Jump to content



Για βοηθήστε - Με έκαψε πάλι η ΔΕΗ...


Greek

Recommended Posts

Λοιπόν ,για να ξεκινήσω από την λυπημένη ιστορία , χτές με την βροχή και τα σκαμπανεβάσματα από την ΔΕΗ μάλλον χάσαμε την μητρική.I-Will kk266plus-r μια άριστη επιλογή με raid και 5, ήταν ότι ήθελα. Αλλά δυστυχώς μετά απο 3 χρόνια συνεχούς συμβίωσης με αποχαιρέτησε.

Μια και δεν μπορώ να μπώ πια χωρίς Η/Υ πρέπει να πάρω οποσδήποτε Η/Υ.Οι επιλογές μου είναι 2 αυτήν την στιγμή...

Είτε να πάω σε ΧΡ και να την βγάλω οικονομικά είτε σε Α64 και να την βγάλω λίγο πιο φθηνά.

Δεν σκοπέυω να πολλά ούτε και να κάνω σοβαρώ oc απλά να κάνω την δουλειά μου. Σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να πάω από τα 2 είμαι πολύ καλύτερα από τώρα.

Για πείτε λοιπόν κάποιον συνδιασμό που μην έχει προβλήματα.

Πάιζει βέββαια και τρίτη περίπτωση , να πάρω μόνο Μ/Β και να βάλω τον παλιό μου πιστό Τ-Bird 1,4 με μια πιο καινούργια μητρική.

Για πείτε την γνώμη σας..... :094:

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις άνετα την δουλειά σου με ότι έχεις (είχες) τότε πάρε μια m/b και όπως λέει ο φίλτατος Soler ένα UPS να ησυχάσεις.

Αργότερα αποφασίζεις να κάνεις μια καλή αναβάθμιση σε κάτι μεγάλο, αλλά το UPS τουλάχιστον το θεωρώ πλέον απαραίτητο

Link to comment
Share on other sites

αν δεν σε αποχαιρετησε και κατι αλλο,παρε μια μητρικη μονο και θα κανεις πολυ φθηνα την δουλεια σου.τα μεγαλα εξοδα αστα για αργοτερα αν δεν εχεις την ανεση.υπαρχουν κατι ASRock,ειχα μια και την εχω εφεδρικια τωρα,εκανε 47 ευρω οταν την πηρα και τις εχω πεταξει τα ματια εξω 6 μηνες,ακομα δουλευει και δεν μου εκανε κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τον δέχεται. SocketA ο Tbird, SocketA και η μητρική.

Γιατί να μην τον δέχεται? Το ότι είναι παλιός δεν λέει τίποτα. Και Duron 600Mhz να βάλεις και αυτός θα δουλέψει....

Link to comment
Share on other sites

Σε παρομοια περιπτωση με ρευμα νομισα οτι μοθ καηκε η μητρικη αλλα τελικα τρελλαθηκε το bios της.Μετα απο λιγες ωρες δουλεψε παλι.Αλλα δεν ειναι απιθανο να σου καηκε η μητρικη.Μην ξεχνας οτι πρεπει να παρεις και μνημες γιατι νομιζω οτι η μητρικη που λες ειναι με sdram (αν δεν κανω λαθος)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα στην αγορα ups. Αλλα καλο θα ηταν μια αναβαθμιση αργα η γρηγορα... Εναν 2800+ Α64 με μια MSI η καμια Asus θα ηταν μια χαρα. Στη χειροτερη ακομα και Gigabyte:D:D:D

απο προσωπικη αποψη.....στην χειροτερη ακομα και MSI(ειδικα η K7N2Delta-L)

Link to comment
Share on other sites

Στην ASUS A7N8X DELUXE την GF3 έχω τώρα. Μια χαρά δουλεύει.

Μεταμόρφωση για το stock, αν και δεν είχε την εν λόγο κάρτα πριν 2 μέρες. Η πλειoψηφία των μητρικών επίσης που έχουν ξεμείνει εκεί είναι με 2IDE ( + 2SATA στην καλύτερη των περιπτώσεων ) οπότε υπολόγιζε ίσως και για έναν IDE/SATA PCI controller.... Τιμές από 20 με 30 έως και 50€.

Το γ@μωτο με το stock είναι ότι δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι η μητρική δεν έχει πρόβλημα. Από 3 μητρικές που έχω πάρει μόνο η ASUS φαίνεται οκ, αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τον μισό on board εξοπλισμό της.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking και απλά θέλεις κάτι που να δουλεύει 100% οκ σε default ίσως μια φτηνή καινούρια μητρική με ΚΤ600 να ήταν καλύτερη επιλογή.

Επίσης ένα φτηνό UPS για να μην ξανακάνεις το ίδιο thread στο μέλλον.... :116: ( Πλάκα πλάκα όσο δεν είχα UPS και εμένα μου φαινόταν για πεταμένα λεφτά υπόθεση.... )

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , νεότερα από το μέτωπο.....

Βρήκα τελικά την μητρική Α7Ν8Χ Ε Ντελούξ .Αυτά είναι τα καλά νέα. Εκ πρώτης όψεως πολύ καλή μητρική με πολλά καλούδια.

Τα κακά νέα ήταν ότι τελικά δεν ήτα καμμένη η μητρική αλλά ο επεξεργαστής. Όταν τον έβαλα πάνω , η μητρική έκανε τα ίδια ακριβώς πράγματα με την προηγούμενη. Δηλαδή καθόλου post error , τα λαμπάκια δίσκου και cd συνεχώς αναμένα.Η I- Will τελικά αποδείχτηκε γαμάτη μητρική.

Τώρα , το ζήτημα είναι Semron 2600 / 2800 ή ΧΡ 2700+ ?????

Τιμή περίπου η ίδια . Για Α64 δεν παίζει γιατί ήδη έχω πάρει την μητρική socket A και είναι κρίμα να πάνε τσάμπα...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ....... Μάλλον τον Sempron που είναι ποιο καινούριος και ίσως να έχει καλύτερη συμπεριφορά από τον XP στο overclocking. Θα μου πεις δεν θέλεις overclocking . ΟΚ. Η λογική είναι ότι, αν είναι καλό κομμάτι μπορείς να τον δουλέψεις με λιγότερα volt και άρα να είναι ποιο cool και να μην χρειάζεσαι κανένα τρελλό ανεμιστήρα να ουρλιάζει.

Δεν θυμάμαι τώρα ο ΧΡ σε τι συχνότητες δουλεύει αλλά μάλλον δεν διαφέρουν ιδιαίτερα....

ΟΚ. Στα 2167 δουλεύει νομίζω ο 2700+ με 1.65V.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.