Jump to content



DFI RDX200 - Πρόβλημα Υπερθέρμανης chipset....


Phant0m1442169125

Recommended Posts

Ιδού λοιπόν το πρόβλημα. Έχω το εν λόγω μοντέλο της DFI εδω και αρκετο καιρό και εδώ και 2-3 μέρες μου παρουσιάζει πρόβλημα στη θερμοκρασία τους chipset.... Όπως είδα και στο Bios Και στο SmartGuard πρόγραμμα, η καλύτερη δυνατή είναι 58-59 C... Παίζοντας όμως κάποιο game, (Battle for Middle Earth II & F.E.A.R που ειναι κ πιο απαιτητικά), μετά από λίγο ακούγεται ένας θόρυβος σα να... σκαβει ανεμιστήρας κάπου!!!!

Έβγαλα το deafult σύστημα ψύξης (αν μπορέσει να θεωρηθεί τέτοιο) και έβαλα χάλκινη ψύκτρα & ανεμιστήρα της AKASA (blue Κάτι), αφού πρώτα άπλωσα μια λεπτή στρώση θ/α πάστας. Εξαιτίας του μεγέθους της κάρτας γραφικών και της ψύκτρας της, μετακίνησα τον ανεμιστήρα κ καλύπτει μόνο τη μισή επιφάνεια της ψύκτρας.

Παίζοντας σήμερα πάλι το f.e.a.r είχα το ίδιο σύμπτωμα, ενώ η θερμοκρασία είχε φτάσει αίσιως τους 78c !!!!

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Και μάλιστα έτσι ξαφνικά?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

μάλλον είχε μαζέψει σκόνη το ανεμιστήρι και δεν έψυχε καλά.... πρέπει το chipset να είναι μέχρι τους 55-60 βαθμούς κελσίου.....φρόντισε να φτιάξεις το default ανεμιστήρι

Link to comment
Share on other sites

Θα το δω, αλλά δεν έχω πειράξει τπτ από τάσεις, είναι με τα default. Και αυτος ο θορυβος ομως...?

Αν συνεχισει ετσι λεω να του βαλω ροδακια και να βγω να πουλαω ψημενα φυστικια με αυτο!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.