Jump to content



Βελτίωση γραφικών


volaria

Recommended Posts

Πριν λίγους μήνες έφτιαξα αυτό το σύστημα για απλές ανάγκες, σερφάρισμα, ταινίες και τώρα είπα να ασχοληθώ με επεξεργασία video και βλέπω πως δεν με καλύπτει.

Τι λέτε μπορώ να κάνω κάτι, παίρνει να βάλω κάρτα γραφικών?

 

CPU AMD A6 6400K 3.90GHZ BOX

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS A88XM-A RETAIL

RAM KINGSTON 4GB DDR3 1600MHZ

Link to comment
Share on other sites

επεξεργασια βιντεο θες πολυ πολυ πιο ισχυρο επεξεργαστη και τουλαχιστο 8GB ram.

 

πρακτικα κανενας apu δε κανει για εστω και λιγο σοβαρη χρηση για επεξεργασια βιντεο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για αρχη βαλε λιγη ραμ ακομη. κανε την 8GB. Και βρες και καμμια μεταχειρισμενη 7950 ~150€ 

 

Πες μας και τι κουτι/τροφοδοτικο εχεις ομως γιατι η καρτα ειναι ενεργοβορα και οι υλοποιησεις της αρκετα μεγαλουτσικες σε μεγεθος.

 

+ οτι ειπε ο Πανος, αλλα για αρχη τα παραπανω θα σε καλυψουν λιγο . Μετα κοιτας για αλλαγη πλατφορμας. Πες μας και το μπατζετ.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

προφανως θεωρει οτι η επεξεργασια βιντεο ειναι σχετικη με τα 3d γραφικα.

 

εαν και εν μερη σωστο οτι δηλαδη μια γρηγορη καρτα γραφικων με opencl/cuda θα βοηθησει αρκετα, αυτο θα συμβει μονο για ορισμενες διεργασιες και φιλτρα. Τη κυρια δουλεια τη κανει ο επεξεργαστης και ο Α6 δεν ειναι επεξεργαστης για τετοια δουλεια ποσο μαλλον με 4GB μνημη. Στο δικο μου συστημα αρκετες φορες ουτε τα 16 δε φτανουν...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με τις APUs η AMD πόνταρε πάρα πολλά στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, στοίχημα που δεν της βγήκε. Αν το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών της APU για επιτάχυνση της επεξεργασίας video, ίσως κάτι να γίνεται. Διαφορετικά νομίζω πρέπει να πας σε άλλη πλατφόρμα. Οπότε σε αυτό το σημείο ξεκινάς το κυνήγι του προγράμματος το οποίο θα υποστηρίζει AMD GPUs για επιτάχυνση της επεξεργασίας video και γενικότερα της εργασίας που θέλεις να κάνεις, αλλά δυστυχώς δεν διευκρίνισες. Ποια προγράμματα για παράδειγμα δοκίμασες και για τι είδους επεξεργασία μιλάμε;

 

Αν τώρα οι ανάγκες σου δεν είναι μεγάλες, αν δηλαδή ένας διπλασιασμός της ταχύτητας επεξεργασίας θα αρκούσε, ένας quad core FM2+ είναι η μία εκ των δύο οικονομικών λύσεων. Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δεν αξιοποιεί AMD GPUs, αλλά υποστηρίζει Nvidia CUDA, η αγορά μιας NVidia κάρτας γραφικών - ίσως κατά προτίμηση κάποιας καλής μεταχειρισμένης και όχι κάποιας φτηνής καινούριας η οποία θα είναι και πάναργη και rebrand παλιότερης κάρτας  - ίσως να είναι η δεύτερη και πλέον οικονομική επιλογή. Αλλιώς πας σε Intel πλατφόρμα και ανάλογα τις ανάγκες σου σε μοντέλο που να υποστηρίζει QuickSync.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά, ξεκίνησα από την μετατροπή παλαιών videoκασετών σε avi και μετά να τις επεξεργαστώ με κάποιο πρόγραμμα, δηλ. να κόψω και να ράψω και να δοκιμάσω να βάλω εφέ, μουσική, γραφικά κτλ.

Δοκίμασα διάφορα μικρά προγράμματα και κατέληξα στο Wondershare Filmora, που πραγματικά είναι εύκολο, απλό και δεν κολλάει καθόλου, προς το παρόν κάνει αυτό που θέλω.

Αλλά δοκίμασα και τα Pinnacle Studio_19.0.2 και CybPwrDir.Ultimate.14.0 που δεν τα καταφέρνει κολλάει.

Και με αφορμή αυτό σκέφτηκα πως θα μπορούσα να κάνω το σύστημα λίγο πιο δυνατό.

Εσείς λέτε με μία κάρτα γραφικών και περισσότερη μνήμη θα γίνει πιο δυνατό?

Ποιες κάρτες προτείνετε?

ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία από volaria
Link to comment
Share on other sites

To πρόγραμμα αυτό επιτρέπει επιτάχυνση των παραπάνω εργασιών με χρήση της κάρτας γραφικών; Στην θέση σου θα έψαχνα αυτό, να βρω πρόγραμμα που να χρησιμοποιεί και την GPU για την επιτάχυνση αυτών των εργασιών. Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο μιας και δεν ασχολούμαι με κάτι τέτοιο. Μπορείς πάντως να τσεκάρεις αν δεις αν κάποιο από τα παρακάτω απλά προγραμματάκια υποστηρίζουν κάποιες από τις λειτουργίες που χρειάζεσαι και αν κάνουν πιο γρήγορα τις εργασίες που κάνεις

 

FREE Video Converter by Freemake: MP4, MKV, MP3, AVI

HandBrake: Downloads

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.