Jump to content



Αδυναμία "Secure Erase" σε msata SSD


Recommended Posts

Χαιρετίσματα στη κοινότητα.

 

Πρόσφατα αγόρασα ένα minipc από Κίνα, με i5-5250U επεξεργαστή και μητρική Broadwell-U PCH-LP (premium) και εγκατέστησα έναν msata SSD δίσκο (Netac N5M).

 

Αφού εγκατέστησα τα Win7 και αναβάθμισα στα 10άρια (για να έχω νόμιμη άδεια) και έκανα όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους για να βεβαιωθώ ότι όλα λειτουργούν σωστά, θέλησα να κάνω καθαρή εγκατάσταση.

 

Χρησιμοποίησα λοιπόν το Parted Magic (01-08-2013) για να κάνω Secure Erase στον δίσκο και να κάνω καθαρή εγκατάσταση, ώστε να το χρησιμοποιώ μετά ως βασικό μου σύστημα.

 

Δυστυχώς όμως ο δίσκος πάντα εμφανίζεται ως "Frozen" και παρότι δοκίμασα

- να τον απεγκαταστήσω τελείως

- να βάλω το σύστημα σε "sleep" ώστε να ξεπαγώσει

δυστυχώς δεν τα κατάφερα...

 

...συγκεκριμένα, στη δεύτερη περίπτωση, αφού ξυπνήσω τον υπολογιστή από το sleep, δεν μου δίνει δυστυχώς έξοδο εικόνας (έχω καλώδιο hmdi με αντάπορα dvi για την οθόνη μου) καθόλου, κι έτσι για να είμαι ακριβής, δεν ξέρω αν καταφέρνει να τον ξεπαγώσει ή όχι...

 

Δοκίμασα να ενεργοποιήσω τη ρύθμιση hotplug στο BIOS- κάπου διάβασα ότι βοηθάει - αλλά τσου...

 

...γενικά υποπτεύομαι πως έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση του BIOS που εφαρμόζει η Intel (το βιος, της American Megatrends, έχει πολλές-πολλές ρυθμίσεις, πραγματικά σε πιάνει πονοκέφαλος)

 

Έχετε καμιά ιδέα;

 

Ως ύστατη λύση σκέφτομαι να βάλω τον δίσκο στον φορητό μου Thinkpad T520 όπου εκεί με τον msata Plextor M5M δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το Secure Erase...αλλά είναι μεγάλη φασαρία, γιατί πρέπει να βγει το πληκτρολόγιο κτλ...

hwinfo.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.