Jump to content



Προβλημα με καρτα γραφικων


Recommended Posts

Πήρε ενας φιλος μου μια καρτα γραφικων asus r7 240 1gb ...Λοιπον αρχικα ο υπολογιστης δουλευε μια χαρα με την παλια του..πήγαμε να απεγκαταστήσουμε τους drivers της παλιας αλλα δεν υπηρχε τιποτα,οποτε κλείσαμε το pc βγαλαμε τα παντα και βαλαμε την καινουργια καρτα..Οταν ανοιξαμε το pc δεν αναβε η οθονη δεν έδεινχε τιποτα δλδ και δεν εκανε και το τουτ που εκανε οταν ανοιγε ο υπολογιστης..Δοκιμασαμε μηπως δεν ηταν κανα καλώδιο καλα τα πατήσαμε ολα και ξανα ανοιξαμε τον υπολογιστη...Παλι τα ιδια...το καναμε κανα 3-4 φορες και με καλα πατήματα στα καλωδια αλλα τπτ....βαλαμε την παλια και ο υπολογιστης δουλευε κανονικα και το τουτ που κανει οταν ανοιγει το εκανε και κανονικα ξεκίνησε ο υπολογιστης...Αλλα το θεμα μας ειναι οτι μια φορα πριν παρει την καρτα την καινουργια ανοιξαμε τον υπολογιστη να δουμε πως ειναι μεσα και δεν βγαλαμε την καρτα ..αλλα ειχαμε σπρώξει λιγο τα καλωδια για να δουμε αμα χωραει η καινουργια και οταν το ανοίξαμε εκανε τα ιδια που κανει με την καινουργια..μετα ομως πατησαμε ολα τα καλωδια και 2-3 φορες δεν μας ανοιγε μετα ομως ανοιξε κανονικα...Η καρτα δουλευει κανονικα γιατι την βαλαμε και στο δικο μου το Pc και δουλευε κανονικότατα και χωρις να βγαλω drivers απο την παλια μου NVIDIA...Βοηθηστε λιγο πλσ...ευχαριστω για τον χρονο σας...

Έγινε επεξεργασία από AsuS
Link to comment
Share on other sites

Αφου λες οτι ειχατε κουνησει τα καλωδια , γιατι δεν δοκιμαζεις να τα βγαλεις ολα και να τα ξανασυνδεσεις  ? 

 

Μια αλλη λυση ειναι να κοψεις τις παρεες σου , ολο προβληματα εχουν αυτοι οι φιλοι σου XD

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα πρώτα μιας και βρίσκεις φωτογραφίες από το hardware, μπορείς να γράψεις και τον τύπο/μοντέλο του. (εκτός αν παραθέτεις μόνο φωτογραφίες που "μοιάζουν").

Βλέπω μια πολύ παλιά μητρική socket 775 της MSI (με SATA1) και μια επίσης παλιά κάρτα γραφικών MSI (με TV out).

Αλλα το θεμα μας ειναι οτι μια φορα πριν παρει την καρτα την καινουργια ανοιξαμε τον υπολογιστη να δουμε πως ειναι μεσα και δεν βγαλαμε την καρτα ..αλλα ειχαμε σπρώξει λιγο τα καλωδια για να δουμε αμα χωραει η καινουργια και οταν το ανοίξαμε εκανε τα ιδια που κανει με την καινουργια..μετα ομως πατησαμε ολα τα καλωδια και 2-3 φορες δεν μας ανοιγε μετα ομως ανοιξε κανονικα..

Έτσι που είναι τοποθετημένα, κοντά στην θέση της κάρτας γραφικών, το 24πινο και το 4πινο για την τροφοδοσία της μητρικής.

α) Μήπως δεν κάνουν σωστή επαφή και με το "κούνημα" έχεις πρόβλημα;

β) Μήπως το ίδιο το τροφοδοτικό (που υποθέτω θα έχει αρκετά χρόνια υπηρεσίας) έχει θέμα με την νέα κάρτα; (δίνω και μια μικρή πιθανότητα σε αυτό)

Επίσης αν δεν συντρέχει κάτι με τα παραπάνω, υπάρχει κάποιο νεότερο BIOS που βελτιώνει την συμβατότητα με νεότερες κάρτες γραφικών;

Link to comment
Share on other sites

 

 

Έτσι που είναι τοποθετημένα, κοντά στην θέση της κάρτας γραφικών, το 24πινο και το 4πινο για την τροφοδοσία της μητρικής. α) Μήπως δεν κάνουν σωστή επαφή και με το "κούνημα" έχεις πρόβλημα;

 

 

νομιζω πως με το κούνημα που κάνουμε οταν βάζουμε την καινουργια απο το 24πινο το 4πινο του που ειναι χώρια ξέρετε δεν ειναι ολο ενα ...

 

 

 

 

Επίσης αν δεν συντρέχει κάτι με τα παραπάνω, υπάρχει κάποιο νεότερο BIOS που βελτιώνει την συμβατότητα με νεότερες κάρτες γραφικών

 

όσο γιαυτο αληθεια δεν ξερω αν χρειάζεται new bios version για να υποστηρίζει την καρτα

Έγινε επεξεργασία από AsuS
Link to comment
Share on other sites

Στην εικόνα φαίνεται το 24πινο και ακριβώς από πάνω του το 4πινο. Όλη η τροφοδοσία της μητρικής βρίσκεται σε αυτά τα 2 βύσματα, ακριβώς πάνω από την κάρτα γραφικών. Ακόμα και το οτι τα καλώδια θα πρέπει να προσπερνούν άλλα εξαρτήματα (μνήμες, ψύκτρα κλπ) για να φτάσουν εκεί, είναι πρόβλημα για να τα τακτοποιήσεις.

Αν το 24πινο του τροφοδοτικού είναι 20+4 πιν είναι άλλο θέμα. Αν το προσέξεις στο κούμπωμα δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα.

αποσύνδεσες και ξανασύνδεσες τα βύσματα όπως σου είπε ο kpetros;

Για το τροφοδοτικό δεν μας είπες τίποτα. Έχει και αυτό την ανάλογη ηλικία (7-8-χρόνια);

Link to comment
Share on other sites

Παιδια το προβλημα βρισκεται καθαρα στην μητρικη.....οταν λες νεοτερο bios υπαρχει καποια αναβαθμυση για να μπορει να υποστιριζει κατι πιο συνχρονο που δν το υποστιριζε? Οπως για παραδειγμα σαυτην την περιπτωση με την καρτα γραφικων?

Έγινε επεξεργασία από Ximpatzis
Link to comment
Share on other sites

Αν θα κοιτάξεις στις σημειώσεις των νεότερων BIOS μιας μητρικής, υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρουν βελτίωση συμβατότητας με άλλα εξαρτήματα (μνήμες, κάρτες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ξαναφτιάξε το PC όπως ήταν με την παλιά μητρική και σιγουρέψου ότι τα κλαώδια είναι σωστά τοποθετημένα. Να πατάνε καλά.

 

Δεν απάντησες όμως τι τροφοδοτικό είναι. Πόσο ετών και πόσα watt?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το μοντέλο θέλω. Έχει σημασία. Και εγώ 7 χρόνια το έχω αλλά είναι ένα Coolemaster 700Watt και μάλιστα 80PLUS

 

Επίσης εκτός του ότι είναι παλιό έχει και σχετικά λίγα watt. Και με την πάροδο του χρόνου χάνει αποδοτικότητα. Συνήθως τα τροφοδοτικά και ειδικά τα παλιά, αποδίδουν λιγότερο από ότι η ονομαστική του τιμή. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ότι δεν πιάνει την ονομαστική του αξία τα 385 αλλά τα 350, τότε μερικά από χρόνια θα έχει πέσει ακόμα πιο κάτω. 

 

Καλό θα ήταν να βρείτε ένα μεγαλύτερο και πιο νεότερο τροφοτικό. Γιατί προβλήματα που σχετίζονται με μη εκκίνηση υπολογιστή το πρώτο που κοιτάμε είναι το τροφοδοτικό.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

πιστευω πως το προβλημα βρισκετε στην μητρικη μου οχι στο τροφοδοτικο αλλα δεν το αποκλειω μπορει να εχεις δικιο οντως ειναι πολλων χρονων μπορει να ειναι και αυτο το προβλημα..........!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.