Jump to content



powerline έρευνα αγοράς


Recommended Posts

μόλις αναβάθμισα τη γραμμή του ίντερνετ και μου έδωσαν ένα καινούργιο μόντεμ το οποίο έχει wifi . το μόντεμ το έχω στο υπνοδωμάτιο μου . εκεί έχω ταχύτητα στο wifi  όση έχω έχω και στο σταθερό . όταν πάω στο σαλόνι όμως η ταχύτητα πέφτει στο 1/3 . μάλλον είναι λόγω εμβέλειας .

εάν πάρω powerline  και βάλω τον ένα αντάπτορα στο σαλόνι θα δω διαφορά ??????  ξέρετε κανένα αξιοπιστο με wi fi ????

α)δημιουργεί παρεμβολές ???

β) θα το βλέπω σαν το δίκτυο που έχω ήδη στο wi fi ?

γ) πως θα καταλαβαίνω ποιο σήμα παίρνει το κινητό ??? είναι δυνατόν να μπερδεύονται τα σήματα του wi fi και του powerline ???(στην ίδια σύνδεση ιντερνετ που έχω ).

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κάποιο powerline να σου προτείνω, αλλά κάποιος ανέβασε μία φωτογραφία με powerlines σήμερα στην ενότητα των δικτύων.

Προφανώς αν έχεις το wifi access point στο σαλόνι θα έχεις τέρμα σήμα, σε σχέση με τώρα που παρεμβάλλονται τοίχοι.

Παρεμβολές σε τι να σου δημιουργεί;

Μπορείς να ονομάσεις τα 2 ασύρματα με το ίδιο ssid και να γίνεται roaming όταν πηγαίνεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αν είσαι σταθερά κάπου η συσκευή σου πρέπει να προτιμάει το δίκτυο με το ισχυρότερο σήμα. Δε θα μπερδεύονται αρκεί να μην αλληλεπικαλύπτονται τα κανάλια που χρησιμοποιείς.

Link to comment
Share on other sites

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575

 

Το TL-WPA4220 παρέχει ένα κουμπί Wi-Fi Clone το οποίο σας επιτρέπει να αντιγράψετε με ένα πάτημα το όνομα του ασύρματου δικτύου (SSID) και τον κωδικό του router σας και έπειτα να τοποθετήσετε το powerline adapter σας οπουδήποτε θέλετε και να έχετε ενιαία δικτύωση σε ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο σας.

 

Δες και στο σκουτζ μπορεί να το βρεις και φθηνότερα.

 

 

**Μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο powerline με wifi. αλλά έχω χρησιμοποιήσει τα κλασικά για ενσύρματη σύνδεση.

 

Με τον τρόπο αυτό θα έχεις και ασύρματο internet και ενσύρματο αν πότε χρειαστείς στο σαλόνι ή γενικά σε όποια πρίζα το συνδέσεις. 

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να λειτουργήσει θέλεις το λιγότερο 2 (''πομπός-δέκτης''),

το πρώτο το συνδέεις με το ρουτερ το βάζεις στην πρίζα και δίνει internet μέσω του κυκλώματος της ΔΕΗ,

το δεύτερο το βάζεις στην πρίζα που θέλεις και το συνδέεις με τον υπολογιστή (ή σε όποια πρίζα και να το βάλεις έχεις internet),

αργότερα αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και 3ο, 4ο... powerline.

Η αρχή γίνεται με ζευγάρι.

 

Το σωστό είναι να συνδεθεί απευθείας στην πρίζα. Αν δεν υπάρχει άλλη πρίζα κοντά και χρειάζεσαι το πολύπριζο τότε υπάρχουν τα passthrough τα οποία ενσωματώνουν υποδοχή ώστε να συνδέσεις πάνω του το πολύπριζο.

Link to comment
Share on other sites

α)δημιουργεί παρεμβολές ???

β) θα το βλέπω σαν το δίκτυο που έχω ήδη στο wi fi ?

γ) πως θα καταλαβαίνω ποιο σήμα παίρνει το κινητό ??? είναι δυνατόν να μπερδεύονται τα σήματα του wi fi και του powerline ???(στην ίδια σύνδεση ιντερνετ που έχω ).

ευχαριστώ.

Καταρχάς δεν χρειάζονται τόσα πολλά ερωτηματικά :p

  1. Όχι.
  2. Μπορείς είτε να δημιουργήσεις άλλο δίκτυο (διαφορετικό SSID/όνομα) είτε να κάνεις επέκταση του υπάρχοντος.
  3. Αν είναι το ίδιο SSID, θα συνδέεται με τέτοιο τρόπο που εσύ δεν θα καταλαβαίνεις διαφορά. Μπορείς όμως με προγράμματα όπως το WiFi Analyzer στο Android να δεις την ένταση του κάθε δικτύου.

το ενσύρματο powerline λειτουργεί για να μην έχεις την ανάγκη να βάλεις μόντεμ στην πρίζα που το βάζεις ???? το powerline μπορεί  να συνδεθεί και σε πολύπριζο ????

Μπορεί, αλλά καλό είναι να το συνδέσεις απευθείας στην πρίζα για να έχεις λιγότερες απώλειες. Υπόψιν ότι ακόμα και στο ζευγάρι με την ασύρματη έκδοση του powerline, το ενσύρματο powerline adapter πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο στο router για να μεταφέρει δίκτυο στο ζευγάρι του που θα δημιουργήσει το ασύρματο δίκτυο (WiFi HotSpot). Έχω την αίσθηση ότι και από μόνο του το ασύρματο powerline adapter (δεν είναι και τα δύο στο ζεύγος ασύρματα) μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σαν repeater αλλά τότε δεν χρειάζεσαι powerline ζευγάρι, να πάρεις σκέτο repeater.

 

Εγώ έχω πάρει 1 ζευγάρια από αυτό και ένα ζευγάρι από αυτό που πρότεινε ο @idonthave και είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεδομένου ότι έχω πολύ καλή απόδοση σε συνδέσεις μεταξύ ορόφου (δες το δικό μου θέμα). Προσωπικά έχω δημιουργήσει ασύρματο με διαφορετικό SSID.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο η συζήτηση είναι για να τη βλέπουν όλοι ώστε όποιος έχει να απαντήσει στα ερωτήματα σου να απαντάει, αλλά και κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα να ψάξει για απάντηση εδώ. Οπότε όχι προσωπικά μηνύματα, ό,τι θέλεις το γράφεις εδώ:

 


1)όταν λες adapter εννοείς αυτό που συνδέεται με το modem ή αυτό που είναι το δεύτερο το ασύρματο ?
το ασύρματο που λες μπαίνει μόνο του χωρίς το αρχικό??
2) πως αυξάνει το σήμα αφού είναι στην ίδια μακρινή απόσταση με το κινητό που θέλω να πιάνει το wifi ???(το κινητό εκεί πιάνει το 1/3 του wifi του modem )
3)το όνομα και τον κωδικό του wifi πως τον αλλάζω ???
4) έχει ενισχυτή σήματος το powerline ??? 

 

Απάντηση λοιπόν:

  1. Και τα δύο adapters (μετατροπείς) είναι. Το ένα (αυτό που συνδέεται στο router) "μετατρέπει" το ενσύρματο μέσω Ethernet δίκτυο του router σε ενσύρματο μέσω καλωδίου ρεύματος δίκτυο, ενώ το άλλο "μετατρέπει" το ενσύρματο μέσω ρεύματος δίκτυο σε ασύρματο (HotSpot) ή/και ενσύρματο με Ethernet.
  2. Το ασύρματο δίκτυο σου θα έχει μεγαλύτερο εύρος γιατί θα υπάρχει πλέον και μία έξτρα "πηγή" ασύρματου δικτύου στο σημείο που θα είναι το ασύρματο adapter. Άρα εκτός από τον "κύκλο" εμβέλειας του ασύρματου δικτύου του router (με κέντρο τον router), θα υπάρχει πλέον ένας ακόμα "κύκλος" εμβέλειας με κέντρο το ασύρματο adapter.
  3. Περιγράφονται στο manual οι διαδικασίες
  4. Τι εννοείς ενισχυτής σήματος; Αν εννοείς κινητής τηλεφωνίας, όχι φυσικά. Αν εννοείς του ασύρματου σου δικτύου, δες ξανά το 2.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.