . . . : 14 MB, 14 MB since installation (1/3/2015) Total Data Write . . . . . . . . . . . . . . . . : 0 MB, 0 MB since installation Average Reads Per Day . . . . . . . . . . . . . : 14,00 MB Average Writes Per Day . . . . . . . . . . . . . : 0,00 MB Current Transfer Rate . . . . . . . . . . . . . : 0 KB/s Maximum Transfer Rate . . . . . . . . . . . . . : 6530 KB/s Current Read Rate . . . . . . . . . . . . . . . : 0 KB/s Current Write Rate . . . . . . . . . . . . . . . : 0 KB/s Current Disk Activity . . . . . . . . . . . . . : 0 % -- Partition Information --Logical Drive Total Space Free Space Free Space Used SpaceC: (Disk: #0) 24,6 GB 4,4 GB 18 % ################----D: Data (Disk: #0) 571,5 GB 41,5 GB 7 % (Low) ##################--F: System Reserved (Disk: #1) 0,3 GB 0,1 GB 26 % ##############------G: Win8 (Disk: #1) 446,8 GB 346,8 GB 78 % ####----------------Επίσης πως εξηγείται να παίζει απροβλημάτιστα 20 μέρες και να τον χαλάσει κάτι αργότερα;Και τέλος, αν έφταιγε το AHCI, αν το γύριζα σε IDE δεν θα έπρεπε να παίζει κανονικά ο SSD;
tragikos Μάρτιος 1, 2015 Author #12 Μάρτιος 1, 2015 @felix, έβαλα το τροποποιημένο BIOS που μου έδωσες, δε φαίνεται να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μετά από άπειρες επανεκκινήσεις και δοκιμές οι παρατηρήσεις μου είναι:Μπαίνει σε safe mode των Win8.1 του SSD κανονικότατα (από εκεί γράφω αυτό το μήνυμα) φαίνεται να παίζει κανονικά, αλλά μόλις έτρεξα ένα AS SSD test ξεκίνησε και στα 2-3 sec κόλλησε όπως κολλάει και στο normal mode. Αν ήταν HDD θα έλεγα ότι χτυπάει κάποιο bad sector.Για να αναγνωρίσει τον SSD από την στιγμή που θα σταματήσει να τον αναγνωρίζει και θα αργεί χαρακτηριστικά στο BIOS post, πρέπει να τον αποσυνδέσω και να αφήσω να postάρει κανονικά χωρίς αυτόν και να τον ξανασυνδέσω.Όταν αναγνωριστεί ξεκινάει τα Win8.1 του SSD κανονικά και στο πρώτο μου action σε αυτά παγώνει. Οπότε με το hard restart επανέρχεται το πρόβλημα με το αργό BIOS post που κάποιες φορές σε κάποιο restart βγάζει το "AHCI Drive Init" μήνυμα. Δεν έχω κάνει ακόμα πολλά restarts για να δω το μήνυμα με το νέο modded BIOS. Το γεγονός ότι σε safe mode δουλεύει κανονικά ο SSD τι θα έπρεπε να μου λέει; Ότι είναι θέμα εγκατάστασης των Windows; Και αν ναι, τότε γιατί τρώει σκάλωμα και δεν αναγνωρίζεται στο BIOS αφού παγώσει στα Windows;
tragikos Μάρτιος 1, 2015 Author #13 Μάρτιος 1, 2015 Δεν άντεξα και μίλησα ήδη με το chat της Amazon όπου και θα μου κάνουν αντικατάσταση. Περιμένω το νέο drive σε 2-3 μέρες. Μέχρι τότε βέβαια αν έχετε κάποια άλλη ιδέα θα τη δοκιμάσω.
felix Μάρτιος 1, 2015 #14 Μάρτιος 1, 2015 Πέρα από τα προβλήματα πριν τα Windows, υπάρχει περίπτωση να έχεις τον 1.2.1.376 AHCI driver ?
tragikos Μάρτιος 1, 2015 Author #15 Μάρτιος 1, 2015 @felix, όπως βλέπω στο report (το οποίο έφτιαξα πιο πάνω γιατί ήταν δυσανάγνωστο), στα Windows 7 που έχω στον HDD έχω την έκδοση 6.1.7601.17514 του driver.Disk Controller . . . . . . . . . . . . . . . . : Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller (AHCI) [VEN: 1002, DEV: 4391] Version: 6.1.7601.17514, 6-21-2006 Ο λόγος που θα μου έκανε εντύπωση να είναι τελικά θέμα AHCI controller/driver είναι ότι και σε IDE Mode ο SSD συμπεριφέρεται το ίδιο. Συγκεκριμένα:Αποσυνδέω τον SSD γυρνάω το mode σε IDE.Συνδέω τον SSD τον βρίσκει μπαίνω σε safe mode κάνω restartΜπαίνω κανονικά στα Windows 8.1 του SSD και στο πρώτο μου action (ή στα πρώτα δευτερόλεπτα) παγώνει.Ίσως πάω αργότερα σε ένα φίλο να το δοκιμάσω και στο δικό του PC. @jax7480, όταν το δεις πες μου τι θέλεις να τρέξω στο Sentinel, γιατί με το trial έχω μόνο ένα run. Αν και νομίζω ότι δε θα βγάλει και αυτό κάτι γιατί φαίνεται με το που τρώει το σκάλωμα ο SSD σα να εξαφανίζεται τελείως, δε θα έχει μόνο errors επικοινωνίας.
jax7480 Μάρτιος 1, 2015 #16 Μάρτιος 1, 2015 Δεν έχει τίποτα στο SMART. Είναι το SATA error count αλλά απ'ότι είδα δεν το διαβάζει σωστά (always passing το οποίο δεν είναι το ίδιο για όλα τα drives).To OCZ Toolbox τρέξε μήπως δείχνει στα SMART τίποτα παραπάνω.
tragikos Μάρτιος 1, 2015 Author #17 Μάρτιος 1, 2015 @jax7480 και @felix, νομίζω ότι βρήκαμε τον ένοχο. Μιας και είχα αποφασίσει ότι θα τον αντικαταστήσω και ζήτησα replacement, είπα να τον βάλω σαν δεύτερο και να προσπαθήσω να τον καθαρίσω (είχα κωδικούς μέσα κτλ), αν δεν κολλούσε δηλαδή, οπότε κατέβασα το OCZ Toolbox και να κάνω secure erase. Μετά το secure erase και trim (έτσι για να κάνω) έτρεξα ξανά AS SSD και δεν κόλλησε. Άνοιξα το Sentinel και μου έγραφε αυτό: Το SSD Life συνεχίζει και τον βγάζει 100% Health, αφού δεν έχει αναγνωρίσει τα attributes του SMART Έπειτα το SMART του Toolbox έγραφε αυτό: SMART DataModel Number: OCZ-VERTEX460Serial Number: A22BG061426000267WWN: 5e83a97100009cfbConfig ID: TH58TEG8DDJBA8C_1024MB_0xFFFFFFFFFFFFFFFF_VTX460_BF3OCZ Attributes: ID ATTRIBUTE STATUS VALUE WORST THRESHOLD UPDATED RAW 5 Accumulated Runtime Bad Blocks 0x0000 002 002 000 Offline 2 9 Power-On Hours Count 0x0000 100 100 000 Offline 479 12 Power Cycle Count 0x0000 100 100 000 Offline 150171 Available OP Sector Count 0x0000 080 080 000 Offline 160368976174 Power Cycle Count (unplanned) 0x0000 100 100 000 Offline 19195 Total Programming Failures 0x0000 100 100 000 Offline 0196 Total Erase Failures 0x0000 100 100 000 Offline 0197 Total Read Failures (uncorrectable) 0x0000 100 100 000 Offline 2208 Average Erase Count 0x0000 100 100 000 Offline 11210 SATA CRC Error Count 0x0000 100 100 000 Offline 0224 In Warranty 0x0000 100 100 000 Offline 1233 Lifetime Remaining 0x0000 100 100 000 Offline 100241 Host Writes (GB) 0x0000 100 100 000 Offline 1037242 Host Reads (GB) 0x0000 100 100 000 Offline 906249 Total NAND Programming Count (pages) 0x0000 100 100 000 Offline 37665285 Άρα λογικά χτυπούσε σε ένα bad block και έτρωγε σκάλωμα, μέχρι που το secure erase λογικά το μάρκαρε σαν bad block και δεν το χρησιμοποιεί πλέον. Τι να κάνω τώρα, να τον κρατήσω και να ακυρώσω την αντικατάσταση; Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να περάσω τα Windows από την αρχή σε αυτόν, άρα γιατί όχι κατευθείαν στον νέο. Τι μέγεθος έχουν τα blocks και πόσα bad μπορεί να αντέξει μπορούμε να βρούμε κάπως;
felix Μάρτιος 1, 2015 #18 Μάρτιος 1, 2015 Προτείνω καινούριο με αντικατάσταση. Δαγκωτό κιόλας. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς προβληματικό δίσκο.
felix Μάρτιος 2, 2015 #20 Μάρτιος 2, 2015 Είμαι περίεργος να δώ βέβαια αν τα Smart σβήνουν και το πρόβλημα φεύγει με re-flash του firmware ( αν είναι destructive)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.