Jump to content


Αγορά λαμελο φρεζοκαβιλιέρας


Recommended Posts

 

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για την φρεζοκαβιλιέρα matrix bj850.

Δεν έχω δουλέψει τέτοιου είδους μηχάνημα και τελικά θα μου χρειαστεί για να φτιάξω τα έπιπλα για το σαλόνι μου. Θα δουλέψω κυρίως με mdf.

Να προτιμήσω αυτή η κάποια από την einhell που βρίσκω σε αυτήν την τιμή;

 

https://www.pavlatos-tools.gr/frezokabiliera-matrix-bj850-100-1-p-533-htmle62756231075c36f404fe7ba5ce879e8.jpg

 

Στάλθηκε από το m2+note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Την έχω την συγκεκριμένη όπως και ο @panava

Για τα λεφτά της είναι μια χαρά σαν αγορά, αλλά θέλει πολύ προσοχή γιατί εύκολα "φευγει" στο σημείο που είναι να κάνει την υποδοχή και σου κάνει "δοντάκι" η ένωση.

Αν παίξεις λίγο μαζί της σε ρετάλια και την μάθεις όμως, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα στην τελική συναρμολόγηση.

 

Για να πάρεις κάτι που δε θα βγάζει σφάλματα τόσο εύκολα δυστυχώς πρέπει να ανέβεις αρκετά. Οπότε θεωρώ ότι για ερασιτέχνη είναι μια χαρά.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά τα πάει αλλά σίγουρα δεν ειναι καβίλια.

Στο MDF που λες εσύ σε συνδυασμό με την κόλλα θα πιάσει πολύ καλύτερα.

Η ξυλόκολα πιάνει στο MDF ενώ στην μελαμίνη πιάνει μόνο στο σημείο της εγκοπής ουσιαστικά.

Οπότε θα έχεις μια πολύ καλή ένωση.

 

Τώρα αν θα το χρησιμοποιούσα σε μελαμίνη για να κάνω πχ βιβλιοθήκη; Προσωπικά όχι θα προτιμούσα καβίλιες.

Μπορεί και να αντέχει αλλά δεν θέλω να το παίξω :) 

Link to comment
Share on other sites

Νικο αν εχεις πολλα κομματια γιατι δε λες στον ανθρωπο που θα στα κοψει να σου ανοιξει υποδοχες για καβιλιες;

Μπορει να στο κανει και σιγουρα θα γλιτώσεις πολυ χρονο και θα εχεις 100% αψογες ενωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Νικο αν εχεις πολλα κομματια γιατι δε λες στον ανθρωπο που θα στα κοψει να σου ανοιξει υποδοχες για καβιλιες;
Μπορει να στο κανει και σιγουρα θα γλιτώσεις πολυ χρονο και θα εχεις 100% αψογες ενωσεις.

Υπήρξα ξυλουργός κάποτε και γνωρίζω αλλά εδώ επαρχία που είμαι τώρα δεν ξέρουν καν τι είναι καβιλια. Να φανταστείς μόνο για μένα φέρνει κουτί καβιλιες τοπικό κατάστημα με εργαλεία.

Στάλθηκε από το m2+note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fixed: Εισάγεται από κίνα μέσω Γερμανίας.

 

Το μηχάνημα δεν ξέρω τι λεεί, αν πάντως δεν έχει ακρίβεια τότέ πεταμένα λεφτά… της wolfcraft το έχω καλούτσικό είναι αλλά θέλει υπερβολικά πολύ προσοχή, δεν θα το ξαναγόραζα, αν δεν το πάρεις τότε σου προτείνω 2 πράγματα, το πρώτο είναι να φτιάξεις μια «dowels jig» στο youtube έχει αρκετές π.χ. Self–Centering Doweling Jig  και η δεύτερη είναι με εγκοπές κάπως έτσι

Capture.thumb.JPG.fb1306c2339be42d859b2ab2706ba719.JPGCapture2.thumb.JPG.51880795fc1829663aa1b1f8fe4fa79d.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Havic το ότι είναι από China να μη σου λέει και πολλά

Η Metabo η πριονοκορδέλα μου είναι απο China. Τα περισσότερα εργαλεία πλέον στην κίνα φτιάχνονται και έχω και μπλε bosch made in china.

Οσον αφορά την καβιλιέρα της wolfcraft που λες ότι θέλει πολύ προσοχή. Η καβίλια την απαιτεί την προσοχή. Λίγο να σου φύγει δε θα μπει ακόμα και να κοπανιέσαι κάτω. Είναι μία ένωση που αν θες να σου δώσει το 100% της αντοχής της, δεν συγχωρεί κανένα λάθος. Το σίδερο θα στο συγχωρέσει το ξύλο όχι.

Την έχω την συγκεκριμένη καβιλιέρα και την έχω χρησιμοποιήσει σε πολλά έπιπλα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και στα πρώτα μου βήματα. Εαν βάλεις στο μυαλό σου πως λειτουργεί η σύνδεση με καβίλια πάει από μόνο του το πράμα με ένα τέτοιο εργαλείο.

 

Η σύνδεση που του προτείνεις σαφέστατα και θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο σε θέμα αντοχής όσο και εμφάνισης, άσχετα ότι αν έχει να κάνει πολλές από ότι καταλαβαίνω και δεν διαθέτει κάνα δισκοπρίονο, θα του πάρει μέρες να τελειώσει.

Επειδή ο Νικος ανέφερε ότι ήταν μαραγκός θεωρώ ότι ξέρει τις διαφορές των ξύλων και των ενώσεων όπως και το πρόβλημα του MDF εάν φορτωθεί. 

Αν κάνει ράφια που είναι κάπως μακριά και τα φορτώσει, με την πάροδο του χρόνου ότι σύνδεση και να κάνει, θα επέλθει στρέβλωση (επιστημονικός όρος ερπυσμός).

 

Αλλά όπως είπα από την στιγμή που ήταν αυτής της δουλειάς, θεωρώ ότι για να θέλει λαμελιέρα και MDF, μάλλον θα την χρειάζεται για να αυξήσει την ταχύτητα της διαδικασίας. To τι ποιότητα θα πάρει εξαρτάται από το τι ποσό θέλει να διαθέσει. Αλλά απο τα 50 στα 200 είναι απόσταση

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@karmen1983

 

Spoiler

Παρεξήγησες, δεν με πειράζει που είναι από κινά, τα περισσότερα, αν όχι όλα τα αντικείμενα που έχω είναι από κίνα, αυτό που σχολίασα ήταν για αυτό που γράφει στην εικόνα το «εισάγεται από Γερμανία» με την αντίστοιχη σημαιούλα αφήνοντας να εννοηθεί ότι και καλά είναι φτιαγμένο εκεί και είναι ¨ανώτερο/ποιοτικότερο¨ …

 

Συμφωνώ στο ότι θέλει να αυξήσει την ταχύτητα του σε σχέση με την wolfcraft που έχει τώρα,  και γιαυτό του πρότεινα κάτι άλλο, όπως είπα δεν έχω άποψη για το αν είναι καλή ή όχι η συγκεκριμένη matrix, απλά του έκανα δυο προτάσεις σαν εναλλακτικές και φθηνότερες λύσεις, στο τέλος αυτός πρέπει να αποφασίσει αν την χρειάζεται, αν αξίζει τα 60€, αν τον καλύπτει ή αν πρέπει να δώσει περισσότερα €€.

 

Δεν ξέρω αν είναι γκουρού ή όχι, οκ ανέφερε ότι υπήρξε ξυλουργός αλλά μπορεί να μην έφτιαχνε έπιπλα, να έφτιαχνε πόρτες και παράθυρα, έχω γείτονα συνταξιούχο πλέον που έφτιαχνε έπιπλα και στο σπίτι του τα ξύλινα παράθυρα πλήρωσε και τα έφτιαξε άλλος, τέλος πάντων δεν είχα σκοπό να προσβάλω ούτε να το παίξω έξυπνος…. να βοηθήσω πήγα, αν θες να δώσω μια άλλη ιδέα/ οπτική γωνία, δεν ξέρω τι εργαλεία έχει, αν έχει π.χ. ένα δισκοπρίονο μπορεί να κόψει 2 ίσως και 3 ξύλα μαζί οπότε δεν το βλέπω χρονοβόρο, τώρα με πριόνι χειρός είναι θέμα αλλά και πάλι μιλάμε για μελαμίνη και MDF που κόβονται πανεύκολα.

P.S. Αν δεν έχει δισκοπρίονο τότε πιο πολύ συμφέρει τα 60€ να τα δώσει εκεί παρά για φρεζοκαβαλίερα (προσωπική άποψη) :p

P.S. Πάντα φιλίκά!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει βρε λογος να "απολογησε" ή να βαζεις σε προφυλακτηρ την απαντηση σου. Προτασεις κ αποψεις λεμε εδω :)

 

Απλα ειναι αλλες προσεγγυσεις σε ενα θεμα. Η επιλογη φυσικα κ ειναι του Νικου κ το τι θα θελησει να παρει ή τι πιστευει οτι του κανει μεγαλυτερη αναγκη. Τωρα για τα εξηντα ευρω για δισκοπριονο ας το αφησουμε ναι :p

 

Για ερασιτεχνικη χρηση δεν ειναι απαραιτητο εργαλειο παντως. Και το υποστηριζω ακομα και τωρα που εχω αγορασει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν διάβασα τις γνώμες σας με προσοχή και αποφάσισα ότι το λαμελο ναι μεν είναι γρήγορο, αλλά θέλει την ίδια προσοχή με την καβιλια. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το ευρώ μετράει θα βάλω μπροστά το μηχάνημα για τις οπές στα οριζόντια και θα κάνω με το χέρι τα καθετα. Σε κάποια άλλη ευκαιρία ίσως να το ξαναδώ, αλλά και πάλι σε αυτή την κατηγορία τιμής γιατί σαν μηχάνημα δεν με έχει πείσει.
Μέχρι την Δευτέρα μπορεί να αλλάξω γνώμη και να το πάρω δεμένο σε μια πασχαλινή λαμπάδα. [emoji12] 5934b7450f2b5f804408f9130e3253e6.jpg



  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά είμαι ανάμεσα σε δύο φρεζοκαβιλιέρες. Η μία είναι η Dewalt DW682K και η άλλη η Makita PJ7000

 

https://www.skroutz.gr/s/3030664/Dewalt-DW682K.html

https://www.skroutz.gr/s/3473272/Makita-PJ7000.html

 

Αν κάποιος έχει μία από τις δύο ή έτυχε να δουλέψει και τις δύο θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του. Κλείνω προς την Makita προσωπικά

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.