Jump to content


Στεροφωνική Πηγή/Πηγές για το αυτοκίνητο


Recommended Posts

Λοιπόν ύστερα από μια ανάρτηση μου στο "Οι αγορές μας...!!" και επειδή μερικοί ζητήσαν περισσότερες πληροφορίες για μια αγορά πηγής που έκανα είπα να ξεκινήσω αυτό το thread για να λύσουμε-βοηθήσουμε αν μπορούμε ο ένας τον άλλον για να αντικατασήσουμε τις εργοστασιακές μας πηγές με κάποια με περισσότερες δυνατότητες.

 

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Θεωρώ ότι σε γενικό κανόνα ότι πληρώσεις παίρνεις (είπα γενικό κανόνα, όχι πάντα) άρα το ότι μια εταιρεία ζητάει για κάποιο προϊόν πχ μια πηγή αυτοκινήτου 700€ υπάρχει κάποιος λόγος. Οι εταιρείες έχουν R&D, marketing, support. Το ότι έρχονται μετά κάποιες εταιρείες και αντιγράφουν ένα προϊόν, κάνουν και κάποιες αλλαγές, πολλές φορές με ποιο φτηνά υλικά, δεν προσφέρει εγγύηση, περνάει έναν γρήγορο ποιοτικό έλεγχο δε σημαίνει ότι εσύ θα πάρεις με 200€ ότι ο άλλος κοστολογεί πουλάει για 700€.

Όμως ούτε επειδή η εταιρεία κοστολογεί κάτι 700€ σημαίνει ότι είναι τέλειο και δουλεύει απροβλημάτιστα.

Παντού υπάρχει το ρίσκο απλά το ρίσκο είναι μικρότερο σε κάτι ποιο ακριβό και σου προσφέρει κάποιες παραπάνω πινελιές.

Άρα αγοράζεις κάτι φτηνότερο ξέρωντας το ότι έχεις μεγαλύτερο ρίσκο, χαμηλότερη ποιότητα, λιγότερες δυνατότητες.

 

Επίσης δεν είμαι ούτε ηλεκτρολόγος ούτε ηλεκτρονικός για να σας πώ με τεχνικές πληροφορίες τι είναι σωστό και τι λάθος. Έχω αρκετά καλές τεχνικές γνώσεις πάνω σε υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα και thats it. Άρα η οπτική μου γωνία είναι περισσότερο του χρήστη που ψάχνει το πάντα κάτι παραπάνω, και να αξίζει να δώσει ένα χρηματικό ποσό για αυτό που παίρνει για να καλύψει μια "ανάγκη".

 

Επί του θέματος: #ONTOPIC

 

Έχοντας στην κατοχή μου ένα Volkswagen του 2009, το οποίο το αγόρασα μεταχειρισμένο, είχε προεγκατεστημένο το κλασικό ράδιο cd RCD310 και οχτώ ηχεία της  Bosch.

Όλα σχεδόν τα κασετόφωνα έχουν είσοδο aux έτσι και εμένα είχε έτοιμη είσοδο στο ντουλαπάκι του τεμπέλη. Για 3 χρόνια σύνδεα είτε κινητό είτε mp3 player και κάπως έκανα την δουλειά μου αλλά πάντα ήθελα το κάτι παραπάνω.

Ήθελα να παίζει mp3, ήθελα GPS για να μην κάθομαι να στηρίζω το κινητό στο ταμπλό, να έχω car kit να μιλάω.

Για να έχω gps και παράλληλα να μιλάω ούτε λόγος. Η ανοιχτή ακρόαση στο κινητό δεν παίζει σωστά. Για να απαντήσεις στο τηλ, να βάλεις ανοιχτή ακρόαση να ξαναγυρίσεις στο gps είναι χρόνος που σου αποσπάτε η προσοχή. Συν ότι επειδή δεν μου αρέσουν οι θήκες και βάσεις σε τζάμια, αεραγωγούς κλπ χώνω το κινητό πάντα στο καντράν, όπου όμως δεν μπορώ να συνδέσω και ακουστικά πχ, γιατί δε χωράει συν το καλώδιο μπλέκει στο τιμόνι.
Άρα σε γενικές γραμμές έψαχνα λύση αλλά ήθελα να δώσω τα λιγότερα λεφτά για κάτι που θα δουλέψει σε γενικές γραμμές, και όχι να πάω πολύ φτηνές επιλογές που είτε κολάνε, είτε ψοφάνε είτε βγαίναν ακριβές.

 

Ψάχνωντας αρκετό καιρό, πέτυχα στο aliexpress μια πηγή android, για VW, με canbus, καλές κριτηκές, έλεγε δε περνάει τελωνείο, δεν ήταν OEM και είχε κάποιο όνομα (για ψυχολογικούς λόγους το λέω) και καλά υπήρχε aftersales support, gps.
Έψαξα γενικά κριτικές τριγύρω αν και δεν βρήκα πολλά είδα ότι δεν υπάρχει κανένα παράπονο αλλά επίσης δεν είναι και καμιά εταιρεία που έχει πουλήσει παντού.

Σε τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν αρκετά καλή και κάλυπτε για μια γενική χρήση android. 

Παράλληλα κοίταγα να δώ από αλλού άλλες επιλογές στα ίδια πάνω κάτω χρήματα είτε και φτηνότερα. Συν ότι πάντα σκέφτεσαι ότι είναι εισαγωγή απο χώρα εκτος EU και λόγο μεγέθους να περάσει τελωνείο.

Πραγματικά το φτηνότερο που βρήκα ήταν από ebay ΟΕΜ που φαινόταν ίδια πηγή με λίγα παραπάνω χρήματα και ρίσκο το τελωνείο.

Επικοινώνησα μαζί τους γιατί είδα ότι έχουν μια επιλογή NO VAT NO DUTY να επιβεβαιώσω ότι δεν περνάει τελωνείο. Οκ τα αγγλικά τους είναι άντε γειά.

( yes, you can order this one we can make sure NO VAT ). Ξαναρωτάω γιατί θέλω να μειώσω το ρίσκο.

(hello I mean if you choose NO VAT we can make sure you don't need pay tax but usual it need take 10-15 days delivery)

 

Επειδή από aliexpress δεν ψωνίζω (δε το εμπιστεύομαι λόγο no paypal), δεν είχα βάλει και την εφαρμογή στο κινητό. Αν βάλεις την εφαρμογή σου δίνει και 10$ έκπτωση. Έτσι τα additiona shipping μου ήρθαν τσάμπα και την παράγγειλα με κόστος 205€. Τώρα που το βλέπω έχει 20% off και βγαίνει τα ίδια λεφτά που την πήρα εγώ.

Μετά από λίγες μέρες παραλαμβάνω tracking number για αποστολή μέσω Ολλανδίας. 15 μέρες μετά έρχεται με UPS στα χέρια μου η πηγή.

Μέσα σε 3 ώρες είχα εγκαταστήσει την πηγή, την κεραία του gps, έβαλα και USB extension και έβγαλα κεραία και usb στον ντουλαπάκι πάνω στο παμπρίζ που έχει το αμάξι μου. Ούτε να φαίνεται η κεραιά, ούτε καλώδια εξωτερικά αλλά και πιάνει γιατί αν και είναι καλυμένη με πλαστικό δεν έχει παρεμβολές από μέταλο αλλά λίγο πλαστικό και το τζάμι.

 

Η συσκεύη έρχεται με καλώδιο μετατροπέα που συνδέεται ακριβώς με τις φύσες του VW και δεν χρειάζεται ούτε ενώσεις ούτε τίποτα, ήρθε με προεγκατεστημένο το iGO και χάρτες (βέβαια εγώ τα άλλαξα όλα και έβαλα λίγο νεότερη έκδοση iGO και χάρτες δικούς μου νεότερους, μαζί με poi και skin από navimania.

Η κεραία συνδέεται με ένα καλώδιο, ενώ του αυτοκινήτου μου έχει δύο, το ράδιο συνδέοντας μόνο το ένα δε πιάνει καλά, παράγγειλα με 5€ καλώδιο μετατροπέα ελπίζοντας να παίξει καλύτερα.

Ο ήχος είναι λίγο χειρότερος σε ποιότητα από την εργοστασιακή πηγή, στην αρχή ψαχνόμουν γιατί έχει ρύθμιση input gain και δυναμώνεις την ένταση της πηγής για κάθε Module ξεχωριστά από εκεί και μετά τον συνολικό ήχο. 

Η ένταση ήχου πάει από το 1 έως το 20, σε γενικές γραμμές είναι οκ και δυνατό. Η αυξηση έντασης όμως θεωρώ ότι έπρεπε να είχε μεγαλύτερο εύρος. Από το 1 έως το 50 πχ, γιατί οι κλίμακες ειδικά στα χαμηλά θέλουν fine tune με το input gain.

 

Σαν μενού και χρήση είναι αρκετά καλή και γρήγορη. Δεν κόλλησε μέχρι στιγμής και την έχω  2 βδομάδες και.

Διαβάζει από το canbus πληροφορίες αυτοκινήτου, πχ τεπόζιτο βενζίνης σε λίτρα, ταχύτητα, πόρτες ανοιχτές κλπ, χειρόφρενο, ζώνες, θερμοκρασία εξωτερική, στροφές κινητήρα (έχει μικρό delay στο update και είναι σαν να μην το έχει βασικά).

Έχει bluetooth και εγκατεστημένο ήδη app για σύνδεση με odbII.

Παίζει Mp3, flac, video τα πάντα. Μπορείς να εγκαταστήσεις αν θέλεις άλλα apps πχ mx player, poweramp. Αλλά τα κουμπιά (buttons/extra shortcuts) που έχει καλούν τα δικά του apps και λογικά φτιάχνονται αλλά θέλει edit στο επίπεδο του λειτουργικού και όχι από το interface.

Η οθόνη και το touch είναι μια χαρά σε γενικές γραμμές χωρίς καθυστερήσεις ούτε πρόβλημα, μην ξεχνάμε η ανάλυση της οθόνης δεν είναι full hd.

Δίνει μαζί και καμέρα για οπισθοπορεία αλλά δεν την εγκατέστησα γιατί πρέπει να περάσω καλώδιο από πίσω έως μπροστά και θα πρέπει να λύσω το μισό αμάξι, επίσης όταν βάζεις όπισθεν ανοίγει αυτόματα η εφαρμογή για την πίσω κάμερα, το οποίο δεν βρήκα ακόμα τρόπο να απενεργοποιήσω. Σε επικοινωνία μαζί τους δεν μπόρεσα να συνενοηθώ. Ούτε και με χρήση του google translate και μετάφραση με chinese simplified. 

 

Σε γενικές όμως γραμμές επειδή οι τριγύρω επιλογές είναι μακράν ακριβότερες σε επώνυμες και σε μη επώνυμες είναι πάνω κάτω τα ίδια σε δυνατότητες αλλά ποιό ακριβές (πχ erisin) θεωρώ ότι είναι VFM αγορά.

Θα ήθελα πάντα το κάτι παραπάνω αλλά έδωσα 205€ που κατά 80% με καλύπτει. Είναι σαν να είχες απλό κινητό και βρίσκεσαι με ένα mid range android.

 

Οτιδήποτε απόψεις, πληροφορίες θα χαρώ να σας δώσω.

Περιμένω το καλώδιο για την κεραία και θα λύσω την πηγή και θα βγάλω και φωτογραφίες ίσως και video για να ανεβάσω.

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνετε μια αλλαγή στον τίτλο σε "Πηγές αυτοκίνητων" or something ώστε να έχουμε ένα γενικότερο θέμα περί πηγών για τα αυτοκίνητα και όχι μόνο περί της συγκεκριμένης που πήρε ο @swatoner;

PS: Προφανώς και δεν το διάβασα, δεν γίνεται άλλωστε μέσα σε 2 λεπτά. Θα το κάνω όταν βρω χρόνο ;) 

Link to comment
Share on other sites

To σκεπτικό μου ήταν ήταν για πηγές γενικά. Αλλά ο καθένας βάζει μια πηγή στο αυτοκίνητο και δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη. Αλλά σε όλες.
Πάντως please διορθώστε το σε "Στεροφωνική Πηγή/Πηγές για το αυτοκίνητο"
 

Έγινε επεξεργασία από swatoner
Link to comment
Share on other sites

Εγω το διαβασα.Μπραβο για την αναλυση.
Ερωτησεις :
το bluetooth ειναι με εξωτερικο μικροφωνο ; Αν οχι και ειναι ενσωματομενο, σε ακουνε καλα ; Πρεπει να φωναζεις ;
Εχει bluetooth contacts ;


Εχει wifi και μπορεις να βαλεις google maps για κινηση στους δρομους ; (αυτο ειναι πολυ σημαντικο για μενα)

 

Το αντιστοιχο universal 2din για ολα τα αμαξια ποιο ειναι ; Γιατι αυτο που πηρες ειναι για συγκεκριμενα μοντελα.


Αλλαχτηκε ο τιτλος!

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, GoMaR said:

Εγω το διαβασα.Μπραβο για την αναλυση.
Ερωτησεις :
το bluetooth ειναι με εξωτερικο μικροφωνο ; Αν οχι και ειναι ενσωματομενο, σε ακουνε καλα ; Πρεπει να φωναζεις ;
Εχει bluetooth contacts ;


Εχει wifi και μπορεις να βαλεις google maps για κινηση στους δρομους ; (αυτο ειναι πολυ σημαντικο για μενα)

 

Το αντιστοιχο universal 2din για ολα τα αμαξια ποιο ειναι ; Γιατι αυτο που πηρες ειναι για συγκεκριμενα μοντελα.


Αλλαχτηκε ο τιτλος!

 

Δεν ξέρω ποιό είναι το αντίστοιχο σε universal αλλά η σελίδα τους σαν πωλητές είναι η παρακάτω.

https://www.aliexpress.com/store/410439

Θα προτείνω να προτιμήσεις κάποια πηγή με πολλές κριτικές γιατί σίγουρα δεν είναι όλες ίδιες και πιθανών κάποιες να βγάζουν προβλήματα.

Αρκετά καλή φαίνεται η παρακάτω και πιθανών ποιο καλή από τι δικιά μου

https://www.aliexpress.com/store/product/android-5-1-Car-Multimedia-Player-For-Universal-Quad-Core-Android-1024-600-HD-Full-Touch/410439_32775609854.html

 

Έχει wifi και εγκατεστημένο ήδη το google maps.
Το θέμα είναι εφόσον έχει wifi θα πρέπει να του δίνεις μόνιμα internet μέσω hotspot. Βέβαια έχει και USB μήπως δίνεις internet με usb 3g modem.

 

Έχει ενσωματομένο μικρόφωνο πάνω στην οθόνη αλλά δίνουν και εξωτερικό με αρκετά μακρή καλώδιο. Με κάλυψε όμως σε γενικές γραμμές αυτό που έχει πάνω όπως λένε οι άλλοι ακούγομαι, και δεν έβαλα το εξτρα. Άσε που πρέπει να βρείς πως θα το περάσεις και από που.

 

Συνδέεται μεσω bluetooth με το κινητό και διαβάζει και τα contacts σου αλλά και call log. Βέβαια η λειτουργία αυτή δεν είναι πολύ γρήγορη, από την στιγμή που συνδέεις το κινητό μέχρι να τα διαβάσει όλα αυτά θέλει κάποιο χρόνο. Επίσης η ταξινόμηση είναι last name first name και δεν αλλάζει από το interface. Άρα αν χρειαστεί να καλέσω είτε ανοίγω call log και παίρνω από εκεί, είτε ψάχνω από το κινητό και παίζει κατευθείαν.

 

Επίσης είδα υπάρχουν και bluetooth remote controlls για τιμόνι με περίπου 20€ κόστος. Υπάρχει και εφαρμογή που κάνει map τα κουμπιά με χειριστήριο και με ψήνει για μελοντική αγορά.

 

Προτιμήστε να έχει knobs για τον ήχο, γιατί με touch ή κουμπιά θεωρώ θα χαλάνε ποιο εύκολα.

 

@slalom

Ο πωλητής μου είπε να κόψω το καλώδιο της όπισθεν, να μην δίνει βασικά σήμα. Θέλω να την βάλω την κάμερα, αλλά επειδή πρέπει να περάσω από την πίσω πόρτα και τον ουρανό είναι θέμα δυστυχώς. Η πινακίδα μου είναι στην πόρτα του πορτ παγκάζ. Λέω να το αφήσω έτσι, σιγά απλά δείχνει την εικόνα όταν κάνω όπισθεν, έχει επιλογή να κόβει την μουσική αν κάνεις όπισθεν και το έχω απενεργοποιημένο.

 

Επίσης διόρθωση, είναι OBD και όχι ODB

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει η δυνατότητα το Here Maps είναι μία πολύ καλή επιλογή για δωρεάν πλοηγό με offline χάρτες (μου έχει μείνει σαν συνήθεια από την εποχή που ήταν ιδιοκτησίας Nokia και το είχα στο Windows Phone)

Link to comment
Share on other sites

Εγω εβαλα αυτος μονος μου. Ειναι Plug & Play (VW Golf TSI mk6 2010)

http://www.autopumpkin.co.uk/android-6-0-car-dvd/pumpkin-7-1024-600-screen-quad-core-android-6-0-marshmallow-dvd-player-for-vw-skoda-seat-support-3g-wifi-dvd-player-bluetooth-gps-navigation-subwoofer-bluetooth-4-0-swc-obd2-dab.html

 

 Εινσαι σιγουρα πιο ακριβο, αλλα δοκιμασμενο σε προηγουμενο αμαξι με αλλο μοντελο.

Η εγκατασταση ευκολη και παιζει με το εργοστασιακο παρκαδορο. Για USB βρηκα στο ebay ανταπτορακια FACRA σε θηλυκο USB και τα συνδεσα απο πισω. Επισης εβαλα ενα 3G USB (απο το ιδιο καταστημα λογω συμβατοτητας).

 

 Μπηκε Rocket Player & Spotify και ολα τελεια !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής.

 

Αν το αμάξι σου έχει ήδη οθόνη που καλύπτει όλα τα παραπάνω, αλλά μικρότερη στις 5'', αξίζει να βάλεις μία aftermarket μόνο και μόνο για να κερδίσεις 2'';

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζει το interface που έχουν; Ρωτάω γιατί σε μερικές είναι τραγικό.

 

Επίσης χθες έβλεπα ότι βγήκαν μερικές με Android v7. Είναι κάποια universal εκδοσή που φοράνε όλες με μερικές παραμετροποιήσεις ή;

 

Ωραίες οι Pumpkin αλλά ακριβές και με χειρότερα χαρακτηριστικά, συν ότι κάποιες που βγάζει μου φαίνονται ότι είναι ίδιες απλά έχουν πετάξει το Pumpkin μπροστά. Δείτε και της Eanon που βάζουν αρκετοί σε Opel.

Έγινε επεξεργασία από UltraB
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.