Jump to content

hyperlost

Members
  • Posts

    45
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About hyperlost

  • Γενέθλια 20/08/1985

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hyperlost's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. hyperlost

    Υψηλές θερμοκρασίες με stock cooler στον Ryzen 5 3600

    Είχα πάει σε AMD 3600 από intel ι7-6700k. Είχα αγχωθεί με τις θερμοκρασίες γιατί ήταν υψηλές. Διαπίστωσα αυτό που λέει ο @ARMAGEDDON, βάζοντας Ryzen Master έβλεπα άλλα νούμερα από τα προγράμματα που χρησιμοποιούσα μέχρι τότε. Ryzen Master και Hwinfo64 ήταν τα μόνα αξιόπιστα σε AMD. Ο 3600 έχει απότομες αλλαγές θερμοκρασίας αν προέρχεσαι απο ιντελ αλλά όχι κάτι που να μην είναι φυσιολογικό. Αυτό γιατί σε factory settings είναι ήδη επιθετικός σε διαχείριση και στα ρολόγια του. Μην ξεχνάτε ότι η ψύκτρα του 3600 η Wraith Stealth, είναι χειρότερη από την ψύκτρα του 3600Χ, την Wraith Spire. Καλύτερο deal όμως είναι ο 3600. Αν κάνεις OC ή πας σε ΑΙΟ υδρόψυξη ή καλύτερο cooler πληρώνεις λιγότερα λεφτά για τον 3600 και την wraith stealth δεν την βάζεις καν πάνω.
  2. Είναι καλύτερο μέσω docker. Το docker όμως θέλει και αυτό στήσιμο και κάθε app που του βάζεις απαιτεί ρυθμίσεις (μία φορά στην αρχή). Προσωπικά τρέχω τα app μέσω docker μόνο. Ο Techno Dad Life που παραθέτεις είναι καταπληκτικός σε how to do βίντεο. Έχει αναλυτικά βίντεο για εγκατάσταση σχεδόν όλων των εφαρμογών μέσω docker στο OMV. Δεν είχα και δεν έχω γνώσεις σε Linux, με το κανάλι αυτό έφτιαξα το OMV μου και έτσι άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει. Απλώς έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο από σένα. Αν ξεκινήσεις να βάζεις εφαρμογές στο docker, θα δεις ότι μετά ο τρόπος εγκατάστασης είναι ίδιος για όλες τις εφαρμογές. Πρώτα βάζεις το docker, μετά τις εφαρμογές που θες να εγκαταστήσεις. Αν καταφέρεις να βάλεις την πρώτη εφαρμογή, μετά θα βάλεις και τις υπόλοιπες, ενώ η επαναληψιμότητα της εγκατάστασης θα σε κάνει εξοικειωμένο με την εγκατάσταση εφαρμογών στο docker.
  3. Καταλαβαίνω από το log σου ότι δεν έχει το αρχείο openssl.cnf μέσα στο easy-rsa. Μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου (?) πιθανόν. Χρήστη user έχεις κάνει στο OMV? Κανένας δεν έμαθε χωρίς να ψάξει. Αν δεν θες να μάθεις όμως, γιατί δεν έχεις χρόνο ή δεν θες να ασχοληθείς κλπ. Και αν θες VPN ή και άλλα εργαλεία που ενδέχεται να αναζητήσεις αργότερα, πόσο μάλλον εργαλεία windows. Καλύτερα να πας σε custom σερβερ με win λειτουργικό αφού ξέρεις καλύτερα τα windows. Προφανώς ο τίτλος "καλύτερη λύση για διαμοιρασμό σε οικιακό δίκτυο" δεν ισχύει αφού το οικιακό δίκτυο πήγε περίπατο και έγινε να είναι προσβάσιμο απ'έξω και η καλύτερη λύση είναι υποκειμενική καθώς τα win είναι πολύ πιο βαριά από το OMV και θέλεις ανώτερο hardware για να τρέξεις τα ίδια πράγματα. Προσωπικά καλύτερη και ταχύτερη λύση για διαμοιρασμό σε οικιακό δίκτυο είναι OMV με samba για κοινόχρηστους φακέλους και το κάνει ένα παλιό HP microserver με amd turion άνετα. Αλλά προσθέτεις πολλές παραμέτρους καθε φορά. Δεν έχεις κατασταλάξει τι θες να κάνεις μου φαίνεται. Ισως η χρήση του ετοιμου nas απο synology να σε βολέψει λόγο ευκολίας περισσότερο απο windows server. Τι αρχεία θες να ανοίγεις εκτός οικιακού δικτύου? πχ μουσική, βιβλία, ταινίες? και σε τι συσκευές θες να τα ανοίγεις: win 10, android, iphone?
  4. Τα windows είναι λογισμικό κλειστού κώδικα που τα πληρώνεις για να τα χρησιμοποιήσεις. Για την ακρίβεια είναι λογισμικό κλειστού κώδικα, που έχει ένα μέρος κώδικα διαθέσιμο στο ίντερνετ που μπορούν να διαβάσουν και να τροποποιήσουν χρήστες και ένα ακόμα πιο μικρό μέρος κώδικα που είναι Open-source software (OSS). Αλλά σε γενικές γραμμές είναι κλειστό λογισμικό το οποίο πληρώνεις για να χρησιμοποιείς "ως έχει". Σε αυτό το πακέτο που πληρώνεις "ως έχει" τα windows έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα να στήσεις VPN server μέσα από το λογισμικό τους τζάμπα, χωρίς να πληρώσεις κάτι εξτρά. Μέχρι στιγμής μπορείς με τον ίδιο τρόπο και στα win10 να κάνεις τα ίδια βήματα για να στήσεις ένα VPN server τσάμπα, όπως έκανες και στα 8.1. To γεγονός ότι τα δεδομένα σου -που διαχειρίζεται η MS και περνάνε από αυτή- ή το γεγονός ότι χρησιμοποιείς κώδικα που δεν βλέπεις τι κάνει για σένα, είναι μεγάλο θέμα και δεν θέλω να το αναλύσω εδώ για συντομία. Εν ολίγης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις windows κώδικα για δημιουργία VPN, σε λογισμικό που δεν είναι windows. Το windows εργαλείο VPN είναι φτιαγμένο από την MS για χρήση της MS. Το ΟΜV βασίζεται σε debian που είναι linux και είναι τελείως ανοικτό για να δει κάποιος το κωδικά και το τι κάνει αυτός κάθε στιγμή. Στο server OMV που έχεις και δεν είναι windows, άρα δεν έχει το εργαλείο VPN των windows (γιατί δεν μπορεί να το έχει), εσύ μπορείς να εγκαταστήσεις VPN εταιριών ξεχωριστών ανοικτού ή κλειστού κώδικα. Το αν θα είναι επί πληρωμή το λογισμικό είναι άλλο θέμα. Ψάχνοντας σε μηχανές αναζήτησης για VPN σε OMV το πιθανότερο είναι να πάρεις αποτέλεσμα το OPENVPN το οποίο είναι το πιο διαδεδομένο VPN ανοικτού κώδικα. Εν συντομία αν θες το VPN των windows, δεν μπορείς να το βάλεις σε linux, θα πρέπει να βάλεις άλλο λογισμικό VPN. Το built-in εργαλείο VPN των windows είναι μόνο για τα windows. Το AP που έχεις ήδη είναι gibabit? Το modem / router που έχεις είναι gigabit? Το xiaomi δεν παίζει AP, άρα δεν πας σε αυτό. Πας σε αυτό μόνο αν έχεις χειρότερο Modem / router όπως το speedport entry 2ι του OTE το οποίο είναι 100mbps και είναι χειρότερο στην διαχείριση συσκευών από το xiaomi. Aν θες AP κοίτα σε καθαρά AP με ταχύτητες πάνω απο 1000mbps = gigabit, να βεβαιωθείς όμως ότι το modem / router σου είναι gigabit γιατί τότε δεν θα πάρεις καλύτερη ταχύτητα. Σημείωση: οι κατασκευαστές δίνουν συνδυαστικές ταχύτητες σε 2.4Ghz και 5GHz συχνότητες. Δηλαδή ένα AP μπορεί να δίνει 900mbps σε 5Ghz και 300mbps σε 2.4GHz, συνδυαστικά 1200 mbps, κοίτα τις συχνότητες ξεχωριστά για να είσαι σίγουρος ότι είσαι πάνω απο 1000mbps στα 5Ghz και καλο είναι το AP να υποστηρίζει dual band, ταυτόχρονα 2.4Ghz και 5Ghz για τις παλιές συσκευές που δεν έχουν 5Ghz. Ελπίζω να βοήθησα.
  5. Το πιο απλό είναι το OPENVPN που θα κατεβάσεις και τρέξεις στο OMV. Βήματα εδώ. Θεωρώ ότι μιλώντας για VPN, θέματα όπως το στήσιμο του VPN το κατέχεις και τα πεδία δεν θα σου είναι άγνωστα να τα συμπληρώσεις στην καρτέλα του. Ναι θα έχει θέμα. Δεν είναι AP (Access Point), είναι ρούτερ. Δεν είναι Modem / router, είναι router σκέτο. Καταρχάς δεν έχει AP mode το 4a, δεν μπορώ να το δω τώρα. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει AP mode, έχει μόνο repeater mode, δηλαδή μπορεί να πάρει wifi και να το δώσει σε ethernet ή να πάρει wifi που εκπέμπει ήδη μια συσκευή και να το δώσει σαν επέκταση σήματος. Αν το κάνεις repeater, όλα θα εξαρτώνται από την συσκευή που δίνει το σήμα, σε σένα το asus AP. Δεν πρόκειται να δεις βελτίωση στην ταχύτητα. Οτι υποστηρίζει το asus σου θα δεις και μετά, δεν θα γεννήσει ταχύτητα το xiaomi. Και το repeater έχει μια καθυστέρηση, πολύ μικρή για να επηρεάσει, αλλά την έχει, αφού η συσκευή παίρνει και μετά εκπέμπει το υπάρχον σήμα. Μετά αν στήσεις ένα wifi router σαν AP, αυτό θα δίνει ασύρματα δεδομένα, που παίρνει μέσω ethernet, αλλά την διαχείριση (δεδομένων, συσκευών, IP, κλπ) την κάνει το αρχικό modem / router. Σε αυτή την περίπτωση αν το αρχικό modem / router σου δεν είναι gibabit ή δεν υποστηρίζει κάποια πρωτόκολλα θα τα χάσεις και αυτά στην συνέχεια. Δυστυχώς, το Xiaomi 4a δεν έχει ούτε διαθέσιμες επιλογές σε repeater mode. Δεν έχει φτιαχτεί για αυτό. Δεν έχει καν τη δυνατότητα δημιουργίας guest access και του λείπουν πολλά χαρακτηριστικά που έχουν άλλα AP. Ένα Ubiquiti AP είναι 10 φορές καλύτερο σαν AP, αφού είναι κανονικό AP, το πιο φθηνό Ubiquiti κάνει 3.5 φορές πάνω όμως σε κόστος και δεν πιάνει τις ταχύτητες του Xiaomi. Το πιο ασφαλές με αυτό το ρουτερ, αν δεν ξέρεις τι κάνεις, είναι να φτιάξεις ένα υποδίκτυο σε ταχύτητες gigabit, όπως είναι out of the box. Αυτό σημαίνει ότι τα IP απο το router και πιο κάτω θα έχουν αλλάξει και θα τα διαχειρίζεται πλήρως το Xiaomi 4a. Στο δίκτυο του -υποδίκτυο για το modem / router σου- οι ταχύτητες αν δεν περιορίζονται από hardware πχ καλώδιο cat4, συσκευή 100Mbps, θα είναι 1000Mbps. Κοινώς αν θες AP, μην πάρεις καν το Xiaomi 4a καθώς δεν είναι AP και δεν γίνεται, πάρε καλύτερα με πολλαπλάσιο κόστος ένα Ubiquiti AP ή ένα άλλο κανονικό AP. Αν θες να πάρεις το xiaomi 4a θα το πάρεις μόνο γιατί θα το εμπιστευτείς σαν router να ορίζει και να διαχειρίζεται τις συσκευές στο δίκτυο σου.
  6. To ρούτερ σου θα καίει λιγότερο σίγουρα, στην χειρότερη τα μισά. Το θέμα με την ασύρματη ταχύτητα εγώ το έλυσα βάζοντας το φθηνό αλλά τίμιο xiaomi Mi Router 4a - Gigabit Version και πιάνω πολύ καλές ταχύτητες ασύρματα μέσω SAMBA με ΟΜV, ενώ δεν ήθελα να δώσω παραπάνω λεφτά για καλύτερες υλοποιήσεις -που υπάρχουν- και το έβαλα σε bridged mode με του ΟΤΕ το speedport entry 2i. 867Mbps = 108.375 ΜΒ /s μαξ ασύρματα θεωρητικό από το ρούτερ. Τα ethernet καλώδια σου (Cat5e, Cat6 κλπ), το πρωτόκολλο SAMBA, η client συσκευή σου (hardware, drivers), η απόσταση από το ρούτερ περιορίζουν το θεωρητικό σε μικρότερα νούμερα = πραγματικά MB /s. Αλλά με το παραπάνω ρουτερ είμαι 200% ευχαριστημένος για τις ασύρματες ταχύτητες μου δεδομένης της τιμής του. Είναι πολύ υψηλές για 25 ευρώ αγορα! *σε μένα το samba πάει σφαίρα, ανοίγω τους shared φακέλους σαν να ήταν αποθηκευμένοι στην κάθε συσκευή. Σε win10 client Samba, μετά το boot βλέπει τους shared του σερβερ κατευθείαν. (Αλλά όχι cold boot, το είπαμε αυτό, πρέπει να είναι συνέχεια ανοικτός ο σερβερ). Δεν είχα καταλάβει ότι είχες OMV. Προσωπικά δεν θέλω να ασχολούμαι με το σερβερ πολύ, θέλω να έχω την μέγιστη ταχύτητα out of the box, δεδομένου ότι είμαστε Ελλάδα (μιλάω για μένα) και δεν έχουμε τσάμπα gigabit ρουτερ απο τους παρόχους μας. Θέλω να φτιάξω το σερβερ αρχικά, να το ξεχάσω στην γωνία και να το αφήσω, να του επέμβω μόνο όταν χαλάσει δίσκος ή γεμίσει και τότε να ασχοληθώ με την μικρότερη επέμβαση και το χρόνο. Δεν με νοιάζει αν αντί για 180 MB /s που είναι ο WD Red πιάνω 80 ΜΒ /s. Με νοιάζει η ευκολία του να μην ασχοληθώ και να είναι σταθερό κάτι. Για αυτό κατέληξα σε OMV. Στο docker έχω 6 apps, δεν χρειάζομαι παραπάνω, τρέχουν όμως καλά. To snapraid δεν είναι raid, είναι ότι πιο κοντινό ζήτησες σε JBOD (Just a Bunch Of Drives) με προστασία από "αστοχία" άμα τύχει. Εκτός αν δεν θες προστασία σε περίπτωση που δίσκος χαλάσει. Προφανώς το OMV έχει ενσωματωμένο κανονικό raid. Το snapraid είναι η λύση που θα θυσιάσεις ένα δίσκο εξτρά σε περίπτωση που κάποιος από τους άλλους αστοχήσουν. Αλλά ναι πρέπει να το ρυθμίσεις. Μόνο του δεν τρέχει. Συνοπτικά: To try to capture the best of both worlds, JBOD (Just a Bunch Of Drives) storage array, and some sort of data parity, SnapRAID is the perfect solution. This means I can keep a bunch of hard drives in my home server and drop files anywhere I want on them, and at the same time, that data will have some redundancy as protection from one of those drives failing. Υποκειμενικά τα παραπάνω, η κατεύθυνση που θες να ακολουθήσεις δεν θα σε πάει πολύ μακριά. Στο τέλος, θα πας με διπλάσια ή και 3πλάσια λεφτά σε έτοιμο NAS. Στα αρχικά ερωτήματα σου, η καλύτερη απάντηση ήταν το OMV. Απλώς δεν σε βόλεψε για διάφορους λόγους.
  7. Καλημέρα, προτιμώ και προτείνω custom NAS υλοποίηση, με OMV λειτουργικό. Θα το προτιμούσα ακόμα και σε HP microserver υλοποίηση αντί για windows καθώς είναι πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο και σε boot time και σε reat time usage. Το θέμα με την καθυστέρηση από boot time είναι κάτι που δεν πρέπει να σε απασχολεί, γιατί ακόμα και server με XEON CPU και 32GB ECC ram, αν είναι κλειστός (γιατί έπεσε το ρεύμα) θέλει χρόνο μέχρι να φορτώσει την μνήμη και να είναι έτοιμος για λειτουργία. To θέμα στο σερβερ / NAS είναι να μην κλείνει, αλλά να μένει πάντα ανοικτό για όταν το ζητήσεις. Προφανώς εσύ θέλεις να σετάρεις μόνο SAMBA για να βλέπεις τους φακέλους από τον σερβερ σε άλλες συσκευές, αν καταλαβαίνω καλά, δεν θες κάτι πιο εξειδικευμένο. Βίντεο θα βρεις πολλά πως να εγκαταστήσεις ΟΜV. Μπορείς να δεις και τι είναι και τι κάνει στο youtube. Αν σε ψήνει το δοκιμάζεις κάνοντας τα βήματα παρακάτω τυφλοσούρτη. Η έκδοση 4 είναι η τελευταία stable. Γιατί προτιμώ custom υλοποίηση? Για τις επιδόσεις στα χρήματα που θα πληρώσεις. Γιατί με λίγα λεφτά φτιάχνεις καλό Server. Τελευταίος σερβερ που έφτιαξα ήταν με micro-atx B450 mobo, Ahtlon 240GE, 8GB ram. Ο δίσκος 8ΤΒ που έβαλα μέσα είναι πιο ακριβός από το σύστημα κυριολεκτικά. Το σύστημα ήταν πολύ φθηνό με CPU των 50 ευρώ και μπορεί να κάνει transcode 4K σε ένα PLEX client, χωρίς καθυστερήσεις ή σπασίματα στην μετατροπή 4Κ αλλά με βαρύ Load στη CPU. Αν κάνει transcode 1080p ο 240GE τότε έχει 25-30% CPU load max και αυτό μόνο στην αρχή για να κάνει buffering το stream. Τέτοιο σύστημα καίει (cpu, mobo, ram, 1 ssd, 1hdd) 20 - 25watt και για κάθε δίσκο που προσθέτεις υπολόγιζε + 6 WATT πάνω-κάτω. Μετά προσθέτεις δίσκους για τα δεδομένα + backup με τον καιρό. Είναι πολύ σταθερό και γρήγορο. Mε τέτοια υλοποίηση δεν έχεις το φόβο του μέγιστου αριθμού δίσκων, γιατί όταν φτάσεις τους 4 που αφήνουν τα φθηνά Mobo, προσθέτεις επέκταση sata μέσω PCI express, αρκεί να χωράει το κουτί τους εξτρά δίσκους. Επίσης θα μπορείς να αναβαθμίσεις CPU πιο εύκολα αν θες πέρα απο NAS να κάνεις και κάτι περισσότερο. Για να μην αντιμετωπίσεις τέτοια θέματα σε έτοιμες υλοποιήσεις Synology, QNAP πρέπει να τα σκάσεις χοντρά. Αν θες HP microserver, να ξέρεις ότι είναι καλά, σε γενικές γραμμές, και έχουν μικρό μέγεθος, φτάνοντας αυτό των έτοιμων NAS, αλλά οι θερμοκρασίες που αναπτύσσουν είναι μεγάλες και σε idle κατάσταση, καθώς είναι στριμωγμένα τα πράγματα εκεί και δεν είναι για πολλά πολλά. Επίσης δεν μπορείς να αναβαθμίσεις cpu ή mobo, καθώς είναι υλοποίηση της HP. Τέλος, κλασικό raid δεν αξίζει με τα σημερινά δεδομένα. ξοδεύεις δίσκους χωρίς λόγο. Αξίζει parity raid, να έχεις 3 x 8TB + 1 8ΤΒ backup σε περίπτωση που παιχτεί πρόβλημα. Στο OMV αυτό γίνεται με το snapraid που το κατεβάζεις σαν εφαρμογή μέσω του ΟΜV. Αν χαλάσει κάποιος στον δείχνει και σε ενημερώνει ενώ είναι εύκολο να προσθέσεις / αφαιρέσεις δίσκους μετά, πράγμα που δεν γίνεται σε κλασσικό raid.
  8. Με κάτι τέτοια ασχολείται το marketing team της intel και έχουν χάσει το "καράβι" των πωλήσεων καθώς οι χρήστες συστημάτων intel μεταπήδησαν μαζικά σε AMD 3600 (ούτε καν Χ, ουτε καν 3700Χ), λόγω χρημάτων που έκαναν τα 8700Κ, 9700Κ CPU.
  9. Και εμένα μου φαίνονται πολλά τα λεφτά για τέτοια αγορά. Αλλά όπως είπαμε δεν μπορείς να έχεις τόσα σε μικρό σώμα και να μην το πληρώνεις. Ο φίλος σου ξέρει μάλλον οτι στο ζητάει συγκεκριμένα, αφού έχει ήδη 2 dslr. Με τα ίδια λεφτά παίρνει εξάλλου extender της εταιρίας του, που γενικά θα έχει πολύ καλύτερη ευκρίνεια από το φακό μιας travel super zoom μηχανής. Αντικειμενικά όποια και να πάρει από τις 2 διαλέγει ανάμεσα στα τοπ της κατηγορίας. Για μένα η panasonic είναι καλύτερη επιλογή καθώς προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά. Κρίνω δηλαδή την τιμή της canon ακριβή για αυτά που προσφέρει σε σχέση με την τιμή της panasonic. Τώρα το 4Κ που τραβάει η panasonic δεν είναι η καλύτερη ποιότητα σε νυχτερινές λήψεις, αλλά και πάλι είναι 4Κ. Αν θέλει καλό 4Κ αυτό πληρώνεται ακριβα. Δεν ξέρω καθόλου με αντιπροσωπεία panasonic τι παίζει Ελλάδα όμως. Ποτέ δεν είχα τέτοια μάρκα. Οπότε μπορεί να είναι κάτι και αυτό που θα επηρεάσει την απόφαση του. Παρουσίασε του τα στοιχεία, να διαβάσει αυτός κανα review να πάρει την επιλογή μόνος του. Όπως είπαμε θα διαλέξει ανάμεσα στα 2 καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας. Έχει ήδη dslr άρα θα μπορεί να καταλάβει και να κρίνει μόνος του τις ανάγκες του και ποια αγορά θα του ταιριάζει καλύτερα.
  10. Χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτή την κατηγορία- travel super zoom- η κανον φαίνεται τίμια επιλογή. Αλλά καλύτερα να πάει στην πιο ακριβή (κατα 32 ευρώ +/-) panasonic ΤΖ80. Αυτό γιατί ο αισθητήρας είναι ίδιος σε αυτές τις κατηγορίες (1/2.3 CMOS ) και η Panasonic έχει viewfinder, τραβάει 4Κ και έχει touchscreen οθόνη. Αν δεν τον νοιάζουν αυτά, ειδικά το evf και το 4Κ τότε πάει σε κανον. Το ζουμ σε τέτοια μεγέθη χωρίς viewfinder δεν γίνεται... Οι αντίστοιχες σειρές της νικον σε τέτοια κατηγορία (μεγάλο οπτικό ζούμ και μικρό σώμα) είναι η Α900 και S9900 που μου φαίνονται χειρότερες. Εδώ και ένα συγκριτικό ανάμεσα σε SX720 και TZ80. Να του πεις του φίλου σου ότι αν θέλει όντως σουπερ ζουμ άλλες σειρές είναι καλύτερες που όμως δεν τις λες και τόσο μικρές (nikon P). Δυστυχώς επειδή έχω δοκιμάσει σουπερ ζουμ μηχανές δεν μπορώ να πω ότι η ποιότητα είναι μεγάλη στα υψηλά ζουμ. Δηλαδή δεν είναι καθόλου sharp οι λήψεις που βγάζουν σε μεγάλο ζουμ. Κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις δυστυχώς αν τα θες όλα σε ένα πακέτο.
  11. hyperlost

    Η Enermax ανακοίνωσε την κυκλοφορία των τροφοδοτικών Platimax DF

    Τα enermax ειναι απο τα καλύτερα τροφοδοτικά. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν, αλλα οι τιμές τους είναι τσιμπημένες και αυτό δεν βοηθάει την διάδοση τους...
  12. hyperlost

    Τα Pokémon κατακτούν ξανά τον κόσμο

    Δεν έχω καταλάβει, δεν υπάρχει επίσημα για Ελλάδα, αλλά μπορείς να κατεβάσεις το .apk και δεν θα έχεις πρόβλημα μετά?
  13. hyperlost

    Ανακοινώθηκε και επίσημα η GeForce GTX 1060

    Άρα είναι παντού πιο γρήγορη η 1060 απο την rx480? Ακόμα και στο DX12?
  14. hyperlost

    Κάποιες από τις AMD Radeon RX 480 4GB διαθέτουν 8GB μνήμης

    Ενδιαφέρον. Φαίνεται να καλυτερεύει η κατάσταση (PCIe specifications δεν ακολουθούσε). Για να δούμε στην συνέχεια τι παίζει.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.