Jump to content



X86 chip από την NVidia;


yanni

Recommended Posts

NEWS-12810-ca929be28c45c428aaba9b9d1230f3f7.jpg.l

Nvidia is trying to make an x86 chip

Τρελή φήμη από το Theinquirer. Με βάση το πόσο λατρεύει το εν λόγο site την Nvidia θα έλεγα ότι ίσως να μην είναι καν φήμη, αλλά μια ευκαιρία να εκφράσει την.... αγάπη του για την εν λόγο εταιρία. Άλλωστε όταν η Nvidia προσπαθούσε να κρύψει κάτω από το χαλί το φιάσκο με τα προβληματικά τσιπ, το Theinquirer ήταν ίσως το site που είχε κάνει τον μεγαλύτερο αγώνα για να αποδείξει το πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημα και βέβαια στο τέλος, όταν αποκάλυψαν την πραγματική έκταση του φιάσκου, άνοιγαν σαμπάνιες.

Αλλά. Εμ τι; Αν δεν υπήρχε "αλλά" δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτού εδώ του thread.

Τι θα γινόταν αν η Intel αποφάσιζε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην AMD ή αν απλά λόγο της οικονομικής κρίσης η AMD δεν άντεχε και κατέρρεε; Τότε θα έπρεπε να βρεθεί άμεσα μια δεύτερη εταιρία για να πάρει την θέση της AMD, αλλιώς η Intel θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Η απώλεια της AMD από την αγορά θα καταστούσε την Intel μονοπώλιο (μην ρωτάτε τι είναι τώρα, τυπικά έχει ανταγωνιστή) και άρα στόχο της επιτροπής ανταγωνισμού (ή όπως αλλιώς αυτή λέγεται). Αυτό ίσως να οδηγούσε ακόμα και σε υποχρεωτική διάσπαση της Intel.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και αυτά που γράφει το ίδιο το άρθρο, η Nvidia μάλλον πραγματικά ετοιμάζει Χ86 επεξεργαστή, αν δεν τον έχει ήδη έτοιμο σε έναν βαθμό, ώστε να είναι έτοιμη αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να πάρει την θέση της AMD. Η Χ86 πίτα έχει τρελά λεφτά και δικαίωμα να βάλει χέρι σε αυτά θα έχει όποιος θα έχει φροντίσει να είναι έτοιμος την στιγμή που θα χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Θα είχε ενδιαφέρον να γυρνάγαμε σε εποχές DEC alpha, RISC και MIPS αρχιτεκτονικές μαζί με RDRAM(απίστευτες τεχνολογίες!) αλλά με σημερινές δυνατότητες. Αυτά δεν προχώρησαν γατί είχαν υψηλό κόστος στο μέσο χρήστη;:105:

Πάντως η Nvidia είναι ικανή να βγάλει δυνατό CPU, αλλά και η AMD τα έχει καταφέρει καλά(αφού AMD+ATI μαζί είναι).

Link to comment
Share on other sites

άμα βγάλει cpu και η Nvidia.......εκεί θα κάνουμε πάρτυ με τα γραφικά...nvidia chip στις mobo+nvidia gpu's + nvidia cpu+nvidia ram(αυτές που γράφουν sli ready...) + sli ready τροφοδοτικά + κάτι nvidia κουτάκια που είχα δεί κάποτε..... = ultimate nvidia pc!!!!!

Λογικά θα πετάει στα Games ένα τέτοιο pc powered by nvidia.....

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ηδη ολοκληρωμανη πλατφορμα απο εταιρια x86,την nv περιμενεις για να δεις κατι ολοκληρωμενο?

Αφου εχεις ηδη A?? vga μεσα στο PC σου,βαλε και τα υπολοιπα :033: να εχεις κατι ολοκληρωμενο.

Link to comment
Share on other sites

άμα βγάλει cpu και η Nvidia.......εκεί θα κάνουμε πάρτυ με τα γραφικά...nvidia chip στις mobo+nvidia gpu's + nvidia cpu+nvidia ram(αυτές που γράφουν sli ready...) + sli ready τροφοδοτικά + κάτι nvidia κουτάκια που είχα δεί κάποτε..... = ultimate nvidia pc!!!!!

Λογικά θα πετάει στα Games ένα τέτοιο pc powered by nvidia.....

Να εύχεσαι να μην συμβεί αυτό. Η Nvidia έχει αποδείξει με την συμπεριφορά της ότι όταν έχει το πάνω χέρι, όχι απλά δεν έχει πρόβλημα αλλά χαίρεται να ξεζουμίζει τους πελάτες της, αλλά και τους συνεργάτες της. Προσωπικά προτιμώ την Intel στον... αυτοκρατορικό θρόνο παρά την Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Nαι καλα το θυμομουνα μπορουνε να αγορασουνε βεβαια το x86 κομματι της VIA που εχει αυτη τη περιφημη αδεια..

Η Intel έχει δέσει αυτές τις άδειες με χοντρές αλυσίδες. Οι άδειες αυτές π.χ. ΔΕΝ μεταβιβάζονται. Αν κάποιος αγοράσει την AMD ή την VIA οι άδειες αυτομάτως παύουν να ισχύουν. Ένας πολύ σοβαρός λόγος, υποθέτω, που δεν έχει αγοράσει κάποιος αυτές τις εταιρίες (με εξαίρεση την IBM που έχει σχετική άδεια για Χ86 - αν δεν κάνω λάθος).

Μάλιστα με την δημιουργία της Founrdry Co από την AMD, τέθηκε θέμα από την Intel για το αν παραβιάζονται οι μεταξύ των δύο εταιριών συμφωνίες, μιας και η AMD είναι μειοψηφία στην νέα εταιρία (την πλειοψηφία έχουν οι Άραβες). Από ότι έχω διαβάσει κατά καιρούς στο TheInquirer, σύμφωνα με τις φήμες - μιας και αυτά δεν είναι δημοσίως γνωστά - η AMD δεν έχει καν το δικαίωμα να επιλέξει να μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής της σε άλλον κατασκευαστή. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι το 20% της συνολικής παραγωγής της και όχι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ομως υπαρχει ενα θεμα. Οι πατεντες δεν ισχυουν για πανω απο 5 χρονια. Οποτε εαν καποιος ριξει χρημα στις δικαστικες αιθουσες ισως να καταφερει να τις "σπασει". Η Intel με την Amd εχουν μια περιεργη σχεση. Μεταξυ τους εχουν ανταλαξει πατεντες και αδειες οι οποιες φυσικα ειναι πολυ καλα "κλειδωμενες" απο τους χαρτογιακαδες (δικηγορους). Η Amd επισης εχει δηλωσει οτι δεν την συμφερει την Intel να διαταραξει τις συμφωνιες γιατι και οι δυο θα εχουν σημαντικο προβλημα.

Το μονο δεδομενο ειναι οτι οι συγκεκριμενες αδειες ειναι ακρως εμπιστευτικες και δεν εχει βγει εδω και 30 χρονια το παραμικρο για τους ορους.

Link to comment
Share on other sites

εμενα αυτο που μου αρεσε στην ιστορια ειναι εκει που λεει οτι η nv το προσπαθει γραφωντας στα τετοια της τις σχετικες πατεντες.

μπορει κι εγω να μην συμπαθω την nv, αλλα στο συγκεκριμενο θεμα πολυ θα με ευχαριστουσε να το κανανε οντως και να βγαζανε x86 cpu αδιαφορωντας για αυτες τις πατεντες.

καλως ή κακως, απο τη στιγμη που αλλες 3ες εταιρειες (ΜS) εχουν φτιαξει προγραμματα που δουλευουν μονο πανω σε αυτη την αρχιτεκτονικη και ολος ο κοσμος ειναι αναγκασμενος να κινηθει γυρω απο αυτα, πρεπει να παυει να ισχυει η πατεντα με την εννοια της απαγορευσης.

Αφου αυτα τα προγραμματα ειναι που δινουν αξια στο x86 και οχι η ιδια η αρχιτεκτονικη καθ'αυτη. (θα την ειχαμε σουταρει προ πολλου)

Το πολυ ας της επιδικασουν εκει της ιντελ κανενα ποσο για τα δικαιωματα και ας φτιαχνει cpu οποιος θελει και μπορει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

για να δουμε.

σημερα το Inq εχει ξανα αρθρο οτι το x86 τσιπ ανακοινωθηκε στην ενημερωση που εκανε η nv στην Morgan Stanley και υπαρχει σε βιντεο στο site της Nvidia

(να πω την αληθεια δεν καθισα να το δω το video :003: )

Aν οντως ειναι ετσι, θελω να δω τον πεππα να παιρνει πισω τις "τατιανες" και να τρεχει το Crysis σε μια Riva TNT :033:

Link to comment
Share on other sites

I think some time down the road it makes sense to take the same level of integration that we’ve done with Tegra,” said Hara. “Tegra is by any definition a complete computer on a chip, and the requirements of that market are such that you have to be very low power, very small, but highly efficient. So in that particular state it made a lot of sense to take that approach, and someday it’s going to make sense to take the same approach in the x86 market as well.”

However, Hara also pointed out that Nvidia’s x86 CPU wouldn’t be appropriate for every segment of the market, and would be mainly targeted at smaller system-on-chip platforms.

:p

Link to comment
Share on other sites

παίζει να βγάλει κανα vga chip και για κινιτό γιατί μου κολάνε τα pokemon και το worms καμια φορά και μου τη σπάει άσχημα...:033:

(α! και να είναι και o/cing friendly:046: )

Αν μου βρεις κάτι τέτοιο θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσω όσο και να κοστίζει :p

Link to comment
Share on other sites

pokemon στο κινητό ή κινητό με nvidia chip???:033:
pokemon στο κινητό φυσικά:p αλλά ΑΤΙ chip στο κινητό δεν θα με χάλαγε :D

H σειρά GoForce για κινητά που έχει βγάλει είναι καλή.

http://www.nvidia.com/page/goforce.html

http://en.wikipedia.org/wiki/GoForce

Αλλά με GoForce 4000 δεν έπαιζε ο emulator:011:

Μια GoForce με CUDA support θα είχε ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.