Jump to content



Επιλογή κατασκευαστή μητρικής για Socket LGA1151


ionpan

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και κάμποσο καιρό σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο μηχάνημα για daily driver. Με την παρουσίαση των Skylake ήρθε η ώρα να φτιάξω επιτέλους ένα. Η βασική μου απορία είναι, επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με κατακευαστές μητρικών και πάνω κάτω όλοι δίνουν τα ίδια χαρακτηριστικά για storage controllers, ram, pcie κλπ. με ενδιαφέρει κυρίως η άποψή σας για after sales support, ευκολία στο RMA και αντοχή στον χρόνο. Οι μητρικές που θέλω κυμαίνονται περίπου στα 220-240 όπως η GIGABYTE Z170X Gaming 7, η ASUS MAXIMUS VIII HERO, η ASRock Z170 Extreme6 κλπ. Η απορία μου είναι καθαρά στο ποιον κατασκευαστή να επιλέξω ή ποιον να αποφύγω.

Έγινε επεξεργασία από ionpan
Link to comment
Share on other sites

Gigabyte και Asus από μένα στο budget που κοιτάς. Η Asus θεωρώ ότι είναι η Νο1 στις μητρικές από πλευράς τεχνολογίας κ.λπ., αλλά από πλευράς αξιοπιστίας και after sales support η μικρή μου εμπειρία λέει Gigabyte. Σκυλιά οι μητρικές της και πολύ καλό το RMA αν ποτέ κάτι συμβεί (σπάνια ακούς για Gigabyte, αλλά μου έτυχε κάτι παράξενο στο παρελθόν και είχα μητρική στο πιτς-φιτίλι). Αντιθέτως, για Asus έχω ακούσει/διαβάσει παράπονα για το support κατά καιρούς.

 

Γιατί κοιτάς τόσο ακριβές μητρικές; Έχουν κάτι που οι φθηνότερες δεν στο παρέχουν; Τί ακριβώς θα κάνεις;  

Link to comment
Share on other sites

Τη σημερινή εποχή , κακές μητρικές , δέν υπάρχουν ... και ειδικά ανάμεσα στις φίρμες που έχεις γράψει στο πόστ σου.

 

Οτι και να επιλέξεις (άν καλύπτει τα κριτήρια σου) θα μείνεις ευχαριστημένος.

 

Και οι 3 εταιρείες έχουν πολύ καλό support.

Μήν μπερδεύεις όμως το support της εταιρείας , με αυτό του Ελληνα αντιπροσώπου ή του καταστήματος.

Έγινε επεξεργασία από TASOS
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για GIGABYTE είμαι μεταξύ της Z170X Gaming 7 και της GA-Z170X-UD5, αλλά φαντάζομαι θα πάω για τη gaming μιας και δίνει καλύτερο ήχο (αν και δεν το θέλω για πολλά παιχνίδια το PC). Με ASUS είναι η αλήθεια ότι κι εγώ είχα κάτι τρεχάματα με μια κάρτα γραφικών και η αντιπροσωπεία με έγραψε κανονικά.

Έγινε επεξεργασία από ionpan
Link to comment
Share on other sites

Και οι 3 εταιρείες έχουν πολύ καλό support.

Μήν μπερδεύεις όμως το support της εταιρείας , με αυτό του Ελληνα αντιπροσώπου ή του καταστήματος.

 

Τάσο, αυτό για την Asus δεν ισχύει μόνο για Ελλάδα δυστυχώς. Έκανα διάφορες γύρες στο παρελθόν σε μεγάλα sites του εξωτερικού (newegg κ.λπ.) για μητρικές που με ενδιέφεραν κατά καιρούς, και διάβασα αρκετά παράπονα και εκεί. Χαρακτηριστικό με την RIVE που έχω ο ήχος. Πολλά θέματα και δεν έβγαινε και άκρη σε αρκετές περιπτώσεις. Τέλος πάντων, το ανέφερα γιατί από Gigabyte έχω αποκομίσει την αίσθηση ότι και πιό δύσκολα βγάζουν προβλήματα, αλλά και το support της δεν δημιούργησε παράπονα που διαβάζω για άλλες εταιρίες. Ότι όλες οι μητρικές πλέον είναι αξιόλογες, καμία αντίρρηση. Αλλά, καλώς ή κακώς, ο καθένας μιλάει και με την μικρή του εμπειρία.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.