Jump to content



Μεταφορά σήματος wifi μεταξύ ορόφων.


Dr_Nikiforos

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά !

Θέλω να μεταφέρω το wifi απ τόν 4ο όροφο όπου βρίσκεται το router στόν 2ο όπου πλέον μένω ώστε να συνδέω laptop και κινητο. Το ερώτημα είναι τόν εξοπλισμό σέ hardware software πού θα χρειαστώ γιά νά το πετύχω. Budget δέν έχω εικόνα των access point, repeater κλπ όποτε θα πώ ότι θέλω κάτι αξιόλογο πού θα κάνει τη δουλειά χωρίς να μέ βασανίσει.

9c6a8a9c7e22c316e4a6212bee86c3d8.jpg

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για καλώδιο οπότε μιλάμε μόνο για ασύρματες πιθανές λυσεις. Υπάρχουν στην αποθήκη 2-3 ρουτερακια του οτε συν κάποια tplink. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά με έξτρα εξοπλισμό? Αυτή την στιγμή το σήμα που έρχεται είναι ελάχιστο και αδύναμο αν βοηθάει η πληροφορία.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν λειτουργεία Repeater Mode, βάζεις στους ενδιάμεσους ορόφους και θα είσαι αρκετά καλύτερα δίχως έξοδα ( το repeater πρέπει να έχει καλό σήμα, δεν το βάζεις απλά εκεί που έχεις ελάχιστο σήμα και ελπίζεις σε καλύτερες ταχύτητες )

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σε κεραιοσυστημα όπου θα εγκατασταθεί/ρυθμιστεί και θα μου εκπέμπει το wifi εντός του χώρου μου είτε αυτόνομα είτε μέσω repeater υπάρχει? Να εγκαταστήσω σε κάθε όροφο δεν γίνεται μιας και πρόκειται για πολυκατοικία. Οπότε μιλάμε για την καλύτερη δυνατή απευθείας μετάδοση!

Link to comment
Share on other sites

Ναι κάπως έτσι μπορούμε να παίξουμε! Δώσε μου λίγο φως πως θα κινηθώ και τι αγορές θα κάνω οπότε μπορέσεις! Thanks!

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εαν θελεις να αποφυγεις την βαβουρα με κεραιες και εξωτερικες κατασκευες (ιδιως εαν το εγχειρημα κοστισει πανω απο 200ε), μπορεις να αποπειραθεις και αυτο:

 

  • Βαζεις ενα απο αυτα, και ενα απο αυτα στον καθε οροφο που θες.
  • Συνδεεις τα δυο cAP στο ιδιο 2.4GHz δικτυο (ο ενας το εκπεμπει, ο αλλος μπαινει πανω του σαν client) και ετσι εχεις ενα ασυρματο link μεταξυ των οροφων.
  • Επειτα συνδεεις με ενα Ethernet καλωδιο το cAP με την θυρα ether5 (PoE-out) του hAP ac lite και γεφυρωνεις τα παντα ολα στο hAP (ether1-5 και wlan1+2).
     

Φυσικα εαν το κοστος ειναι ζητημα, μπορεις αντι για hAP ac lite, να βαλεις αυτα (σε αυτη την περιπτωση χανεις το PoE και το 5GHz WiFi band).

Tip: Στο wlan configuration των MikroTik (γενικοτερα) βαζε για χωρα την Taiwan (οπου δεν επιβαλει κανενα περιορισμο στο Tx power της κεραιας).

 

 


 

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά χρειάζομαι 2 hap και ένα cap? Στον όροφο που είναι το router βάζω το ένα hap και στον άλλον που θέλω να φέρω Internet βάζω hap +cap και σύνδεση μεταξύ τους?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως, απο την στιγμη που το ενα συνδεετε στο αλλο πανω σαν client δεν χρειαζεσαι 2 cAP. My mistake.

Τωρα, το αν θα χρησιμοποιησεις το ac lite ή το lite classic ειναι αναλογα τις αναγκες, το budget και αν μπορεις να εκμεταλευτεις με τις συσκευες σου τα extra features (5.0GHz wlan)

Βαζεις στον οροφο που εχει το τερματικο (modem) το hAP. Στον αλλο οροφο πρακτικα θελεις το cAP+hAP με το πρωτο να ειναι συνδεδεμενο ως client στο πανω WiFi και το δευτερο να μοιραζει σε αλλο WiFi αυτο που θα παιρνει μεσω καλωδιου.

Πρακτικα μπορεις να παιξεις μπαλα και με 2 MikroTik αντι για 3, εαν εχεις καποιο routerακι παροχου (πχ ZTE HN108NS) το οποιο μπορει να παιξει σε bridge mode (δηλαδη να παιρνει internet απο την Ethernet1 και να το διαμοιραζει στις υπολοιπες θυρες και το WiFi του). Σε καθε περιπτωση προτεινω το ασυρματο link να γινει με MikroTik ομως.

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
Link to comment
Share on other sites

Σου εκανα και ενα γρηγορο mockup.
 

diagram.PNG

 

Εφοσον ομως το cAP+hAP #2 συνδεοντε σαν client πανω στο hAP #1. Να ξερεις οτι θα μοιραζονται ισοποσα την συνδεση με τους υπολοιπους συνδεδεμενους client στο hAP #1.

Για παραδειγμα:
Εαν η συνδεση σου ειναι στα 20mbit. (roughly 2MB/s download speed)
Εαν εχεις 1 ατομο συνδεδεμενο στο WiFi του hAP #1 και 2 ατομα συνδεδεμενα στο WiFi του hAP #2 οπου κατεβαζουν τερμα.

Το hAP #1 θα διαμοιρασει την ταχυτητα 50-50 μεταξυ των δυο συνδεδεμενων clients (το ενα ατομο και το cAP) αρα 1MB/s στον καθενα.
Το hAP #2 θα διαμοιρασει την ταχυτητα 50-50 παλι στα δυο αλλα ατομα που εχουν συνδεθει, αλλα εφ οσον λαμβανει 1MB/s, θα δωσει 500KB/s στον καθενα.

Για να το αποφυγεις αυτο, θελεις πρακτικα το wireless link μεταξυ των οροφων να ειναι σε dedicated wlan interfaces (τα οποια θα κανουν μονο το link και τιποτε αλλο) - Συνεπως εκει μπορει οντως να χρειαστεις 2 cAP και 2 hAP. Ολα ειναι αναλογα του πως θελεις να παιξεις.
PS: Σαφως και το 2.4GHz δεν τερματιζει στο 1MB/s οσον αφορα την μεταδοση που μπορει να κανει, τα νουμερα ειναι απλα για χαρη του παραδειγματος.

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.