Jump to content



Recommended Posts

 


2NiejUR.jpg
 

 


Χαιρετώ όλη την αγαπημένη κοινότητα, ξεκινώντας ακόμα μια παρουσίαση μου! Σήμερα λοιπόν θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις εμπειρίες που αποκόμισα κάνοντας χρήση (για λίγο καιρό μεν) του Bluboo X9. Πριν περάσω στην περιγραφή της συσκευής οφείλω να πω δύο λόγια για την κατασκευάστρια εταιρία. To brandname της Bluboo είναι φρέσκο στην αγορά και η εταιρία δεν έχει καταχωρίσει πολυάριθμες συσκευές στο βιογραφικό της. Παρόλα αυτά όμως πίσω από το όνομα της εταιρίας κρύβεται μια γνωστή (για τα δεδομένα της Κίνας) OEM (Original Equipment Manufacturer) εταιρία όπου μέχρι πρότινος είχε δράση αποκλειστικά ως OEM, αλλά πήρε την απόφαση να λανσάρει την δική της μάρκα, και έτσι εγένετο Bluboo!
Θα με ρωτήσετε τώρα και με το δίκιο σας πως αποφάσισα να προτείνω μια σχετικά μικρή εταιρία σε φιλικό μου πρόσωπο. Έχοντας μια εμπειρία από την εταιρία στο παρελθόν, και κρίνοντας με βάση τα χαρακτηριστικά και την τιμή που ζητούσε το X9 γι αυτά, θεώρησα ότι είναι μια value for money συσκευή, η οποία μάλιστα θα καλύψει τις ανάγκες του αγοραστή.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι να φτάσει η συσκευή και ως ότου να κάνω το τελετουργικό unboxing της είχα μια αγωνία για την ποιότητα κατασκευής. Αμέσως μόλις λοιπόν, έπιασα για πρώτη φορά την συσκευή στα χέρια μου η πολυήμερη αγωνία μου εξαφανίστηκε αυτοστιγμεί!
 
 
Πακέτο - Παρελκόμενα
 
Πριν όμως προχωρήσω στην περιγραφή του ποιότητας και εξωτερικής εμφάνισης του X9, θα γράψω δύο ακόμα γραμμές για τα κουτί και τα παρελκόμενα. Στο εσωτερικό του μαύρου και μη περιγραφικού κουτιού βρίσκουμε αρχικά την συσκευή, τον φορτιστή, το καλώδιο USB / micro USB, μια ζελατίνα προστασίας και ένα 3.5mm Male to Female Jack καλώδιο ήχου. (μπορείτε να παίζετε την μουσική του κινητού σας μέσω των ηχείων (και όχι μόνο) του αυτοκινήτου – yupiii!)
 
 
 

 

 


yqIIXvJ.jpg

XlEDUVL.jpg

hHGjzpL.jpg

6ZIU3Aj.jpg

731B1Ks.jpg
 


 

 

Πρώτη Ματιά / Εξωτερική Εμφάνιση
 
Πιάνοντας για πρώτη φορά στα χέρια μου το X9, μου έκανε εντύπωση η στιβαρή κατασκευή – βαριά μεν και σχετικά μεγάλη στο μέγεθος για την κατηγορία οθόνης. Το X9 ζυγίζει 166 γραμμάρια και το μέγεθος του ανέρχεται σε 71.0 mm x 145.0 mm x 7.9 mm. Επίσης, παρόλο που το κυρίαρχο υλικό κατασκευής είναι το πλαστικό, στα πλάγια της συσκευής βρίσκουμε ένα μεταλλικό περίγραμμα που αναδεικνύει την αισθητική πλευρά της συσκευής αλλά της χαρίζει επίσης καλύτερο κράτημα.
Το X9 παρά το μέγεθος του κάθετε καλά στο χέρι δίχως να γλιστράει πολύ, αυτό οφείλετε στο ότι η Bluboo έχει ως γνώμονα της κατασκευής ποιοτικώς συσκευών, με ωραία εμφάνιση και ποιοτικά υλικά κατασκευής. Βέβαια θα προτιμούσα το X9 να ήταν λίγο πιο ελαφρύ αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα!
Ξεκινώντας την περιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης του X9 θα αρχίσω παραδοσιακά από το εμπρόσθιο μέρος και θα σταθώ στην οθόνη. Για την οθόνη του X9 έγινε χρήση του 2.5D σχεδιασμού χωρίς να λείπει βέβαια η Corning Gorilla Glass 3 επικάλυψη. Στην συνέχεια συναντάμε τρία
Capacitive πλήκτρα, όπου μόνο το κεντρικό – home button, έχει οπίσθιο LED φωτισμό. Στο επάνω μέρος του X9 βρίσκεται η μέτρια 5MP κάμερα και οι αισθητήρες.
Κοιτάζοντας την πίσω όψη της συσκευής αμέσως ξεχώρισα τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, την κύρια 13MP κάμερα της Omnivision μαζί με το single LED flash και το ανάγλυφο λογότυπο της εταιρίας. Το πίσω καπάκι αφαιρείτε εύκολα με την βοήθεια της εγκοπής που βρίσκεται στα αριστερά (κοιτώντας την πίσω όψη της συσκευής) και μας προσφέρει πρόσβαση στα ενδότερα της συσκευής.
Τέλος, περιμετρικά και συγκεκριμένα στην δεξιά πλευρά βρίσκονται το power button και τα volume up/down buttons αντίστοιχα. Στο κάτω μέρος του μεταλλικού περιγράμματος βρίσκονται το ηχείο μαζί με την τρύπα του μικροφώνου, ενώ στην επάνω μεριά βρίσκεται η micro USB υποδοχή και το 3.5mm jack.
 
 

 

 


aS8tJh6.jpg

yja9IvS.jpg

LpXVL44.jpg

RzknGlS.jpg

tmG19Zj.jpg

yE6Uojw.jpg

wTV8Clr.jpg

fVBqHHh.jpg

9gEQAZX.jpg

DcUFOCe.jpg

phIv3OR.jpg

VyM7jlW.jpg

uY42mlr.jpg

3e8qYo7.jpg

i5JG44d.jpg

gY6zwba.jpg

8MwJXkO.jpg

j0muSXF.jpg

3HCRyS4.jpg
 


 

Χαρακτηριστικά
 
·         5inch full-HD (1920x1080, 440ppi) 2.5D JDI IPS display
·         Android 5.1 Lollipop
·         1.3GHz MediaTek MT6753 64-bit octa-core processor, Mali-T720 GPU
·         3GB RAM
·         16GB storage plus microSD support
·         4G (FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz), dual-SIM dual-standby (one full-size, one Micro-SIM)
·         dual-band 802.11a/b/g/n Wi-Fi
·         Bluetooth 4.0
·         GPS, A-GPS, GLONASS
·         HotKnot
·         rear-mounted fingerprint scanner (0.5-second recognition)
·         OV 13Mp rear camera with LED flash
·         5Mp front camera
·         2520mAh removable battery
·         71.5x7.9x145mm
·         166g
 
 
Κάμερα
 
Και οι δύο κάμερες του Bluboo X9 δεν είναι κάτι το συναρπαστικό και έτσι δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι. Στις σκηνές με έντονο φως κατά την διάρκεια της ημέρας η πίσω μπορεί να αποτυπώσει ικανοποιητικά τα αντικείμενα, ενώ κατά τις νυχτερινές λήψεις η ύπαρξη του θορύβου είναι παραπάνω από αρκετή. Τέλος, παρατήρησα ότι έχει ένα θέμα με την εστίαση άρα ο χρήστης πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω για μια σωστή φωτογραφία.  
 
Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις δυνατότητες της κάμερας
 
 
Benchmarks
 
Σε αυτό το κεφάλαιο θα πάρετε μια γεύση από τις καθαρές επιδόσεις του X9! Πάλι δεν έχω πολλά να πω, ώστε να αφήσω τα νούμερα να μιλήσουν από μόνα τους.
 
 
 

 

 


JE52hsT.png

3leTtBJ.png

i3aa563.png

c46H8QD.png

Aee3iQx.png

c7sv53x.png

c4VmwWW.png

Iuzbepg.png

RLHTuJH.png

XwgcSuN.png

rp8u0Eq.png

1gGXZok.png

W9IaSmF.png
 


 

 

Υπέρ / Κατά / Ουδέτερα
 
Υπερ
Οθόνη / ανάλυση οθόνης
Τιμή
3GB RAM
Fingerprint sensor
Dual sim
Ποιότητα κατασκευής
 
Ουδέτερα
Κάμερα
Wifi
Φωτιζόμενο μόνο το home button
 
Κατά
Υποστήριξη για standard sim μέγεθος στο sim try 1
 
 
 

 


 


 
 
Final Words
 
Το Bluboo X9 προσπάθησε να συνδυάσει τα πάντα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Σε κάποιους τομείς ήταν εξαιρετικό, ενώ σε άλλους αρκέστηκε στην μετριότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ένα αξιόλογο τηλέφωνο, όπου απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν χαρακτηριστικά όπως fingerprint scanner, dual sim υποστήριξη, άφθονη μνήμη RAM και ικανοποιητικές επιδόσεις. Σε καθημερινές διεργασίες ανταπεξέρχεται με σχετική άνεση, ενώ υστερεί στο κομμάτι της φωτογραφίας.
 
Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 130€ - 140€ και είναι μια δυνατή πρόταση για την κατηγορία τιμής!
 
Όσο χρονικό διάστημα το χρησιμοποίησα δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέραν των αραιών αποσυνδέσεων στο wifi και σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος!
 
Tέλος, εδώ μπορείτε να δείτε το album φωτογραφιών στην ανάλυση που βρίσκονται και παραπάνω, ενώ εδώ θα το βρείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση
 
Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας!

Έγινε επεξεργασία από p_under
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ωραια παρουσιαση.

Εχει αρκετες προτασεις με τον 6753 πανω. Μια που ειχε πεσει το ματι μου προσφατα ειναι το Ulefone Vienna με 5.5" 3GB Ram και το oukitel U10. 

Αν εχεις αποψη και γι'αυτα , θα ηταν ενδιαφερον :)  Ειδικα για το ulefone ενδιαφερεται ενα φιλαρακι αρκετα! Αν και παιζεις στα ορια του να προτιμησεις το redmi note 3 οταν κοιτας κατι στα 170$ απο Κινα μερια...

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Ωραια παρουσιαση.

Εχει αρκετες προτασεις με τον 6753 πανω. Μια που ειχε πεσει το ματι μου προσφατα ειναι το Ulefone Vienna με 5.5" 3GB Ram και το oukitel U10. 

Αν εχεις αποψη και γι'αυτα , θα ηταν ενδιαφερον :)  Ειδικα για το ulefone ενδιαφερεται ενα φιλαρακι αρκετα! Αν και παιζεις στα ορια του να προτιμησεις το redmi note 3 οταν κοιτας κατι στα 170$ απο Κινα μερια...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Από τις δύο συσκευές, δυστυχώς δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω πιάσει στα χέρια μου παλιότερα καμία από τις δύο μάρκες. Αλλά συμφωνώ με το redmi note 3! Είχα για λίγο καιρό το redmi note 2 και είχα τις καλύτερες εντυπώσεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ψαξω να βρω κανα βιντεο , αν και το μονο που βρηκα ειναι ενος pre-production κινητου για το Ulefone. Θα του ψησω τον εγκεφαλο του φιλου για το rn3 pro :p 

Ευχαριστω για την απαντηση :) 

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Θα ψαξω να βρω κανα βιντεο , αν και το μονο που βρηκα ειναι ενος pre-production κινητου για το Ulefone. Θα του ψησω τον εγκεφαλο του φιλου για το rn3 pro :p 

Ευχαριστω για την απαντηση :) 

το pro είναι μια κατηγορία πάνω κατά την γνώμη μου! (και εγώ προτιμώ τους SD έναντι των MTK) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτο σε ρωτησα για τα παραπανω, διοτι βλεπω και το bluboo εχει τον 6753 και δεν εχω ακουσει τα καλυτερα. Τον βαζουν για να ριξουν το κοστος, και σαφως δεν ειναι για power users. Οχι οτι ο φιλος που ειπα ειναι power user, αλλα θα εκτιμησει την lag-free εμπειρια! ;) Αν και παιζει σημαντικο ρολο και η εκαστοτε rom...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.