Jump to content



Εξωτερική μόνωση ψυγείου


defiant

Recommended Posts

Λόγω έλλειψης χώρου το ψυγείο ακουμπάει με την κουζίνα με αποτέλεσμα να χαλάει το ψυγείο με τα χρόνια και φυσικά να μην ψύχει αρκετά όταν λειτουργεί η κουζίνα- ιδικά τα καλοκαίρια-. Σκέφτηκα να βάλω ένα ξύλο -κόντρα πλακέ- μεταξύ κουζίνας και ψυγείου για μόνωση έστω και αν είναι λίγη. Μου πρότειναν να βάλω μια πλάκα αμιάντου. Υπάρχουν ακόμα αυτές;;

Υπάρχει καμία άποψη για αμίαντο ή κάποιο άλλο μη επιβλαβές μονωτικό υλικό;

Link to comment
Share on other sites

Μονωτικό τοιχοποιίας νομίζω ότι θα σε καλύψει,  ορυκτοβάμβακας, πετροβάμβακας και το μπλέ σαν φελιζόλ που ντύνουν τους τοίχους στις πολυκατοικίες.

Στο κατάστημα που θα πας ρώτα και για άλλα υλικά πάντως. (δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα αμίαντος)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο αμίαντος όντας απαγορευμένο υλικό από το 1990 στην Ε.Ε. και από το 2000 σε ειδικές χρήσεις αμφιβάλλω εάν μπορεί να αγοραστεί και εάν θες να τον αγοράσεις.

Ένα κόντρα πλακέ είναι η λύση του φτωχού, κάποιο υλικό τοιχοποιίας ίσως είναι καλύτερο π.χ. κάποια μονωμένη γυψοσανίδα, αλλά το θέμα είναι και πόσο χώρο έχεις ενδιάμεσα, γιατί για να τα έχεις ακουμπησμένα μάλλον δεν θα έχεις πολύ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η πραγματικότητα είναι το ψυγείο χρειάζεται έναν σχετικά καλό αερισμό. Εκεί που είναι χωμένα στην πλειονότητα των περιπτώσεων λειτουργούν με πιο μικρή απόδοση, παράγοντας κι αυτά μια σεβαστή θερμότητα. Αμίαντο μη βάλεις, και δε νομίζω να πουλάνε πια ούτως ή άλλως, αν δε θες να ξοδέψεις βάλε ένα κόντρα πλακέ, απλά φρόντισε να το διαμορφώσεις κατάλληλα στη συναρμογή του με τον τοίχο ώστε να μην αφήνει να περνάει ο ζεστός αέρας πλευρικά. Δε θα σου κάνει πολύ μεγαλύτερη δουλειά μια μονωτική πλάκα, δεδομένου οτι δε χρησιμοποιείς και τον φούρνο κάθε 2 ώρες... Αλλιώς η μονωτική πλάκα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά χρειάζεται και χώρο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.skroutz.gr/c/1179/diafora_domika_ylika.html?keyphrase=εξηλασμενη+πολυστερινη

 

Η Fibran, πέραν του ότι είναι πολύ καλή βλέπω βγαίνει και σε διάσταση 1.25χ0.60 poy θα σε βολέψει πολύ για τη δουλειά που τη θέλεις. Θα βάλεις 5 εκατοστά πάχος, ή εάν δε σε παίρνει βάλε όσο περισσότερο μπορείς. Εάν δε βρεις τέτοια διάσταση, μπορείς να πάρεις κομμάτι μεγαλύτερο, να το κόψεις τη μέση και να το ενώσεις με ταινία διπλής όψης. Π.χ. με ένα κομμάτι 2.50 χ 0.60 των 2 εκατοστών μπορείς να φτιάξεις 2 κομμάτια 1.25χ0.60 των 4 εκατοστών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.