Jump to content



Λάκα, αυτοκόλλητα και άλλες ερωτήσεις


Recommended Posts

Έχω μερικά θεματάκια στο νέο σπίτι και ήθελα μερικές ιδέες μήπως και βρω λύση.

 

1) Πρώτο πρόβλημα είναι η λάκα που είναι φτιαγμένη η κουζίνα. Δυστυχώς το υλικό είναι πολύ ευαίσθητο και ξέρω πως θα έχω πρόβλημα. Το πρόβλημα για αρχή είναι πως σε όλα τα συρτάρια και ντουλάπια έχω βάλει αυτοκόλλητες ασφάλειες για να μην τα ανοίγουν τα παιδιά. Η ερώτηση είναι ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσω τα αυτοκόλλητα χωρίς να καταστραφεί η λάκα.

2) Το 2ο πρόβλημα που έχω είναι σχετικό με το έπιπλο της τηλεόρασης. Το έπιπλο βασικά έχει μπει κυρίως για να κρύψει τα καλώδια του υπολογιστή, της τηλεόρασης αλλά να κρύψει επίσης το modem, router και το receiver της τηλεόρασης. Το θέμα μου είναι πως από κακή κρίση αγοράσαμε έπιπλο χαμηλό σχετικά και ο μικρός πλέον ανεβαίνει επάνω και κοπανάει την τηλεόραση. Εκτός από την αγορά άλλου επίπλου, θα ήθελα μερικές ιδέες για το πως να κρύψω ή απομακρύνω τα πάντα χωρίς έπιπλο. Δηλαδή σκεφτόμουν κάτι σε ραφάκι που θα έμπαιναν όλα επάνω αλλά μετά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω με τα καλώδια τα οποία είναι και αρκετά (είναι και η βάση του συναγερμού του σπιτιού εκεί).

 

Ιδέες, προτάσεις όλα ευπρόσδεκτα.

 

Μια ιδέα για το πως είναι τώρα τα πράγματα.

 

20170822_104248.thumb.jpg.10f4940561bb699ea50ade95c2bf6a80.jpg

 

Ενημερωτικά, ο υπολογιστής δεν με πειράζει αν είναι προσβάσιμος από τα παιδιά. Στο προηγούμενο σπίτι ήταν και το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάζουν τον φωτισμό από τα ανεμιστήρια μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

Με λάκα μοιάζει. Αν δώσω φωτό θα καταλάβεις;

Πάντως γρατζουνιέται για πλάκα. Δηλαδή να σκεφτείς μου έφυγε η κούπα από τα χέρια και εκεί που χτύπησε πάνω στο ντουλάπι έκανε γδάρσιμο και όχι απλά σημάδι.

Έχω χρωματάκι που μου έχουν δώσει για να βάψω τις εκδορές (αν γίνουν) αλλά τα αυτοκόλλητα αν βγουν θα αφήσουν τρελό σημάδι που θα φαίνεται από μακριά.

Link to comment
Share on other sites

Εντύπωση μου κάνει να ειναι τόσο ευαίσθητη η λάκα εκτός αν ειναι καμια λάκα για π-λάκα...

 

Ανέβασε καμια φωτογραφία πάντως να το δει και κάποιος άλλος με μεγαλύτερη εμπειρία και βγαλε και μια φωτο απο το ταμπελάκι του χρώματος που σου εχουν δώσει

Link to comment
Share on other sites

Άρα αν η λάκα δεν είναι τόσο ευαίσθητη είναι βακελίτης. Δεν γνωρίζω κιόλας να πω την αλήθεια. Δεν το έχω με αυτά τα πράγματα.

Θα βγάλω φωτό από κουζίνα και μπουκαλάκι και θα επανέλθω.

Είτε λάκα, είτε βακελίτης, δοκιμάζω με σεσουάρ για τα μαλλιά ώστε να ξεραθεί το αυτοκόλλητο ή κάτι άλλο είναι πιο safe και προτιμότερο;

 

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα δεν εννοώ ότι ο βακελίτης είναι ευαίσθητος. Ισα ισα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορείς να εχεις κουζίνα από βακελίτη και να ειναι και πολύ ακριβή. Είναι ανθεκτικός αρκετά οταν ειναι καλή ποιότητα. Απλά το να είναι τόσο απορροφητικό και ευαίσθητο και να σου έχουν δώσει βαφή με πάει σε λαδομπογιά/ριπολίνη; Δε ξέρω γι αυτο προσπαθώ να βγάλω άκρη τι μπορεί να ειναι μπας και αν χρησιμοποιήσεις κάποιο διαλύτη πχ ασετόν, οινόπνευμα, νέφτι για να βγάλεις τα αυτοκόλλητα, το κάνει χειρότερα από ότι είναι.

Μπορεί η υπόθεσή μου να είναι έτη φωτός μακριά από το υλικό κατασκευής της κουζίνας σου, απλά καλό είναι να το δει και κάποιος πιο έμπειρος για να σου πει τι και πως. Αν όντως είναι μπογιά του τύπου που είπα, το πιστόλι αέρα μπορεί να στην πετάξει εντελώς έξω για παράδειγμα αν μείνεις αρκετά στην επιφάνεια με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν την περίπτωση ο δικός μου απλά θα έφερνε κανένα αμαξάκι του για να το χρησιμοποιήσει σαν σκάλα... δε γλιτώνει τίποτα.

Την τηλεόραση την έχω αφήσει πάνω στο ίδιο κοντό έπιπλο με εσένα, δεμένη με ιμάντες ώστε τουλάστιχον να μην μπορεί να τη ρίξει. Την κοπανούσε μήνες αλλά τώρα δεν της δίνει πολύ σημασία. Την έχω τοποθετήσει στη μέση του επίπλου ώστε να μην έχει χώρο να ανέβει, ούτε μπρος ούτε πίσω. Βέβαια η τηλεόρασή μας δεν ανάβει πρακτικά ποτέ οπότε μπορεί να παίζει κι αυτό ρόλο

Τα δικά μου αυτοκόλλητα ασφαλιστήρια στα ντουλάπια τα έχω βγάλει με θερμοπίστολο, αλλά πάντα αφήνει κατάλοιπα, οπότε μπορώ να σου προτείνω λίγο πιστολάκι ή θερμοπίστολο (πχ θερμοπίστολο 5 δευτερόλεπτα με σταθερή κατεύθυνση) και μετά αφού φύγει το στέλεχος της ασφάλειας και μείνει λίγη κόλλα αρχίζεις με το δάχτυλο λίγο λίγο. Βέβαια δεν έχω τόσο ιδιαίτερες επιφάνειες.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί πλέον ο Spiderman  του σπιτιού έχει στήσει μόνιμα το άνδρο του πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης. Και σα να μην έφτανε αυτό, το κάνει και όταν δεν κοιτάζουμε και ειναι μόνος. Ανεβαίνει, πιάνει, κοπανάει κτλ την TV και μετά κατεβαίνει. Έχει άπειρους τρόπους που βρίσκει για να ανέβει όποτε και σκέφτομαι το έπιπλο να φύγει τελείως μαζί με το πισί. Μέσα στο έπιπλο είναι το NAS,  ο connector της τηλεόρασης, το modem και το router. Όλα θα πάνε στον τοίχο απλά ψάχνω ιδέες για να γίνει όμορφα και τακτοποιημένα. Οτι ιδεα εχετε να προτεινετε ειναι δεκτη προς συζητηση.

Link to comment
Share on other sites

Σόρρυ αλλά λεφτά για σύνθεση δε δίνω. 1ον δε μιλάμε για δικό μου σπίτι και 2ον με τίποτα δε μπαίνει σε σύνθεση η 65αρα σε τέτοιο ύψος που είναι. Εκτός αν τα πάνω ράφια τα βάλω στο ταβάνι. Άσε που δε μου αρέσει όλο αυτό το χοντροκομμένο πράγμα. Το θέμα είναι να φύγουν τα έπιπλα Όχι να βάλω περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω...χαχα..

Ο spiderman θα φτασει ταβανι με κατι τετοιο...

Jax γραψε τον σε 2-3 δραστηριοτητες τουλαχιστον...να κουραζεται και να εκτονωνεται ...

Και για το εντοιχισμο θα σου πουν οι ειδικοι σε λιγο

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κάτι τέτοιο σκεφτόμουν χωρίς το κάτω ράφι. Όλα δηλαδή τα πράγματα να μπούνε δεξια/αριστερά από την τιβί.

Το θέμα είναι πως κρύβεις τα καλώδια.

Εννοείται χωρίς γωνίες αν είναι εφικτό.

 

Όσο για τον Spidy, ακόμα δεν καταλαβαίνει για να τον πάω σε δραστηριότητα. Έχουμε κοντά κέντρο ορειβασίας απλά περιμένω να μεγαλώσει λιιιιιγο ακόμα. 

Έγινε επεξεργασία από jax7480
Link to comment
Share on other sites

Αν θα έκανες ένα "ψευτο-τοιχο" από ξύλο ή κόντρα πλακέ, και έτρεχαν τα καλώδια από πίσω, ενώ από μπροστά ή δεξια-αριστερα είχες τα ράφια χωρίς γωνίες, όπως προτάθηκε νωρίτερα;

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.