Jump to content



ΝΕΟΣ & ΑΣΧΕΤΟΣ


mas1442169115

Recommended Posts

Καλησπέρα

Μετά από αρκετά χρόνια ( έχω P3 )επιβάλλεται καινούριο PC

Η ποιο βαριά εργασία θα είναι η εγγραφή από βιντεοκάμερα στον υπολογιστή και

μετά σε dvd.

Δυστυχώς με τις ορολογίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά

δεν τα παω και πολλή καλά και μου είναι δύσκολο

να συνδυάσω τα επιμέρους εξαρτήματα.

Φυσικά και με ενδιαφέρει το κόστος και θέλω να πληρώσω τόσα όσα ακριβώς

είναι απαραίτητα για να κάνω αυτό που θέλω.

Σας ευχαριστώ, και ελπίζω στην βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι με ένα P4 θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου. Το καλύτερο που θα μπορούσες να ξεκινήσεις είναι από εδώ.

Βγάλε ένα configuration αναλόγως των χρημάτων που θες να δώσεις και εμείς θα σου πούμε μετά τί παίζει.

Καλώς ήρθες στο site μας.

Link to comment
Share on other sites

αν και με ξερετε,μιας και θα κανεις δουλεια σχεδον μονο με βιντεο οπως καταλαβα,με πικρη καρδια λεω παρε P4,κοιτα και για εναν Α64 ομως!!!

Δεν ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Τα 500 ευρώ είναι καλά ?

Στα παραπάνω χρήματα βλέπω AMD 64 3000+ αλλά και Ρ4 στα 3000

Αυτό που δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου και με μικρότερο υπολογιστή γιατί ενδεχομένως να πληρώσω κάτι που δεν χρειάζομαι?

Επίσης για την δουλειά που θέλω ποια μητρική κάρτα γραφικών ...

Link to comment
Share on other sites

Τα 500 ευρώ είναι καλά ?

Πάρα πολύ λίγα τα 500 ευρώ για Pentium.

Σου έφτιαξα μία σύνθεση που κάνεις την δουλειά σου με 650€. Δεν σου έβαλα κάρτα γραφικών (έχει onboard), γιατί δεν την χρειάζεσαι αν δεν ασχολείσαι με παιχνίδια. Αν όμως θέλεις, μπορείς να την προσθέσεις αργότερα.

prosfora021te.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η ποιο βαριά εργασία θα είναι η εγγραφή από βιντεοκάμερα στον υπολογιστή και

μετά σε dvd.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται P4 για μια τέτοια εργασία. Δεν μιλάμε για συχνή κωδικοποίηση Video και σίγουρα δεν θα κάνει 10 εργασίες ταυτόχρονα με το πέρασμα του video στο PC.

Και για κάποιον που έχει κάτσει τόσο καιρό με τον Ρ3 εγώ δεν θα πρότεινα Ρ4 λόγο υψηλού κόστους των 64bits της Intel.

Καλύτερα Athlon 64 με μια μητρική με το NForce4 ( δεν είναι ανάγκη να είναι SLI ) ώστε σε 1-2 χρόνια και 64bits να έχει και την δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος σε dual core απλά αλλάζοντας cpu.

Πιστεύω ότι μια καλή λύση 64bits από AMD θα κοστίσει 70-120 ευρώ λιγότερο από ότι μια εξίσου καλή λύση Intel.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχοντας στο μυαλό μου το μικρό bugdet θα πόνταρα σε καλή μητρική που σίγουρα υποστηρίζει τους Χ2, μικρό βένις τώρα ή μτχ και μόλις φθηνύνουν Χ2 στην ίδια μητρική και θα δεις τότε τι σημαίνει ενκόουντιν

Link to comment
Share on other sites

Θες μνήμη και γρήγορο σκληρό, ίσως από τις λίγες περιπτώσει που το ρέιντ 0 δείχνει διαφορά.

Πλέον στις μέρες μας μόνο για video διαδικασίες λέει ο πρέσκοτ Ρ4 αλλά οι ενστάσεις είνια οι εξής. Ναι θα είσαι λίγο πιο αργός με 64 μπιτο αλλά με τη στοκ ψύκτρα θα μπορέσεις να καλύψεις με υπερχρονισμό αυτή τη διαφορά ενώ στον Ρ4 με τη στοκ ψύκτρα καλοκαιριάτικα μόνο το throttling θα απολαμβάνεις πραγματικά σε πλήρη φόρτο. Σε λίγους μήνες που οι διπλοπύρηνοι θα έρθουν σε λίγο πιο ανθρώπινες τιμές θα εκτοξευτούν οι επιδόσεις σου με χρήση προγραμμάτων που θα ξέρουν να τους εκμεταλλευτούν. Τότε δε θα χρειαστεί να αλλάξεις μνήμες, ίσως κάρτα γραφικών και μητρική παρά μόνο επεξεργαστή και έκδοση ΒΙΟΣ. Και φυσικά θα κερδίσεις μόλις βάλεις προγράμματα που να εκμεταλλεύονται 64μιτους επεξεργαστές.

Link to comment
Share on other sites

Για αρχη καλος θα ητανε ενας Winchester η Venice στα 3000+ η 3200+.Επισης σε συνδιασμο με καλες μνημες και καλο/ους δισκο/ους και με μια μητρικη με Nforce 4 (οπως προειπε και ο john-dr) θα ηταν οτι πρεπει .Γενικως οι Α64 τα κανουν ΟΛΑ.Αν παρεις Venice θα εχεις περιθορια να τον ανεβασεις χωρις να ειναι απαρετητη η αλλαγη ψυξης.

Link to comment
Share on other sites

Και με λιγο νερακι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με θερμοκρασιες και θα σου κρατησει για αρκετο καιρο ΚΑΙ θα μπορεις να τον ανεβασεις (οβερκλοκαρεις) χωρις κανενα προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, τη δουλειά σου θα την κάνεις ότι και να πάρεις. Αν θες top επιδόσεις στο Video Editing θα τις πληρώσεις αδρά! Αλλά μη νομίζεις πως αν πάρεις κάτι πιο φθηνό ότι θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου ένας Α64 3000+ ή 3200+ (για 939 μιλάμε πάντα) αποτελεί την καλύτερη πρόταση σε σχέση με την απόδοση/τιμή. Τον συνδυάζεις με μια μητρική με nForce 4 και με 1GB μνήμης και είσαι άρχοντας! Πάρε και ένα μεγάλο σκληρό (δεν ξέρω τι έχεις τώρα) ανάλογα με τις ανάγκες σου και ξεμπέρδεψες!

Τα 500 ευρώ που αναφέρεις ίσως να είναι λίγα, αλλά με 600-650 φτιάχνεις πολύ καλό σύστημα με το οποίο σίγουρα θα κάνεις καλά τη δουλειά σου. Συν ότι ένα σύστημα 939 έχει τις προϋποθέσεις για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Εγώ θα πρότεινα το σύστημα που επισυνάπτω, μαζί με ένα κουτί Chieftec ( PSU 360W) από Πλαίσιο συν κάνα DVD-RW αν δεν έχεις ήδη.

post-146-1442174141,3119_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ολίγον off topic. Προσοχή στα νέα 350W Chieftecs με τον μεγάλο ανεμιστήρα. Τα V που δίνουν σε κάθε γραμμή είναι για γέλια ( και για κλάμματα αν τύχει και αγοράσατε κάποιο ).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.