Jump to content



Πρόβλημα με Intel HD graphics


papastratos

Recommended Posts

Έφτιαξα τώρα ένα pc για απλή χρήση και επειδή δεν ενδιαφέρομαι για gaming έβαλα έναν i5 για να βολευτώ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, η οποια ανταπεξέρχεται πολύ καλά στις εφαρμογές που κυρίως θα τρέχω. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις περάσω τους drivers το pc συνεχεια με κρεμάει και έτσι είμαι με τον standard VGA graphics adapter. Έχει κανεις ιδέα τι μπορώ να δοκιμάσω?

CPU: intel core i5 650

MOBO: gigabyte Η55-UD2H

RAM: OCZ 2x2GB PC3 10666

OS: windows ΧΡ professional 64 edition SP2

Δεν με βοήθησαν ούτε οι drivers στο site της gigabyte ούτε της intel.. Αν κάποιος έχει καμια ιδέα please να την ποστάρει

Link to comment
Share on other sites

Επέτρεψέ μου να πώ ότι η επιλογή του λειτουργικού, κατ' εμέ, είναι λανθασμένη. Είναι από τα λειτουργικά που υποστηρίζοναι λιγότερο από όλους τους κατασκευαστές υλικού και πλέον για αυτό το μηχάνημα που έφτιαξες, είναι αρκετά πίσω.

Γιατί δεν πήγαινες σε Windows 7 64bit ? Εκεί να είσαι σίγουρος ότι αν δεν είχες πρόβλημα με hardware, πρόβλημα με drivers δεν θα είχες.

Chipset drivers έβαλες;

Link to comment
Share on other sites

έβαλα όλους τους drivers που ήτανε με την μητρική οπότε πρεπει να είναι περασμένει και αυτοι για το chipset.

Η αληθεια είναι οτι αρχικα είχα τα windows 7 64bit και έκανε το ιδιο πρόβλημα (βεβαια δεν ειχα κατεβασει καμια ενημερωση του λειτουργικου)..τοτε δεν ήξερα τι εφταιγε και έβγαλα το λειτουργικο...αλλα τώρα το ξανασκέφτομαι να περασω τα 7..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν... προτείνω....

1. Εγκατάσταση Windows 7

2. Εγκατάσταση chipset drivers (από support.intel.com)

3. Εγκατάσταση video drivers (πάλι από support.intel.com)

Εκεί βλέπεις πώς συμπεριφέρεται το μηχάνημα, και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα.

Όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, ποτέ δεν εμπιστεύομαι drivers από τα CD των μητρικών, γιατί είναι αρκετών μηνών πίσω.

Η μητρική σου, αυτή είναι;

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3309

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτη είναι..Θα δοκιμάσω και με τα 7 και ελπίζω να δουλέψει...Ευχαριστώ για την βοηθεια :D Θέλω να κάνω και μια άλλη ερώτηση άσχετη με τα παραπάνω.. Μαζί με την μητρική λεέι ότι έχει Bundle Software 1. Norton Internet Security (OEM version)....Αυτό τι είναι ακριβως?? Σαν δοκιμαστικο? Να το ψαξω στο CD να το εγκαταστήσω ή να πάρω ένα αλλο Internet Security?

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον θα καταργησω την αδεια για το kaspersky που εχω στο πάλιο πισι (νομιζω μπορω να το κανω) και θα βαλω εκει μαλλον το avg αλλα πρωτα πρεπει να αρχισει να δουλευει αυτο το συστημα καλα :095:

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου πάντα, το πρώτο λάθος είναι που πήρες gigabyte...

Αλλά η λύση που λειτούργησε στη δική μου περίπτωση με μητρική INTEL D510MO ήταν το BIOS update...

Απάντησε όμως αν αλλάξει κάτι εκτός αν δεν υπάρχει νεότερη έκδοση...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον παιδια τελικα το προβλημα δεν ηταν οι drivers της intel...το pc γενικα δεν ητανε σταθερο απλα με τους drivers crashare πολυ πιο συχνα...γιατι ιδεα δεν εχω...

Οποτε αρχισα να κοιταω ολο το συστημα και το πιο πιθανο ειναι να δημιουργουν προβλημα οι μνημες (OCZ3X13334GK ) και τις πειραξα λιγο.Αν και λενε οτι δουλευουν στα 7-7-7-20 @ 1.75V και 1333Mhz τα default της MOBO ηταν διαφορετικα (7-7-7-24 @ 1.5 V για το ρολοϊ δεν θυμαμαι) και πιστευα οτι δεν θα ειχα προβλημα.Ενεργοποιησα το XMP στο profile1 τα πραγματα πηγαν καπως καλυτερα αλλα παλι το συστημα δεν ηταν σταθερο..το ιδιο και με το profile2

Τελικα απενεργοποιησα το XMP και εβαλα τα timings στα 9-9-9-24, την ταση στα 1.80V και το ρολοϊ στα 1333Mhz με το χερι και παει καλα...Ακομα το τεσταρω βεβαια..Αν και δεν ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για τις μνημες αν δουλεψει θα τις κρατησω και μετα βλεπουμε...Αυτα προς το παρον

Ευχαριστω για τα replys και σορρυ για το μεγαλο post...αν δω οτι ειναι οκ το pc θα postarw ξανα τις ακριβεις ρυθμισεις που εκανα στα BIOS

Link to comment
Share on other sites

Επειδη τα προβληματα συνεχιζονταν και δεν μπορουσα να βρω πως πρεπει να βαλω ολους τους χρονισμους των μνημων...τις αλλαξα (κατι που επρεπε να ειχα κανει απο την αρχη μαλλλον)...

Τωρα χρησιμοποιω τις GEIL, οι οποιες ειναι πιο αργες αλλα σε αυτους τους χρονισμους δουλευαν καπως και οι OCZ3X13334GK .

Πιστευω οτι τωρα μπορει να κλεισει το thread.

Αν καποιος θελει κι αλλες πληροφοριες να μου πει :083:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.