Jump to content

Καινουριο DIMMακι ή υπαρχει κατι ακομη να προσπαθησω?


Recommended Posts

Χωρις πολλα πολλα αγορασα αλλο ενα DIMM 8GB να ζευγαρωσω το πρωτο.

Ενω επαιζε καλα σε γενικες γραμμες, μου βαρεσε μερικα memory_managment_error ενω ειχα ανοιχτο chrome με 20-30-40 tabs και εκανε επανεκκινηση.

 

Οπως ειναι bootαρω με memtest86+ v5.01 και ξερναει λαθη αμεσα στις θεσεις 8.6GB και 8.9GB (δειτε και τη φωτο). Αρα υποθετω αυτα ειναι στο νεο dimm.

Δοκιμασα να τρεξω τις μνημες και σε default χρονισμους στα 1333, παλι τα ιδια errors. Υπαρχει κατι αλλο να κανω για να βεβαιωθω οτι φταιει το καινουριο μαραφετι?

 

Το υπολοιπο συστημα ειναι 4790Κ και ASUS Z97i-plus

 

post-35393-0-24516700-1449757446_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις.

Εβγαλε και μονο του. Στις αντιστοιχες θεσης μνημης. Αντε παλι πισω στο αμαζον..

Link to comment
Share on other sites

Ψιλοακυρο το προηγουμενο ποστ μου.. Το εκανα πολυ βιαστηκα.

Μετα απο μερικα τεστ εχουμε τα παρακατω δεδομενα.

 

- παλιο dimm στο πρωτο slot και καινουριο στο δευτερο, βγαζει λαθη στις θεσεις μνημης 8600 και 8900 (και στα 1333 και στα 1600MHz)

- καινουριο dimm στο πρωτο slot και παλιο στο δευτερο, παλι βγαζει λαθη στις θεσεις μνημης 8600 και 8900

- καινουριο dimm στο πρωτο slot, δε βγαζει λαθη

- καινουριο dimm στο δευτερο slot, δεν ξεκινα καν, πολυ πιθανο να παιζει μονο στο πρωτο λογω itx mobo

 

Με αυτα και αυτα σκεφτομουν οτι μπορει να φταιει μερος του δευτερου slot (ειναι δυνατον?), οποτε στα καπακια βαζω αλλο κιτακι (HYPERX FURY) το οποιο δεν εβγαλε λαθη ουτε στα 1333 ουτε στα 2000 που το ανεβασα.

 

Βγαζεις κανεις συμπερασμα? Δεν εχω επικοινωνησει ακομη με αμαζον

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έκανες ένα clear cmos τότε κάνε χωρίς στη συνέχεια κάποια ρύθμιση για τις μνήμες.

 

Λες ότι "έπαιζε σε γενικές γραμμές". Τι εννοείς? μετά από πόσο καιρό αφού έβαλες τη νέα μνήμη σου έβγαλε το error? 

Edited by pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Ψιλοακυρο το προηγουμενο ποστ μου.. Το εκανα πολυ βιαστηκα.

Μετα απο μερικα τεστ εχουμε τα παρακατω δεδομενα.

 

- παλιο dimm στο πρωτο slot και καινουριο στο δευτερο, βγαζει λαθη στις θεσεις μνημης 8600 και 8900 (και στα 1333 και στα 1600MHz)

- καινουριο dimm στο πρωτο slot και παλιο στο δευτερο, παλι βγαζει λαθη στις θεσεις μνημης 8600 και 8900

- καινουριο dimm στο πρωτο slot, δε βγαζει λαθη

- καινουριο dimm στο δευτερο slot, δεν ξεκινα καν, πολυ πιθανο να παιζει μονο στο πρωτο λογω itx mobo

 

Με αυτα και αυτα σκεφτομουν οτι μπορει να φταιει μερος του δευτερου slot (ειναι δυνατον?), οποτε στα καπακια βαζω αλλο κιτακι (HYPERX FURY) το οποιο δεν εβγαλε λαθη ουτε στα 1333 ουτε στα 2000 που το ανεβασα.

 

Βγαζεις κανεις συμπερασμα? Δεν εχω επικοινωνησει ακομη με αμαζον

 

 

Είσαι σίγουρος ότι έχεις σετάρει με σωστά timings, MHz και έχεις δώσει σωστό ρεύμα; Πρέπει να σετάρεις bios στις ρυθμίσεις του πιο αργού dimm.

 

Εφόσον το έχεις κάνει αυτό, τότε απλά δεν συνεργάζονται τα δύο dimm. Καλύτερα να πουλήσεις το παλιό, να επιστρέψεις στο amazon το καινούριο και να αγοράσεις ένα dual channel kit να είσαι σίγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έκανες ένα clear cmos τότε κάνε χωρίς στη συνέχεια κάποια ρύθμιση για τις μνήμες.

 

Λες ότι "έπαιζε σε γενικές γραμμές". Τι εννοείς? μετά από πόσο καιρό αφού έβαλες τη νέα μνήμη σου έβγαλε το error? 

 

Clear cmos κανω σε καθε αλλαγη για να ειμαι σιγουρος. (βγαζω μπαταρια και τροφοδοσια)

Εννοω οτι σε απλη desktop χρηση (πχ office ή vlc) δεν εχει θεμα. Ανοιγοντας τον chrome με καμια 30αρια tabs και συνεχιζοντας το browsing σε τετοιους ρυθμους, εβγαζε το error που ειπα και εκανε επανεκκινηση

 

Είσαι σίγουρος ότι έχεις σετάρει με σωστά timings, MHz και έχεις δώσει σωστό ρεύμα; Πρέπει να σετάρεις bios στις ρυθμίσεις του πιο αργού dimm.

 

Εφόσον το έχεις κάνει αυτό, τότε απλά δεν συνεργάζονται τα δύο dimm. Καλύτερα να πουλήσεις το παλιό, να επιστρέψεις στο amazon το καινούριο και να αγοράσεις ένα dual channel kit να είσαι σίγουρος...

 

Δεν εχω σεταρει τπτ, μετα απο clear cmos τρεχω memtest σε default ρυθμισεις.

Τα δυο dimm ειναι ιδια βασει specs

 

Και εγω εκει καταληγω, δε συνεργαζονται. Ενω μονα τους παιζουν μια χαρα, τα δοκιμασα και στα 1700 memtest και δε βγαζουν λαθη. Τα model numbers ειναι CMX32GX3M4A1600C11 και CMX8GX3M1A1600C11, δηλαδη το παλιο ανηκε σε 32αρι σετακι ενω το καινουριο ειναι μονο του 8αρι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...