Jump to content



Recommended Posts

Αγορασα αυτα τα 2 usb doctors : αυτο ,και αυτο  που δε διαφερουν πολυ στις μετρησεις.
Αρχισα να περνω μετρησεις και εχω μεινει εκπληκτος σε οτι αφορα τα ma που τραβαει η συσκευη ή δίνει ο φορτιστης/power bank.
Συγκεκριμενα εχω τον QD-184-SX (εχει βγει απο την αγορα πλεον) που δινει στις 2 USB θυρες του 2Α και 1Α αλλα στην πραξη αμα δεις και στις δυο θυρες περισσοτερο απο 0.5Α μαλλον εισαι τυχερος.
Μαλιστα σε αυτο power-bank εχω 4 Samsung 18650 μπαταριες.
Το ιδιο συμβαινει με ενα αλλο εντελως βασικο με τη χαμηλοτερη δυνατη τιμη που του εχω 2 Samsung και μια Ultrafire μεσα. Αυτο δινει ονομαστικα ιδιες τιμες εξοδου και πραγματικες λιγο περισσοτερα Amperes.
Δοκιμαζω ενα Βlitzwolf BW-S3 φορτιστη με εξοδους 2x2.4A και δινει 0.7Α κατα τη φορτιστη του Chuwi Hi8 που θελει 2Α για να φορτισει.
Ο δικος του φορτιστης βγαζει 1.1Α
Μα τι στο καλο γινεται..οτι να ειναι Αmperes στελνουν τα powerbanks και οι φορτιστες ? Επωνυμοι ή μη ?
Να μη πω κιολας οτι αν κουνας το καλωδιο φορτιστης (οπότε κουνιεται και η εισοδος στο powerbank/charger αλλαζουν και τα Αmps ).

Μπορω να υποθεσω οτι τα powerbanks (οπως και ο blitzwolf) εχουν κυκλωματα για να στελνουν τα καταλληλα Amps στις συσκευες σε αντιθεση με τους chargers που στελνουν οσο οσο και οτι παρει το κινητο/tablet. 
Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ετσι

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ ένα τέτοιο μαραφέτι και το έχω δοκιμάσει σε άπειρους συνδυασμούς φορτιστή/καλωδίου/συσκευής και έχω καταλήξει ότι εάν δεν είναι της προκοπής το καλώδιο, δουλειά δεν γίνεται. Είχα πάρει ένα καλώδιο 10 ευρώ και με αυτό μου τερμάτιζε τα ονομαστικά mA των περισσότερων επώνυμων αλλά και <<ψεύτικων>> φορτιστών που δοκίμασα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα οφείλεται στην ποιότητα των καλωδίων, τόσο όσο αφορά στη διατομή των αγωγών τους, όσο και στην ποιότητα κατασκευής των ακροδεκτών τους (ή των αντίστοιχων ακροδεκτών των συσκευών) στο παρακάτω σκαρίφημα φαίνεται ο λόγος:

 

Φορτιστές και πτωση τάσης.png

 

Ο φορτιστής δεν μπορεί να υπερβεί για λόγους ασφάλειας τα 5Vdc και έτσι ένα κακό καλώδιο ,ή ένα κακό βύσμα, "κλέβει" τάση που κανονικά θα πήγαινε στην φορτιζόμενη συσκευή !

Έτσι το ρεύμα φόρτισης παραμένει χαμηλότερο από το ότι είναι εφικτό, και η φόρτιση γίνεται βραδύτερη!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.