Jump to content



Google Nexus 7 Review


varachio

Recommended Posts

Google Nexus 7

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίσημη κυκλοφορία του νέου tablet της Google στην χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου.

Hands on λοιπόν και συμβίωση με το Nexus 7 των 16Gb τις τελευταίες μέρες σε πραγματικές συνθήκες.

1frontvm.jpg

Το νέο Google Nexus 7 είναι κατασκευασμένο από την Asus.

Το λογότυπο της Asus είναι τυπωμένο διακριτικά, χαμηλά στην πίσω πλευρά του tablet ενώ στο πάνω μέρος της δεσπόζει το λογότυπο “nexus”.

Η καλή ποιότητα κατασκευής της Asus είναι δεδομένη σε όλα της τα προϊόντα οπότε και το Google Nexus 7 χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ακολουθεί την ίδια παράδοση.

Η πίσω του πλευρά διαθέτει μια αφή ευχάριστη που δεν θυμίζει σε τίποτα πλαστικό αλλά παραπέμπει μάλλον σε δέρμα δίνοντας μια αίσθηση ιδιαίτερη αλλά και αντιολισθητική παράλληλα.

Στην φωτογραφία φαίνονται πάνω αριστερά τα δύο hw πλήκτρα του Nexus. Το μικρό είναι το power και το μεγάλο αυξομειώνει την ένταση του ήχου.

Κάτω αριστερά φαίνεται η έξοδος ήχου των 3,5mm και στο κέντρο η υποδοχή micro USB. Κάτω από το λογότυπο της asus φαίνεται το μακρόστενο μεγάφωνο του Nexus 7.

2backside.jpg

Εφοδιασμένο λοιπόν με την νέα έκδοση 4.2 Jelly bean του Android αφήνεται να εννοηθεί ότι και στο μέλλον θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις από την Google που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ καλό λειτουργικό του Google Nexus 7.

Η υποστήριξη είναι κάτι που δεν αφήνει κανέναν υποψήφιο αγοραστή αδιάφορο και σε αυτό η Google φαίνεται να κάνει καλή δουλειά.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που συνδέθηκε η συσκευή στο δίκτυο, μας ζήτησε την άδεια για να γίνει αναβάθμιση του λειτουργικού της στην έκδοση 4.2.1. μια και αρχικά ήρθε στα χέρια μας με εγκατεστημένη την έκδοση 4.1.

Η Google δηλώνει πως το Nexus 7 ανήκει στις κορυφαίες συσκευές της και ότι προτίθεται να το εφοδιάζει πρώτο με νέες αναβαθμίσεις σε σχέση με άλλες συσκευές που τρέχουν Jelly bean εκδόσεις.

3menu.jpg

Στην καρδιά του συστήματος χτυπάνε τέσσερις πυρήνες Tegra3 ARM Cortex-A9 χρονισμένοι στα 1.2 GHz υποβοηθούμενοι απο 1Gb DDR3 μνήμης.

Για επεξεργασία single threaded εφαρμογών η συχνότητα του πυρήνα μπορεί να ανεβαίνει και στα 1.3 GHz.

Η κάρτα γραφικών του διαθέτει δώδεκα pixel shaders και εργάζεται στην συχνότητα των 416Mhz

Τώρα βέβαια η NVIDIA η δηλώνει ότι:

At the heart of the innovative new Google Nexus 7 is NVIDIA� Tegra� 3,

the world's only 4-PLUS-1™ quad-core processor with a 5th battery-saver core.

Get a truly fantastic, power-efficient experience.

Ο πέμπτος πυρήνας λοιπόν είναι “αόρατος” στο λειτουργικό και αναλαμβάνει απλές και μη απαιτητικές διεργασίες κάνοντας απίστευτη οικονομία μπαταρίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που μπαταρία διαρκεί πραγματικά πάνω από επτάμιση ώρες με “βαριά” χρήση που περιλαμβάνει αναπαραγωγή τριών ταινιών HD Mpeg4, συνεχή σύνδεση με wi-fi, surfing και free time με διάφορα παιχνίδια και μουσική.

Η google διαφημίζει ότι η μπαταρία του Nexus 7 διαρκεί εννέα ώρες για αναπαραγωγή ταινιών HD, δέκα ώρες για web serfing και 300 ώρες αναμονή.

Και μάλλον πρέπει να έχει δίκιο μια και στην περίπτωση του παραδείγματος που έδωσα παραπάνω είχε απομείνει ποσοστό μπαταρίας στη συσκευή μου κάτι λιγότερο από 30% και ήταν μόλις τρείς μέρες απο την πρώτη της φόρτιση.

Το μειονέκτημά της όμως είναι ότι δεν αποσπάται εύκολα από την συσκευή οπότε αν κάποια στιγμή στο μέλλον χρειαστεί αντικατάσταση ίσως να δυσκολευτείτε λίγο.

Αναφορές σε site του εξωτερικού αναφέρουν ότι είναι σχετικά εύκολη εργασία. Σημασία έχει ότι μπορεί να αντικατασταθεί αν χρειαστεί κι αυτό είναι το σημαντικό.

Στο εξοπλισμό του εκτός απο αυτά που προαναφέρθηκαν παραπάνω, διαθέτει GPS, επιταχυνσιόμετρο, Πυξίδα, Ασύρματες δικτυώσεις Wi-fi και Bluetooth, interface για docking station καθώς και μικρόφωνο, και πρόσθια κάμερα ανάλυσης 1.2Μpixel.

Στο AnTuTu benchmark σκοράρει 12.762 όπως φαίνεται στην παρακάτω φώτο.

4dockstation.jpg

6antutubenchmark.jpg

5wirelessconnections.jpg

Η 7 ιντσών οθόνη του είναι πολύ καλής φωτεινότητας, 16εκ. χρωμάτων, οπίσθιου φωτισμού IPS, με ανάλυση 1200x800 ικανή να αναπαράγει υψηλής ανάλυσης περιεχόμενο χωρίς ενοχλητικές διακοπές.

Επίσης έχει την δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας ανάλογα με το περιβάλλον ώστε να πετυχαίνουμε την μέγιστη διάρκεια μπαταρίας.

Δυστυχώς όμως θα σας δυσκολέψει αφάνταστα σε ανοιχτό χώρο και σε έντονη ηλιοφάνεια όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες συσκευές του είδους.

7movie.jpg

Στον αρχικό του εξοπλισμό το Nexus 7 δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο τα βασικά.

Φορτιστή και καλώδιο USB που χρησιμεύει για σύνδεση με τον υπολογιστή σας αλλά και για φόρτιση παράλληλα όσο είναι συνδεμένο στην θύρα USB.

Μπορεί να συνδεθεί σαν απλή φωτογραφική κάμερα στον υπολογιστή σας αλλά έτσι θα μπορέσετε να ανταλλάξετε μαζί του μόνο φωτογραφίες.

Για να μπορέσετε να έχετε πλήρη πρόσβαση στους φακέλους των πολυμέσων και των εφαρμογών του θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Windows media player.

H σύνδεση με το κινητό μου μέσω Bluetooth και η ανταλλαγή φωτογραφιών μεταξύ τους έγινε εύκολα και απροβλημάτιστα.

8packnexus7.jpg

Η τιμή του για την έκδοση των 16gb που έχουμε στα χέρια μας είναι 269 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δυστυχώς ιδιαίτερα τσιμπημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην οποία πουλιέται περί τα 220 ευρώ.

Ακόμα όμως και έτσι δείχνει να είναι μια αξιόλογη αγορά σε σχέση με ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά του και την ποιότητα κατασκευής του τα οποία είδαμε παραπάνω.

Οι άπειρες εφαρμογές που βρίσκουμε στο Google Play μπορούν να το εξοπλίσουν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η παραμετροποίηση του σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χρήστη είναι αξιόλογη και σε αυτό μάλλον βοηθάει τα μέγιστα το νέο λειτουργικό του.

Προσωπικά το Nexus 7 το απέκτησα προκειμένου να έχω κάτι βολικό μαζί μου στα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Άρα οι 7 ίντσες ήταν μονόδρομος.

Σκοπός μου επίσης ήταν να κρατάω επαφή mail και μηνυμάτων και να ξέρω ανά πάσα στιγμή - τουλάχιστον στο περίπου - που βρίσκομαι, άρα το GPS γινόταν απαραίτητη προυπόθεση.

Να περνάω ευχάριστα πολύωρες αναμονές σε αεροδρόμια και τα διάφορα ξενοδοχεία ήταν επίσης κάτι που ήταν καλοδεχούμενο άρα η αυτονομία του ήταν παραπάνω απο αρκετή θα έλεγα.

Για μένα αποτέλεσε μια αξιόλογη αγορά.

Σε αυτή τη τιμή θα προτιμούσα όμως να δίνει τουλάχιστον μια βολική θήκη μεταφοράς.

Στην συσκευασία του περιέχει μόνο τα βασικά και τίποτα παραπάνω.

Κατά τα άλλα αφήνει στον χρήστη έναν αέρα ταχύτητας, ποιότητας και άνεσης σε ότι κι αν του ζητηθεί.

varachio

Link to comment
Share on other sites

Για μένα η πιο αξιόλογη πρόταση στα επώνυμα (και λίγο πιο ακριβα ) ταμπλετ.

Στα αρνητικά η μη υποστήριξη sd card. Επίσης τι γίνεται με θύρα Hdmi και OTG?

Τέλος ενώ έχει εξαιρετικό hardware, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει τέτοιο score στο Antutu? Πώς γίνεται να έχει διαφορά μόνο 500-900 πόντους με ένα διπύρηνο ταμπλετ;

Μήπως τελικά οι 4 πυρήνες στην cpu είναι άχρηστοι;

Link to comment
Share on other sites

@ dellman - ευχαριστώ.

@ viper

Για το OTG δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνδέεται μέσω της micro USB θύρας με ένα απλό καλώδιο. Όταν το πάρω θα ποστάρω ξανά μια φώτο.

HDMI γίνεται απ' ότι διάβασα με third party εξοπλισμό αλλα γνώμη μου δεν αξίζει τον κόπο και κυρίως τα λεφτά. Αν το βρώ ξανά θα ποστάρω το link.

Για το AnTuTu το σκόρ αυτό είναι "out of the box" χωρίς καθόλου ψάξιμο.

Δεν ξέρω κιόλας, χρησιμοποιεί το benchmark όλους τους πυρήνες;

Link to comment
Share on other sites

Πάντα έχει περισσότερο ενδιαφέρον μια παρουσίαση μέλους από ενός reviewer. :)

Όσον αφορά το Nexus 7 δυστυχώς μας τα χαλάει σε θέματα υποδοχών/επεκτασιμότητας. Υποθέτω είναι το τίμημα που πληρώνεις για να πάρεις σε αυτά τα λεφτά κάτι πραγματικά επώνυμο. Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι όταν είσαι η Google θέλεις να προωθήσεις και ολίγον το cloud...

Link to comment
Share on other sites

.......Σε αυτή τη τιμή θα προτιμούσα όμως να δίνει τουλάχιστον μια βολική θήκη μεταφοράς.

Καταρχήν μεγειά !!!

Ευχαριστούμε για το user review.

Συμφωνώ για τη θήκη μεταφοράς.

Θα του έδινε παραπάνω πόντους και καλύτερο "αέρα" για την premium κατηγορία που ανήκει.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μεγειά !!!

Ευχαριστούμε για το user review.

Συμφωνώ για τη θήκη μεταφοράς.

Θα του έδινε παραπάνω πόντους και καλύτερο "αέρα" για την premium κατηγορία που ανήκει.

Από την άλλη δίνει την επιλογή στον ιδιοκτήτη να αγοράσει μόνος του αυτή την θήκη που πραγματικά του αρέσει.

Και στα 2 ταμπλετ που διαθέτω προτιμώ να διαλέξω εγώ όποια θήκη μου ταιριάζει.

Αν την είχε μέσα στην τιμή, μάλλον καμια πολύ φθηνή θα ήταν.

Εδώ ούτε η Apple δεν την κάνει δώρο, παρόλο που είναι πανάκριβο το Ipad.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.