Jump to content



leadtek winfast 2000XP


aspirin

Recommended Posts

Έχω καινούριο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κάρτα. Αρχικά εμφανίστηκαν γραμμές σε ορισμένα κανάλια τα οποία είναι πρόβληματάκι της κάρτας. Καλά το αφήνω αυτό στην άκρη.

Χθές που εκανα restore με το ghost των ΧΡ όταν έχω ανοιχτό το pvr και συγχρώνως μια εφαρμογή που απασχολεί των δίσκο μου εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές σαν παράσιτα. Είναι πολύ ενοχλητικό ρε γμτ. Τί κάνουμε? Νομίζω πώς είναι καιρός να πάει για RMA αυτή η κάρτα. Όλο κουφά πράγματα μου βγάζει. Μπορώ να συννεονηθώ και να τη στείλω στην εταιρεία για RMA? Πιστεύω πώς θα ταλαιπωρηθώ εδώ στην ελλάδα. Τέσπα προτείνετε λύσεις μπάς και γίνει τίποτα.

post-889-1416071468,2031_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πρόβλημα στο κάνει και με άλλο software? π.χ. Dscaler ή μόνο με το PVR?

Αν είναι μόνο με το PVR τότε δεν είναι θέμα hardware, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να πάει στραβά με το ghost. Μήπως έχεις πολύ στρεσαρισμένο το σύστημα και κάποιο αρχείο δεν επανίλθε σωστά με την διαδικασία του ghost? Κάνε και ένα verify στο image.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν δεν είναι θέμα software. Το κάνει με όλα τα προγράμματα του είδους. Έκανα κ verify και δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα πάντα δουλέυουν τέλεια. Πέρασα και τους τελευταίους drivers αλλά τζίφος. Πάλι τρελαίνεται με το σκληρό δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν βρήκα τη λύση. Πρέπει να χαμηλώσω το pci latency. Το κακό είναι ότι το bios μου δεν έχει τη συγκεκριμένη επιλογή. Πώς θα το κατεβάσω το pci latency re gmt? Έχω την asus a7n8x-e deluxe με το 1013 bios.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να ψάξεις για κάποιο modded BIOS για την μητρική αυτή που θα σου ξεκλιδώνει πολλές επιλογές για την motherboard. Ίσως και αυτή για το PCI latency. Είχα βρει για την απλή Deluxe όταν την είχα και φαντάζομαι θα υπάρχει και για την -Ε.

Υ.Γ. Εδώ είχα βρει για την απλή Deluxe. Κάπου μέσα μπορει να αναφέρεται και η -Ε ή κάπου σε αυτό το forum να υπάρχει αντίστοιχο θέμα για την -Ε. Τώρα τέτοια μέρα τέτοια ώρα δεν έχω χρόνο για ψάξιμο οπότε... καλή τύχη και καλή χρονιά.

Υ.Γ.2 Με την Deluxe πάντως μια χαρά δούλευε η Leadtek. Και νομίζω η Deluxe είχε επιλογή στο BIOS για το PCI latency. Σίγουρα δεν έχει η δικιά σου?

Link to comment
Share on other sites

Έψαξα Γιάννη αλλά δεν βρήκα κάτι. Ειδικά για το τελευταίο bios δεν υπήρχε κάποιο που να ξεκλειδώνει την επιλογή. Τώρα όμως που το λές ύπηρχε ένα κόλπο για να ξεκλειδώνονται τέτοιες επιλογές από το bios αλλά δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει και δεν του είχα δώσει τότε σημασία.

Η δικιά μου πάντω στο μενού για το pci ενώ αναφέρει ότι μπορείς να αλλάξεις και το pci latency όταν μπαίνεις μέσα δεν βλέπεις αυτή την επιλογή. Μήπως υπάρχει σε κανά κρυφό μενού?

Καλή Χρονιά να έχεις και ότι επιθυμείς για το νεό έτος.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν είναι κρυμμένες. Στην Deluxe πολλές κλασικές επιλογές π.χ. για ενεργοποίηση απενεργοποίηση του Ultra DMA στους δίσκους(!), αλλά και για το PCI latency τώρα που βλέπω το manual, δεν υπήρχαν. Με το πέρασμα του modded πέρα αυτών των επιλογών είδα και άλλα ωραία όπως π.χ. επιλογή για αλλαγή της τάσης στο chipset.

Ρίξε μια ματιά στο παραπάνω link που σου έδωσα. Κάπου εκεί μπορεί να αναφέρεται και η -Ε ή να υπάρχει παραπομπή σε άλλο thread για αυτή τη μητρική.

Link to comment
Share on other sites

κατέβασα ένα modded βιοσ το οποίο και καλά ξεκλέιδωνε μερικές επιλογές αλλά τίποτα πάλι. Διάβασα όμως σε ένα άλλο φόρουμ ότι παρόμοιο πρόβλημα με κάρτες ήχου το έλυναν χρησιμοποιώντας το powerstrip. Καλά με αυτό πώς κατάφερναν και κατέβαζαν το pci latency?

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ.... Για το pci latency. Ο driver της NVidia αν τον... ξεκλειδώσεις με το NVHardPage στην καρτέλα για το AGP σου δίνει επιλογή για το latency αν καταλαβαίνω σωστά τις καταπληκτικές μεταφράσεις στα Ελληνικά. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνεις τελικά. Πάντως αν γίνεται μέσα από τον οδηγό της NVidia για το AGP τότε κατά 99% θα υπάρχουν ανάλογες επιλογές και στο Powerstrip για το PCI. Δοκίμασέ το.

Τώρα για τον δίσκο δεν ξέρω. Φτιάξε ένα thread στην κατηγορία για τους δίσκους...

post-188-1416071492,1094_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

τελικά κατέβασα το pci latency και δεν έγινε τίποτα αλλά συνέβει το άλλο κουφό. Τρώω μια μπλέ οθόνη και τα βάζω στο bios όλα default. Παραδόξως λύθηκε και το πρόβλημα με την οθόνη. Μήπως φταίει το o/c? Γιατί όμως να μπερδεύεται ο silicon image? Θα φροντίσω να αλλάζω τις επιλογές στο bios μία μια μήπως και βρώ τί φταίει.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους! Έχω κι εγώ την συγκεκριμένη κάρτα και η εικόνα που παίρνω είναι ασπρόμαυρη. Έχω βάλει την τελευταία έκδοση των drivers και του προγράμματος και το PAL patch για το DirectX 9.0b αλλά τζίφος! Βοήθεια!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε παλιότερη έκδωση του WinfastPVR που δεν υπάρχει επιλογή Greece(PAL) διάλεξε HungaryPAL μιας και η επιλογή για Ελλάδα έχει ως πρότυπο σήμτος SECAM. Αυτό αν τα βλέπεις όλα... μπλε και όχι ακριβώς ασπρόμαυρα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.