Jump to content



Μετάβαση σε VDSL


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αυτη τη στιγμή είμαι κάτοχος Cyta (24αρι) και σκέφτομαι να δοκιμάσω να αφήσω το adsl και να μεταβώ σε vdsl

Μόνο η Wind βέβαια μπορεί να μου προσφέρει VDSL στην περιοχή μου.

Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει τον κόπο να κάνω μια τέτοια κίνηση γιατί τα νούμερα της γραμμής δεν είναι και τα καλύτερα :p

 

Capture.PNG

Link to comment
Share on other sites

Μαθε απο ποσο μακρια θα παιρνεις VDSL και μετα βλεπεις.

 

Αναλογα την περιοχη βεβαια, δινουν απο αλλα σημεια ADSL και VDSL.

 

Αν πραγματικα εισαι σε 24αρα και πιανεις 6, τοτε εισαι λιγο πολυ οπως ημουν εγω χρονια πριν βαλω VDSL καπου στα 2.5-3 χιλιομετρα απο το κεντρο και τωρα εχω το καφαο στα 25 μετρα εδω και 2 χρονια και προφανως η διαφορα ειναι τεραστια..

 

Αν και αν εχεις μονο Wind δεν νομιζω να δινει απο καφαο? Εκτος αν αλλαξε κατι οποτε αν δινει απο κεντρο, δεν μπορεις καν να βαλεις VDSL.

Γενικα ψαξτο και μην βιαστεις.

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με την Cyta μου είπε πως ειμαι στα 4800μ απο το κέντρο. Πήρα και στον ΟΤΕ και μου είπε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. 

Παρ ολα αυτά η Wind μπορεί.. Εκεί σκαλώνω.. Να πάρω τους δρόμους να βρώ το Καφαο ( αν εχει αλλαχτεί) ??  Αλλα αν είχε ο ΟΤΕ γιατί μου λέει οχι? Και η Wind γιατί μπορεί? Να μου δώσει απο το κέντρο VDSL, στα 5χλμ μακρια? Και μάλιστα μου λέει θα πιάνω και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, περίπου 30.. (λέμε τώρα :p)

Link to comment
Share on other sites

VDSL υπάρχει στα 800m και κάτω.. μη διανοηθείς να κάνεις κάτι αν είσαι στα 4800m.

Το έκανα πριν 2-3 χρόνια, ενώ ήμουν ήδη στη wind, που με έπεισαν πως με μόνο 10€ παραπάνω, θα έχω αντί για 16-17mbps --> 30mbps. Μάπα το λάχανο. Η απόσταση ήταν πάνω από 800m, οπότε δεν έπιανα το πολυπόθητο τότε 30άρι. Το ακύρωσα μετά τον πρώτο μήνα, ευτυχώς τότε χωρίς έξτρα χρεώσεις. Επειδή τότε είχα γράψει κι εδώ στο ανάλογο θέμα τις εμπειρίες μου, νομίζω δεν έπιασα καν 24mbps.. δεν θεωρώ πως αξίζει καν.. ειδικά αν είσαι σε τετοια απόσταση... άσε τι υπόσχονται.. ο ΟΤΕ σε αυτό είναι πιο κύριος, αφού αν δεν είσαι στα <800m, δεν το συζητά καν.. 

 

Βέβαια τώρα έχουν φέρει κέντρο στα 50 μέτρα από το σπίτι μου (μένω κοντά στη γωνία του τετραγώνου), αλλά πλέον δεν έχω καν internet σπίτι.. 

Link to comment
Share on other sites

Σε δουλεύει ψιλό γαζί η Wind.


Είσαι λιγότερο από 4800μ.
Από την στιγμή που δεν έχει διαθεσιμότητα VDSL2 ο ΟΤΕ για το νούμερο σου, δεν έχει ούτε άλλος, και από την στιγμή που έχεις απόσταση >1000μ από το ΑΚ, VDSL2 για εσένα γιοκ με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να γίνει FTTC στην περιοχή σου ( που σηματοδοτείται με το πέρασμα οπτικών ινών από τα ΚΑΦΑΟΥ πρός το Α/Κ και την τοποθέτηση των ενεργών καμπίνων ( οι νέες 3φυλλες και 2φυλλες ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.