Jump to content



ebay και "extended shipping time"?


Recommended Posts

Αγορά από eBay, την σπάει ο πωλητής σε δύο δέματα, το ένα έρχεται το άλλο όχι. Η αξία της πλάκας - 2€ αυτά που δεν ήρθαν, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει για το παρακάτω που γράφει ο τύπος και το οποίο το έχω στο bold. Όχι τόσο για αυτήν εδώ την περίπτωση, το ποσό είναι αστείο, αλλά γενικότερα αν ξέρετε τι εννοεί ο τύπος και αν είναι κάποια επιλογή που παίζει στο ebay σε περίπτωση επιλογής νέας αποστολής αντί για refund.

 

 

Quote

'Thanks for your message, I think it maybe block, sometime it will happen in the delivery trip, in this case we can resend a new parcel to you for free as compensation with another shipping way, it will take 3 weeks, i will help you extend the shipping time on ebay to protect you, i think one of them should come to you at least, do you agree with that? Hope to hear from you'

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχω ήδη ανοίξει case, περίμενα και ένα επιπλέον 7ήμερο όπως είχε ζητήσει μπας και το λάβω και τώρα απλά έχω απορία για αυτό που έγραψε. Εντάξει το refund είναι το πλέον απλό και ασφαλές.

Link to comment
Share on other sites

Πόσες μέρες έχει αργήσει; Αυτό που λέει για το χρόνο είναι για να καλυφθεί αυτός,όχι εσύ.

Ζήτα refund γιατί μπορεί να μην έρθει κανένα.

Το έχω πάθει με δέμα που δεν ήρθε ποτέ, αλλά μου έχει τύχει να έρθει και μετά από 1,5 μήνα. Και στις 2 περιπτώσεις είχα ζητήσει refund.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η παραγγελία είχε γίνει κάπου στις 18 Μαρτίου και ήταν να φτάσει το αργότερο έως τις 15 Μαΐου. Το πρώτο δέμα - διότι όπως αναφέρω έσπασε την παραγγελία στα δύο - φτάνει στις 19 Απριλίου, το δεύτερο δεν φτάνει καθόλου. Άνοιξα case στις 16 Μαΐου, μου ζήτησε να περιμένω λίγο καιρό ακόμα, περίμενα.

Link to comment
Share on other sites

Refund... και αν τύχει και έρθει το δέμα (υπάρχει πιθανότητα) σου μένει και αυτό που περιμένεις.

Γιατί για να το στείλεις πίσω δεν αξίζει τον κόπο,ούτε τα έξοδα αποστολής.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε χρησιμοποιώ τόσο πολυ το ebay πλέον, αλλά το Ali πχ έχει τέτοια λειτουργία όπου με ένα κουμπί μπορεί να επεκτείνει ο πωλητής το χρόνο αποστολής κι έτσι είσαι απόλυτα καλυμμένος. Δε θυμάμαι όμως να υπάρχει τέτοια λειτουργία στο ebay

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα είναι drop-shipper και για αυτό  "έσπασε" την παραγγελία.

 

Γενικά η λογική " refund κ τέλος " για μένα δεν είναι σωστή. Το καλύτερο είναι να ανοίξεις case όπως κ έκανες, κ αν θες να περιμένεις, αυτό είναι επιλογή του καθενός βέβαια.

Τώρα από εκεί κ πέρα μην σε νοιάζει για το dead-line αν τελειώσει η προθεσμία του ebay έχει του paypal. Πλέον είναι δύο τελείως ανεξάρτητες υπηρεσίες.

Είσαι καλυμμένος για 180 μέρες, εκτός κ αν πλήρωσες κατευθείαν με κάρτα τότε σε καλύπτει μόνο η ασφάλεια του ebay.

 

Αν δεν κάνω λάθος το ebay σε καλύπτει (πχ για economy shipping) για 60+30 μέρες για την παραγγελία σου. Από την στιγμή που έχεις όμως ανοιχτό case δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Επομένως ο πωλητής δεν μπορεί να σου την φέρει με κανέναν τρόπο.

Λογικά έγινε κάποιο delay στην αποστολή του άλλου δέματος κ για αυτό δεν σου ήρθε ακόμα. Ο τύπος απλά θέλει να καλύψει κ τον εαυτό  του για να πάρει κ ο ίδιος refund πριν σου δώσει κ εσένα, για αυτό σου ζήτησε να περιμένεις λίγο ακόμα. Για μένα περίμενε 15 μέρες αν δεν έρθεις refund ζήτα κ τέλος.

 

 

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως το τελευταίο διάστημα παρατηρώ πολλά χαμένα δέματα. Προσωπικά δεν μου ήρθαν δύο και φίλος μου ανέφερε ότι έχασε και αυτός.

 

Παραγγελίες περίπου το διάστημα που έγιναν και οι δικές σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ασχολούμαι πολύ τελευταία με αυτά ειδικά με ebay και aliexpress, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ειδικά στο China Post.

 

Εμένα το τελευταίο δίμηνο μου έτυχαν 5 περιστατικά με 2 registered και 3 unregistered.

Ο πωλητής (μόνος του) με ενημέρωσε μετά από 25 μέρες ότι γύρισαν πίσω, δεν έδειχνε στο tracking τίποτα από την στιγμή που έφυγε από κίνα ούτε ότι γύρισε. Κ μετά μου τα ξαναέστειλε με Turkey Post κ τα είχα σε 15 μέρες.

 

Αν ο τύπος που παράγγειλε ο TS είναι drop-shipper δεν μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο, οπότε αναγκαστικά περιμένεις για refund.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν κανένα δίωρο του είπα για refund. Μπορεί κάποια στιγμή να ξανά αγοράσω από αυτόν, ώστε να βγάλει και αυτός τα σπασμένα των ταχυδρομείων.

Και για τα δύο δέματα μου είχε δώσει tracking numbers(συνεχόμενα μάλιστα) από Hong Kong post που όμως σταμάταγαν μόλις τα δέματα έφευγαν από την χώρα. Φύγανε την ίδια μέρα από Hong Kong, αλλά παρέλαβα μόνο το ένα.

Link to comment
Share on other sites

A buyer can report in My eBay that they didn't receive an item once the item's latest estimated delivery date has passed, and for 30 days after the latest estimated delivery date.

 

Εχει περασει τοσο πολυς καιρος ? Διοτι ειναι σχεδον 2μηνες+ 

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το shipping method αν  ήταν πχ Standard Shipping  (15-35 μέρες το delivery date)+30 μέρες μετά λογικά η προστασία έχει λήξη ήδη.

Ακόμα και tracking που βάζου οι πωλητές το "βαφτίζουν" economy shipping για να είναι καλυμμένοι 60 μέρες.

 

Το θέμα είναι ότι από την στιγμή που ανοίξει το case δεν κλείνει από μόνο του :) Οπότε είσαι καλυμμένος.

Θα το παραλάβεις το πιο πιθανόν πάντως κάποια στιγμή :p  Αλλά πάρε το refund για να είσαι κομπλέ εσύ τώρα. Ο τύπος πρέπει να "φάνηκε" εντάξει μαζί σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι μια χαρά συμπεριφέρθηκε. Μόλις είδα ότι έκανε το refund.

 

1 hour ago, kpetros said:

Εχει περασει τοσο πολυς καιρος ? Διοτι ειναι σχεδον 2μηνες+ 

Όπως αναφέρω πιο πάνω η παραγγελία έγινε μέσα Μαρτίου και η εκτιμώμενη ημέρα παραλαβής ήταν μέχρι τα μέσα Μαΐου το αργότερο. Οπότε είμαστε ακόμα εντός των 30 ημερών από το "latest estimated delivery date".

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, rory said:

2μιση μήνες είναι πολύς χρόνος για μια παραγγελία.Πόσο άλλο να περιμένει κάποιος; 

Θα σου πώ ένα παράδειγμα.
Είχα πουλήσει το παλιό μου xiaomi redmi note 3 pro στο Ebay σε έναν στην Ιρλανδία.

Το ebay σε αναγκάζει σε κινητά να βάλεις Standard Shipping, το έστειλα με ΕΛΤΑ δέμα συστημένο (με διαβεβαίωσαν 10-12 μέρες ότι θα πάρει να φτάσει).

 

Έκανε 72 μέρες να του φτάσει. Με την λογική αυτή έπρεπε να του επιστρέψω και τα λεφτά κ να κρατήσει κ το κινητό που θα το παραλάμβανε στα σίγουρα; Όταν βάζεις τον εαυτό σου στην θέση του πωλητή μήπως αλλάζει κάτι; Μήπως ξεκινάς να σκέφτεσαι διαφορετικά; Δεν σε κατακρίνω αλλά δυστυχώς είναι πολλοί που έχουν αυτοί την άποψη αν κρίνω από την κλασσική απάντηση που δίνουν σε όλα τα forums στην Ελλάδα "ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΩΣ REFUND!1!11!!"

 

Ευτυχώς λίγοι σκέφτονται έτσι εκτός Ελλάδας κ το παιδί έδειξε τεράστια κατανόηση χωρίς να τον πειράζει καθόλου που άργησε τόσο πολύ. (37 μέρες μετά το estimated παρέλαβε).

 

Sorry για το offtopic

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Απλά στην δική μου περίπτωση ήδη είχε περάσει ένας επιπλέον χρόνος των 40 ημερών από την στιγμή που παρέλαβα το άλλο πακετάκι, οπότε θεωρώ ότι πολύ δύσκολο να εμφανιστεί στην πόρτα μου κάποια στιγμή. Όπως ανέφερα άλλωστε οι κωδικοί στα tracking numbers ήταν συνεχόμενοι, οπότε ταχυδρομήθηκαν από το ίδιο άτομο στο ίδιο ταχυδρομείο την ίδια στιγμή και μέχρι να φύγουν από Hong Kong ήταν... αγκαλίτσα. Αν ήταν θέμα αργού ταχυδρομείου, μάλλον θα αργούσαν και τα δύο.

ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απλά πρέπει να κρίνουμε κάθε περίπτωση εκεί ήθελα να καταλήξω.

 

Και εγώ στην θέση σου στην συγκεκριμένη περίπτωση θα περίμενα όσο κ εσύ κ θα ζητούσα refund. Ειδικά στα μικρά δέματα είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάτι ή να παραπέσει σε κάποιο σημείο εκφόρτωσης και να σου έρθει μετά από 3-4 μήνες κ δεν φταις εσύ για αυτό φυσικά ούτε ο πωλητής. Οπότε σου δίνει refund κ τελείωσε.

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αγγλία μένω. Μου στέλνουν οι δικοί μου και τους στέλνω δέματα με standard shipping και πάντα πάνε και έρχονται σε 7-8 μερες. Από Κίνα ότι έχω αγοράσει δεν έχει κάνει ποτέ πάνω από το αναμενόμενο και για Ελλάδα που εμενα και για εδώ. Αντίθετα με άλλες αγορές που έχω κάνει από Ευρώπη και δεν ήρθαν ποτέ ή άργησαν παρα πολύ.

Στο eBay έχω κάνει πωλήσεις και ξέρω τι γίνεται.

Δεν είπα με το παραμικρό να κάνουμε refund,αλλά 75 μέρες είναι πολλές. :)

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.