Jump to content



64-bit CPU από την Intel....


beisnikos_spi

Recommended Posts

Φαντάζομαι πως έχετε μάθει για τουσ νέους Pentium 4 6x0 που είναι πλέον 64-μπιτοι... Αυτό που με κάνει να πιστεύω σε αυτούς είναι η παρουσία των 2 ΜΒ μνήμης cache και οι υψηλές συχνότητες σε σχέση με τους αντίστοιχους 64-μπιτους της AMD!! Και το πιο ευχάριστο? Η τιμή τους! Ο 3άρης στο Πλαίσιο κοστίζει 220 ευρώ. Καθώς ανεβαίνουμε σε συχνότητες όμως (3,6) η τιμή εκτοξεύεται.....

Τους έχει δοκιμάσει κανείς??

Τί γνώμη έχετε ρε παιδιά??

Link to comment
Share on other sites

Μην χαίρεσε και τόσο.

Γενικά ο νέος Pentium είναι 3-5% ποιο γρήγορος και άμα. Να υπάρχουν άραγε 2-3 benchmarks που κερδίζει παραπάνω? Μπορεί.

Αν παρατηρήσεις επίσης ο νέος Ρ4 διαθέτει σε σχέση με τον παλιό, αν εξαιρέσουμε την αύξηση των 2ΜΒ, ότι διαθέτουν εδώ και 1+ χρόνο οι Α64. Δηλαδή 64bit, το Cool & Quiet, και το κυκλωματάκι για προστασία από κάποιους ιούς.

Η τιμή του είναι αδικαιολόγητη σε σχέση με έναν Athlon και απλά τσιμπημένη σε σχέση με τους κλασικούς Ρ4.

Επειδή όμως είναι νέο stepping και εγώ έχω δει δεξιά και αριστερά να ανεβαίνει τρελλά (4Ghz με stock ψύξη). Το μόνο καλό.

Link to comment
Share on other sites

Η L2 cache είναι πιο αργή από τους προηγούμενους. Μετρήσεις δείχνουν 27 κύκλους σε σχέση με τους 22-23 των 1MB prescott και τους 16 του Α64. Ως εκ τούτου η βελτίωση στις επιδόσεις, όπου υπάρχει, είναι μικρότερη από όσο θα περίμενε κανείς.

Σχετικά με τις επιδόσεις στα 64bit.

Τα μέχρι τώρα συγκριτικά που έχουν κυκλοφορήσει στο internet δείχνουν τους 6x0 να παρουσιάζουν μείωσή τους σε σχέση με τις ίδιες εφαρμογές στα 32 ή αν παρουσιάζουν άυξηση αυτή είναι σαφώς μικρότερη από αυτήν που παρουσιάζουν οι Α64.

Για το παραπάνω φαινόμενο βλέπω δυο πιθανές εξηγήσεις.

Α). Η ίδια η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών.

Ο Α64 είναι ένας εν γένει 64bit επεξεργαστής που λόγω των καταστάσεων συνηθίζει, ως και σήμερα, να λειτουργία κατά βάση στα 32 μη ξεδιπλώνοντας έτσι το εύρος των δυνατοτήτων του.

Ο P4 από την άλλη είναι ένας 32bit επεξεργαστής στον οποίον προστέθηκε όπως-όπως (σε μια περίοδο μερικών δεκάδων μηνών... αστείο έ; ) 64bit υποστήριξη προκειμένου να προλάβει την κυκλοφορία των 64bit windowz.

B) Ο χρόνος κυκλοφορίας.

Απλά οι hammer βρίσκονται στη γύρα εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, με δείγματα να κυκλοφορούν και να δίνονται σε developers από πολύ πιο πριν.

Οι 64bit P4 είναι πάλι ένα τελείως καινούριο φρούτο.

Λογικό είναι λοιπόν οι εφαρμογές να είναι βελτιστοποιημένες για τους πρώτους και όχι για τους δεύτερους, πράγμα που, αν συνυπολογίσει κανείς και το μέγεθος της intel, θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Ως συνήθως, πιστεύω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Εν μέρει ισχύει το ένα, εν μέρει το άλλο.

Να κι ένα λινκ.

http://www.linuxhardware.org/article.pl?sid=05/02/24/1747228&mode=thread

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.