Jump to content



Here we go again, iPhone κλπ


Wizard!

Recommended Posts

(το μετέφερα εδώ για να μη χαλάμε το άλλο)

22 minutes ago, icy20 said:

Πρεπει να εισαι ο μοναδικος στην υφηλιο που το itunes σου ελυσε θεματα αντι να σου δημιουργησει...

 Έχω βαρεθεί να την ακούω αυτή την έκφραση... Μοναδικός που έχεις θέμα, μοναδικός που σου δουλεύει, μοναδικός που....

Νομίζω ο Chosen είχε γράψει ότι είναι άτοπο να λέμε το "μόνο σε εσένα το κάνει" ή "εμένα δουλεύει" σε ένα τεχνολογικό forum.

 

Είχα Windows Mobile, μια εξαιρετική συσκευή της HTC, από τις καλύτερες την εποχή της. Σημαντικά προβλήματα με τα Windows, θέματα συγχρονισμού με το Outlook, διπλοεγγραφές, κλπ.

Επειδή πάντα είχα μουσική μαζί μου, έπρεπε να κάνω copy-paste τα τραγούδια που ήθελα, παίρνοντας ώρες καμιά φορά, ή έπρεπε να ψάχνω μόνος μου, μέσα σε δεκάδες φακέλλους να βρω τι άλλαξε, τι ανανεώθηκε, τι προστέθηκε.

 

Όταν πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, θα ερχόταν κολλητός από US και του ζήτησα να μου φέρει ένα iPhone, το πρώτο, για δώρο στη γυναίκα μου. Μετά σκέφτηκα, ότι ήταν ευκαιρία να πάρω για εμένα, να το δοκιμάσω κι αν μου αρέσει το κρατάω, αλλιώς το πουλάω εύκολα.

 

Μου κόστισε ~300€ το καθένα και αρκετές ώρες ψάξιμο πως να το κάνω unlock, αφού εκείνες οι συσκευές βρήκαν μόνο για ΑΤ&Τ Αμερικής.

Μόλις άρχισα να το χρησιμοποιώ, το ερωτεύτηκα. Ότι πρόβλημα είχα με το WM, εξαφανίστηκε. Ο συγχρονισμός με το Outlook, τέλειος. Ούτε διπλοεγγραφές, ούτε conflicts, ούτε τίποτα.

Μουσική; Σε άλλο επίπεδο. Dynamic Lists. Φτιάχνεις μια λίστα στο iTunes με κριτήρια, πχ μόνο Rock, που έχουν βαθμολογία >=4. Ή μόνο ότι προστέθηκε τον τελευταίο μήνα. Ή μόνο ότι δεν έχω ακούσει ποτέ. Τις βλέπει το iPhone και τις συγχρονίζει. Έτσι, έκανα πχ rip ένα καινούριο CD και δε χρειαζόταν να ασχοληθώ ή να θυμάμαι τι και πως. Έβαζα το τηλέφωνο, πάταγα sync και είχε περάσει ότι χρειαζόταν. Πιό απλά δε γίνεται. Τα άκουγα στο λεωφορείο, τα βαθμολογούσα (αν ήταν καινούρια) και μετά ενημέρωνε τη συλλογή μου.

Ναι, έχει τη δυσκολία που βάζεις αρχεία για συγκεκριμένη εφαρμογή και όχι σε κάποιο file system, αλλά αν το ξέρεις, ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Εϊχα πουλήσει ήδη το WM πριν τελειώσει η εβδομάδα.

 

Χρόνια αργότερα πήγα σε Android, γιατί δεν ήθελα να δώσω ~700€ που θα μου κόστιζε να πάρω iPhone. Έδωσα κάπου 100€ διαφορά και πήρα το OnePlus One. Είχε πλάκα φυσικά, γιατί ενώ στα reviews το είχαν ως ένα από τα καλύτερα 5 Android τηλέφωνα στον κόσμο, εδώ μέσα μου έλεγαν να μη βγάζω συμπεράσματα για το Android γιατί δεν είχα καλή συσκευή. Ποιά θα ήταν η καλή; Μια Nexus πχ. Δηλαδή 500-600€. Αν ήταν να δώσω τόσα, έπαιρνα iPhone. Δεκάδες προβλήματα, bugs κλπ. Φυσικά, μόνο σε εμένα συνέβαιναν...!!!

 

 Το κράτησα 1½ χρόνο, το πούλησα και ησύχασα. Πήρα πάλι iPhone, για την ακρίβεια μου το πήρε δώρο η γυναίκα μου γιατί είχε βαρεθεί να με ακούει να βρίζω. Βρήκα την υγειά μου.

Το πλήρωσε 135€ από 980€ που είχε κανονικά. Εργάζεται στην Apple και έχει άλλες τιμές. Θα έδινα 980€; Όχι, για καμία συσκευή. Όμως, επειδή η γυναίκα μου εργάζεται εκεί, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι τα προβλήματα είναι ελάχιστα όσον αφορά στις συσκευές. Τα 9 στα 10 είναι "ξέχασα το pass μου", "μου έσπασε η οθόνη", "έβαλα λάθος κωδικό και κλείδωσε". Και ξέρεις πόσο απλή είναι η λύση; Backup, factory defaults, restore. Κάτι που ΚΑΝΕΝΑ Android δεν κάνει. Κι όταν λέμε για restore, μιλάμε να γίνει η συσκευή όπως ακριβώς την άφησες. Να θυμάται ακόμα και τα tabs που είχες ανοικτά στους browsers.

 

Όταν λοιπόν, φτάσει το Android σε αυτό το επίπεδο, ας έρθει να με βρει. Μέχρι τότε, προτιμώ ένα "ξεπερασμένο και παλιό" λειτουργικό, που όμως δουλεύει απροβλημάτιστα, πετάει από επιδόσεις κι ας έχει χειρότερο hardware και ακόμα κι αν πάθει κάτι, η λύση είναι 15 λεπτά υπόθεση.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω κατα κυριο λογο λειτουργω iphones πελατων οχι δικα μου ετσι? Για να μην παρεξηγηθω. Απλα εχω φαει απειρες φολες ολα αυτα τα χρονια. Apple συσκευη δεν υπαρχει ποτε περιπτωση εγω να πληρωσω. Οσες φορες εχει χρειαστει να κανω οτιδηποτε σε κινητα πελατων λοιπον αν δεν εχουμε υπολογιστη και itunes απλα δεν γινεται τιποτα. ΓΙΑΤΙ??? Γιαυτο κραζω εγω και θα κραζω παντα την apple...

Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι αυτο; θεμα "μπειτε και κραχτειτε"; LOL

 

Lg G3 εδω. Οτι θελω να κανει, τα κανει τελεια. Και ιντερνετ και gps και email και outlook και εφαρμογες για το ποδηλατο και απ ολα. Αν υπαρχουν αλλα πραγματα που δε γνωριζω εγω να κανω και δεν τα κανει καλα... Σκασιλα μου! Εδω δεν τα ξερω εγω!

Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα να δοκιμασω εκτενως και να συνηθισω τη χρηση ενος iphone ωστε να μπορω να συγκρινω, αλλα με 350-400 για μτχ και 700+ για καινουριο καλυτερα να μου κοπει το χερι!

Link to comment
Share on other sites

εγω θα μπω για να γραψω ενα Was here και οχι γιατι θα παει μαυρη τρυπα, αλλα γιατι αρνουμαι να δεχτω σε θεμα apple vs android να απουσιαζω και ποσο μαλλον το θεμα να το ξεκιναει ο Γιωργος :p

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, icy20 said:

Εγω κατα κυριο λογο λειτουργω iphones πελατων οχι δικα μου ετσι? Για να μην παρεξηγηθω. Απλα εχω φαει απειρες φολες ολα αυτα τα χρονια. Apple συσκευη δεν υπαρχει ποτε περιπτωση εγω να πληρωσω. Οσες φορες εχει χρειαστει να κανω οτιδηποτε σε κινητα πελατων λοιπον αν δεν εχουμε υπολογιστη και itunes απλα δεν γινεται τιποτα. ΓΙΑΤΙ??? Γιαυτο κραζω εγω και θα κραζω παντα την apple...

Το θέμα είναι ότι αν έχεις υπολογιστή και iTunes, γίνονται τα πάντα, εκτός αν έχει θέμα hardware.

Εγώ με το Ο+ είχα θέματα που δε λυνόντουσαν και το σημαντικότερο, ασυνέπεια. Τη μία έκανε το ένα, την άλλη το άλλο. Έκανες reset to factory, λυνόταν το ένα, εμφανιζόταν άλλο. Τραγική κατάσταση. Και μη μπει κάποιος να γράψει τα κλασσικά "μόνο σε εσένα" κλπ, γιατί θα αρχίσω να μπαίνω σε όλα τα threads για Android και σε κάθε πρόβλημα που αναφέρεται να το επισημαίνω.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είχα πάρει το Xiaomi Note 2 και επειδή:

1. έχω υπολογιστή

2. ξέρω από itunes.

3. θέλω ένα κινητό που να μην crasharei ποτέ.

4. ένα appstore με 100000... άδες εφαρμογές

5. είχα κανα 1000άρικο για πέταμα

ΘΑ έπαιρνα iphone.

 

Επειδή δυστυχώς όμως δεν έχω τα λεφτά, με το xiaomi έχω βρεί και κάνω την δουλειά μου δεν ξαναπάω σε iphone.

 

Τον Wizard τον κατανοώ. Δεν είναι το android καλύτερο από το iOS.

 

Αλλά πχ ο κουνιάδος μου έχει εδώ και 3 χρόνια iPhone. Έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάρε υπολογιστή που του δίνω να κάτσει κανένα σπασμένο με 1000 malware itools μπας και καταφέρει να περάσει μουσική επειδή δεν έχει καν υπολογιστή δικό του. Ομοίως την κοπελα ενός φίλου τα ίδια. Να γκρινιάζουν ότι δε του κρατάει η μπαταρία ούτε μισή μέρα.

Να βλέπω τριγύρω φίλους και να τους λέω ρε στείλε την φωτογραφία (δεν έχω κάρτα ούτε wifi, ουρτ ρε θές και iphone ούτε μαντήλι να κλάψεις δεν έχεις).

 

Αν πας σε iphone και μπορείς μείνε σε iphone. Αν σε ενοχλούν τα κλειδώματα και οι περιορισμοί άστο καλύτερα. Μακρυά, πάρε android.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, swatoner said:

5. είχα κανα 1000άρικο για πέταμα

Σε αυτό συμφωνώ. Ούτε εγώ δίνω 1000€ για κανένα τηλέφωνο, δεν πα να μου ψήνει και καφέ.

 

Από την άλλη, να λέμε για δυσκολίες που αντιμετωπίζεις για να κάνεις κάτι παράνομο, τότε είμαστε εκτός θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος mer έγραψε:

Τέλειο το iPhone. Ειδικά όταν προσαρμοστείς και το συνηθίσεις.

Ε ναι, θέλει προσπάθεια να συνηθίσεις ότι έχει διπλάσια τιμή από τα average android, ενώ κάνει τα μισά πράγματα.. τώρα που θα αλλάζει και design κάθε 3 χρόνια, θα συνηθίζεται πιο εύκολα. :sarcastic:

Ο ορισμός των "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ*λους"... και κάπως έτσι πορεύονται.. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Να πω κι εγώ τον πόνο μου.

Πάντα μου άρεσαν τα iphone. Γρήγορα λιτα και απέριττα .

Και όμορφα.

Μέχρι που ήρθε η ωρα να πετάξω μέσα κατι έγγραφά ταινίες και μουσική .

Και δεν ηξερα τι εστι iTunes.

Γαμωσταυριδια κατάρες, τα παραταω.

Πήγα στο φιλο μου (εποχές 3gs και 4 ) που είχε iPhone, και δε δουλευε το δικο του itunes με το δικο μου iPhone.

Μπορεί και να μην ξέραμε,αλλά γιατί να πρέπει να ξέρω .

Κλασικά δε μπορούσα να στείλω ένα έγγραφο,κατι, χωρίς ίντερνετ ,και δε μπορούσα να δω στοίχημα, αγώνες και ένα σωρό αλλά, γιατί ήταν δεν φλας.

Στο κακο φλας που θα καταργούνταν επειδή "ήταν κακο ".

Πολλές γκρίζες τρίχες αργότερα, ακόμα εδω είναι .

Πήρα moto atrix (με linux και τέτοια αν το θυμάται κανείς ) και μετα galaxy note,μετα note2 κτλ κτλ.

Κανένα δεν πλησίασε την αμεσότητα του iphone στην αφη,και τη designiα του.

Αλλά σε ολα τα αλλά ήταν πολιτισμικό σοκ, pc στην τσέπη.

Συμπέρασμά: αν συγκρίνετε το πανάκριβο iPhone, με "φτηνό " android, συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια .

Για σωστή σύγκριση πρέπει να το βάζετε δίπλα σε ναυαρχιδες αντίστοιχου κόστους .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Delijohn said:

Ε ναι, θέλει προσπάθεια να συνηθίσεις ότι έχει διπλάσια τιμή από τα average android, ενώ κάνει τα μισά πράγματα.. τώρα που θα αλλάζει και design κάθε 3 χρόνια, θα συνηθίζεται πιο εύκολα.

Ο ορισμός των "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ*λους"... και κάπως έτσι πορεύονται.. 

Αν θέλεις να πείσεις τον άλλον ότι πήρε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσεις.

Μπορεί να είναι δύστροπο σε κάποια πράγματα, αλλά όσον αφορά σε επιδόσεις, αμεσότητα, αξιοπιστία, απλά δεν το πλησιάζει κανένα.

Link to comment
Share on other sites

Η αμεσότητα και η σταθερότητα του iphone δεν υπάρχει ούτε στα ποιο ακριβά android δυστυχώς.

 

Και δε θεωρώ ούτε καν λογικό να συγκρίνεις μήλα με αχλάδια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω το LG G2. Το οποίο σε specs γονατίζει πολλά σύγχρονα mid-range ακόμα και τώρα. 

 

Το πόσο σέρνεται με τα λιγοστά apps που έχω πάνω δεν λέγεται όμως. Και κάνει bugs και κολλήματα συνέχεια, ενώ είναι με stock 5άρι. Αντίθετα, ένα iPhone 4S που έχω επίσης, με iOS 9 πετάει μπροστά του. 

 

Και γενικά, δεν θυμάμαι ποτέ Android τηλέφωνο να κρατάει πάνω από ένα, άντε 1.5 χρόνο χωρίς να καταλήξει να σέρνεται. Αν είναι να δώσω 700-800 φυσικά, θα έπαιρνα iPhone σίγουρα. 

 

Δεν θα έπαιρνα εύκολα βέβαια λόγω iTunes, αλλά ευτυχώς υπάρχουν λύσεις τύπου iKlips πλέον και κάπως σώζεται το πράγμα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, jpavly said:

Έχω το LG G2. Το οποίο σε specs γονατίζει πολλά σύγχρονα mid-range ακόμα και τώρα. 

 

Το πόσο σέρνεται με τα λιγοστά apps που έχω πάνω δεν λέγεται όμως. Και κάνει bugs και κολλήματα συνέχεια, ενώ είναι με stock 5άρι. Αντίθετα, ένα iPhone 4S που έχω επίσης, με iOS 9 πετάει μπροστά του. 

Το mi2s το είχα 2 χρόνια όταν το έσπασε η μικρή, σχεδόν τριών χρόνων συσκευή ακόμα παίρνει εβδομαδιαία updates στην miui και θα πάρει και το 8, Android 5 based αλλά πάει μία χαρά.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, jpavly said:

Έχω το LG G2. Το οποίο σε specs γονατίζει πολλά σύγχρονα mid-range ακόμα και τώρα. 

 

Το πόσο σέρνεται με τα λιγοστά apps που έχω πάνω δεν λέγεται όμως. Και κάνει bugs και κολλήματα συνέχεια, ενώ είναι με stock 5άρι. Αντίθετα, ένα iPhone 4S που έχω επίσης, με iOS 9 πετάει μπροστά του. 

 

Και γενικά, δεν θυμάμαι ποτέ Android τηλέφωνο να κρατάει πάνω από ένα, άντε 1.5 χρόνο χωρίς να καταλήξει να σέρνεται. Αν είναι να δώσω 700-800 φυσικά, θα έπαιρνα iPhone σίγουρα. 

 

Δεν θα έπαιρνα εύκολα βέβαια λόγω iTunes, αλλά ευτυχώς υπάρχουν λύσεις τύπου iKlips πλέον και κάπως σώζεται το πράγμα. 

Sorry αλλα πηγες και βρηκες μια απο τις πιο buggy εκδοσεις που εχουν βγει ποτε σε τηλεφωνο...4.4.2 πρεπει να βαλεις...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.