Jump to content



Η Intel συνιστά: Κάντε disable το Hyperthreading.


DarthMoul

Recommended Posts

Η Intel συνιστά στους χρήστες των Win 2K, Win NT 4.0, Win ME, Win 98 και Win SE να κάνουν disable το HT για να ανεβάσουν τις επιδόσεις των συστημάτων τους. Και εχω την ίδια απορία με τον συντάκτη του άρθρου. Για ποιόν λόγο έχουν πρόβλημα τα Win2k. Για τις υπόλοιπες εκδόσεις το καταλαβαίνω μια και είναι αρκετά παλιές. Και εδώ θέλω να αιτιάσω και στην συμπεριφορά της Intel απέναντι στην πελατεία της. Γιατί στις διαφημήσεις της για το HT, που είναι όντως εξαιρετικό χαρακτηριστικό και το οποίο εξαργυρώνει με τον γνωστό τρόπο, δεν προειδοποιούσε τους πιθανούς πελάτες της ότι για να είναι εκμεταλλεύσιμο θα πρέπει να υπάρχει και κατάλληλη υποστήριξη από το software;

http://www.theinquirer.net/?article=18414

Link to comment
Share on other sites

Πανικος ρε.

Δεν μπορεις να ξεχωρισεις ποτε σε δουλευουνε και ποτε θελουνε να σε βοηθησουνε.

Τι να πεις ρε γμτ...

Ενα καλο σου λενε και κρυβονται απο πισω 3 μπηχτες, 6 παγιδες και 14 "ναι μεν, αλλα..."

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι για να αποδώσει το HT πρέπει να το υποστηρίζει-αναγνωρίζει και το OS και απ οτι γνωρίζω, μόνο τα ΧΡπρο το κάνουν αυτό. Προφανώς τα παλιά παράθυρα θα παρουσιάζουν κατακάρυφη πτώση στις επιδώσεις αφού θα βλέπουν ΗΤ και θα λέν "τιν τουτ?":077:

Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε πλύστρες που θέλουν να αγοράσουν πλυντήριο. Κυκλοφορούν hardware με SMT ή 64 bits χωρίς να υπάρχει software να το αξιοποιήσει κανείς και δεν λένε τίποτα. Δηλαδή ο πελάτης τους θα πρέπει να έχει τρία πτυχία IT για να ξέρει αν τελικά χρειάζεται αυτό που αγοράζει ή όχι ή να είναι coding freak για να γράφει μόνος του ότι του είναι πραγματικά απαραίτητο. Για σοβαρές εταιρίες που παράγουν προϊόντα όπως αυτό:

http://www.sun.com/desktop/workstation/sunblade1500/index.xml

ή αυτό

http://www-1.ibm.com/servers/eserver/pseries/hardware/workstations/

ή αυτό

http://h18000.www1.hp.com/alphaserver/workstations/ds15/

ή αυτό

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/72601/wo/B56yFR4m9cxS2rphS9K1F3dkttm/0.0.9.1.0.6.21.1.2.1.1.0.0.1.0

θα ήταν αδιανόητο να τα διαθέσουν χωρίς πλήρη υποστήριξη από software και μετά 18 μήνες ο πελάτης να περιμένει για Win64 που είναι και καχεκτικά ή να μαθαίνει ότι πρέπει να κάνει disable το Hyperthreading από το bios. Και τα δύο έχουν πληρωθεί με ένα Premium τουλάχιστον 40% παραπάνω για να έχεις ελάχιστο ουσιαστικά κέρδος για αυτά τα χρήματα και αυτό αν το έχεις. Τελικά η Intel και η AMD έχουν εκφυλίσει το PC από υπολογιστή σε οικιακή συσκευή αποκρύπτοντας σημαντικές αδυναμίες των προϊόντων τους από τον υποψήφιο καταναλωτή και η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πεις......

Ψιλό γαζί μας δουλεύει η Intel.

Άντε ρε κολλημένε :021: . Από που το συμπέρανες αυτό? :077:

Κάτσε να δεις και τα 64bit που δεν θα είναι 64bit αλλά emulated 64bit....ή κάτι τέτοιο

κάτσε να δεις πλάκα όταν μετά από 1-2 χρόνια θα αποφασίσουν ότι το ΒΤΧ δεν χρειάζεται ή όταν θα βγάλουν το ... CTX, ξέρω εγώ, το οποίο θα ξανά επιτρέπει την ποιο εύκολη σχεδίαση μητρικών για cpus με τον mem controller στην cpu μιας και πάρα είναι καλή ιδέα για να την αφήσουν

κάτσε να δεις τότε βρε κολλημένε AMDάκια.....

Τώρα τελευταία κάτι παίζουν στην Intel και δεν είναι :035:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η Intel και η AMD έχουν εκφυλίσει το PC από υπολογιστή σε οικιακή συσκευή αποκρύπτοντας σημαντικές αδυναμίες των προϊόντων τους από τον υποψήφιο καταναλωτή και η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη.

Και όχι μόνο αυτές. Η Intel παραπληροφορεί σχεδόν με τα πάντα η AMD χάρηκε και αυτή και αποφάσισε να κοροϊδέψει τον κόσμο με την μουλωχτή αλλαγή του PR rating. Πάει κάποιος που είχε αγοράσει Tbred 1800+ πριν ένα χρόνο και αγοράζει Sempron 2200+ μόνο και μόνο για αν δει ότι οι δύο επεξεργαστές είναι ισοδύναμοι.....

Αμ και οι άλλες? Πάρε την Ati και την NVidia. Αν πιστέψεις ότι μεγαλύτερο νούμερο στον κωδικό της κάρτας συνεπάγεται και καλύτερη κάρτα....ας πρόσεχες....

Link to comment
Share on other sites

H Microsoft έχει τον σπουδαιότερο για μένα ρόλο σε αυτό που λες Darth για την οικιακοσυσκευοποίηση του PC.

john αμφιβάλεις οτι το BTX θα κατασργηθεί πολύ πιο γρήγορα από το ATX? Δεν είναι τίποτε άλλο παρά κόλπο για να τα πάρουν από τους καταναλωτές έτσι κι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...όσο και να τους βρίζουμε, η τελική απόφαση είναι δική μας. Δεν μας βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να αγοράσουμε τα μεν ή τα δέ. Απλά ποντέρουνε στο μικρόβιό μας (ανελέητη αναξήτηση επιδώσεων). Μέχρι πρότινος τα καταφέρνανε με τα MHz. Τώρα που τα 2 τελευταία χρόνια κολλήσανε γύρω στα 3G (η ΑΜΔ ακόμα να τα δεί by default+η Intel.......τον π@ιζει) το ρίξανε στην "τεχνολογία".....64βιτ ο ένας, ΗΤ ο άλλος, ΗΤ και ο άλλος, πάμε για warp speed....... Απο την άλλη και οι προγραμματιστές δεν προλαβαίνουν να μάθουν μια πλατφόρμα και να σου μια καινούργια, να σου μαμούνια να σου και η απαίτηση για updates (γίναν πολύ της μόδας).....με μια λέξη : ΣΚΑΤΑ. Μπορούμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες για το δούλεμα που πέφτει, τα δολοπλόκα σχέδιά τους να αδειάσουν τα πορτοφόλια μας, οι συμμαχίες τους με τους οίκους gaming, τις πισόπλατες μετξύ τους, τις υπόγειες συμφωνίες τους...μπλα μπλα μπλα.....απλά νομίζω η λύση είναι να τους αγνοήσουμε, να βρούμε άλλα ενδιαφέροντα (γκόλφ, τένις, μπάλα γενικότερα...) και να μην δίνουμε δεκάρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ας τους αφήσουμε να σφάζονται.....μετά θα βγάλουν τα προϊόντα τους στην λαϊκή........

Link to comment
Share on other sites

Γιατί στις διαφημήσεις της για το HT,..., δεν προειδοποιούσε τους πιθανούς πελάτες της ότι για να είναι εκμεταλλεύσιμο θα πρέπει να υπάρχει και κατάλληλη υποστήριξη από το software;
Τι να έκανε δλδ η Intel, πάρτε ΗΤ αλλά μόνο όσοι έχετε XP??? Θα ‘ταν σαν να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια τις…

Σκέψου ότι πολλοί δουλεύουν ακόμα win9x και ότι οι άδειες των 98 πουλάνε ακόμα…

Σαφώς οι άνθρωποι μας δουλεύουν… Εδώ τα XP δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως το ΗΤ που να το κάνουν τα 98…

Τουλάχιστον στα ΧΡ ακόμα και SMP σύστημα να είχες θα μπορούσες μέσω task manager να δόσεις στον δεύτερο επεξεργαστή να κάνει μια δουλειά και ας μην ήταν και multithreaded το πρόγραμμα, στα 9x να κάνεις τι???!!!

Δυστυχώς το marketing των εταιριών πλέον θυμίζει χρηματιστήριο με “φούσκες” μετοχές. Κοιτάνε τι θα πουλήσει περισσότερο ακόμα και αν αυτό “ρίξει” τις επιδόσεις του συστήματος!!!

Link to comment
Share on other sites

H Microsoft έχει τον σπουδαιότερο για μένα ρόλο σε αυτό που λες Darth για την οικιακοσυσκευοποίηση του PC.

Αν το προϊόν που παράγουν δεν έχει επαρκή υποστήριξη, εγώ νομίζω πως ωφείλουν να κόψουν τον λαιμό τους να την βρούν, ή να μην το λανσάρουν καθόλου, ή να προειδοποιήσουν επαρκώς. Τι έκαναν από όλα αυτά; Τίποτα. Πέταξαν τους προσέσορες στην αγορά και όποιος την πάτησε καλά να πάθει.

Η Microsoft φταίει στο γεγονός ότι δεν κηρύσσει unsupported τα Win2k τα οποία στην ουσία και δεν υποστηρίζει για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Υπαρχουν ακόμα μαγαζιά που τα πουλάνε κανονικότατα γιατί θεωρούνται full supported OS. Παραμύθια δηλαδή.

Δεν την έχω πατήσει για να διαμαρτύρομαι. Ξέρω πάντα πολύ καλά και τις ανάγκες μου, και πως θα τις καλύψω με ελάχιστα χρήματα. Αλλά η πολιτική τους δείχνει νοοτροπία αρπακτηκού.

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις, γιατί αγχωνεστε??? Για όσους το παίζουν σοφοί???

Τι εννοώ? Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν κάποιον/ους που ασχολείται με το άθλημα των υπολογιστών. Οπότε οφείλουν πριν κάνουν οποιαδήποτε αγορά να ρωτήσουν. Για να αναφέρω και τα φορουμς σαν αυτό εδώ. Αν τώρα το παίζουν σοφοί και αντί να ρωτήσουν όσους ξέρουν, πάνε μόνοι τους ως πρόβατα επί σφαγήν καλά να πάθουνε.

Το έχω δει το έργο και το ξαναλέω: Καλά να πάθουνε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.