Jump to content



Νεo Laptop και άμεση αναβάθμηση του


Recommended Posts

Κατέληξα μετά απο μελέτη να πάρω AYTO το λάπτοπ της MSI 

  • Μοντέλο ΕπεξεργαστήIntel Core i7-6700HQ
  • Χωρητικότητα Δίσκων1TB HDD & 128 GB SSD
  • Μέγεθος Μνήμης RAM8 GB
  • Μέγεθος Οθόνης17.3''
  • Λειτουργικό ΣύστημαWindows 10 (64bit)
  • Chipset Κάρτας ΓραφικώνnVidia GF GTX960M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέλω όμως να το βελτιώσω λίγο ακόμα και σκέφτομαι να του αλλάξω την RAM με AYTH  και τον M.2 SSD με AYTON

Ποια η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Οι Kingston που σκέφτεσαι λογικά θα παίξουν μια χαρά.

Από τη στιγμή όμως που σκέφτεσαι να βάλεις SSD Μ.2, γιατί δεν παίρνεις αυτό;

 

http://www.you.gr/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/laptop-msi-ge72-6qc-022nl-apache-%28i7-6700hq-8gb-1t

 

Και να γλιτώσεις τα 100€ του SSD που για να πούμε την αλήθεια είναι πολλά για 128αρη SSD SATA, ότι κι αν είναι αυτός. Εκτός αν έχει κάποια άλλη διαφορά από αυτό που λες, που δεν την είδα.

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας παρόμοιο μηχάνημα έχω να πω πως ελάχιστες διαφορές θα δεις από τις αναβαθμίσεις που θέλεις να κάνεις. Εκτός φυσικά και εάν θέλεις όντος τα 16GB ram. Και αυτό το λέω διότι το μηχάνημα πάει σφαίρα σε απλά πραματάκια και games. Εαν δεις ότι δεν σε καλύπτει κάνε την αναβάθμιση. Και εγώ πριν το πάρω έλεγα να αναβαθμίσω σε 16gb ram αλλά τελικά δεν χρειάζεται.  Ο σκληρός είναι ssd M2 μπορεί να μην φτάνει τις επιδώσεις του  Samsung αλλά είναι πραγματικά πολύ καλός

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχεις δίκιο , αλλά πιστεύω ότι το λάπτοπ θα αναπνεύσει με 16GB όχι μόνο σε άποψη μεγέθους , αλλά και με την ενεργοποίηση dual channel αφού θα έχω μνήμες και στα 2 slots.

Τέλος ο 128άρης SSD δεν θα με καλύψει με το καλημέρα, αφού ενα diablo 3 starcraft 2 και WoW να βάλω καθάρησε. χώρια ότι ο samsung είναι 4 φορές πιο γρήγορος απο τον σάπιο M.2 που έχει απο την μάνα του. Ασε που τελικά ο φίλος jax7480 μου άνοιξε τα μάτια και μου έδειξε το ίδιο μοντέλο, απλά χωρίς SSD οπότε γλυτώνω 100€

 

ένα τόσο δυνατό λάπτοπ είναι κρίμα να έχει τέτοια χαζά bottlenecks

 

YΓ. Καλά σε αυτό το thread είναι όλοι απο Θεσσαλονίκη?!?!?

Έγινε επεξεργασία από mib
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θέλεις μεγαλύτερο χώρο στο δίσκο τότε πάω πάσο. Και με 100 ευρώ επιπλέον παίρνεις έναν από τους καλύτερους δίσκους. Για μνήμες να σου πω την αλήθεια και εγώ όταν το πρωτόπειρα είχα παραγγείλει μαζί 2 χ 8gb αλλά τελικά όταν είδα πως ίσως να παίζει πρόβλημα με την εγγύηση και γενικότερα όταν είδα πως το μηχάνημα δεν καταλαβαίνει τίποτα ακύρωσα την παραγγελία. Εάν σου ταιριάξουν οι μνήμες πάντως και βάλεις και τον δίσκο γράψε τις εντυπώσεις σου για να έχουμε και εμείς μια ιδέα σχετικά

Link to comment
Share on other sites

Το παρήγγηλα.

 

Το περιμένω απο την επόμενη εβδομάδα, γιατί ήταν διαθέσιμο κατοπιν παραγγελίας.

 

Πήρα τελικά  AYTEΣ τις μνήμες 

Και AYTON τον SSD M.2

 

Πιστεύω ότι εκτός απο το μέγεθος της μνήμης που θα έχω ένα μικρό όφελος, θα έχω μεγαλύτερο όφελος απο τον διπλασιασμό της ταχύτητας του συνόλου της μνήμης αφου θα δουλεύει σε dual channel ταχυτητες...

 

 

 

 

Σχετικά με την εγγύηση σου παραθέτω την επικοινωνία μου με το επίσημο service MSI στην Ελλάδα.

 

 

Καλημέρα,

 

 

 

Θα ήθελα μια διαβεβαίωση σχετικά με την εγγύηση των laptop της MSI. Αν δεν κάνω λάθος το επίσημο service στην Ελλάδα είναι η brainstust.

 

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα λάπτοπ της MSI, παρατήρησα ότι υπάρχει ένα αυτοκολλητάκι πάνω από μια βίδα στον πάτο του λαπτοπ το οποίο γράφει Warranty void if removed. Επειδή προτίθεμαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στον M2 SSD αλλά και να προσθέσω RAM, ήθελα να σας ρωτήσω αν συμφωνεί το service με την απάντηση που δίνει η MSI στο επίσημο της site εδώ: ( https://service.msicomputer.com/msi_user/support/techfaqdetail.aspx?formid=3070 )

 

Αλλά και σε απαντήσεις σε emails χρηστών ανά τον κόσμο εδώ: ( https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/3udzsu/msi_laptop_has_a_sticker_that_states_void_if/ )

 

Θα ήθελα την δική σας απάντηση αφού σε περίπτωση ανάγκης service θα απευθυνθώ σε σας, και θα ήθελα να ξέρω αν η πολιτική εγγύησης της MSI πάνω στο θέμα αυτό, ισχύει και στην Ελλάδα.

 

 

 

Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

 

Καλησπέρα,

 

Ισχύει το ότι μπορείτε να αφαιρέσετε το κάτω κάλυμμα του μηχανήματος και να προσθαφαιρέσετε μνήμη και δίσκο χωρίς να επηρεαστεί η εγγύηση του μηχανήματος. Ωστόσο εξυπακούεται ότι βλάβες που προκαλούνται κατά την αποσυναρμολόγηση ή λανθασμένη τοποθέτηση ή τοποθέτηση λάθος υλικών, δεν καλύπτονται.

 

Με εκτίμηση,

 

Ζαμπάρας Παναγιώτης

 

 

 

 

 

Τεχνικό τμήμα/Technical Department
Τηλέφωνο: 0030-2106930066,77
Fax:0030-210-6925321

Έγινε επεξεργασία από mib
Link to comment
Share on other sites

Καλοδούλευτο.

Αυτό με την εγγύηση είναι γκρίζα ζώνη. Ανάλογα με το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάσει, αν θα μπορούν να στο "φορτώσουν" ότι φταις εσύ που έκανες την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Mε πήραν τηλ απο το YOU.gr και μου είπανε ότι το περιμένουν απο τον προμηθευτη τους τη Δευτερα.

οπότε πάμε απο βδομάδα....

 

θα κάνω το πρώτο τέστ με DOOM!

:amen:

Link to comment
Share on other sites

Ατυχία!

 

Το παρέλαβα λοιπόν χθές, αλλά....

το space bar έχει πρόβλημα!

Δεν πατιέται στην δεξιά του πλευρά. Θέλει παραπάνω δύναμη με αποτέλεσμα να γραφώ κειμενο και οι λέξεις να είναι κολλημένες μεταξύ τους.

 

Μίλησα με την braintrust που είναι το επίσημο service και μου είπαν να το στείλω εκεί και αν το διαπιστώσουν και αυτοί το πρόβλημα, τότε θα μου δώσουν καινούριο

ΥΓ. που και να μην έκανε το πληκρολόγιο η steelseries

 

Για να δουμε...

Έγινε επεξεργασία από mib
Link to comment
Share on other sites

Τα πληκτρολόγια αυτά με το space στα δεξιά και αριστερά είναι όλα έτσι…. Εμφανίζουν όλα το ίδιο πρόβλημα ανάλογα τον τρόπο γραφής του καθενός. Εγω πχ δεν το αντιμετωπίζω αλλά εάν εσκεμμένα πατήσω το spacebar στα άκρα δεν θα “πιάσει”. Υπάρχει λύση μέσω πατέντας

Έγινε επεξεργασία από GdamprXP
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δυνατόν να είναι απο σχεδιασμό έτσι.  Έχω γράψει σε άπειρα πληκτρολόγια desktop , και μάλιστα σε πολύ φθηνότερα, και πολύ παλιότερα. Κανένα δεν παρουσίασε αυτό το φαινόμενο. Και γιατί να είναι σχεδιαστικά κουλό μόνο στα δεξιά; δεν έχει λογική. Αν το έβλεπες πως πρέπει να πληκτρολογείς για να μην χάνει πατήματα, θα καταλάβενες. Πρέπει να ΚΟΠΑΝΑΩ για να το πιάσει σίγουρα, αν πληκτρολογώ με κανονική ένταση πατήματος,  μια στις 3 δεν θα πιάνει το space. Είναι προβληματικό, τέλος. και σε ένα μηχάνημα που μου ζητάει πάνω απο 1000€ και περιφανέυεται και απο πάνω ότι έχει πολύ καλό πληκτρολόγιο και διαφημίζει και τον κατασκευαστή του φάτσα κάρτα, τότε δεν δέχομαι να ταλαιπωρούμε για χρόνια στην βασική λειτουργία του.

 

Και κάτι άλλο που παρατήρησα. scroll το touchpad  με 2 δάχτυλα , δεν κάνει; Δεν κάθισα να το ψάξω πολύ γιατί  αναλώθηκα με το θέμα του πληκτρολόγιου.

Link to comment
Share on other sites

Εμπειρικά μιλώντας και μόνο θα σου πω πως και 10000 ευρω να έδινες πάλι προβλήματα θα είχες. Φίλος αγοράζοντας alienware δίνοντας πάνω από 3000 ευρώ είχε προβλήματα θερμοκρασίας και αστάθειας και από το service δεν του αναγνωρίζανε τίποτα. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Για το spacebar δες το και στο forum της msi είναι κλασικό πρόβλημα. Scroll δε κάνει με 2 δάκτυλα.. δε ξέρω εάν μπορεί να κάνει με κανένα προγραμμα καθώς υποστηρίζει multi touch. Δε το έψαξα καθώς δεν το δουλεύω καθόλου το touch pad.  

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με το spacebar το έχω δει σε αρκετά 17αρια MSI. Πίστευα ότι το είχαν διορθώσει. Επειδή το είχα ψάξει παλιότερα είναι τι θα σου κάτσει δυστυχώς. Για κάποιο λόγο δεν το είχαν όλοι το πρόβλημα. Μπορεί επειδή να έχεις νεώτερη σειρά να είναι άλλο το θέμα σου. Ενημέρωσε μας για την συνέχεια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω αν είναι καλά τα αποτελέσματα γιατι δεν εχω μέτρο σύγκρισης. Απο ότι είδα δεν μέτρισε την geforce GPU αλλά την ενσωματομένη intel.

Στην πράξη, bootαρει σε 10sec

και η ταχύτητά είναι ότι καλύτερο έχω δει όχι σε λάπτοπ αλλά γενικά. 

στη δουλεια έχω έναν i5 4440 με 8gb ram και ssd sandisk ultra2 , και πλέον μου φένεται αργο!

 

 

pcmark.png

ram.png

m2.png

Έγινε επεξεργασία από mib
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας το ιδιο μηχάνημα αλλά με την 970 και τον m2 της Toshiba. Εχω να σου πω πως:

Στο σκληρό δίσκο είσαι περίπου 400% πάνω σε επιδόσεις

Στις μνήμες 100% περίπου

Και στην Cpu 10% - προφανώς λόγω dual channel

Στην κάρτα γραφικών είσαι 25% κάτω

Το περίεργο είναι οτι εγω μπουτάρω σε 7 sec

Έγινε επεξεργασία από GdamprXP
Link to comment
Share on other sites

τι να πω, δεν ξέρω γιατί πραγματικά.

ίσως έχει να κάνει με το BIOS και τις ρυθμίσεις που έχει ο καθένας

Έγινε επεξεργασία από mib
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.