Jump to content


Ασύρματο δίκτυο με 2 γραμμές DSL


Recommended Posts

Έχω μια γραμμή VDSL και μια ADSL απο 2 ξεχωριστικά router που πάνε πάνω σε 1 switch και πάνω στο switch είναι συνδεμένοι οι υπολογιστές (όπου βάζοντας σταθερές ip διαλέγουμε ποια σύνδεση θα χρησημοποιεί ο καθένας). Επίσης πάνω στο switch είναι και 1 WiFi router.

Η απορία μου είναι για το wifi.

Έχω ένα Netgear DGN2200 το οποίο λειτουργεί σαν Access Point, το θέμα είναι οτι θέλω να παίρνει ip's μόνο απο την μια γραμμή και να τις μοιράζει δυναμικά στα clients χωρίς να χρειαστεί να τα βάζει ο χρήστης όπως στα PC.

Έτσι όπως είναι τώρα διαλέγει στην τύχη την μια απο τις δύο γραμμές και δίνει απο εκεί ip's.

Άν ανοίξω το DHCP server του και προσπαθήσω να βάλω εύρος διευθύνσεων δεν βλέπει δίκτυο γιατί τραβάει το δικό του default gateway και όχι κάποιο απο τις συνδέσεις.

 

VDSL: 192.168.1.254

ADSL: 192.168.0.254

 

Θέλω να ορίσω στο netgear να βλέπει μόνο την VDSL και να δίνει αυτόματα απο το συγκεκριμένο ip pool. Όσο και να το έψαξα δεν κατάφερα να το κάνω. Δεν ξέρω αν γίνεται με το συγκεκριμένο router. Αν δεν υπάρχει τρόπος να γίνει με router τι ακριβώς πρέπει να πάρω ώστε να κάνει την δουλειά αυτήν που θέλω?

Στην ουσία θέλω να ορίσω ένα εύρος ip για να παίρνουν αυτόματα οι ασύρματες συσκευές με default gateway IP της επιλογής μου. Να του πω πχ πάρε απο την 192.168.1.254 με το ίδιο DNS και δώσε IP απο 192.168.1.100 έως 192.168.1.199

 

 

Σε ένα thomson tg585 v8 το είχα κάνει παλιότερα να παίρνει συγκεκριμένες ip, κάτι παρεμφερές θέλω να κάνω και τώρα.

post-36681-0-16120300-1425892053_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από diam0ndKinG
Link to comment
Share on other sites

έχει μόνο το 1 dhcp. Το netgear δεν μπορώ να το κάνω σαν router σκέτο με ενεργοποιημένο dhcp και να έχω σαν σκέτο modem το 1 απο τα 2 router, δεν έχει αυτήν την δυνατότητα ή δεν μπορώ να το ρυθμίσω εγώ επειδή δεν το γνωρίζω πως να το κάνω. Το netgear μου δίνει την επιλογή να λειτουργήσει σαν σκέτο Modem ή Modem+Router. Όταν προσπαθώ να του ορίσω dhcp παίρνει αυτόματα την δικιά του ip σαν gateway.

Αν προσαθήσω να του ορίσω στατική ip προσπαθεί να τα πάρει απο το dsl line που δεν είναι συνδεμένο (όπως το καταλαβαίνω) και οχι απο το Lan και δεν συνδέεται.

Κάπως έτσι είναι το μενού του:

 

lanip.png

 

wgr614v7_setup.png

Link to comment
Share on other sites

Μα στο wan ορίζεις την διεύθυνση στο lan σου.

 

Internet IP address ορίζεις μια διεύθυνση στο δίκτυο που είναι το internet που θέλεις να δώσεις. Δεν έχεις dhcp ενεργό άρα θα βάλεις static.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχεις κλειστό το dhcp σε ένα από τα 2 modem-router αφού τα έχεις ενωμένα με switch. Η πιο απλή λύση είναι να αφήσεις ανοιχτό το dhcp μόνο στο vdsl modem-router και να δίνει αυτό σε όποιον πελάτη ζητάει. Το netgear θα το συνδέσεις σε lan θύρα και όχι σε wan πάνω στο switch.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.