Jump to content



Πρόβλημα με υποδοχή ρεύματος laptop


Recommended Posts

Καλημέρα. Το Acer Aspire 5630 ενός φίλου έχει εδώ και καιρό πρόβλημα με την τροφοδοσία. Δε φταίει το τροφοδοτικό, αλλά όλα δείχνουν ότι φταίει η υποδοχή, το θηλυκό βύσμα (jack). Χρησιμοποιεί μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα για να κρατάει σταθερή την επαφή του αρσενικού με το θηλυκό , αλλά με το παραμικρό κούνημα το λάπτοπ σβήνει. Τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί και με ρώτησε αν έχω ιδέα αν μπορεί να φτιαχτεί και αν αξίζει κάτι τέτοιο ή αν το κόστος το καθιστά ασύμφορο. Με τη σειρά μου, μεταφέρω εδώ τον προβληματισμό του. Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία από andfree
Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις μόνος σου την αλλαγή, το κόστος του βύσματος είναι αστείο. Αν το πας σε κατάστημα θα σε χρεώσουν γύρω στα €30-40 γιατί πιθανώς να χρειάζεται να λυθεί σε μεγάλο βαθμό το μηχάνημα για να γίνει η αντικατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από μια σύντομη έρευνα που έκανα, όντως μάλλον θα πρέπει να λυθεί όλο σχεδόν το μηχάνημα και το βύσμα θα είναι μάλλον κολλημένο στη μητρική. Δεν προσφέρεται για να πειραματιστώ, αφού δεν είναι και δικό μου το μηχάνημα. Μου δώσατε μια ιδέα για το κόστος, οι τιμές του βύσματος απ' ό,τι είδα ξεκινούν από 3.70 (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών), ελπίζω τώρα να μου κάνουν και κάποια καλή προσφορά για το service.

Link to comment
Share on other sites

Το μοντέλο είναι Aspire και όχι Extensa. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να βρώ κάτι συγκεκριμένο γι' αυτό το μοντέλο και βάσισα την υπόθεσή μου σε γενικόλογες ανάφορές, όπως αυτή εδώ (η υπογράμμιση δική μου):

 

Quote

Our full time jobs are what is shown on the pictures below, basically taking the laptops apart, remove (usually unsolder) the dc power jack from the laptop computer's motherboard …

 

Άρα μάλλον ήταν αυθαίρετη η υπόθεσή μου.

Έγινε επεξεργασία από andfree
Link to comment
Share on other sites

Ναι το βιντεάκι εδεικτικά το έβαλα για να σου δείξω την όλη διαδικασία αποσυναρμολόγησης. Αν το πας σε έναν τεχνικό που ασχολείται αρκετά με τα λάπτοπ θα το φτιάξει.

Link to comment
Share on other sites

Έπιασα να λύσω το παλιό μου Aspire 5601 που το έχω πλέον μόνο για ανταλλακτικά. Δεν μπορώ να πω ότι τα κατάφερα και πολύ καλά (ευτυχώς που δε με νοιάζει να το ξανασυναρμολογήσω, δηλαδή). Πάντως, αν και δεν κατάφερα να απελευθερώσω πλήρως τη μητρική από το πλαίσιο, μπόρεσα τουλάχιστον να αποκαλύψω το βύσμα. Μου μοιάζει για κολλημένο, γιατί δε φαίνεται να ξεκουμπώνει με μέτριο τράβηγμα.

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν όλα έχουν ένα βύσμα με κλιπάκι για να μην παίζει. Το κλιπάκι συνήθως είναι και από τη μεριά της μητρικής που δε βλέπεις λόγω χώρου. Μάλλον κάποια βίδα σου έχει ξεφύγει πάντως, δες προσεκτικά και από τις 2 μερίες, κάτω από μπαταρίες σκληρούς καπάκια κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Έβλεπα και τις δυο μεριές της μητρικής γιατί είχα απελευθερώσει πλήρως τη γωνία της, λίγο βίαια είναι η αλήθεια. Για τη βίδα είχες δίκιο, όχι μία αλλά δύο είχα ξεχάσει. Όλο το βράδυ το κοιτούσα, και τώρα τις είδα με την πρώτη ματιά. Τις ξεβίδωσα και το πλαίσιο υποχώρησε αδιαμαρτύρητα. Κρατώ πλέον τη μητρική στα χέρια μου σαν τρόπαιο, καθώς είναι η πρώτη που βγάζω. Λοιπόν, φαίνεται όντως να υπάρχει ένα κλιπάκι στο κάτω μέρος, ένα θα λασσί τετραγωνάκι που βγαίνει από μια οπή στη μητρική (θαλασσί είναι το χρώμα του βύσματος). Από την άλλη μεριά της μητρικής, τα εξωτερικά μεταλλικά μέρη του βύσματος μοιάζουν να καταλήγουν με τρόπο συνεχή σε μεταλλικές υποδοχές πάνω στη μητρική. Δεν ξέρω. Μπορώ με ασφάλεια να δοκιμάσω να το αφαιρέσω και, αν ναι, πώς;

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία θα βοηθήσει πολυ, καθώς δεν έχω ανοίξει το συγκεκριμένο Acer πότε. Συνήθως έχουν μια μεταλλική ταινία για λόγους γείωσης που αφαιρείται εύκολα και συρταρώνουν κάθετα στο σασί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.