Jump to content



Απορία για τα LED ενός 120mm Fan


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα παιδια! 

 

Προσφατα αγορασα το Phanteks Enthoo pro, στο οποιο τοποθετησα +2 εξτρα ανεμιστηρια απο το παλιο μου κουτι. Ολα ειναι κομπλε και λειτουργουν αψογα. 

 

Το ερωτημα μου ειναι για τα led του ενος απο τους δυο ανεμιστηρες! Ο ανεμιστηρας εχει ενα τετοιο 2pin post-60900-0-13755700-1436016041_thumb.j

 

 

το οποιο συνδεοταν με αυτο εδω το οποιο ειναι στο παλιο κουτι. post-60900-0-09267700-1436016115_thumb.j

 

Εδω ειναι και το front panel του παλιου κουτιου , οπου το κατω κατω μερος ειναι ενα κουμπακι on/off για το led του ανεμιστηρα, το οποιο δουλευε μια χαρα. post-60900-0-51089700-1436016083_thumb.j

 

 

Δουλευε κανονικα - χωρις εξτρα ρευμα , για το οποιο μαλλον ηταν αυτο 

 

post-60900-0-15179000-1436016216_thumb.j

post-60900-0-92071500-1436016232_thumb.j

 

 

 

Το ερωτημα μου ειναι εαν μπορω με καποιο τροπο να κανω το led να δουλεψει. 

 

Βλεποντας το front πανελ, δε μου επιτρεπει να βγαλω το κουμπι αυτουσιο για να το βολεψω μεσα στο κουτι, παρα μονο μπορω να ξεβιδωσω ολο το μπροστινο πανελ του παλιου κουτιου (συγκρατειται με 2 βιδες πανω και κατω). Δεν ειδα εαν εχει απο μεσα καμμια βιδα να το κραταει , αλλα μου μοιαζει κολλημενο πανω στο πανελ. 

Ισως να δοκιμασω αρχικα , αν μπορει να δουλεψει με το παραπανω καλωδιο , βγαζοντας ολο το πανελ και να δω εαν με το on/off γινεται η δουλεια.

 

Δε μπορω να βρω καποιο connector θυληκο 2πιν σε μολεξ. Μαλλον δεν υπαρχει κατι τετοιο. Εκτος και αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος , ας με διαφωτισετε! Thanx! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το cooler εχει ενα 3pin απλο , συνδεδεμενο στο fan hub του κουτιου. Εχει καποια σημασια αυτο;

 

Το 2pin που εχω στη φωτο, ειναι σε ξεχωριστο καλωδιο το οποιο υπαρχει πανω στο fan. Δηλαδη αλλο το 3pin που συνδεω το fan ,και αλλο το 2pin το οποιο συνδεεται με το θυληκο του παλιου κουτιου (αποκλειστικα για τη λειτουργια του led) 

Link to comment
Share on other sites

Τα Led συνήθως έχουν 2 καλώδια (το ένα είναι για το Led). τώρα αυτά είτε συνδέονται μεταξύ τους είτε ξεχωριστά. Το cooler σου τι έχει? Το 3-pin και το 2-pin?

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Αυτο λεω ναι. :) Εχει το 3pin που παει στη μητρικη (ή στην περιπτωση μου στο fan hub του κουτιου ) , και το 2pin που ειναι για το led. 

 

Στο παλιο κουτι ειχε ενα θυληκο 2pin (υποδοχη για 2pinο δλδ) το οποιο ηταν για αυτο ακριβως το λογο. Συνδεση του led.Ειναι στο μπροστινο πανελ και συνδεεται με ενα κουμπακι (το κουμπακι φαινεται στη φωτο που ανεβασα).

 

 Ειχε και εξτρα το κουτι 2 απο τα καλωδια που δειχνω στις 2 τελευταιες φωτο, προφανως για 12V τροφοδοσια του led. Δουλευε παντως και χωρις αυτα. 

 

Οι ερωτησεις μου ουσιαστικα ειναι: 

-Υπαρχει καποιος μετατροπεας ωστε να συνδεσω με molex αυτο το 2pinο που εχει στον ανεμιστηρα; 

-Πρεπει να βγαλω το κουμπι με καποιο τροπο απο το παλιο κουτι; Δε βλεπω να φευγει, παρα μονο ολοκληρο το front panel και αυτο δε φαινεται να μπορει να αποκοπει απο το panel.

-Υπαρχει και αλλος τροπος;  (το λινκ ειναι μπονους)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εβγαλα το front panel τελικα (απο το παλιο κουτι) και εβγαλα και τις usb του (ηταν ολα με βιδες), για να μην εχει καλωδια. Το εκρυψα στο cage του κουτιου και δε φαινεται. Ετσι και αλλιως δεν εχει μεγαλο μεγεθος.

Το συνδεσα και αναβουν, αλλα ισχνα , τα ledακια του ανεμιστηρα. Το πιο προφανες ειναι οτι δε μπορω να κανω κατι εαν δε παρει ρευμα απο το τροφοδοτικο.

Επρεπε να εχει ενα female 2pin σε μολεξ απο το κουτι και οχι αυτα που παρειχε (τα οποια εχουν το μολεξ που εχω στη φωτο να βγαινει σε ενα male 2pin , δεν εχει νοημα να συνδεσω το πανελ με αυτο γιατι θα μεινει κενο το fan - ισως να επρεπε να εχει 2x 2pin ο ανεμιστηρας. 

 

Δε ξερω αν μπορω να κανω κατι αλλο με αυτα που εχω. Μου κολλησε να δουλεψουν κανονικα τα ledακια  B)

 

Και αυτο που εχεις στο λινκ παραπανω @pasjohn,  , δεν υπαρχει πουθενα Ελλαδα. 2€ και 24€ μεταφορικα; Και δε παιρνω λεντοταινιες; :p 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο πως θα το συνδεσω; Λες να κανει δουλεια αυτο και να δωσει λιγη ενταση στο φωτισμο;

 

Θα βαλω το αρσενικο του fan στο θυληκο του ανταπτορα και το αρσενικο του ανταπτορα στο φροντ πανελ με το κουμπακι για αναψε-σβησε?

 

Δε ξερω κατα ποσο θα μου δουλεψει το συγκεκριμενο

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Τα 2 πινάκια από το fan τα συνδέεις στο καφέ 3-pin(δεν πειράζει αν είναι 3-pin και όχι 2-pin) και στη συνέχεια συνδέεις το molex με το τροφοδοτικό.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Ωραια , για 2€ δε χαλασε και ο κοσμος και να μη μου κανει τη δουλεια. Θα το παραγγειλω Για να μου'ρθει δευτερα-τριτη να το τσεκαρω. 

 

Εαν συνδεσω και τα 2 αρσενικα του ανταπτορα με το πανελακι για on/off θα αλλαξει κατι; Αν και δε σκοπευω να το βαλω καπου για να αναβοσβηνω :p 

Link to comment
Share on other sites

ηθελα να ηξερα τι σκοπο εξυπηρετει αυτο το καλωδιο που εχω πανω  (2 τελευταιες φωτο) . Επισης αν παρω αυτο δε θα φτασει στα μολεξ (ειναι απο την αλλη πλευρα του κουτιου) οποτε μαλλον χρειαζομαι και αυτο ή κατι τετοιο

 

Θα δειξει

Link to comment
Share on other sites

ηθελα να ηξερα τι σκοπο εξυπηρετει αυτο το καλωδιο που εχω πανω  (2 τελευταιες φωτο) . Επισης αν παρω αυτο δε θα φτασει στα μολεξ (ειναι απο την αλλη πλευρα του κουτιου) οποτε μαλλον χρειαζομαι και αυτο ή κατι τετοιο

 

Θα δειξει

Αυτό το καλώδιο είναι για να συνδέσεις το fan με molex και όχι στην μητρική ή σε fan controller. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επέκταση. Δοκίμασε το πρώτα

Link to comment
Share on other sites

To καλώδιο από τα μολεξ καταλήγει σε 2pin που είναι αρσενικό. Δε ξέρω πως γίνεται μόνο του αυτό να χρησιμοποιηθεί έτσι. Με έχει μπερδέψει αρκετά. Νομίζω ότι θα χρειαστώ έτσι και αλλιώς το adapter

Link to comment
Share on other sites

Συνδέεις το 2-pin του fan με το καφέ βύσμα(αυτό από το e-shop). Εκτός από το καφέ βύσμα έχει και ένα molex αρσενικό το οποίο το συνδέεις με το θυλικό molex σε αυτό της εικόνας σου. Αυτό της εικόνας σου έχει και ένα αρσενικό που το συνδέεις στο τρφοδοτικό(που είναι θυλικό)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

post-60900-0-35175100-1437220329_thumb.j

 

 

Το μολεξ ειναι εκει δεξια. Και κατω αριστερα το πανελ και πιο κατω ο ανεμιστηρας. Δε προκειται να φτασει σαν extension αυτο που ερχοταν με το παλιο. δε μπορω και να το τραβηξω γιατι εχω τη λεντοταινιουλα και περναει ενα μολεξακι απο πανω μερια 

 

Εκτος και αν γελιεμαι με του eshop και ειναι αρκετα μεγαλο και φτασει και αυτο. Παραγγελνω το πρωτο και αν δε φτασει παιρνω extension για το molex. 

 

Ευχαριστω πολυ :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Το cooler εχει ενα 3pin απλο , συνδεδεμενο στο fan hub του κουτιου. Εχει καποια σημασια αυτο;   Το 2pin που εχω στη φωτο, ειναι σε ξεχωριστο καλωδιο το οποιο υπαρχει πανω στο fan. Δηλαδη αλλο το 3pin που συνδεω το fan ,και αλλο το 2pin το οποιο συνδεεται με το θυληκο του παλιου κουτιου (αποκλειστικα για τη λειτουργια του led) 

 

Ποιας εταιρείας είναι το fan. To extra 2pin που έχει είναι για να απενεργοποιείς η ενεργοποιείς τον φωτισμό στοfan. 

Ακούμπα μ'ένα κατσαβίδι και τα 2pin ( ή κάποιο jumper).

Για παράδειγμα

 

 

Το Spectre είναι επίσης η πρώτη LED σειρά ανεμιστήρων στην αγορά που υποστηρίζουν on-the-fly φως LED διακόπτη, όταν χρησιμοποιείται μαζί με το Hydra Fan Controller ή το BitFenix Survivor Chassis, επιτρέποντάς σας να ανοίγετε και να κλείνετε το LED φώς του ανεμιστήρα με το πάτημα ενός κουμπιού . Δεν έχετε τίποτα από τα δύο; Κανένα πρόβλημα. Το Spectre μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κανονικός LED ανεμιστήρας με jumper επιλογής on / off.
Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

To fan ερχοταν προεγκατεστημενο στο παλιο μου κουτι, Coolermaster N400 . Ειναι δηλαδη της CM. 

 

Οπως προειπα, εβγαλα το μπροστινο πανελακι απο το παλιο κουτι (το'χω και καθεται) , και του αφαιρεσα τα παντα, εμειναν μονο τα power,reset, και το κουμπακι του που ειναι για on/ff των led. Συνδεσα το 2pin του με το θυληκο 2pin του πανελ, και οντως , αναβει , αλλα ειναι πολυ ισχνος ο φωτισμος. 

 

Το fan αυτο καθ'αυτο , ειναι συνδεδεμενο στο fan hub του κουτιου , το οποιο fan hub παιρνει ρευμα απο το power sata που εχει (συνδεδεμενο με ενα ρευματακι σατα του τροφοδοτικου δλδ).

 

Μηπως τσαμπα παιδευομαι και αυτος ειναι ο φωτισμος οτι και να κανω; Δεν αναβουν τα led χωρις το πανελάκι παντως, αυτο καταλαβαινω. Οποτε ισως το inline καλωδιο παραπανω να τους δωσει εξτρα ταση. Δε ξερω αν ειναι σωστο ή αν θα χαλάσω τιποτα... Πραγματικα, εχει τα led και δε ξερω πως να τα κανω να λειτουργησουν σωστα. Μου φαινεται αδυνατο να δουλευουν με τοσο ισχνο φωτισμο

 

εδιτ, με τα κατσαβιδια τι θα καταφερω;;

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Στο hub που το έχεις συνδεδεμένο μπορεί να το έχεις να δουλεύει σε χαμηλές στροφές, αύξησε τις στροφές για να δεις

αν αυξάνεται και ο φωτισμός.

 

Με το κατσαβίδι θα ενώσεις τα 2pin μαζί και θα κλείσεις το κύκλωμα. 

 

Δοκιμάζεις το φαν (το 3pin ) απευθείας στο τροφοδοτικό με molex ή μητρική χωρίς να το έχεις συνδεδεμένο στο hub.

Κατά 99% το led δεν θα ανάψει, ενώνεις το 2pin με ένα jumper ή κατσαβίδι για να ανάψεις το led.

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.