Jump to content



Audigy2 zs Squeal of Death- f***


forwardS

Recommended Posts

Μιλάω για το γνωστό και δυστυχώς συχνό πρόβλημα των audigy- πάγωμα της οθόνης στα παιχνίδια με τον ήχο να βγαίνει με πολύ θόρυβο και μόνη λύση την επανεκίνηση.

Έχω δοκιμάσει να αλλάξω pci slot αλλα το πρόβλημα δε λύνεται.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε φταίνε οι drivers αφού και μόνο με την κάρτα στο pci slot και χωρίς drivers έχω και παλι κολλήματα.

Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας ποστάρει εδώ γιατί έχω φάει τα ξένα φορουμς και λύση δεν έχω βρει. :068: :034:

Link to comment
Share on other sites

το φορουμ της creative είναι γεμάτο με αναφορές του προβλήματος ήδη από τον καιρό της πρώτης audigy. Η λύση που προτείνουν οι admin είναι αλλαγή του pci slot, ενημέρωση drivers και bios πράγματα φυσικά που έχουν ήδη γίνει... ή ακόμα και μείωση του hardware acceleration της κάρτας γραφικών, γι'αυτο και της τα χώνουν στο site αλλα επί της ουσίας λύση δεν έχει δοθεί :( Η πλάκα είναι ότι στα win98 δεν εμφανίζεται το πρόβλημα, μόνο στα xp και 2000.

Link to comment
Share on other sites

Ποτε δεν ειχα ακουσει γι'αυτο το προβλημα . Ουτε με την audigy1 , αλλα ουτε και με την 2 ειχα/εχω καποιο προβλημα . Και εχω αλλαξει και 4 μητρικες , και 3 λειτουργικα .

Με τι μητρικη εισε forwardS ?? Μηπως ειναι κατι απο εκει ? Τι λενε οι υπολοιποι παθοντες ???

Link to comment
Share on other sites

είμαι με την asus a7n8x και barton 2600+@2800+ . Το πρόβλημα το είχα πολύ καιρό οπότε έχω τεστάρει τα πάντα. Μνήμες cpu είναι όλα οκ. Μέχρι που τσέκαρα το site της creative και είδα ότι και άλλοι πολλοί έχουν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Σε άλλους εμφανίζεται μόνο όταν έχουν το eax ενεργοποιημένο και σε άλλους- όπως και σε εμένα ακόμα και όταν δεν ήταν ενεργοποιημένο. Σε κάποιον άλλο εμφανιζόταν μόλις συνέδεε το joystick (!!!) ή ακόμα και όταν έπαιζαν mp3.

Μπορεί να τύχει σε εμένα να παίζω 2 μέρες χωρίς προβλήματα και μετά να αρχίσει να κολλάει κάθε 15' και να κάνω συνέχεια reboot. Σε μία φάση είχα απεγκαταστήσει drivers , έκανα disable την κάρτα από device manager και δοκίμασα να βάλω 3dmark2001 και πάλι κόλλησε!! Με το που έβγαλα την καρτα από το pci slot όλα πήγαν οκ. Έχω αλλάξει 3 pci slot και πάλι τα ίδια.... Γενικά έχω στερέψει από ιδέες και όπου και αν έχω ψάξει δε βρίσκω ουσιαστική λύση.

http://www.extremetech.com/article2/0,1558,48708,00.asp

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&message.id=3529&query.id=33606#M3529

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&message.id=9166&view=by_date_ascending&page=1

Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω αν πιανει κ στο NF2 γιατι το ξερω για NF3 Μονο αλλα δε χανεις τπτ...

Πανε στο BIOS απενεργοποιησε το Fast Write.

Μετα βαλε το Riva Tuner και απενεργοποιησε και απο εκει το Fast Write.(Eχει σημασια)

Δοκιμασε κ πες αν εγινε τπτ;)

Link to comment
Share on other sites

Ένα τρελλό που είχα δει στην ASUS A7n8x-deluxe ήταν ότι ο Promise controller ( PCI card ) δεν αναγνώριζε σωστά τους δίσκους μου αν δεν.................ενεργοποιούσα το AC 97 Modem!!!!!

Από τα ποιο τρελλά που έχω δει. Α ρε ASUS. Δοκίμασε και αυτό. Βάλε την εν λόγο επιλογή στο auto.

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασα και με το pci latency και με αυτά που πρότειναν οι cmos και john_dr χωρίς αποτέλεσμα....

Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι στο 3dmark01 θα κολλήσει ή στο dragothic ή πολύ συχνότερα στο vertex shaders test. Αλλού δεν έχει κολλήσει στο 3dmark.

Link to comment
Share on other sites

έβαλα τώρα το demo τεστ στο 01 και δεν κόλλησε, ενώ στο demo του 03 κόλλησε στο battle of proxycon. Αυτό όμως είναι σχετικό γιατί στα παιχνίδια κολλάει σε τυχαίες στιγμες και όχι συνήθως στα ίδια σημεία, απλά στο 01 συνήθως κολλάει 8 στις 10 φορές στο vertex shaders test.

Link to comment
Share on other sites

έχω την a7n8x-dlx και στο 1008 bios είχε επιλογή, αλλά εγώ το άλλαξα και μέσω εφαρμογής από win.

Μόλις μου κόλλησε πάλι στο battle of proxycon χωρίς ήχο όμως. Ή κάτι συμβαίνει όταν έχω την audigy στο slot ή είναι πρόβλημα της 6600gt, που όμως πριν την αγορά της audigy δεν είχα ποτε :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.