Jump to content



iPhone 7/7 Plus thread


jax7480

Recommended Posts

Είπα να ανοίξω το thread κυρίως για να υπάρχει ένα thread για το τηλέφωνο αλλά και για να μοιραστώ την εμπειρία μου με το νέο γιωτόφωνο.

Να πω αρχικά πως το τηλέφωνο αγοράστηκε μετά από ενδοιασμούς αλλά και την αποτυχία της Samsung να δώσει ένα Note 7 χωρίς εκρήξεις.

Είχα και παλιότερα iPhone (το 4) αλλά ποτέ δεν χώνεψα το καρκίνωμα που λέγεται iTunes. Και μετά από έναν "αποτυχημένο" συγχρονισμό όπου έχασα τα

πάντα στο τηλέφωνο, το γύρισα σε Android. Δεν είμαι τύπος που αλλάζει τα τηλέφωνα συνέχεια, μία φορά το χρόνο γίνεται αγορά και γι'αυτό πάντα

προτιμούσα να αγοράζω flagship συσκευές με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά το iPhone 4 λοιπόν πέρασαν από τα χέρια μου ένα HTC Desire HD, Note 2, Note 3, Note 4 και Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

Μετά το τελευταίο ήρθε το iPhone 7 Plus για να ταιριάξει λίγο στο μέγεθος με το S6 Edge Plus αλλά και γιατί οι μικρές οθόνες (κάτω από 5.5 ίντσες) δεν με βολεύουν/αρέσουν, όπως θέλετε πείτε το.

Και πάμε στο τηλέφωνο.

Το iPhone 7 Plus είναι πλέον η ναυαρχίδα της Apple με διπλή κάμερα κτλ.

 

Οθόνη.Απόλυτα ευχαριστημένος από την οθόνη των 5.5 ιντσών χωρίς να μου έχει λείψει καθόλου η WQHD ανάλυση των 2560χ1440 του προηγούμενου τηλεφώνου. Διαφορές προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω. Αν εσείς μπορείτε, μπράβο σας και γούστο σας και καπέλο σας. Η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή αν και θα προτιμούσα καλύτερο μαύρο.

 

Κάμερα. Η καλή κάμερα ήταν πάντα ένας από τους παράγοντες για την αγορά τηλεφώνου για μένα. Το iPhone 7 Plus αν και έχει πάρα πολύ καλή κάμερα και είμαι ευχαριστημένος, πιστεύω, τουλάχιστον έτσι φαίνεται σ'εμένα, πως δεν έχει το ίδιο καλή κάμερα με το S6 Edge Plus. Ίσως έτσι να μου φαίνεται εμένα όπως προείπα, αλλά πιστεύω πως σε αυτό τον τομέα το Samsung ήταν καλύτερο.

 

Μπαταρία. Εδώ το τηλέφωνο δίνει ρέστα και πραγματικά δεν το περίμενα. Δεν θα αναφερθώ σε on screen time κτλ. γιατί για μένα δεν παίζει ρόλο. Παίζει ρόλο το πόσες μέρες θέλω για την επόμενη φόρτιση κάνοντας τη δουλειά μου και σε αυτόν τον τομέα το τηλέφωνο είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το προηγούμενο S6 Edge Plus. Όταν το Samsung έβγαζε με το ζόρι μιάμιση μέρα το iPhone 7 Plus βγάζει άνετα 2.5 μέρες για τις ίδιες δουλειές. Δεν ξέρω αν φταίνε οι 2 έξτρα πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από 48ωρο για την επόμενη φόρτιση ότι κι αν έχω κάνει με το τηλέφωνο. Με χαμηλή χρήση έχω ξεπεράσει άνετα το τριήμερο.

 

Εμπειρία χρήσης του iOS. Εδώ να πω πως ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα. Μετά από τόσα χρόνια στο Android μου ήταν δύσκολο να συνηθίσω την αλλαγή. Μου πήρε αρκετές μέρες και ακόμα φυσικά κάνω "λάθη" κατά την πλοήγησή μου στα μενού και τις εφαρμογές αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα συνήθειας και δεν φταίει σε κάτι το τηλέφωνο.

Το touch ID με βόλεψε απίστευτα πολύ ασχέτως αν σε κανένα Samsung δεν το είχα χρησιμοποιήσει. Στα Samsung είχα απλό κλείδωμα της οθόνης χωρίς κωδικό αλλά η αλλαγή στο touch ID δεν με ενόχλησε καθόλου.

Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω είναι οι έξτρα λειτουργίες και τι εννοώ: Στο android βλέπεις τη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις σου και κάνοντας swipe δεξιά ή αριστερά στέλνεις μήνυμα ή παίρνεις ξανά τηλέφωνο. Στο iPhone για να κάνεις το ίδιο πράγμα πρέπει να πατήσεις στο information εικονίδιο και να μπεις στο μενού της επαφής για να πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις μήνυμα.

Δεν με ξενίζει σαν διαδικασία απλά δεν έχω συνηθίσει κάποια πράγματα ακόμα.

Από εκεί και πέρα μιλώντας για το iOS να πω πως δεν μου έχει λείψει κάτι. Ότι εφαρμογές είχα στο Android, τις έχω και στο iOS. Το τηλέφωνο χρησιμοποιείται κυρίως για δουλειά και μετά για όλα τα άλλα οπότε δεν μπορώ να σας πω, πως θα έχετε όλοι τις ίδιες εφαρμογές χωρίς να πληρώσετε κάτι. Προσωπικά όλες οι εφαρμογές που είχα στο Android και ήταν δωρεάν, υπάρχουν και κατέβηκαν και στο iOS.

 

Διαδικασία μετάβασης από το Android στο iOS. Εδώ έκλαψε κόσμος. Μου πήρε αρκετές ώρες για να μεταφέρω τα πράγματα μου στο νέο λειτουργικό και αυτό γιατί η εφαρμογή της Apple και του Android είναι για τα πανηγύρια. Το iPhone δημιουργεί ένα hotspot και συνδέεσαι με αυτό με το Android τηλέφωνο για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των δεδομένων. Η κατάσταση τραγική με τις εφαρμογές να μην μεταφέρονται όλες αλλά και να παίρνει η όλη διαδικασία πολλές ώρες ώσπου αποφάσισα να κάνω χειροκίνητα ένα κομμάτι της.

Νομίζω πως θα έπρεπε η όλη διαδικασία να είναι αρκετά πιο απλή όπως π.χ. με το Samsung Smart Switch.

 

Ταχύτητα τηλεφώνου. Εδώ δεν υπάρχει νομίζω καμία αμφισβήτηση πως το iOS είναι πολύ μπροστά. Δεν έχω δει ακόμα lag από το τηλέφωνο σε ότι κι αν κάνω και είμαι άνθρωπος που το τηλέφωνο το κλείνω, ποτέ. Το ίδιο ίσχυε και με το Android με τη μόνη διαφορά πως το lag ήταν εμφανές σε πολλές περιπτώσεις. Μην μου πείτε πως φταίνει το λειτουργικό της Samsung, δεν με ενδιαφέρει τι φταίει. Για μένα όλα τα τηλέφωνα θα πρέπει να είναι έτσι και μην ξεχνάμε πως μιλάω πάντα για flagships και όχι τηλέφωνα του 100αρικου.

 

Τι μου έχει λείψει από το προηγούμενο τηλέφωνο.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για μένα που το είχαν όλα τα προηγούμενα τηλέφωνά μου ήταν το notification LED. Το θέλω, το χρειάζομαι και μου είναι απίστευτα χρήσιμο.

Δεν υπάρχει στο iPhone και για μένα είναι μεγάλο fail. Λύσεις του τύπου άφηνε ανάποδα το τηλέφωνο και βάλε το flash led να αναβοσβήνει θα αγνοηθούν επιδεικτικά. Θέλω Led notification στο μπροστικό τμήμα του τηλεφώνου. Δε νομίζω να άλλαζε τόσο πολύ η τιμή του με ένα LED παραπάνω.

 

Η κάμερα του S6 Edge Plus. Την θεωρούσα καλύτερη. Ίσως είναι, ίσως όχι. Στα δικά μου μάτια ήταν καλύτερη και μου λείπει.

 

Από εκεί και πέρα ακόμα δεν το έχω συνηθίσει 100% το iOS. Όπως είπα, ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα με το Android και ίσως μου πάρει λίγο καιρό ακόμα να συνηθίσω το νέο λειτουργικό.

Γενικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από το iPhone 4 που είχα μέχρι το 7 έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορώ να πω, πως το τηλέφωνο και το λειτουργικό δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα flagships του Android.

 

Αυτά τα λίγα από εμένα. Ότι άλλο θέλετε ρωτάτε ή μπορείτε να πείτε κι εσείς την εμπειρία σας αν έχετε αγοράσει το νέο iPhone.

 

 

 

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Κάτοχος iphone από εποχή 3G.  Έχω μάθει με το ios. Έχω συνηθίσει τις παραξενιές, ιδιαιτερότητες, ευκολίες κτλ. Είναι επιλογή μου να μείνω σε αυτή την πλατφόρμα. Ίσως είναι αντίθετο στην νοοτροπία της apple αλλά να είχαμε ένα file manager θα ήταν το ιδανικό. Κάνουμε την δουλειά μας με τα clouddrives, άντε για να πω ότι το ξεπερνάμε. Αλλά άφησέ μας καλή μου Apple να μπορούμε στις φωτό μας να φτιάχνουμε τα αλμπουμ μας, να τα σβήνουμε, να μην πρέπει να τρώω στην μάπα όλο το camera roll, να μπορώ να κάνω save as μια εικόνα στον φάκελο που θέλω και όχι να θέλω 5-6 κινήσεις αφού την σώσω για να την έχω σε άλλο φάκελο.

 

Υγ. Μήπως να γίνει rename σε ios Thread?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, jax7480 said:

Στο android βλέπεις τη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις σου και κάνοντας swipe δεξιά ή αριστερά στέλνεις μήνυμα ή παίρνεις ξανά τηλέφωνο. Στο iPhone για να κάνεις το ίδιο πράγμα πρέπει να πατήσεις στο information εικονίδιο και να μπεις στο μενού της επαφής για να πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις μήνυμα.

Με το 3D touch το κάνει.Απλά πατάς στην επαφή λίγο πιο δυνατά και στα εμφανίζει. ;)

 

Και μερικά ακόμα...

http://www.macworld.co.uk/how-to/iphone/15-great-3d-touch-tips-tricks-for-iphone-6s-6s-plus-ios-10-3626954/

 

Έγινε επεξεργασία από rory
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κάτοχος και εγώ (εταιρικού) iPhone 7. Προς ωρας το μαθαίνω χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλά βασικά (πχ μεταφορά αρχείων)

Μου την σπάει που δεν μπορώ να επιλέξω άμεσα άλλο wifi με 3d touch (ή long touch), ή ότι δεν εχει shortcut για τα Mobile data.

Επίσης ποιος ο λόγος του GET -> Install στο Store? Ειναι ιδέα μου ή αργεί πιο πολύ η εγκατάσταση εφαρμογών; (εκτός αν εχουν και διαφορετικό μέγεθος)

Γενικά δεν το έχω πολυψάξει γιατί δεν πολυασχολούμαι, αλλά πιστεύω θα φάω τρελές ξενέρες σιγά σιγά.

 

Σαν κατασκευή πάντως είναι μπόμπα με καλή κάμερα και μαμηστερό ήχο (ακόμη και το ενσωματωμένο ηχείο τα σπάει - δουλεύει σαν το custom stereo mod στα android - και τα ηχεία και το ακουστικό)

 

Αυτά τα ολίγα προς ώρας.

 

Πιο πολύ έχω εντυπωσιαστεί με το Track pad του Mac Pro, αλλά είναι off topic

Link to comment
Share on other sites

σχετικό νομίζω:

 

 

@l2phile Οι εφαρμογές είναι πολύ μεγαλύτερες. Δες τα μεγέθη και θα καταλάβεις. Στην εγκατάσταση πάντως είναι πολύ πιο γρήγορο ειδικά αν κάνεις update πολλές μαζί.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γενικά είναι κοροϊδία να σκάμε τόσα λεφτά σε τέτοια συσκευή, από όποια εταιρεία κι αν προέρχεται.
Από την ελευθερία του Android, μπήκες ξανά στο μαντρί του iOS. 

Δικαίωμά σου αλλά τόσα λεφτά δεν τα δικαιολογεί καμία υπάρχουσα συσκευή, είτε iOS είτε Android κ.λπ.

 

Τέσπα αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν η μεταβίβαση από το 5S στο 7άρι το απλό αξίζει? Για κλασσική απλή χρήση.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, psygreg said:

Γενικά είναι κοροϊδία να σκάμε τόσα λεφτά σε τέτοια συσκευή, από όποια εταιρεία κι αν προέρχεται.
Από την ελευθερία του Android, μπήκες ξανά στο μαντρί του iOS. 

Δικαίωμά σου αλλά τόσα λεφτά δεν τα δικαιολογεί καμία υπάρχουσα συσκευή, είτε iOS είτε Android κ.λπ.

 

Τέσπα αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν η μεταβίβαση από το 5S στο 7άρι το απλό αξίζει? Για κλασσική απλή χρήση.

Για την ελευθερία και τα σχετικά δεν θα απαντήσω, γιατί είπαμε να το κρατήσουμε καθαρό.

Για τα λεφτά θα σου απαντήσω εν μέρει γιατί πιστεύω πως ο καθένας κάνει με τα λεφτά του ότι θέλει.

Το τηλέφωνο είναι παροχή της εταιρείας που δουλεύω οπότε το κόστος για μένα ήταν 0.

Στο τελευταίο δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν είχα 5s πριν. Ας απαντήσει κάποιος που είχε τα προηγούμενα και πήρε το νέο.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 7/11/2016 at 10:52 ΠΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Γιατί για μένα θα ήταν κοροϊδία να δώσω τόσα λεφτά για ένα "παλιό" τηλέφωνο.

Παλιο το S7??

Θα ρωταγα αν το πληρωσες, αλλα απαντησες

Σημερα ημουν στο Γερμανο και ρωταγανε τιμη για το Ι 7+, ... 1070€. Οσο 2 S7

Το μονο που θα ηθελα ειναι η διαρκεια μπαταρίας, το δικο μου S6 μετα βιας με κλειστα ολα 2,5 μερες. Κανονικα 1 - 1,5 αντε 2.

 

Τη μεταφορα αρχειων την εχω κανει με το  Samsung Smart Switch και δουλεψε μια χαρα με καλωδιο σε αιφον

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, jax7480 said:

Το τηλέφωνο είναι παροχή της εταιρείας που δουλεύω οπότε το κόστος για μένα ήταν 0.

 

ΟΚ, αυτή η πρόταση απαντάει σε όλα, thanks ;)

Έγινε επεξεργασία από psygreg
Link to comment
Share on other sites

On 11/6/2016 at 1:09 ΜΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Στο android βλέπεις τη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις σου και κάνοντας swipe δεξιά ή αριστερά στέλνεις μήνυμα ή παίρνεις ξανά τηλέφωνο

Στo android γενικα, δεν γινεται. Ειναι της rom θεμα. Πχ στο LG δε γινεται αυτο. Εχει απλα 2 εικονιδια call+msg. 

 

Καλοριζικο (αν και αργησα :p ) το Ι7+ , να το χαρεις και να το ξανασυνηθισεις γρηγορα. 

Καθε OS εχει τα καλα και τα κακα του, λιγοτερα ή περισσοτερα, δε θα το κρινω εγω ;) 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 11/25/2016 at 7:59 PM, tommybertsen said:

Στo android γενικα, δεν γινεται. Ειναι της rom θεμα. Πχ στο LG δε γινεται αυτο. Εχει απλα 2 εικονιδια call+msg. 

 

Καλοριζικο (αν και αργησα :p ) το Ι7+ , να το χαρεις και να το ξανασυνηθισεις γρηγορα. 

Καθε OS εχει τα καλα και τα κακα του, λιγοτερα ή περισσοτερα, δε θα το κρινω εγω ;) 

 

Γινεται μια χαρα.Στη μπακατελα σου δε γινεται θες να πεις :p

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.