Jump to content



Πρόβλημα με Phanteks enthoo primo


ppkstat

Recommended Posts

Λοιπόν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο κουτί. Το κουτί σε άσχετες φάσεις, αλλά κυρίως όταν ζεσταίνεται βγάζει περίεργους ήχους. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είναι ήχοι τριξίματος απο τα πλαϊνά (όταν πιέζω λίγο τα πλαϊνά κάνουν το ίδιο θόρυβο). Ίσως λόγω συστολής-διαστολής? Δεν μου έχει ξανατύχει...πώς αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο?

 

Νομίζω οτι το όλο πρόβλημα εστιάζεται στην ένωση του plexi με το μέταλλο του side panel. Μήπως χρειάζεται χρόνο για να 'κάτσει' ή κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, επειδη συμβαινει και σε εμενα, νομιζω οτι φταινε τα πλαινα και η συναρμογη τους με την οροφη. Ειναι απο τη μια λογικο (συστολη-διαστολη ), απο την αλλη δε το συναντησα σε αλλο κουτι. 

Εδω , βλεπω οτι το ιδιο προβλημα παρουσιαζεται και σε αλλους, με ολα τα phanteks κουτια. Αν ακουμπησω την οροφη, ετσι στο ασχετο, μπορει να κανει ενα κρακ μικρο , μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας. Αρα καπου εκει πρεπει να ειναι το θεμα.. Και δε νομιζω να ειναι κατι το οποιο διορθωνεται... Tουλαχιστον δε βρηκα καποιο τροπο.

 

Φυσικα , γνωμη μου ειναι , οτι δεν ειναι κατι το ενοχλητικο , γιατι ακουγεται σε συγκεκριμενες στιγμες, και για μικρο διαστημα. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα, εντάξει, προφανώς δε παίρνεις phanteks με προοπτική την πιο ήσυχη λειτουργία.

Αλλά αυτοί οι τριγμοί, ακόμη και τους πιο Dead silent fans και νερά να έχεις, είναι εκτός παιχνιδιού [emoji14]

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω οσο περναν τα χρονια η ποιοτητα κατασκευης στα κουτια εχει παει για μπανιο. Και εγω με το κουτι της υπογραφης αντιμετωπιζω αυτο το θεμα. Σε αρκετα μεγαλο και ενοχλητικο βαθμο. Τιποτα το ανησυχητικο παντως.. Το πολυ πολυ μια μερα να τα δουμε να διαλυονται επειδη αναψαμε το aircondition!!

Link to comment
Share on other sites

Δε μου κινει τετοιες υποψιες το κουτι παντως. Οτι δηλαδη θα σκορπισει , επειδη ακουγεται αυτος ο ηχος οταν θερμαινεται. Αντιθετως ειναι πολυ γερη η κατασκευη του overall. Καποιο αλλο ειναι το ζητημα και ακουγονται τριγμοι και οχι θεμα ποιοτητας κατασκευης η οποια ειναι αρκετα καλη! Επισης αυτο αρχισε να ακουγεται σε εμενα , απο τη στιγμη που εβαλα το κουτι σε διαφορετικο σημειο και εξεχουν πολυ ελαφρως τα ποδαρακια του. Αλλα ο χωρος βλεπεις... Δε μου επιτρεπει κατι καλυτερο. Δε ξερω αν παιζει κανεναν ρολο αυτο

 

ps: Αν φοβαμαι οτι κατι θα σκορπισει,  ειναι το επιπλακι πανω στο οποιο το εχω τοποθετησει :p 

Link to comment
Share on other sites

Μολις εβαλα λιγο το elemental demo dx12 που ειχα προχειρο και ανεβαζει μεχρι και 70ρια η καρτα γραφικων (σαν mini benchmark ειναι). Ακουγεται απο σχετικα ψηλα, νομιζω λογω ενωσης του πλαινου με την πλαστικη οροφη. Δε ξερω πως αλλιως να το εξηγησω. Ακουγεται μια ή δυο φορες, και μετα μια πολυ πιο χλιαρη οταν κρυωνει. 

Link to comment
Share on other sites

Lazy Dog και μένα έτσι ακριβώς. Ακόμα και να πιέσω το side panel τρίζει. Anyway επειδή με τα νερά η θερμοκρασία του κουτιού πέφτει κατακόρυφα ελπίζω να λυθεί. 'Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο. Αν το ήξερα εξ αρχής μπορεί να μην το αγόραζα το κουτί.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το'χα σκεφτει θα ειχα κανει ενα θεμα για γνωμες,  νωριτερα, πριν παρεις το κουτι.. Αλλα νομιζα οτι ειναι μονο με το δικο μου , οπου εχει περισσοτερα πλαστικα μερη απο οτι το primo, και εχει και την μιση τιμη. Οποτε θεωρησα οτι μπορει να ειναι καποια αστοχια με την οποια I'll live with. Τελικα ειναι σε ολη τη σειρα pro,luxe,primo. 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν είχα επιλογές. Μόνο 900D, entho primoo, caselabs κτλπ. Διάβασα πολύ πριν πάρω το κουτί, δεν είδα κάτι σχετικό. Anyway, μπορεί να φτιάξει αν πέσουν οι θερμοκρασίες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα απο το να δωσεις 400€ για το θηριωδες 900D ή πανω απο 400 για Caselabs, ειναι πολυ πιο προσιτη λυση το Primo! (σε θεμα "θηριο" δεν εχω δει απο κοντα το primo για να συγκρινω- το 900D το εχω δει και κοντεψα να κρυφτω μεσα :p

 

Εγω παρατηρω το τριξιμο οταν παει πανω απο 60 η καρτα γραφικων. Φανταζομαι στην καρτα που θα παρεις, θα μπουν νερα και εκει οποτε ισως να εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες... Επισης δε ξερω αν παιζουν ρολο τα ανεμιστηρια που εχω πανω (1 οροφη , 1 πατωμα , 1 στο cage , το 200ρι που εχει το αφησα μπροστα και το 140ρι πισω)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια όσο είναι μεταλλικά με πλαστικά μέρη σε ένα κουτί και μάλιστα μαζί (βλέπε πλέξι με μεταλλικές γλωσσίτσες) σε αλλαγές της θερμοκρασίας δε θα γλυτώσετε απο τη συστολή διαστολή που είναι διαφορετική για κάθε υλικό. Την ίδια κουβέντα είχα κάνει και στο ριβιού του 600Τ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τέλεια :angry: Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα? Για το primo διάβασα οτι με τον καιρό βελτιώνεται αισθητά.

 

 


Εγω παρατηρω το τριξιμο οταν παει πανω απο 60 η καρτα γραφικων. Φανταζομαι στην καρτα που θα παρεις, θα μπουν νερα και εκει οποτε ισως να εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

 

Δεν έχει να κάνει τόσο με την θερμοκρασία των components αλλά με την θερμοκρασία του κουτιού. Γενικά και στο 800D που είχα το κουτί σε φορτίο ζεσταινόταν πολύ, ειδικά στο πάνω μέρος. Με νερό δεν παίζει αυτό, ειδικά αν βγάζουν τα ψυγεία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πως δε μπορείς; Να αλλάξεις τους νόμους της Φυσικής :hehe:

 

Πέρα απο τη πλάκα δε μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Τώρα αν είσαι τόσο freak με το θέμα του ήχου δοκίμασε να ανοίξεις λίγο παραπάνω τις οπές στο πλέξι και να βάλεις μέσα σφουγγάρι. Ετσι κατά τη συστολή διαστολή θα έχει χώρο να κινηθεί αλλά ταυτόχρονα δε θα κουνάει και να χτυπάει το πλαϊνό σε συντονισμούς.

Αλλά είναι πολύ δουλειά και θέλει υπερβολική προσοχή μιας και τα ανοιγματα που πρέπει να κάνεις είναι σε κομμάτια με λίγο "ψαχνό"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.