Jump to content



Προβλημα με απεγκατασταση εφαρμογης UPS MGE/EATON


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα!

 

Το MGE/EATON 675 protection center μου 8 χρόνων, πλέον μάλλον παρέδωσε πνεύμα. Χάρις το εξαιρετικό ηλεκτρικό δίκτυο του Αμαρουσίου, που προφανώς ήταν απίστευτο δύσκολο να προβλέψει ότι ο κόσμος θα άνοιγε τα κλιματιστικά από τον Μάιο, άσχετα αν η θερμοκρασία άγγιζε 30άρια, πλέον η μπαταρία του αν και γεμάτη τα φτύνει στο 3λεπτο ξαφνικά, και σαν να μην έφθανε αυτό, πλέον η εφαρμογή του που τρέχει στο background δεν βρίσκει το ίδιο το UPS.

 

Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ μπορώ να απεγκαταστήσω το Personal Solution Pack, που είναι η εφαρμογή που επιτηρεί το UPS. Τι και αν πάω στο installation folder, τι και αν δοκιμάσω να περάσω από πάνω νέα, τι και αν διαγράψω το αρχείο, πάντα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα:

 

Η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στο control panel, ενώ αν προσπαθήσω να περάσω από πάνω της μια πιο νέα, εμφανίζεται μήνυμα του installshield που μου λέει πως πρέπει να διαγράψω τη παλιά!! Και με 3rd party uninstallers το ίδιο!

 

Στο φάκελο του προγράμματος δεν βρίσκω το uninstall.exe. Πάντως, ψάχνοντας στο pc, βρήκα το uninstaller.exe το οποίο ήταν σε ένα φάκελο installshield (από τους 21213ΣΔΑΣΔΣΑ φακέλους του program files), αλλά και πάλι, δεν κάνει το uninstall. 

 

Δηλαδή και να πάρω νέο UPS, τι θα κάνω με το παλιό, θα τρέχει στο background αφού δε μπορώ να το κάνω uninstall? Ή θα πρέπει να κάνω ηλίθια workarounds τύπου να διαγράψω το φάκελο του μαζί με deny στο startup του .exe ?

 

edit: δοκίμασα να εγκαταστήσω το πρόγραμμα σε άλλο pc, και μπόρεσα να το απεγκαταστήσω κανονικά. Βρίσκω οτι σε άλλο φάκελο είναι το uninstaller.exe, όπως προείπα, αλλά στο αρχικό μου pc ακόμα και αυτό μου πετάει μήνυμα πως πρέπει πρώτα να καταργήσω τη παλαιότερη έκδοση. Δεν βρίσκω πουθενά άλλο φάκελο με eaton ή MGE ή personal solution pack. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνω force uninstall?

Έγινε επεξεργασία από policymaker
Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε το MSICUU2.exe ή το https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.08.utilityspotlight.aspx τις microsoft ή δες https://support.microsoft.com/en-us/mats/program_install_and_uninstall

edit: και αυτό http://go.microsoft.com/?linkid=9779673

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

1. σβήνεις ότι αρχείο έχει σχέση αφού πρώτα ρίξεις ότι service/process τρέχει

2. σβήνεις ότι υπάρχει σε αρχείο που να έχει σχέση, φάκελο, startup folder κλπ ή οτιδήποτε βρεις με το search

3. πας registry και με 1-2 λέξεις κλειδιά, καθαρίζεις κι από εκεί ότι έχει σχέση με τις εταιρείες που είπες κι όλα καλά

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν αλλάζεις μπαταρία απλά; Αν έχεις την ίδια 8 χρόνια δεν φταίει η ΔΕΗ που χάλασε η μπαταρία.

 

Ωστόσο η εφαρμογή πιθανών απλά να τρέχει με το boot των windows και να μην χρειάζεται απεγκατάσταση.

 

Πήγαινε στο Run και τρέξε το msconfig. Στην καρτέλα startup δες τι εφαρμογές τρέχει το pc σου on boot.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα σας εξηγήσω ακριβώς τι έκανα τελικά:

 

Προφανώς η μπαταρία τα έχει φτύσει και δεν τα πήρα με αυτό το οποίο με προστάτευε επί 8 χρόνια, αλλά με το software του... Τελικά τι έκανα:

 

Χρησιμοποίησα revo pro, γιατί το free ΔΕΝ μπορούσε να το βρει. Με το pro του έκανα εγώ point τους φακέλους που ήταν μέσα τα αρχεία και έσβησε τα πάντα. Έπειτα δεν υπήρχαν και οι υπηρεσίες του startup, οπότε σίγουρα είχε σβηστεί το πρόγραμμα. 

 

Κατάφερα επίσης και έβαλα την πιο updated έκδοση του προγράμματος, που στην ουσία είχε αλλάξει μορφή και επωνυμία, και τελικά βρήκε το PSU και όλα (εκτός από τη μπαταρία) δουλεύουν ρολόι. Δηλαδή το πρόβλημα της μπαταρίας πια είναι οτι θα λέει πλήρως φορτισμένη, αλλά αν ξεμείνω από ρεύμα σε 2 λεπτά έχει πεθάνει χωρίς προειδοποίηση. 

 

Ένα πρόβλημα υπήρξε: ακόμα και μετά το revo pro, η έκδοση του αρχικού προγράμματος αρνούνταν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να γίνει installed, αφού ακόμα έβρισκε το παλιό πρόγραμμα! Προφανώς υπάρχει κάποιο πολύ πολύ χωμένο bug που θα αφορά installshield/registry κτλ και έχει φάει σκάλωμα, αλλά πλέον δεν με ενδιαφέρει.

 

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα κοιτάξω το θέμα της μπαταρίας του UPS! Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που μπορώ να απευθυνθώ, βόρεια προάστια κυρίως!

Έγινε επεξεργασία από policymaker
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το Your Uninstaller. Είναι πιο καλό και από το revo. Αυτό χρησιμοποιώ τα 2 τελευταία χρόνια αλλά δεν είναι free. Κάνει καλύτερη διαγραφή των προγραμμάτων που κάνεις απεγκατάσταση από τo Registry.

 

Αν τώρα θέλεις να ψάξεις στη Registry ένα καλό ψαχτήρι είναι το Registry Toolkit (Shareware είναι). Προσοχή όμως ότι διαγράψεις από το Registry κάνε Backup πρώτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρκετα τοπικα μαγαζια που εχω τσεκαρει προς τα πανω, τις μπαταριες (ακομη και των 7.2Αh ) τις πουλανε σε παραλογα υψηλες τιμες.

Περα απο τη στανταρ λυση της CSB των 7.2Αh με 18€ στο Δησιο ( batteries.gr ) και την αντιστοιχη των 9Αh στα 24€ (HR1234) μπορεις να απευθυνθεις και στο Ρουσσακη για ποιοτικη Yuasa NPW45-12 των 9Ah και 24€ .

Για αποριες περι μπαταριων μπορεις να δεις στα σχετικα θεματα που εχουν απαντηθει μαλιστα πρόσφατα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.