Jump to content



δοκιμή φακού 24 mm 1.4 l ii canon στην 700 d canon . κατάθεση εμπειρίας .


Recommended Posts

δεν γνωρίζω πολλά από τεχνικές φωτογραφισης .σκέφτομαι να πάω σε σεμινάριο το οκτώβριο να μάθω κάτι καλύτερο .

ασχολούμαι με την φωτογραφία γύρω στα 5 χρόνια .είχα απορια για την ποιότητα των λ φακών της κάνον. μου δόθηκε η ευκαιρία να νοικιάσω τον 24  mm 1,4 l .. για μια μέρα . ο φακός αυτός κάνει 1500 ευρώ . ο καλύτερος φακός που έχω είναι ο 8-16 ο σίγμα ο υπερευρυγώνιος. έχει διαφορά με τον μαμά φακό που έχω στα ίδια χιλιοστά.

 

τώρα στον φακό που δοκίμασα δεν είδα τόσο μεγάλες διαφορές που να λες ότι είναι εκπληκτικές . σε εξωτερικές φωτογραφίες είδα αρκετή διαφορά σε δύο φωτογραφίες από τις 30 . δεν τις βάζω εδώ επειδή το θέμα ήταν αυτοκίνητο και δεν ανήκει σε εμένα.

μέσα στο σπίτι είδα σε παρόμοια φωτογραφία αρκετή διαφορά σε καθαρότητα και φωτεινότητα . αλλά δεν είναι σε μέγεθος που να λες ότι είναι μεγάλη  .άντε το πολύ να είναι 200/100 στις 3 αυτές φωτογραφίες . στις υπόλοιπες δεν είδα πολλές διαφορές . διαφορές που να δικαιολογούν την 15 φορές διαφορά σην τιμή .

ο φακός βέβαια  δεν ανταποκρίνεται σε εμένα . είναι για επαγγελματίες . αλλά εαν έκανε 800 ευρώ θα ήταν πιο προσιτός . και θα δικαιολογούσε την διαφορά στην τιμή και στην απόδοση . .

τώρα για το θέμα  του 1.4 δεν είδα και τόση μεγάλη διαφορά στην φωτεινότητα . και είχε και δύο ψεγάδια . ένα ,είναι πιο δύσκολο το λοκάρισμα και δεύτερον, αλλάζε το χρώμα. δεν ξέρω πως λέγεται στην φωτογραφία αυτό.

δεν σκοπεύω να τον πάρω αυτόν τον φακό . σκέφτομαι τον αντίστοιχο τον σίγμα που κάνει 800 ευρώ . τον αρτ που έχει πάρει καλές κριτικές . σας βάζω και μια φωτό από το σαλόνι νύχτα( με φώτα και φλας ,χωρίς εξωτερικό φωτισμό ) να δείτε με αυτόματες ρυθμίσεις . έχω και άλλο ένα ζευγάρι φωτογραφίες που είναι παρόμοιες αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις που φαίνεται η διαφορά μεταξύ του φακού αυτού και του 18-55 stm . θα τις βάλω αύριο .

post-44129-0-31058000-1432160184_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Χωρις να εχω ιδαιτερη συμπαθεια στην canon (τι ιδιαιτερη,καθολου δεν εχω)
αυτο που θα σου πω ειναι , πως την στιγμη που ακομα εισαι αρχαριος στην φωτογραφια , ισως να μη γνωριζεις να διακρινεις και τις διαφορες των μηχανων / φακων.
Δε σου λεω οτι παντα δικαιολογειται το παραπανω κοστος , αλλα τους ακριβους φακους δεν τους παιρνουμε απο βιτσιο η για να χαιρομαστε.

Υ.Γ γιατι ασπριζουν τα μαλλια μου οταν βλεπω dslr σε αυτοματο προγραμμα ;

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

η φωτογραφια δεν εχει τιποτα να δουμε, περα του οτι ειναι συμπιεσμενη μεχρι αηδίας δεν εχει καν exif για να καταλαβουμε τις ρυθμισεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

τι φωτεινότητα και την ευκρίνεια μπορείς να την καταλάβεις και χωρίς τις ρυθμίσεις . επίσης έβαλα αυτόματο γιατί δεν έχω τόσες γνώσεις για να μπορώ να έχω κατάλληλο συνδυασμό 1,4 και ταχύτητα διαφράγματος . πίστευα ότι το αυτόματο θα έχει καλύτερη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

βρήκα και το ζευγάρι που σας έλεγα . η πρώτη είναι με τον μαμα φακό τον 18-55 stm σε αυτόματες ρυθμίσεις και η δεύτερη με τον 24 1,4 . η πρώτη είναι φ 5 , 1/60 ισο 1600 και η δεύτερη είναι φ 2,5  , 1/200 ,ισο 400 . δείτε και μια από το μπαλκόνι με φλας με τον 24 1,4 .

 

διάβασα σε Review ότι ο 24 ο 1,4 ο αρτ της σιγμα είναι πιο ακριβής από τον αντίστοιχο της κάνον . και κάνει και τα μισά χρήματα . μάλλον θα τον αγοράσω.

post-44129-0-10799200-1432224547_thumb.j

post-44129-0-70992200-1432224584_thumb.j

post-44129-0-09554900-1432224704_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νοημα ενας ακριβός FF 24άρης σε aps αισθητήρα. Κατι γρήγορο γύρω στα 18mm και κατι επίσης γρήγορο στα 50mm θα είχε πιο πολύ νόημα και σίγουρα θα ήταν πιο φτηνο απο αυτους τους φακούς που αναφέρεις. 

 

Εμενα πχ ο 18 φ/2 είναι μόνιμα κουμπωμένος στη μηχανή και είναι πολυ βολικός και σε walkaround/οικογενειακές photos

 

@ 

Link to comment
Share on other sites

για ποια μηχανή αναφέρεσαι ??? και σε 6δ που δοκίμασα δεν είχε ιδιαίτερες διαφορές με τον δική μου. πέρα από το εύρος και τη φωτεινότητα σε κλειστους χώρους .

ο 24 μμ είναι all around . εάν υπήρχε fixed focal length 16 ή 14 ef s θα τον έπαιρνα. αλλά δεν τον βγάζει δεν ξέρω γιατί . έχω fixed focal length τον 50 1,8 canon . φθηνός φωτεινός και καλές φωτογραφίες .

Link to comment
Share on other sites

Γιωργο , χωρις να διαβασω αρχικα τι γραφεις , οταν ειδα τις φωτογραφιες καταλαβα με την μια οτι η δευτερη ειναι με τον 24αρη...Μη με ρωτησεις πως και γιατι.Εκανε μπαμ η διαφορα στα ματια μου.
Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι ποια ειναι η απορια σου..Αν πιστευεις οτι δεν υπαρχει διαφορα , μην παρεις κατι πιο ακριβο :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δεν έχω απορία . απλά καταθέτω μια παρατήρηση . ότι για το ποσό των χρημάτων δεν υπάρχει τέτοια βελτίωση που να δικαιολογεί το ποσό των χρημάτων .  

ο αρτ λένε ότι είναι πιο καλός και κάνει τα μισά χρήματα . μάλλον αυτόν θα πάρω . βέβαια η μια είναι με αυτόματα σεττινκς και η άλλη με αυτά που με ενδιαφέρουν . το αυτόματο ισο στα 1600 προσθέτει πολύ θόρυβο και χάνει λίγο στην ευκρίνεια . βαριόμουν να βγάλω ίδιες φωτογραφίες και να αλλάζω φακούς .

η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη μεταξύ του μαμα φακού που κάνει 100 ευρώ και του 1500. δεν ξέρω τώρα στις ίδιες ρυθμίσεις τι θα γινόνταν. θα ηταν καλό να είχα μια και με iso όσο είχα και στον 24 1,4 .

 

εσύ που έχεις περισσότερη εμπειρία βλέπεις τρομακτικές διαφορές στις δύο φωτογραφίες ??? 1500 / 100 ???

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

σου ειπα , επεσε το ματι στην 2η , αυτο σημαινει οτι με κερδισε.Τις διαφορες δεν τις μετρας δυστηχως γτ και στα χαρτια να ειναι καλυτερος , μπορει να μη σου αρεσει στο feeling που δινει.
και ειναι λαθος να συγκρινεις ετσι τους φακους.
Το F1.4 με το F4 ξερεις ποια ειναι η διαφορα ;

Link to comment
Share on other sites

επιστημονικά μέσω τύπων φυσικής δεν ξέρω να σου πω ακριβώς . γνωρίζω ότι όσο μεγαλύτερο το διάφραγμα τόσο πιο φωτεινός ο φακός . τόσο καλύτερος σε χαμηλότερο φωτισμό . γνωρίζω ότι κάθε 1 στοπ διπλασιάζεται το φως που μπαίνει στον αισθητήρα. το πως γίνονται τα άλματα των στοπ δεν τα ξέρω . οι περισσότεροι λ που βλέπω είναι 2.8 . το 1,4 φάνταζε εξωτικό . αλλά στην πράξη δεν με εντυπωσίασε . άλλαζε και το χρώμα και ήταν και η εστίαση πιο δύσκολη .

στο photozone η μεγαλύτερη ανάλυση του φακού επιτυχγάνεται μεταξύ 4 και 5.6 . το photozone.de είναι το μοναδικό site που έχει μαθηματικά νούμερα για την ανάλυση και την ευκρίνεια. σε όλα τα άλλα η ανάλυση πάει με το μάτι και ότι πιστεύει ο καθένας . που είναι κάπως γενικόλογο.

σε μια μόνο φωτογραφία εκτίμησα το 1,4 ,σχεδόν σκοτάδι . στην πρώτη 2.8 διάφραγμα και το πλήκτρολόγιο δεν μπορούσες να το διαβάσεις , ενώ στην δεύτερη 1,4 και το πληκτρολόγιο διαβάζονταν . αλλά αυτό είναι χρήση μια στις 50 . δεν είναι τόσο συχνή .

στην 6d  οι φωτογραφίες μου φάνηκαν πιο φωτεινές από τις δικές μου στον ίδιο φωτισμό .αλλά στις δικές μου μάλλον έκανα λάθος την έκθεση γιατί το είχα στο μάνιουαλ ενώ στην 6d στην προτεραιότητα διαφράγματος .  

Link to comment
Share on other sites

θα σου πω ενα παραδειγμα απλο χωρις πολλα πολλα.

εχεις τον 18-55 τερμα ανοιχτο στα F4 (στα 24μμ τοσο πρεπει να ειναι) , ειναι απογευμα , λιγο το φως της ημερας και εχεις ISO1600..
η ταχυτητα που σου δινει η μηχανη βασει φωτομετρησης ειναι 1/30.
Πραγμα αδυνατον να βγαλεις σωστες φωτογραφιες , ακουνητες , αμιλητες και αγελαστες.
Αν ειχες λοιπον τον 24αρη και επαιζες στο 1.8 (δε λεω καν 1.4) το 1/30 θα πηγαινε κοντα στο 1/160
Να τι κανει ενας πιο φωτεινος φακος.Ενα feature που πληρωνεις ειναι η δυνατοτητα να βγαζεις φωτος ενω πριν δε μπορουσες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

στις φωτογραφίες που έβγαλα μεγαλύτερο από 2,5 δεν ήταν τόσο λοκαρισμένη όσο έπρεπε .

εμένα μου αρέσει πάνω από όλα οι φωτογραφίες να είναι πολύ καλά λοκαρισμένες. μετά μου αρέσει η ευκρίνεια .

 

ξέρεις πως βγαίνουν τα στόπ ?? ή τον τύπο ???

Link to comment
Share on other sites

κάτι έμαθα τον τελευταίο καιρό . δεν θα έπαιρνα τον 1,4 για το βάθος πεδίου . για την φωτεινότητα και την ευκρίνεια θα τον έπαιρνα. εξάλου η καλύτερη απόδοση του είναι στο φ 4 φ 5,6 .

Link to comment
Share on other sites

Επαγγελματιας δεν γινεσαι κανοντας σεμιναρια η διαβαζοντας αρθρα ουτε βγαινοντας απο σχολη.Επαγγελματιας γινεσαι αν εισαι δηλωμενος στον ΟΑΕΕ και ζεις απο αυτο.Δεν σημαινει ομως οτι ενας επαγγελματιας ΓΝΩΡΙΖΕΙ και απο φωτογραφια.Αν θες να τραβας καλυτερες φωτογραφιες , βγες με την μηχανη αγκαλια , πειραματισου , ΔΙΑΒΑΣΕ , ΨΑΞΟΥ και ασε τους φακους για πολυ μετα.
Αν αρνεισαι να κατανοησεις αυτα που σου λεμε , τοτε δεν εχει νοημα να συζηταμε αλλο.
Αλλιως οτι αλλο θες , ευχαριστως να βοηθησουμε

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.