Jump to content



Recommended Posts

 


Vwuiu4H.jpg
 

 

Γεια σας και πάλι, σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκα με ακόμα μια ενδιαφέρουσα κινέζικη συσκευή και έτσι μη χάνοντας χρόνο ετοίμασα μια παρουσίαση ώστε να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες που αποκόμισα από την χρήση της!

Σήμερα λοιπόν θα προσπαθήσω να σας περιγράψω μια συσκευή της γνωστής και μη εξαιρετέας Xiaomi. (ξιαόμι, χιαόμι, σιαόμι ή σάο μι. (θεωρώ πως πιο σωστό είναι το τελευταίο). Πριν περάσω στην συσκευή θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναδρομή για την πορεία και εξέλιξη της εταιρίας. Η Xiaomi είναι μια νεοσύστατη, ναι νεοσύστατη, εταιρία η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2011 και το 2015 σε διάστημα τεσσάρων και κάτι χρόνων κατάφερε να γίνει ο πέμπτος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Η πορεία της εταιρίας μπορεί να χαρακτηριστεί ονειρική και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει φανατικούς υποστηρικτές. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχει απλωθεί σε αγορές εκτός της Ασίας και προς το παρών πουλά επίσημα τα προϊόντα της στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ινδία.

Φτάνει όμως με την εισαγωγή, θα περάσω γρήγορα στην περιγραφή της συσκευής! Το Xiaomi Redmi 3 απόγονος του Xiaomi Redmi 2 / Redmi 2 Pro και πρόκειται για μια συσκευή που δεν ακολουθεί την εύκολη πεπατημένη οδό των 5.5” (inch) αλλά διαθέτει μια 5” οθόνη με αρκετά μαζεμένες διαστάσεις. Προσωπικά την βρίσκω μια αρκετά καλοσχεδιασμένη συσκευή και το δικαιολογώ έχοντας στην κατοχή μου την περσινή ναυαρχίδα της ίδιας εταιρίας, το Xiaomi MI4, όπου σε σύγκριση με το Redmi 3 διαφέρουν κατά μόλις ένα χιλιοστό του μέτρου σε μέγεθος, ενώ η ζυγαριά βγάζει νικητή το Redmi 3 κατά πέντε ολόκληρα γραμμάρια. Οι διαστάσεις του είναι 139.3 x 69.6 x 8.5 mm και το βάρος του 144 γραμμάρια.


Πακέτο - Παρελκόμενα

Θα προχωρήσω με την κλασική μου μέθοδο, δηλαδή την περιγραφή του πακέτου και των παρελκόμενων. Το κουτάκι μέσα στο οποίο ήρθε το Redmi 3 είναι ιδιαίτερα μικρό, παρόμοιο όμως σε εμφάνιση και σχεδιασμό με τα κουτιά αντίστοιχων ακριβότερων μοντέλων της εταίρας. Ανοίγοντας το, βρίσκουμε σε πρώτη θέα την συσκευή, όπου δεν έχει κάποια άμεση προστασία, δηλαδή δεν περικλείεται από κάποια κορνίζα με σφουγγαράκι ή να είναι βαθύτερα από το ύψος του κουτιού. Στην συνέχεια βρίσκουμε τον αρκετά ποιοτικό φορτιστή των 2.0Amber, ένα USB 2.0 / micro USB καλώδιο, μια ζελατίνα προστασίας (η συσκευή μου ήρθε ανοιγμένη / ελεγμένη και άρα δεν ξέρω αν μου την έκαναν δώρο), μερικά εγχειρίδια και την κλασική ακίδα που χρησιμεύει στην αφαίρεση του sim try. Να σημειώσω ότι ο φορτιστής δεν είναι συμβατός με τις δικές μας Ευρωπαϊκές πρίζες και άρα αν σκοπεύετε να το αγοράσετε πρέπει να προμηθεύετε έναν US to EU power μετατροπέα. Επίσης, δεν θα βρείτε ακουστικά, ούτε άλλα καλούδια.

 

 


 


JrqtMIL.jpg

B70t6eT.jpg

9rBfuRc.jpg

7iwMxu6.jpg
 

 

Πρώτη Ματιά / Εξωτερική Εμφάνιση

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο θα σταθώ λίγο παραπάνω καθώς ο σχεδιασμός και η εμφάνιση της συσκευής μου άρεσε πάρα πολύ και επίσης είμαι λάτρης των 5” smartphone, καθώς προσωπικά βρίσκω κάπως άβολα τα μεγαλύτερα 5.5”, πόσο μάλλον τα ακόμα μεγαλύτερα. Αρχικά, ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου άφησε η εφαρμογή μετάλλου στο πίσω μέρος του Redmi 3, σημειωτέον ότι ακολουθεί unibody σχεδιασμό, δηλαδή χωρίς αφαιρούμενο καπάκι και μπαταρία. Αυτό προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, αντιθέτως το προτιμώ καθώς θεωρώ ότι οι unibody συσκευές είναι πιο όμορφες (απόψεις είναι αυτές!). Αξίζει όμως να αναφέρω ότι στο πίσω μέρος συναντάμε δύο οριζόντιες λωρίδες από πλαστικό, όπου πίσω τους κρύβονται όλες οι κεραίες της συσκευής και διευκολύνουν την διέλευση σήματος (wifi και δίκτυο κινητής τηλεφωνίας). Τέλος, πίσω βρίσκουμε μια 13MP κύρια κάμερα, η οποία είναι κατασκευασμένη από την Samsung, ένα single LED flash με αρκετά καλή απόδοση, το ποιοτικό ηχείο και τον χαρακτηριστικό ανάγλυφο κυψελωτό σχεδιασμό.
Στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε την πεντάρα οθόνη, η οποία περικλείεται από μέτρια bezels, την 5MP selfie κάμερα, το multicolor notification LED και τρία capacitive buttons, με εμφανή την έλλειψη του οπίσθιου φωτισμού! Στο αριστερό μέρος υπάρχει μόνο το SIM try, ενώ στο δεξί υπάρχουν τα volume UP / DOWN buttons και το power button αντίστοιχα. Στο επάνω μέρος βρίσκουμε την 3,5 jack υποδοχή για ακουστικά, το κύριο μικρόφωνο και έναν IR blaster. Τέλος, στο κάτω μέρος υπάρχει μόνο η micro USB υποδοχή και ένα δεύτερο μικρόφωνο για noise cancellation.

 

 


 


WzkRbhD.jpg

o4bMqZF.jpg

DjC7xSD.jpg

uZc4Z2b.jpg

qmEOLJC.jpg

65ydRHo.jpg

JDPAvCF.jpg

W49F4OK.jpg

7QEuF8v.jpg
 

 

Χαρακτηριστικά

· 5-inch, HD 1,280x720-pixel
· Eight-core Snapdragon 616 processor 1.5GHz
· 2GB of RAM
· 16GB of internal storage
· 128GB microSD card slot for external storage
· 4,100mAh battery
· 13-megapixel camera
· 5-megapixel front-facing cameras
· Dual-SIM
· 4G LTE
· MIUI 7

Στον τομέα των χαρακτηριστικών θεωρώ πως έχουμε ένα ωραίο πάντρεμα καθώς ναι μεν έχουμε μια σχετικά μικρής ανάλυσης LCD IPS OGS (One Glass Solution) panel, το οποίο όμως δείχνει πολύ ποιοτικό και διαθέτει refresh rate στα 60Hz, όπου σε συνδυασμό με τον νέο Snapdragon 616 και τα 2GB μνήμης RAM έχουμε έναν πολύ αποδοτικό αποτέλεσμα. Ο SD 616 είναι ο απόγονος του επιτυχημένου οχταπύρηνου SD 615 όπου διαφέρει από αυτόν ως προς την συχνότητα λειτουργίας, τα νέο LTE modem και την λιγότερη κατανάλωση. Επίσης διαθέτει οχτώ ARM A53 πυρήνες και το Adreno 405 υποσύστημα γραφικών. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεται ότι το Redmi 3 υποστηρίζει δύο κάρτες SIM και micro SD κάρτα, αλλά δυστυχώς όχι ταυτόχρονα, άρα μπορείτε να έχετε είτε μια κάρτα SIM και μια micro SD κάρτα, είτε δύο κάρτες SIM δίχως micro SD κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δυστυχώς δεν υπάρχει υποστήριξη για την LTE 800MHz ασύρματη συχνότητα και έτσι ορισμένοι χρήστες WIND ίσως δεν έχουν LTE υποστήριξη σε κάποιες περιοχές.
Τέλος, οφείλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την μπαταρία τέρας που κατάφερε να χωρέσει η Xiaomi μέσα στο μικροσκοπικό Redmi 3. Τα 4.100mAh μπαταρίας μπορούν να προσφέρουν ως και 10 ώρες SOT (Screen On Time) και ίσως ακόμα περισσότερο κατά την έλευση του Android 6.0, και επίσης μπορούν να αντέξουν ως και δύο μέρες μέτριας προς έντονης χρήσης. Το hardware της συσκευής δεν είναι power-hungry και έτσι η μεγάλη μπαταρία, κυριολεκτικά τα σπάει. Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συσκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η μπαταρία του!


Κάμερα

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο της συσκευής θα εκφράσω την ικανοποίηση μου από τις δύο κάμερες τις συσκευής, εμπρόσθια και πίσω κάμερα αντίστοιχα, καθώς και οι δύο, μπορούν να αποτυπώσουν καθαρές φωτογραφίες την ημέρα με καλή ευκρίνεια και χρώματα. Βέβαια στις νυχτερινές λήψεις υπάρχει το κλασικό για τις κινέζικες budget συσκευές φαινόμενο θορύβου, αλλά μπορώ να πω ότι το μονό LED flash κάνει αρκετά καλή δουλειά.
Σας παραθέτω ένα δείγμα από τις ικανότητες τις πίσω κάμερες, όπου μέσα σε αυτό θα βρείτε δύο νυχτερινές φωτογραφίες με την πρώτη να “φωτίζεται” από ένα κοινό οικιακό φωτιστικό οροφής, ενώ στην δεύτερη το μόνο φως στο δωμάτιο έρχεται από το LED flash.

 

 


 


HDR
G698Lre.jpg

BjvN6h5.jpg

zTMGpwN.jpg

UUketQm.jpg


cDvT7tR.jpg

HDOQTUp.jpg

Vg4pU1m.jpg

ktDUYLp.jpg
 

 

 

Λογισμικό

Η έκδοση λογισμικού που τρέχει στην συσκευή είναι το MIUI V7.1, custom skin που βασίζεται στο Android Lollipop 5.1.1 64bit. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η MIUI δεν είναι ένα απλό skin καθώς περιέχει λειτουργίες, εμφάνιση και άλλα χαρακτηριστικά που ξεφεύγουν από την αυστηρή δομή του καθαρού Android. Η νέα MIUI V7 προσφέρει νέες δυνατότητες, όπως DnD mode, child mode, one hand mode, lite mode, προφίλ για την μπαταρία, προφίλ για τα ακουστικά, δυνατότητα παραμετροποίησης των κουμπιών, της lock screen, των notifications, των θεμάτων, του χρώματος του Notification LED και τέλος του status και notification bar. Οι δυνατότητες της MIUI v7 δεν σταματούν εδώ αλλά είναι δύσκολο να περιγραφεί ολόκληρο το λογισμικό δίχως να γραφτεί ένα πλήρες review γι΄αυτό και έτσι θα σταματήσω εδώ, παραθέτοντας ορισμένα screen shots από τα settings. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στην stock κινέζικη ROM υπάρχει bloatware και λείπουν τα Google services και Playstore αντίστοιχα (περνιούνται εύκολα όμως)

 

 


 


OB7ZQTl.png

h10xorQ.png

WAGVNHr.png

eQYMGAc.png

wIC4suD.png

zFAFSsq.png

GQVZy28.png

NpWPKBi.png

 

 

 

Benchmarks

 

 


 


YEhuMgS.png

QYCAoik.png

dOBPXkF.png

gFKQPOO.png

1J8FC4B.png

DyxtJvr.png

CwjQhmn.png

53Wrv07.png

4NB2zP8.png

FCHKjZi.png

UOGDuix.png

I9744QW.png


Υπέρ / Κατά / Ουδέτερα

Υπέρ
Premium ποιότητα κατασκευής
Desing
Επιδόσεις
Μπαταρία / Αυτονομία
Κάμερα
Dual SIM
SD card υποστήριξη

Ουδέτερα
Τιμή που πλησιάζει το Redmi Note 2 (αν και 5.5”)
Μη υποστήριξη ελληνικών

Κατά
Κλειδωμένος Bootloader
Bloatware
Μη υποστήριξη 800MHz LTE συχνότητας
 

 

 

Υπέρ / Κατά / Ουδέτερα

Υπέρ
Premium ποιότητα κατασκευής
Desing
Επιδόσεις
Μπαταρία / Αυτονομία
Κάμερα
Dual SIM
SD card υποστήριξη

Ουδέτερα
Τιμή που πλησιάζει το Redmi Note 2 (αν και 5.5”)
Μη υποστήριξη ελληνικών

Κατά
Κλειδωμένος Bootloader
Bloatware
Μη υποστήριξη 800MHz LTE συχνότητας

 

 

 

 

 

Επίλογος
Το Xiaomi Redmi 3 μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Αρχικά, η ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά και η προσεκτική επιλογή των υποσυστημάτων έγινε με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν υπερβολές ούτε σημαντικές ελλείψεις, πλην της 800MHz LTE συχνότητας.
Στην κατηγορία των 5” το Xiaomi Redmi 3 είναι μια άκρως ανταγωνιστική συσκευή με κόστος περίπου $150 και υπερτερεί σχεδόν από τις περισσότερες συσκευές σε αυτή την τιμή. Τέλος, το προμηθεύτηκα από το ηλεκτρονικό κατάστημα honorbuy.com, και έφτασε στην πόρτα μου σε 4 εργάσιμες μέρες από την EU αποθήκη τους!

Έγινε επεξεργασία από p_under
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.